Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

anton 1983
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la anton 1983 » 06 feb 2013, 21:51

Nemreš vjerovat da nakon ovakvog prvog poluvremena toliko slabija i lošija reprezentacija može vodi 1:0 :shock:

Jebote kako je nogomet frustrirajuči sport! Francuzi su bili u brutalno podređenom položaju i sad vode 1:0. Fascinantno je koliko su taktički, fizički i tehnički lošiji od Njemaca.

Njemci će morat riješiti taj problem lijevog beka. Baš zbog te pozicije oni nisu dorasli Španjolcima. Morat će se taj Schmelzer forsirati iako neki misle da on nije na razini drugih igrača u ekipi. **** nije, ali je BAR LJEVAK. Ovo sa Howedesom izgleda presmješno, pogotovo kad neš pokuša sa lijevom nogom...Schmelzer je najbolje što Njemačka ima i svaka pizdarija sa nekim dešnjakom je jednostavno glupa. Jansen, Jansen ak treba...Nemre se reči da su igrači loše odigrali, samo što je šteta što Ozil igra tako da si digne cijenu umjesto da igra na pobjedu. Umjesto da je dodao loptu Gomezu koju bi ju pospremio u mrežu on išo zaobilazit LLorisa...

Što se tiće Gomeza užasTno se vidi da nije dugo igro. Što je najgore igra d abi dobio dobru ocjenu, a ne da mu se sudi po tome dal je il nije gol zabio. Ima ga svuda po terenu, mislim za njegove mogučnosti, pokriva prostor, bori se za loptu i vrača se u obranu. TO MI SE GADI!!!!!!!!!!!!!

Francuska: RIBERY SAM PROTIV SVIH! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 feb 2013, 21:58

proFCB je napisao/la:Kapiten popusta,da ne bi doslo do kakve povrede. Dok se gundoglav nabrijao, a frank ga prizemljuje ;)
Kako god ti kazes pajdo.

Nisu toliko losi bili, ali fali im zavrsni pas. Zao mi Ozila, ove seprtlje u napadu kasne svjetlosnu godinu za njim. :evil: Odbrana standardno postavljena previsoko i nesigurna. Francuzi ni iz cega zabili gol, koji ide na dusu Hummelsu (stoji k'o Drvena Marija pored Sissoka). :roll:

Imam osjecaj da Nijemci nikad nece pobjediti Francuze i Talijane. Haman da bi trebalo eliminisati zablju populaciju iz tih predjela, djeluju k'o kriptonit na Svabe. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 feb 2013, 22:15

sta zna gundoglavi, a pogotovo mila. :D

edit: jeste bio mali 'apsajc'.

vodstvo švaba i možda se skinu te prokletije nakon 26 godina. :D
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 feb 2013, 22:31

Ribery je klasa za ove njemacke dijamante,al posteno.
Svaka cast za Özil-a i Khediru!!
Stern des Südens

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 06 feb 2013, 22:40

Ova Njemacka jako podsjeca na onu iz 1990. To je ona repka zbog koje je izmisljen novi termin, tzv 'totalni nogomet-fudbal'. Strasni su momci, i ovo sto veceras gledamo su vjerovatno buduci svjetski prvaci.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 06 feb 2013, 22:42

Asistencija Gundogan - gol Muller

Asistencija Ozil - gol Khedira

Ovdje Njemci u manjini :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 feb 2013, 22:53

Zato su svi crnci u Francuskoj i Engleskoj čistokrvni pripadnici istih :roll: . Ili ako hoćeš italijanski napad Shaarawy - Balotelli pravi Žabari! ;) :lol:

Inače Elf je beton. Schweinsteiger definitivno bi treb'o ustupiti mjesto Gundoganu. Još tu dodati Gotzea i Reusa i samo nebo je granica. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 feb 2013, 22:56

