FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 05 feb 2013, 17:21

Stefan Effenberg je napisao/la:samo bih još jednom potkrijepio da nikako, ali baš nikako ne bih volio da uzimamo igrače Dortmundu. Pa niti Reusa niti Gotzea. Jednostavno želim da Dortmund bude jak kroz duže vremensko razdoblje i da se natječe sa Bayernom svake godine za naslov i da u Ligi Prvaka bude u samom vrhu konstantno. Znam, 100 puta smo to već rekli ali jednostavno je tako da jak Dortmund znači i jači Bayern i puno jaču Bundesligu što je odlično za sve tri strane.
Naravno, Dortmundu igrace ne treba uzimati. Slazem se da slabljenjem Dortmunda Bayern slabi i ligu, jeste da bi Bayo sebe pojacao ali nije to u cilju niti nama, a bogami niti klubu. Bayern trenutno nema niti jednog bivseg igraca Dortmunda u svojim redovima, a ako se mene pita ne treba da ima u buducnosti. Bayo ima dovoljno igraca iz sopstvene skole, kada se tu doda par zvijezda koje su kupljene zaradjenim novcem od strane FC Bayerna, onda je sve jasno. Ako ce uopste Bayern kupovati igrace, treba to raditi tako da ne slabi samu ligu i konkurenciju, a cak da to uradi Bundesliga je poznata po tome da svake godine nekoliko odlicnih igraca dodje u prvi plan u svojim klubovima.
Semir bvb je napisao/la:Inače, slažem se sa @šećerom da je Lewat najbolji BL napadač. Niko mu ne može ni opepelit'. 8-)
Da je najbolji napadac lige to prvo treba dokazati i to treba da bude konstatovano, ovako po vasem licnom ukusu jeste, po necijem drugom nije. Tako to ide.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 05 feb 2013, 17:32, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 feb 2013, 17:25

Semir bvb je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Umjesto da pokušaju kupiti Reusa pa čovjek ne bi žalio ni 40 mil a oni se okomili na ovu poljsku motku. :evil:
Ne znam da li si čitao prije otprilike 14-15 dana kada je Eberl govorio da se BVB nije umiješao za Reusa, da bi isti između BMG-a i FCB-a izabr'o ovaj prvi. Dakle, dečko nije htio i neće vama. ;)

Inače, slažem se sa @šećerom da je Lewat najbolji BL napadač. Niko mu ne može ni opepelit'. 8-)
Sta ste zapeli oko Reus-a??? Svi znamo da Reus nije htio u Bayern,jer je znao da ga ceka mjesto na klupi,a ne medju prvih 11!

Postali ste dosadni sa tom pricom vise!!!
Stern des Südens

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 05 feb 2013, 17:25

Panda je napisao/la:lewat je rang srđana lakića i sličnih propaliteta.
Lewat i Mandjukić su najbolji napadači BL trenutno.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 05 feb 2013, 18:47

Nasi demantovali prelazak Lewandowskog.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 feb 2013, 18:50

effe_sa je napisao/la:Ne znam gdje kod njega toliku eksplozivnost vidiš
pa na utakmicama, majku mu. :)
nego, zaboravih reci da nijedan nas napadac ne umije cuvat loptu ko levat.
Zaboravio si i mene tu, vodio sam ratove zbog Mandže ovde
ok, bilo je tu nesto, al vise onako stidljivo, tiho...
Briši ovo, poslije ćeš sigurno morat priznat da si pogriješio. Nije to toliko zbog Poljaka, nego nezaustavi ovog hrvatskog lava, kako je krenuo, nikooo....
hajde de, svakome njegovom misljenje.
za mene je levandovski klasa. cova radi isto sto radi i mandzukic, samo sto to poljak radi loma bolje.
o nijemcu tj. gov.njezu necu trositi rijeci. :mrgreen: na njega treba zalijepit naljepnicu na kojoj ce bit 3 slova o - otpad ostaje otpad. :mrgreen:
Ovo je već za drkingg......
a jes ga anto pokvario... :) cekaj dok te vidi klarisa :mrgreen:
Bundesliga je napisao/la:Da je najbolji napadac lige to prvo treba dokazati i to treba da bude konstatovano
ok, ja konstatujem da je najbolji.
na osnovu iskustva razvija se konstantnost na osnovu koje moj briljantni um zakljucuje da se radi o klasi koja konstantno napreduje, kako konstatuju i drugi ugledni i manje ugledni analiticari i poznavaoci ove igre.
dakle, konstantnost je konstatovana.
:mrgreen:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 feb 2013, 18:51

