Igrač br. 6
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Ognjen Vranješ
Nakon Pjane i Bega, treći najbolji igrač protiv Slovenije. To ko ne vidi - veliki je kontraš i na silu pokušava predstaviti nešto što nije. Al' dobro je pa ima i takvih. Sreća pa sam gledao tekmu, jer da sam se vodio postovima pojedinih forumaša, sklopio bih sliku da je Ogi odigrao u rangu Zukanovića (uplašio se Slovenaca i nije znao ni gdje se nalazi). 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma ogirao je odlicno protiv Slovenije, nemoze se ovdje dokazati nekima da si kao odbranbeni igrac uvijek u minusu i samo mozes pogrijesiti, a ne kao napadaci i vezni koji jednim potezom (gol ili asistencija) od loseg nastupa mogu napraviti odlican nastup.
Zadnja izmjena: vendeta87, dana/u 08 feb 2013, 09:03, ukupno mijenjano 1 put.
Ogi je odigrao jednu dobru tekmu,posebno su mi se svidila njegova uklizavanja
i ono sto je mozda najvaznije, vidi se da covjek igra srcem
i ono sto je mozda najvaznije, vidi se da covjek igra srcem
Dobar je Ogi bio, nego jel on ono zakuho nešto pred kraj prvog poluvremena ispred našeg gola ? 
Ognjen je sluga sotone i treba ga izudarati penisom po celu 
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Niko nije rek'o da je on bio loš,ali nemoguće je da dodaje protivničkim igračima loptu u noge 3-4 puta..Ako ne moze da probije po beku,moze makar vratit nekome ili u sredinu,a ne servirat kontru,protiv Grčke je to samoubistvo..
Možemo mi baciti kritički osvrt na njegovu igru, ali se protiv Slovenije pokazalo da trenutno među raspoloživim kadrom nemamo boljeg stopera poslije Spahića od njega.
Ne znam, možda je ono Zukanoviću samo bio loš dan, al ne možeš u lošem danu izgubiti brzinu, jednostavno njegova sporost protiv Grčke bi nas mogla ubiti.
Ne znam, možda je ono Zukanoviću samo bio loš dan, al ne možeš u lošem danu izgubiti brzinu, jednostavno njegova sporost protiv Grčke bi nas mogla ubiti.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
To je mene i iznenadilo on koji jendo vrijeme nije igrao u onom svom klubu pa je posle prešao u Alaniju sad pauza u ruskom prvenstvu i opet je se bolje pokazao od Zukanović koji je bio standardan u Kortrijku i sad u Gentu..Inače Zukanović me dojmio u onih par mečeva jer je bio stabilan,smiren,jak u skok igri al nisam primjecivo tu sporost u igri do ove utakmice sa Slovenijom..
Bičakčić bi mogo isto konkurisat za tu poziciju stopera
trenutno su svi tu negdje
Bičakčić bi mogo isto konkurisat za tu poziciju stopera
- NoName
- Kontakt:
Ako Ogi može na beka (a mislim da može sa onakvom trkom kakvu je imao u Ljubljani) onda je sve super, neka igraju i Zukanović i on. Nije Zukanović loš, ne možemo suditi na osnovu jedne utakmice, gledao sam ga par puta u klubu i bio je baš ok, šta je bilo u ovoj zadnjoj utakmici ko će znati. Na kraju krajeva, dobro je da imamo kakve-takve alternacije nazad, još dok se nama naš Boris vrati sve će to biti super.zgembo89 je napisao/la:To je mene i iznenadilo on koji jendo vrijeme nije igrao u onom svom klubu pa je posle prešao u Alaniju sad pauza u ruskom prvenstvu i opet je se bolje pokazao od Zukanović koji je bio standardan u Kortrijku i sad u Gentu..Inače Zukanović me dojmio u onih par mečeva jer je bio stabilan,smiren,jak u skok igri al nisam primjecivo tu sporost u igri do ove utakmice sa Slovenijom..
