Ma ajde BgtJetSet_Hantraga je napisao/la:E za Tuzlake se mogu slozit'.![]()
Nekad stvarno imam osjecaj da je Omo jedini coj'k medju njima.![]()
A sta su ostali Tuzlaci?
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Ma ajde BgtJetSet_Hantraga je napisao/la:E za Tuzlake se mogu slozit'.![]()
Nekad stvarno imam osjecaj da je Omo jedini coj'k medju njima.![]()
Vrijedi ili košta? Naime, cijena i vrijednost igrača u svakoj raspravi je drugačija. Svaki igrač u neutralnoj procjeni UVIJEK IMA ISTU VRIJEDNOST, no kada se radi o kupovini nekog igrača, onda se tu stvari drastično mjenjaju jer svaki klub ima svoju zamisao o tome koliko nekoga želi platiti. Navesti ću samo jedan primjer:Bundesliga je napisao/la: Po ovome bi ispalo da Neymar vrijedi kao Ribery ili cak vise, a ne znam po cemu to on zasluzuje, igrajuci u brazilskoj ligi mozda
Bu hu hu, ti nisi navikao! Pa kaj onda! U svom postu pišeš o prošlosti, **** takva vremena su završila i došla su nova i sada se tome moramo/moraš prilagoditi. Isto tako ti zaboravljaš jednu jako bitnu činjenicu. Tada je Bayern bio PUNO, PUNO,PUNO siromašniji klub nego danas i tada si nismo mogli priuštiti ono što si možemo danas.Bundesliga je napisao/la: Ista stvar vazi za Neymara, ja jednostavno nisam navikao od Bayerna da se razbacuje na igrace i daje za njih ogroman novac, a oni ne vrijede ni priblizno. Sjeti se jednog Salihamidzica, Effenberga, Kahna, Elbera... Kada bi isli po toj logici svi oni su vrijedili i vise od tih para, ali ne tada se zivjelo u drugim vremenima. Ljudi su bili prisebniji, a ne sada malo malo pa bum za nekog igraca iskesirano vise od 50 milki svakodnevno.
Ovo je dosta netočno i mi si to tako želimo pojasniti. Bayern je u to u biti kratko vrijeme od 1998/2002, krasio timski duh, a ne uvijek. Mi smo i tada imali PK zvijezda u ekipi, no tada si za realnije nofce mogao dobiti zvijezdu. Tržište se promijenilo...Sjetimo se samo kada nam je ballack za nula kuna otišao u Chelsi! E pa ****, ja tako slab bayern koji se sa svojom konkurencijom nemre nositi, neželim. **** ti sve nacionalne titule od 2002 do 2009, kad smo bili opča sprdnja i smeće u Europi. Danas je Bayern u europi neko i nešto, a jedan od tih razloga je to što smo financijski jaki.Bundesliga je napisao/la:Bayerna je oduvijek krasio timski duh i jedinstvo, a ne par zvijezda.
Dobre postove si napisao, slažem se sa većinom. Trenutno nemam vremena za veći odgovor pa sam samo izdvojio ovaj odlomak koji je iznimno važan a kojeg mnogi ljudi zaboravljaju, između ostalih i ja.anton 1983 je napisao/la: Isto tako danas se Bayern zasniva na "timskom duhu", samo se on drugačije predstavlja. Pa zašto Bayern danas kupuje zvijezde za velike nofce? Pa jedan od najvećih razloha za to je PROIZVODNJA igrača. Zbog Mullera, Alabe, Badstubera, Kroosa, Bayern si je u bližoj prošlosti zašparao minimalno 80 miljona eura, jer bi nas toliko kođtala "eventualna pojačanja" na tim pozicijama. iz tog razloga Bayern si može priuštiti Martineza i njemu slične igrače
geronimo je napisao/la:Ključna riječ.Stefan Effenberg je napisao/la: Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?
Ali imam osjećaj da će se ovo nastaviti do kraja sezone (ili dok razni novinari budu diktirali tempo) i da će ovo biti IN tema i pred važne mečeve, kakvih će Bayern u skorijoj budućnosti imati na pretek.
Ma sve ok, samo vi nastavite. Ja to onako glasno razmišljam.
Možda je to i do mene, jer je (po meni) Bayern kompletno (kvalitetno) popunjen i ne vidim razloga da se ekipa pretjerano pojačava.
Pa nije to niko od nas rekaoschweinsteiger je napisao/la: Na pocetku sezone najbolji tim ikad,najsira klupa ikada,kakav samo roster imamo,objavi se vijest da nas Pep preuzima na ljeto,pola kluba ne valja.
Pu,pu,pu,...
UF ima itekako, Lukavčanke beton....JetSet_Hantraga je napisao/la: Lukavcani (il' po tvom Lukavicani) su dobri ljudi. A ima i dobrih zena, ako mi vjerujes.
![]()
Ma nisi ti rekao i još par nas, ali imaš i ovde među navijačima Bayerna onih koji bi stalno kupovali i koji misle da ako neko je kao dobar od medija predstavljen i kome je napumpan naglo renome, da ga treba odmah kupovat, da Bayern treba biti kao City i Chelsea. Za City sam više puta spominjao, politika kupovanja ko na igricama menadžera, ono kupuj svakog ko bljesne i koga tržište i javnost predstave vrijednim, a nije bitno jel kvalitet i uklapali se u sistem.Bilall je napisao/la:Pa nije to niko od nas rekaoschweinsteiger je napisao/la: Na pocetku sezone najbolji tim ikad,najsira klupa ikada,kakav samo roster imamo,objavi se vijest da nas Pep preuzima na ljeto,pola kluba ne valja.