KSIVLE je napisao/la: Lewat i Mandjukić su najbolji napadači BL trenutno.
To samo oslikuje kakva je bijeda u BuLi što se tiče klasičnih napadača. Nije ništa manja ni u Elfu, kada se ponovo zove onaj smotanko Kiessling.
Ne bih dao Pizzin osmijeh za obje Poljakove noge. :twisted:

Aaaaj šta uradi jedan običan trač. :lol:
anelbavarac je napisao/la:Nasi demantovali prelazak Lewandowskog.
Nisu ludi da to rade. Kada novinari kopaju razna sr.anja ne bi li napravili kakvu pobunu na sebeneru, ova patka im ide baš na ruku. :D
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 feb 2013, 18:52

anelbavarac je napisao/la:Nasi demantovali prelazak Lewandowskog.
mandzukic je za levandovskog mesi :!:
:mrgreen:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 feb 2013, 19:35

Eto "slatki" pa napasi oči! :mrgreen:

Rekao bih najprije da se ovdje neradi uopće o nacinalnosti. Nije uopće bitno što je jedan Njemac, a drugi Hrvat, nego su bitne dvije činjenice, a to su pod Jedan; ODŠTETA, pod dva, OČEKIVANJA.

Svi znamo koliko su obojica plačeni i kroz tu njihovu odštetu mi ih percipiramo. Kod Gomeza je problem što htjeli to neki priznati ili ne, očekuje se da mu munje frcaju iz guzice, dok kod Manđe su oćekivanja bila puno manja. To znači, ako Gomez i Manđa odigraju na istom nivou utakmicu, ljudi će reči kako je Manđa odigrao bolje iz razloga što se od njega neočekuje da odigra na istoj razini kako bi trebao igrati Gomez i tu leži sva Manđina prednost. Da se nadovžem sa još jednim primjerom. Uzmimo da Robben i Šaqiri odigraju utakmicu n aistoj razini. Svi će više hvaliti Šaqirija nego Robbena, jer Robben "mora bolje".

Sada se nalazimo u sezoni koja je prirodno morala doći. Ne toliko zbog svoje dominantnosti i obaranja rekorda, već zbog činjenice da je Bayern u ovoj sezoni u kojoj isto tako zbog "zakona brojeva", nema konkurenciju u BUNDESLIGI. Nemojmo zaboraviti da Bayern prošle sezone nije bio toliko loš, koliko je BvB bio odličan. Da BvB igra na prošlogodišnjoj razini, sada Bayern nebi imao 12 bodova prednosti. Usporedbe radi, prošle sezone nakon 20 kola, BvB je imao 43 boda, a Bayern 41, što znači da je BvB imao 2 boda prednosti. pretpostavimo da BvB i u ovoj sezoni ima 43 bod, bodovna razlika bi bila "samo" 7 bodva i sigurno bi mi svi skupa drugačije na sve gledali, jer svaki kiks bi mogao značiti pripicukavanje Bvb-a na dostižnu razliku. Nije sve tako crno bijelo, jer se BvB-ova sezona prošle godine drugačije razvijala, bla, bla, bla.