Bičakčić bi mogo isto konkurisat za tu poziciju stoperatrenutno su svi tu negdje
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Bosnian Pitbull Vranjes i Speed Demon Vrsajevic 
Ako je onakav Mravac protiv Grka na Kosevu odigrao svoju pa mozda najbolju utakmicu onda se ja za Zukanovica ne bojim uopste. Uprkos malo slabijem izdanju protiv Slovenije ...
kako to da nisi ubacio i Kolasinca u ovaj post ?Majstor10 je napisao/la:Bosnian Pitbull Vranjes i Speed Demon Vrsajevic
jasmin10 je napisao/la:kako to da nisi ubacio i Kolasinca u ovaj post ?Majstor10 je napisao/la:Bosnian Pitbull Vranjes i Speed Demon Vrsajevic
http://www.youtube.com/watch?v=JbdX94df3OM
Bosnian Pitbull Vranjes, Speed Demon Vrsajevic, i glavonja tenk rambo beton Kolasinac.jasmin10 je napisao/la:kako to da nisi ubacio i Kolasinca u ovaj post ?Majstor10 je napisao/la:Bosnian Pitbull Vranjes i Speed Demon Vrsajevic
Trebao si editovat' stari post, ništa ovo, ovo se ne računa 
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Pronadjite uljezaMajstor10 je napisao/la:Bosnian Pitbull Vranjes, Speed Demon Vrsajevic, i glavonja tenk rambo beton Kolasinac.jasmin10 je napisao/la:kako to da nisi ubacio i Kolasinca u ovaj post ?Majstor10 je napisao/la:Bosnian Pitbull Vranjes i Speed Demon Vrsajevic
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
nogolopta...blo-gger....ba
Novi klub Ogija Vranjesa je Alania iz Vladikavkaza. Pisalo se da ga trazi veliki Man United a on zavrsi u Alani. Potrazih odgovor na ovo pitanje..
Predzadnji na tabeli od 16 ekipa, sest bodova iza Volge koja se nalazi u sigurnoj zoni. Do kraja prvenstva je ostalo jos 11 utakmica. Do pocetka proljetnog dijela sezone ostalo je jos ravno mjesec dana i Alania vec u prvom kolu tog nastavka igra mozda i utakmicu koja ce biti "ili ili" za njih, igraju kuci sa ekipom Rostova koja je devet bodova ispred njih. Ako dobiju, razlika ce biti sest a ako izgube.. Do svidanja... Zasto? Raspored im je grozan i mogao bi ih kostati prvoligaskog statusa jer ostalo im je jos da izmedju ostalih igraju sa Anzijem, Zenitom, CSKA, Dinamom i Spartakom. Dakle, pet tekmi u kojima bas i ne mogu racunati na bodove. Ostaje im dakle sest utakmica da u njima hvataju slamku spasa. Stanje je moglo biti bolje..
Mnogi poznavaoci ruskog nogometa povlace paralelu izmedju Queens Park Rangersa i Alanije, i jedni i drugi pokusavaju na sve moguce nacine da izbjegnu ispadanje iz lige pritom dovodeci "sve sto hoda". QPR je za godinu i pol doveo cak 31 novog igraca!!!
3500 hiljade kilometara istocno od Londona tacnije u Vladikavkazu pokusavaju na isti nacin da spase prvoligaski status. Ljetos su imali ambiciju da se etabliraju u sredini tabele medjutim stvari nisu isle zeljenim tokom. Legendarni ruski trener Valerij Gazzajev koji je na pocetku sezone bio predsjednik i sportski direktor kluba, doveo je osam novih igraca i to vecinom imena koja ni mnogi bogatiji i poznatiji klubovi nisu sebi mogli priustiti. Litvanac Semberas iz CSKA Moskve i brazilac Diego Mauricio iz Flamenga su "ukradeni ispred nosa" velikom Shaktaru iz Donjecka. Iz Torpeda je doveden i desni bek Vladimir Khozin koji je jedan od rijetkih koji su do sad odigrali korektno dok je naprimjer Diego Mauricio do sad odigrao samo tri utakmice od prve minute i nije do sad postigao ni jedan gol. Uz to sve jos i trazeci krivicu u svojim saigracima, klimi, nepoznavanju jezika i mnogo cemu drugom, jos vise doprinijevsi losoj atmosferi u klubu. A atmosfera je losa da losija biti ne moze, zadnju pobjedu su izvojevali u augustu prosle godine protiv Kubana, bilo je 2-1 a od tad je proslo 14 kola a jos gore je to sto zadnjih sest utakmica nisu dali gola.
Gazzajev, koji je nakon pola jesenjeg dijela preuzeo mjesto trenera (predsjednik, direktor i trener!) nije sjedio skrstenih ruku ni u ovom prelaznom roku. Za pocetak je dogovorio saradnju sa RusHydro, drzavnom firmom koja radi sa hidroelektranama i koja je "puna ko brod". Iako su i on i navijaci sanjali velika imena poput Vagner Lovea ipak je iskusni brazilac izabrao CSKA Moskvu. Najzvucnija imena koja su doveli su Renan Bressan iz BATE Borisova i Royston Drenthe, holandjanin koji je na EP-u za U-21 repke 2007. proglasen najboljim igracem. Medjutim njegova karijera imala je jako cudan tok, iz Feyenoorda je otisao u Real, iz Reala dvaput na posudbe u Hercules i Everton da bi sada zavrsio u Alanji. Pola godine nije nigdje igrao!