Semir bvb je napisao/la:Zato su svi crnci u Francuskoj i Engleskoj čistokrvni pripadnici istih :roll: . Ili ako hoćeš italijanski napad Shaarawy - Balotelli pravi Žabari! ;) :lol:
A na klupi ko zapeta puška čeka Argentinac Osvaldo. :lol:
Semir bvb je napisao/la:Inače Elf je beton. Schweinsteiger definitivno bi treb'o ustupiti mjesto Gundoganu. Još tu dodati Gotzea i Reusa i samo nebo je granica. 8-)
Kad žutalji preuzmu glavne uloge, nestat će i njemački post bez titule. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 06 feb 2013, 23:06

Semir bvb je napisao/la:Zato su svi crnci u Francuskoj i Engleskoj čistokrvni pripadnici istih :roll: . Ili ako hoćeš italijanski napad Shaarawy - Balotelli pravi Žabari! ;) :lol:

Inače Elf je beton. Schweinsteiger definitivno bi treb'o ustupiti mjesto Gundoganu. Još tu dodati Gotzea i Reusa i samo nebo je granica. 8-)
Upravu si. Samo si jos zaboravio Spaniju, imaju i oni svojih tamnoputih :lol: :lol:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 feb 2013, 23:14

Haman da je neko na poluvremenu zabe potamanio. :mrgreen:

Odlicna utakmica, uzitak je bilo gledati carolije Riberya i Ozila. Ljudi moji kakvi su to samo fudbalski virtuozi. :o

Nijemci s Gundom dobili mnogo na protoku lopte i sigurnosti u posjedu. Low je na teskim mukama kad je u pitanju izbor igraca na centralne vezne pozicije. Ne bi bilo lose da krene s nekim sistemom rotacije u zavisnosti od protivnika. Odbrana mi i dalje ne ulijeva samopouzdanje, protivnici olako dolaze do izglednih prilika.

Veceras je odlucio igrati s laznom devetkom u drugom poluvremenu, sto je u konacnici i urodilo plodom. Vrlo ubrzo bi mogli vidjeti i slijedecu kombinaciju u napadu o kojoj ja vec duze vremena sanjam:

-----------Muller------------
---Reus----Ozil----Gotze--

*uz ceste izmjene pozicija!

BRUTALNO! slika

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 feb 2013, 23:21

@Hare
vidi sto se tice odbrane tu pozicije imaju zacementirane Hummy i Badstuber,i vidit ces da ce sa njima to izgledati jako dobro.
Mene najvise brine pozicija lijevog beka,tu su najtanji!

Sve u svemu utakmica moze dobit prolaznu ocjenu!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 feb 2013, 23:25

Fantastična utakmica u kojoj su se ipak dvojica izdvojili, kod Njemačke Ozil, kod Francuza Ribery. Ali nekako je Ozil od Riberyja bio još za nijansu jači, kako on samo tu loptu miluje, mazi, pa kako je prizemlji, pa kakav pas kod drugog gola, ono je ljudi nevjerovatan pas, ono je magija, ono je da ti pjena na usta krene... :)
Bolje prijateljske utakmice odavno nisam gledao.

Jedno prokletstvo je skinuto....I to veliko, a to je 77 sušnih godina za Elf na francuskom tlu, zadnja pobjeda naime tamo datira još iz 1935. godine. Zadnja pobjeda protiv Francuza opšte datira iz 1987. godine, isto prijateljska. Prije toga su Nijemci u osamdesetim dobili 2 polufinala na SP protiv Francuza. Od ove '87. su bile samo prijateljske utakmice, koje su završavale ili pobjedom Francuza ili remijem. Sjajna pobjeda večeras. Jogi je tako pored velikih pobjeda nad Englezima, Holanđanima, Argentincima (na koje su Nijemci manje-više navikli) skinuo to prokletsvo po pitanju Francuza. Jeste da je uspio da protiv Šveđana izgubi onu prednost od 4:0, po čemu je isto ušao u historiju. Zanimljiv ovaj Jogi u svakom pogledu i pozitivno i negativno ulazi u historiju.... :) :) Al et večeras ga moramo malo više hvalit, nakon prijašnjih hvala, bilo se dosta kritika po njemu i ovde osulo, a večeras je zaslužio pohvale. Naime večeras je Elf baš izgledao kao Elf. Dobra igra, još okretanje rezultata, velika borba.....Zadovoljili su u svakom pogledu....
A obje repke su pružile sjajnu igru večeras.... ;) Moraju se pohvalit i Gundo i Adler, prvi jer je prvi put u reprezentaciji zablistao na pravi način (doduše večeras je i bila ona prva prava proba za njega), a drugi jer je odradio posao dobro i nakon duže vremena dobio priliku u Elfu da se dokaže....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 feb 2013, 23:28