I sad postoje dva problema - jedan je da će Bayern bez Gomeza osvojiti titulu - što definitivno je činjenica, no suprotno tome, Gomezovo neigranje neće biti razlog. Razlog ovdje je taj što Bayern opčenito igra fenomenalno, što znači da su svi igrači u ovoj sezoni puno bolji, al ne puno nego PUUUUUNO bolji, u brutalnoj smo formi, te nam sve za razliku od prošle sezone ide bolje. neću reči da nas sad nešto previše sere, no ove sezone kada se i nenadamo da ćemo dobiti zbog prikazane igre na terenu, mi nekako te golove ipak zabijemo, dok nam se prošle sezone dosta puta dogodilo to da nam se protivnik skrumpiro. ovdje se isto tako treba pozvati na "sindrom Mourinha", koji je u prvoj sezoni u Realu tek "gradio ekipi", kao što je to prošle sezone radio JUPP, a u drugoj sezoni je maestralno uzeo titulu sa "složenom ekipom", kao što će ove sezone uzeti Bayern. Nemojmo se zavaravati! Ne samo zbog forme, već isto tako zbog jačine kadra, te iz razloga što sada igrači još bolje ispunjuju trenerove zadatke, Bayern sada razara po kvartu. tu velike zasluge, iako baš u tome nismo darežljivi, pripadaju JUPPU.

Drugi problem je da je lako biti Bayernov napadač. To nije točno, makar izgleda da je! Sad neki vuku dokaze iz toga što Manđa nije top napadač, a opet zabija golove, s tim da neki govore laži da ih zabija kao i Gomez. Da tu odma stanemo; ne zabija ih ko Gomez već ih Gomez zabija puno više. No ponukani prošlom i pretprošlom sezonom i brojem Gomezovih golova, neki to sebi uzimaju za pravo, da kažu kako je lako biti Bayernov napadač iz ćega proizlazi da Gomez nije ništa posebno, jer "ako može Manđa, nije niti čudo što može Gomez". Kada ekipa igra tako kako sada igra Bayern, normalno je da će napadač zabijati, da će krilo zabijati i asistirati, kao što je normalno da će i vezni igrači doprinjeti statističkim podacima u obliku golova i asistencija. Ono što mene najviše ljuti je to da Gomez u ovom Bayernu uopće nije dobio pravu priliku da se pokaže. prošlogodšnji Bayern i i onaj prije dvije godine nije bio u takvoj formi, niti Manđukić nije imao priliku da igra u onom Bayernu koji NEFUNKCIONIRA. E da smo i tu sliku dobili, sigurno bi drugačije sudili o trenutnoj situaciji.

Isto tako ja ču reči rj. ODGOVORNO TVRDIM, da je određena količina drkanja na Manđu upućena u krivom smjeru, jer ono što smo mi u ovoj sezoni dobili, je ne bolji napadač koji više odgovara Bayernovoj igri nego smo dibili krilo koje je napokon u brutalnoj formi, za razliku od našeg krila u protekle dvije godine, kada Mullera nije bilo na mapi, a Robben ni pod razno nije bio pravi (bar prošle sezone što se tiće Robbena). ono što ja isto tako tvrdim je to da Gomez igra, da Bayern ne bi zabijao ništa manje golova, niti bi manje utakmica izašao kao pobjednik sa terena, već bi Mullerova statistika po pitanju GOLOVA bila slabija, ali bi zato napadačeva statistika po pitanju golova bila bolja.

Kad se igra ovako kako se igra, onda se nema razloga išta mjenjati, jer ovo kako bayern igra ne d aje dobro već je blizu perfekcionizmu. Sada u ovom trenutku su određeni igrači u životnoj formi i nema veze što je neki igrač koji je u pravilu bolji sjedi na klupi. Forma je ključna kod igrača i zato sada igraju Manđa i Muller, a ne Robben i Gomez, a ne zato što oni "bolje odgovaraju Bayernovom stilu igre ili nedaj Bože da su bolji igrači od spomenutog dvojca"... Poanta je u tome da je Bayern ove sezone pronašao formulu kako da zabije minimalno jedan gol, po utakmici, a da neprime NITI JEDAN, te je to još jedan razlog zbog kojeg igraj Muller i Manđa.