Dovedena je i zvijezda U-17 EP-a 2006. Alexandr Prudnikov s kojim je Rusija osvojila to EP. I njegova karijera je takodjer malo "zaspala".
Dosao je tu i nas Ogi Vranjes kojem je Krasnodar pravio probleme zadnjih par mjeseci u prosloj godini jer nije zelio da produzi ugovor s njima. Mnogi od nas su se zapitali otkud to da Ogi zavrsi u Alanji ali sada su, barem meni, stvari mnogo jasnije. Osim nabrojanih, tu su jos i Gabulov iz Anzhija, Tikhiy iz Luch Energie, gruzijac Kobakidzhe iz Zestafonija te igraci koji su dosli na posudbu a to su Dzanayev iz Spartaka, Wellinton iz Flamenga, Chanturia iz holandskog Vitessea te bolivijac Campos iz Club Bolivara. Chanturia je jako zanimljiv igrac, rodjen '93. igrac koji je dvije sezone bio u Barceloninoj akademiji.
Jedanaest novih igraca iz osam razlicitih nacija. Poslijednji desperatni pokusaj da se spasi sezona. Unatoc svim pojacanjima, najvecu nadu u opstanak polazu u ekonomsku krizu koja je zahvatila Volgu i koja ce, prema svemu sudeci, prvo ispasti iz lige a zatim ukoliko ne nadju novog sponzora i raspasti.
Iako je dosta rizkantan potez dovesti tolike nove igrace, ne vjerujem da ce Alania da ispadne iz lige. Imali su solidnu ekipu i prije, sad su im se prikljucili jos neki igraci od kojih ce sigurno imati koristi tako da vjerujem da ce u 11 kola uspjeti obezbjediti zeljenih 32 boda koliko je u prosjeku potrebno da bi se ostalo u ligi.
Sto se publike tice, imaju prosjek od 14 000 po tekmi a Zenit, CSKA i jos neke ekipe nerijetko napune stadion Republike koji prima 32 000 gledalaca i upravo je ta vjerna publika jos jedan razlog zasto im dajem velike sanse da ostanu prvoligasi.
Bilo kako bilo, ostaje nam da pratimo Ogija i da se nadamo da ce on i njegova ekipa uspjeti spasiti prvoligaski status. Ma na kraju krajeva i ne moraju, bitno je da je Ogi standardan i da se na kraju sezone "ispali" negdje gdje je toplije i gdje predsjednik/direktor/trener nisu jedna te ista osoba..
Novi klub Ogija Vranjesa je Alania iz Vladikavkaza. Pisalo se da ga trazi veliki Man United a on zavrsi u Alani. Potrazih odgovor na ovo pitanje..
Predzadnji na tabeli od 16 ekipa, sest bodova iza Volge koja se nalazi u sigurnoj zoni. Do kraja prvenstva je ostalo jos 11 utakmica. Do pocetka proljetnog dijela sezone ostalo je jos ravno mjesec dana i Alania vec u prvom kolu tog nastavka igra mozda i utakmicu koja ce biti "ili ili" za njih, igraju kuci sa ekipom Rostova koja je devet bodova ispred njih. Ako dobiju, razlika ce biti sest a ako izgube.. Do svidanja... Zasto? Raspored im je grozan i mogao bi ih kostati prvoligaskog statusa jer ostalo im je jos da izmedju ostalih igraju sa Anzijem, Zenitom, CSKA, Dinamom i Spartakom. Dakle, pet tekmi u kojima bas i ne mogu racunati na bodove. Ostaje im dakle sest utakmica da u njima hvataju slamku spasa. Stanje je moglo biti bolje..
Mnogi poznavaoci ruskog nogometa povlace paralelu izmedju Queens Park Rangersa i Alanije, i jedni i drugi pokusavaju na sve moguce nacine da izbjegnu ispadanje iz lige pritom dovodeci "sve sto hoda". QPR je za godinu i pol doveo cak 31 novog igraca!!!