Odlicna utakmica Elf-a i zasluzena pobjeda...Kada covjek vidi koliko je igraca bilo odsutno u posljednje dvije utakmice i opet nisu porazeni, onda covjeku bude jasno sa kojim rosterom Löw raspolaze i SP 2014 ce pokazati je li isti u stanju u potpunosti iskoristiti - ja sam i dalje skeptican, pogotovo nakon EP-a prosle godine.

Sada je potrebno kvalifikacije rutinski privesti kraju i onda ce okrenuti SP-u, a takodjer u ovoj godini pokusati rijesiti problem lijevog beka - mora se odluciti za jednog igraca kojeg ce forsirati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 feb 2013, 23:29

Posto sam i ja gledao tekmu,mislio sam i ja nesto napisati.Francuska je pocetkom drugog dijela bila bolja,stvarno su dosta sijevale sanse,koje nisu iskoristili.Nijemci su vise drzali loptu i trazili jednostavnija rjesenja kroz sredinu,gdje je se najvise isticao Ozil sa pasovima i Muller sa pokupljenim loptama.Ribery i Valbuena su bila pokretacka moc Francuza na drugoj strani,ali sa slabom zavrsnicom i tek ponekom dalekometnim sutem koji nije otisao daleko od vrata,nisu napravili nesto znacajnije.Ozilov majstorski pas Khediri i Khedirino utrcavanje,kao u vrsnog napadaca,dala mi je naslutiti da neznam zbog kojeg vraga Mourinho ima problema sa Ozilom ,pa ga stavlja na klupu i dovodi jednoga Modrica.Ozil je vrhunski playmaker,pravi njemacki tehnicar,kojemu je igranje u Spanskoj ligi dalo jos potrebne vjestine u pasovima i drzanju igre u svojim nogama.
Inace,dobra utakmica,Nijemci iskoristili svoje sanse na pravi nacin,i drago mi je da su pobijedili ljutoga rivala i komsije u sred Francuske.
Keep walking.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 feb 2013, 23:31

Da, Adler je veceras fakat odlicno branio. :!: Ali, Neuer je i dalje za mene nedodirljiv. ;)

Schmelzer je dosta dobro igrao za repku u poslijednje vrijeme. Ima i Aogo, za kojeg ja mislim da bi procvjetao kad bi dosao u ruke nekom briljantnom strucnjaku (tipa Klopp :mrgreen: ). Benu previse seljakaju i u klubu i u repci,a radi se o stoperu klase Hummelsa i Strudle. :roll:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 feb 2013, 23:39

Hare_BvB je napisao/la:Da, Adler je veceras fakat odlicno branio. :!: Ali, Neuer je i dalje za mene nedodirljiv. ;)
Upravo tako, sad ja ako se slažem nije to samo subjektivno :) ....Razlog zašto je Neuer nedodirljiv je to što jednostavno na visokom nivou brani dugo, dobar je bio na zadnjem EURO-u, sjajne je partije pružao za Bayern u Ligi prvaka prošle sezone. Imao je zasluge u proslacima u finale LP (sjajno branjenje i protiv Reala pa i u penal seriji), ali i u finale Kupa (u utakmici protiv Gladbacha odigrao bitnu ulogu), a ove sezone nema puno posla, ali zabilježi dobre intervencije kada je to potrebno. Uglavnom dobro prati igru i kada nije previše zaposlen , zna biti na mjestu kada je to potrebno. On drži taj visok nivo, a i Adler je na visokom nivou i bit će mu prava konkurencija. S tim da je sad za sad Adler uvjerljiva dvica.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 feb 2013, 00:05