Da negovorim o tome da se naježim kad pročitam da Manđa igra iako je Gomez fit i da iz toga se moraju izvlačiti neki zaključi po pitanju igre, kvalitet i ostalih sranja! :evil: Higuain je bio Alfa i Omega Reala, strgo si nogu, došao benzema, koji je bio dobar i zbog dugog neigranja Benzema mu je oteo mjesto. E sad da se tu radilo o rasponu kvalitet igrača Granero - C.Ronaldo, bi te ja pito dal bi Grenero igro. Tako i ovdje mi moramo shvatiti da Manđa i Muller nisu "tako loši" igrači, da bi zbog njih instant trebalo ubaciti Gomeza i Mullera.

Manđu je nekima teško dizati u nebesa baš zbog činjenice što je "lako biti napadač u Bayernu", što nije drkađija lopte, te se teško suočiti sa činjenicom da je čovjek u "kasnim" godinama explodirao, te se radi o igraču kojeg smo mi "podplatili" i dobili fenomenalnog napadača. No sito tako svaki onaj koji govori da je on bolji od Goemza je u krivu, jer Manđa to još uvijek nakon malo više od pola sezone igranja u Bayernu, nije niti da hoće mogao DOKAZATI! prije 3 godine, ja nisam niti htio čuti da je Cavani bolji ili napadač iste klase kao Gomez. Nisam to htio čuti iz razloga jer se cavani, iako je fenomenalno igrao i pokazivao ŠPEK sposobnosti, tek probijao u svijetu,a Gomez se već dokazao. Tek sada 3 godine poslije ja mogu reči da su oni u istom rangu, a i da neko kaže d aje Cavani bolji i to malo pojasTni, nebi se bunio na način da govorim da taj lik sere...

Budimo sretni što napokon imamo dva dobra napadača i zamjene, a isto tako NASTAVITE SRAT, jer ako nema rasprava, "nema foruma"...

PS:

Što se tiće Lewandovskog, nemojte se iznenaditi , ako on napusti bvB i počne igrati 50% trulije, jer on je plod Kloppovog sistema, a ne svoje nadprosječne kvalitete. Sve sam to već vidio jenput u nogometu, kada je postaojao nekad veliki klub Arsenal, sa dobrim trenerom Wnegerom, koji je trule igrače zbog načina igre činio boljima, a ti igrači u drugim klubovima su redovno bili lošiji....

PS2:

Pogledajte samo kako Buyten igra u fenomenalnoj ekipi i zapitajte se o svojim procjenama...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 05 feb 2013, 22:19

Pomocni derpe....
slika
Sreca pa je Ojler mlad umro...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 feb 2013, 00:22

Kako Bild prenosi zutalji ce pustiti Lewandovskog za 30mil. :lol:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 feb 2013, 01:19

KSIVLE je napisao/la:
Panda je napisao/la:lewat je rang srđana lakića i sličnih propaliteta.
Lewat i Mandjukić su najbolji napadači BL trenutno.
Ajd ELVISE ostavimo sada SPICdzukića i Lewata. Sexualni su obojica nema dileme. Pricaj kakvu bi mi mogli okladicu napravit u vezi ove utakmice u kupu? Ja sam za kladjenje, ne znam jesi li ti :D
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 06 feb 2013, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.