3500 hiljade kilometara istocno od Londona tacnije u Vladikavkazu pokusavaju na isti nacin da spase prvoligaski status. Ljetos su imali ambiciju da se etabliraju u sredini tabele medjutim stvari nisu isle zeljenim tokom. Legendarni ruski trener Valerij Gazzajev koji je na pocetku sezone bio predsjednik i sportski direktor kluba, doveo je osam novih igraca i to vecinom imena koja ni mnogi bogatiji i poznatiji klubovi nisu sebi mogli priustiti. Litvanac Semberas iz CSKA Moskve i brazilac Diego Mauricio iz Flamenga su "ukradeni ispred nosa" velikom Shaktaru iz Donjecka. Iz Torpeda je doveden i desni bek Vladimir Khozin koji je jedan od rijetkih koji su do sad odigrali korektno dok je naprimjer Diego Mauricio do sad odigrao samo tri utakmice od prve minute i nije do sad postigao ni jedan gol. Uz to sve jos i trazeci krivicu u svojim saigracima, klimi, nepoznavanju jezika i mnogo cemu drugom, jos vise doprinijevsi losoj atmosferi u klubu. A atmosfera je losa da losija biti ne moze, zadnju pobjedu su izvojevali u augustu prosle godine protiv Kubana, bilo je 2-1 a od tad je proslo 14 kola a jos gore je to sto zadnjih sest utakmica nisu dali gola.
Gazzajev, koji je nakon pola jesenjeg dijela preuzeo mjesto trenera (predsjednik, direktor i trener!) nije sjedio skrstenih ruku ni u ovom prelaznom roku. Za pocetak je dogovorio saradnju sa RusHydro, drzavnom firmom koja radi sa hidroelektranama i koja je "puna ko brod". Iako su i on i navijaci sanjali velika imena poput Vagner Lovea ipak je iskusni brazilac izabrao CSKA Moskvu. Najzvucnija imena koja su doveli su Renan Bressan iz BATE Borisova i Royston Drenthe, holandjanin koji je na EP-u za U-21 repke 2007. proglasen najboljim igracem. Medjutim njegova karijera imala je jako cudan tok, iz Feyenoorda je otisao u Real, iz Reala dvaput na posudbe u Hercules i Everton da bi sada zavrsio u Alanji. Pola godine nije nigdje igrao!
Dovedena je i zvijezda U-17 EP-a 2006. Alexandr Prudnikov s kojim je Rusija osvojila to EP. I njegova karijera je takodjer malo "zaspala".
Dosao je tu i nas Ogi Vranjes kojem je Krasnodar pravio probleme zadnjih par mjeseci u prosloj godini jer nije zelio da produzi ugovor s njima. Mnogi od nas su se zapitali otkud to da Ogi zavrsi u Alanji ali sada su, barem meni, stvari mnogo jasnije. Osim nabrojanih, tu su jos i Gabulov iz Anzhija, Tikhiy iz Luch Energie, gruzijac Kobakidzhe iz Zestafonija te igraci koji su dosli na posudbu a to su Dzanayev iz Spartaka, Wellinton iz Flamenga, Chanturia iz holandskog Vitessea te bolivijac Campos iz Club Bolivara. Chanturia je jako zanimljiv igrac, rodjen '93. igrac koji je dvije sezone bio u Barceloninoj akademiji.
Jedanaest novih igraca iz osam razlicitih nacija. Poslijednji desperatni pokusaj da se spasi sezona. Unatoc svim pojacanjima, najvecu nadu u opstanak polazu u ekonomsku krizu koja je zahvatila Volgu i koja ce, prema svemu sudeci, prvo ispasti iz lige a zatim ukoliko ne nadju novog sponzora i raspasti.
Iako je dosta rizkantan potez dovesti tolike nove igrace, ne vjerujem da ce Alania da ispadne iz lige. Imali su solidnu ekipu i prije, sad su im se prikljucili jos neki igraci od kojih ce sigurno imati koristi tako da vjerujem da ce u 11 kola uspjeti obezbjediti zeljenih 32 boda koliko je u prosjeku potrebno da bi se ostalo u ligi.
Sto se publike tice, imaju prosjek od 14 000 po tekmi a Zenit, CSKA i jos neke ekipe nerijetko napune stadion Republike koji prima 32 000 gledalaca i upravo je ta vjerna publika jos jedan razlog zasto im dajem velike sanse da ostanu prvoligasi.
Bilo kako bilo, ostaje nam da pratimo Ogija i da se nadamo da ce on i njegova ekipa uspjeti spasiti prvoligaski status. Ma na kraju krajeva i ne moraju, bitno je da je Ogi standardan i da se na kraju sezone "ispali" negdje gdje je toplije i gdje predsjednik/direktor/trener nisu jedna te ista osoba..
Alania nece ispasti iz lige,smijem se kladiti u to.Doveli su fina pojacanja,a ovaj Renan iz Batea je jako dobar igrac.Ogi je napravio pravi potez sto je otisao kod njih,jos samo da se ustali i pocne igrati 
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Goalgetter
- Kontakt:

Ogi je tip-top, u svakom pogledu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.