Gdje su mi Amer i effe, pošto znam da se oni godinama žale na ove Njemačke bekove, da ih štošta priupitam, kakve su šanse da ovaj "naš" Kolašinac zaigra za Švabe :?: :?: Jesu li ostali bekovi bolji od njega/veći potencijal :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 feb 2013, 00:21

legenda reala je napisao/la:Gdje su mi Amer i effe, pošto znam da se oni godinama žale na ove Njemačke bekove, da ih štošta priupitam, kakve su šanse da ovaj "naš" Kolašinac zaigra za Švabe :?: :?: Jesu li ostali bekovi bolji od njega/veći potencijal :?: :?:
U skorijem vremenu mu nisu velike šanse, bar tako mislim , a prilično sam i siguran. Iako tu na bekovskim pozicijama njemačka reprezentacija ima nekih problema, opet tu ima izgledniji kandidata da popune ove pozicije. Na desnoj je siguran naravno Lahm, kojeg bi Low mogao uvijek prebacit i lijevo, ali on samo želi da ga drži desno. E sad onda ta lijeva jeste kritična, ali eto za te su pozicije uvijek kandidati Howedes, Schmelzer, možda bi mogao biti i Castro, ali eto on voli više igrat ofanzivno. Uz to nešto ga Jogi baš i nema pravo u planu....

Kolašinac bi imao neke šanse, ali on mora napraviti krupnije korake naprijed, prije svega u svom klubu... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 feb 2013, 02:30

Sto se tice pozicije beka Löw se nalazi u nezahvalnoj situaciji, jer se mora odluciti za jedno rijesenje pored dva ponudjena, a ona su:

1. Forsirati Schmelzera na poziciji lijevog beka, a Lahma ostaviti na desnoj strani - ja i dalje smatram da Schmelzer nije kalibar za Elf kao ni Aogo i mislim da isti dosta profitira od sistema zvanog Klopp.

2. Prebaciti Lahma na poziciju lijevog beka i na desnoj strani forsirati Junga koji ce za mene u skorijoj buducnosti biti vrhunski igrac.

Po meni se Löw do sredine godine mora odluciti za jedno od ova dva rijesenja i u njemu istrajati, jer trenutni eksperimenti ne vode Elf nigdje, jer samo sebe sami zahebaju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 feb 2013, 07:51

amerosm je napisao/la:Odlicna utakmica Elf-aKada covjek vidi koliko je igraca bilo odsutno u posljednje dvije utakmice i opet nisu porazeni, onda covjeku bude jasno sa kojim rosterom Löw raspolaze
Mislim da ipak MALO pretjeruješ! Zaš to kažem? Pa jučer su Low falila samo 4 igrača iz njegove, NE NAŠE idealne postave.

Gomez mu je igrao špicu i tu nemremo čak niti reči da mu je falio Klose, jer su u biti jedan i drugi prvi napadači.

Poldi mu u pravilu igra to lijevo krilo, pogotovo u ovoj sezoni za koju ja smatram da mu je to najbolja sezona života

Ozil standardan, Muller standardan, Khedira standardan.

Gundogan je prvi uljez i tu fali Švajni.

Howedes, drugi uljez, tu Fali!?!?!?!?!? Za lijevog beka i nemremo reći ko fali koliko su tu švabi loše pokriveni :mrgreen: Znači niti ne znamo koji je to igrač falio, jer se ta pozicija jako često mjenja, druga je stvar što mi u glavi imamo Schmelzera iako znamo da on nije IDEALNO rješenje.

I još Mertesacker - Badstuber,

te Adler-Neuer što i nije toliko bitno za SAMU IGRU ekipe.

Eto to su 4 igrača, a ne recimo 7 kako bi to neki htjeli predstaviti.

Ima Low širok izbor, no na nekim pozicijama je užasTno tanak i javlja se problem. Njegova Špica, "jer mu Gomez sada ne igr au Bayernu s tim da postoji još ona teorija nepasanja u sistem", te lijevi bek i desni bek u slučaju da Lahma nema...

Kad imaš problem na 3 pozicije, onda je blesavo uspoređivati se sa Španjolskom i derati se na sav glas kako švabi imaju veliki roster i sa tom dernjavom zbog veznih i krilnih igrača, pokušati zataškati one stvari koje fale...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.