4ArsnlJames
Kontakt:

Post Postao/la 4ArsnlJames » 06 feb 2013, 01:23

prema informacijama koje prenosi Bild, gomes je derpe a ne pomocni sudija. ali nije bitno ko je tu derpe a ko nije, vec je bitno da se mozete halati sa LP ove godine jer arsenal je u formi poslednjih par utakmica. princ Poldi, nesudjeni vitez bavarske, postao je vitez lavjeg srci, ni Rihard mu nije ravan. Cak je i mel gibson rekao da bi poldi bolje odglumio ulogu onog skota u filmi hrabro srce. Nista drugovi po boji dresa. do sljedeceg puta

COYG!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 feb 2013, 01:30

4ArsnlJames je napisao/la:prema informacijama koje prenosi Bild, gomes je derpe a ne pomocni sudija. ali nije bitno ko je tu derpe a ko nije, vec je bitno da se mozete halati sa LP ove godine jer arsenal je u formi poslednjih par utakmica.
Arsenal u formi zadnjih par utakmica, a Bayern u formi cijelu sezonu.... :mrgreen:
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 06 feb 2013, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.

4ArsnlJames
Kontakt:

Post Postao/la 4ArsnlJames » 06 feb 2013, 01:35

cujem mogao bi Robert Levandovski preci u Bayern. Imal tu istine?

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 feb 2013, 01:38

4ArsnlJames je napisao/la:cujem mogao bi Robert Levandovski preci u Bayern. Imal tu istine?
Kazu gdje ima dima ima i vatre. ŠPEKulacije se vrte vec neko vrijeme, ali mislim da nema od tog nista.
Lewat nije los, ali kada ce dobiti priliku da igra? Gle Pizzaro na klupi, Gomez na klupi..

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 feb 2013, 09:43

@Bilal može oklada. Ali ja neću pisati nikakve glupardije kontra Borussije ako izgubim. Ili u avatar ili u apstinenciju sa foruma? Igramo na prolaz, ok?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 feb 2013, 10:00

KSIVLE je napisao/la:@Bilal može oklada. Ali ja neću pisati nikakve glupardije kontra Borussije ako izgubim. Ili u avatar ili u apstinenciju sa foruma? Igramo na prolaz, ok?
Imamo dogovor 8-)
Moze jednomjesecni avatar. Nisam ni ja za ono da pisem kontra Bayerna, tako da necemo ici u krajnost :lol: , i igramo na prolaz naravno.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 feb 2013, 10:10

Bilall je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la:@Bilal može oklada. Ali ja neću pisati nikakve glupardije kontra Borussije ako izgubim. Ili u avatar ili u apstinenciju sa foruma? Igramo na prolaz, ok?
Imamo dogovor 8-)
Moze jednomjesecni avatar. Nisam ni ja za ono da pisem kontra Bayerna, tako da necemo ici u krajnost :lol: , i igramo na prolaz naravno.
Važi druže. Dakle o avatar na prolaz, rok mjesec dana.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 feb 2013, 10:14

@Bilall
bolje da si se kladio u trajno napustanje foruma,mogli bi ih se otarasiti vrlo lagano. ;)
Stern des Südens

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 feb 2013, 10:18

4ArsnlJames je napisao/la:prema informacijama koje prenosi Bild, gomes je derpe a ne pomocni sudija. ali nije bitno ko je tu derpe a ko nije, vec je bitno da se mozete halati sa LP ove godine jer arsenal je u formi poslednjih par utakmica. princ Poldi, nesudjeni vitez bavarske, postao je vitez lavjeg srci, ni Rihard mu nije ravan. Cak je i mel gibson rekao da bi poldi bolje odglumio ulogu onog skota u filmi hrabro srce. Nista drugovi po boji dresa. do sljedeceg puta

COYG!
Cuj jednu stvar, mi smo ti svi derpe citaj - jeb.at cemo vas u po londona, :lol:
De mi reci samo, na koji nacin se vi mislite suprotstaviti najj.ebenijoj ekipi na dunjaluku??? Hocel vam nestat municije odmah u prvom poluvremenu prve utakmice?

Nemoj me pogresno shvatiti ne zelim provocirati ili bilo sta slicno,ali Arsenal da prodje Bayerna to je ravno da Sahtar osvoji ligu prvaka,kuzis?
;)
Zadnja izmjena: proFCB, dana/u 06 feb 2013, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.