Pu,pu,pu,...![]()
Nemoj pogresno shvatati ovu raspravu. Bayern ima jednu od najboljih ekipa u Europi, i ne treba se pretjerano pojacavati.
Vidim ja da vi pravo zbijate segu na racun gradova ili ti kantona.effe_sa je napisao/la:UF ima itekako, Lukavčanke beton....Iako se meni po tom pitanju veliki dio Tuzlanskog kantona sviđa.....
![]()
![]()
Postat cu dosadan sa Neymarom, zato cu napisati samo jos ovo. Nije masta, ukoliko ne postoji nikakav predugovor sa Barcelonom (vjerovatno da ne postoji), i ako se pojavi interes za njim u Bayernu, onda postoje realne sanse da isti i zavrsi u Bayernu. @Anton rece da je to igrac koji moze nadomjestiti sve ofanzivne pozicije, i to je ovdje krucijalno. Ja sam ga gledao nekako na poziciji lijevog poluspica, ali u istim tim utakmicama se znao probijati i po desnoj strani. nemam mnogo pricee za njega osim rijeci hvale jer se stvarno radi o klasi i s ovim ja zavrsavam pricu o njemu,,,,bar do novih spekulacijaeffe_sa je napisao/la:A ovo generalno ostalo, što raspravljamo o svim tim imenima, to je super malo raspravljat mora se, i poželjno je. Naravno da se svi ne zanosimo i maštamo o nečemu o čemu i ne treba maštat, ali ima i onih koji maštaju.
Mislim da se mi toga netrebamo bojati! U biti mi smo tu bolest sa ove dvije prethodne sezone preboljeli i u tom i je kvaka.effe_sa je napisao/la:spektakularna ekipa u kombinaciji s osvajanjem titula je sjajna stvar, samo se treba pazit, da onda ne ostane samo sve na spektakularnoj ekipi. U tom slučaju bi na kraju ostala gomila razbijenog stakla, najblaže rečeno. Ali pametna je naša uprava, pa će to znati dozirati.
Ma ima toga ovde, malo se šuka, ali ono kvalitetno i bez da se neko uvrijedi, ali to možeš samo s uigranim timom jer ne shvataju svi tu zahebanciju. Pa se moraš još u to uklopit i ne trebaš biti osjetljiv.Bilall je napisao/la: Vidim ja da vi pravo zbijate segu na racun gradova ili ti kantona.Ova konstatacija i nije losa
za razliku od one prethodne. Dobro, vjerovatno sam i ja malo vise osjetljiv po tom pitanju jer sam emotivno vezan za neke ljude i neka mjesta.
Nakon produženja ugovora 2011 Neymar u Santosu zarađuje 7 € mil godišnje, zašto misliš da će u Bayernu igrati za 4.?anton 1983 je napisao/la:
Kod Neymara ti plačaš njegovu mladost, potencijal i potencijalnu mogučnost da ga za 4 godine prodaš za istu, ako ne i veću cifru. Isto tako nemoraš mu davati najbolji ugovor u karijeri, što znači da će mu plača biti nekih 4 milje, što je na 4 godine 45 + 4 puta 4, nekih 60 miljona eura + mogučnost kasnije prodaje za još uvijek prejebene noFce.
Vidim ja da ti nerazumiješ što sam ja piso. kaj je najgore, još napišem plače su bezvezna ali primjerna cifra. I ako neymar gore zarađuje 7 netto, taj nigdar nebu u EuropuSaurman je napisao/la: Nakon produženja ugovora 2011 Neymar u Santosu zarađuje 7 € mil godišnje, zašto misliš da će u Bayernu igrati za 4.?
Njegova buyout klauzula je 72 € mil sad je to naravno nešto manje jer mu je ostalo godinu dana ugovora ali kad se uračuna njegov eventualni transfer 45mil € plus plata na 4 četverogodišnji ugovor koja ne bi bila ispod 7-8 mil onda dolazimo do zaista velikih cifri.Bayern nikad neće istresti ovoliki novac pa da je i Messi u pitanju a ne Neymar.
Ovo je samo jedna u nizu medijskih špekulacija kojim će nas mediji častiti cijelo ljeto.
Doće Neymar u Europu ali njegove realne destinacije su Barcelona,Real,City i PSG.anton 1983 je napisao/la:Vidim ja da ti nerazumiješ što sam ja piso. kaj je najgore, još napišem plače su bezvezna ali primjerna cifra. I ako neymar gore zarađuje 7 netto, taj nigdar nebu u EuropuSaurman je napisao/la: Nakon produženja ugovora 2011 Neymar u Santosu zarađuje 7 € mil godišnje, zašto misliš da će u Bayernu igrati za 4.?
Njegova buyout klauzula je 72 € mil sad je to naravno nešto manje jer mu je ostalo godinu dana ugovora ali kad se uračuna njegov eventualni transfer 45mil € plus plata na 4 četverogodišnji ugovor koja ne bi bila ispod 7-8 mil onda dolazimo do zaista velikih cifri.Bayern nikad neće istresti ovoliki novac pa da je i Messi u pitanju a ne Neymar.
Ovo je samo jedna u nizu medijskih špekulacija kojim će nas mediji častiti cijelo ljeto.
e nek si im se nagovorio. ne znam imal gorih ljudi od tih tuzlaka.E za Tuzlake se mogu slozit'.
Nekad stvarno imam osjecaj da je Omo jedini coj'k medju njima.
sto se tice nejmara, ovdje je sve receno.I kakav Neymar, kakve 'cke materine.
Pa tog je *** stoper kojeg Emir zovu strpao u dzep. I to zadnji.
Uffff,secer je napisao/la: e nek si im se nagovorio. ne znam imal gorih ljudi od tih tuzlaka.
a oni tuzlaci sto su se dokopali zapada, ti su najgori.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.