Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Monolog » 12 feb 2013, 11:32

Iskreno, mene kad bi sad pitali (kad bih imao moć odlučivanja) ko bi trebao naslijediti Pardewa - Dalglish ili Rodgers, uvijek bih se odlučio za Rodgersa.

Kennyjevo poimanje fudbala je za ekipe koje su i dalje u 90-im godinama prošlog stoljeća - dakle za naše lige. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 12 feb 2013, 11:33

Slazem se da previse ocekujemo jer smo zbog nekih proslih uspjeha postali razmazeni. Jbg ja se uvijek potajno nadam da nas je krenulo konacno i onda nas ovako spuste neke ekipe i daju nam do znanja da tu treba jos dosta da se radi i da moramo biti strpljivi.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 12 feb 2013, 11:39

a po cemu je Brendan sinoc pogrijesio? Sto je Gerrardu odbranjen penal,sto je Sturridge povrijeđen,sto od 25 suteva nece nijedna u go,sto je Reina panj? Ovi komentari ovdje ce mi ogaditi klub vise nego pozicija na tebeli,los rezultat i sl. Kenny je bio sezonu i po,dajmo sansu covjeku sezonu i po...ne branim BR-a,ovako bih govorio i za bilo koga da je dosao voditi klub,za koji bi trebali da navijamo,da podrzavamo...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 12 feb 2013, 11:44

A meni je ovo sinoć toliko ličilo na Dalglishev Liverpool da je to nevjerovatno. :mrgreen:

Dominacija na terenu, ali fali zadnji pas.Kad ima zadnjeg pasa, fali realizacija.Promašeni penal, indisponirani Gerrard, pogubljeni Downing i Henderson - sve se sastavilo da mi ne možemo gola zabit', uprkos dominaciji na sredini.I na kraju se aktiviralo ono staro fudbalsko pravilo - ako ne zabiješ, primiš.Hladno nam utrpaše ljudi 2 komada i objasniše neke stvari.Lukaku strašan igrač. :o

Koliko mi mal izbor igrača imamo, to je za ne povjerovati.Jedan se povrijedi, još jedan ili dvojica nemaju svoju noć - odmah piši propalo.Nije trebalo sa Shelveyem u špicu, jbg.Što neko reče, nije bilo potrebe da se dovodi Borini ako nikad neće igrat' čak ni u ovakvim situacijama, a ne d'o Bog da se ozbiljnije računa na njega.

Sad se okrećemo Zenitu i nadamo se prolazu.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 feb 2013, 11:50

jesmo tanki sto jest jest ali klupa nam je ove sezone bar duplo jaca nego prosle... e sad sto smo mi potrosili skoro 30 miliona za igrace koji ce sjediti na klupi (allen, borini i kompanija...) to je druga stvar.
nerviraju me te bespotrebne kupovine a svaki ih trener ima... sjecam se kako sam se iznervirao kad je dalglish prodao meirelesa a doveo adama.... sa svakim trenerom nam se ponavljaju iste greske.
You are someone else I am still right here

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 12 feb 2013, 11:56

Ako vam Reina smeta toliko ja bih onda volio da ga Liverpool proda u Arsenal. Njemu malo fali i da opet bude top3 golmana lige. Svojevremeno je bio tu negdje oko/iza Cecha i EVDS.

Ja imam osjećaj da Pepeu treba samo malo pažnje. On je i sam jedne prilike rekao da je ostao u Liverpoolu jer je vjerovao upravi i tom novom Liverpoolu. I imam osjećaj da je sve ovo psihološki uticalo na njega. Njemu treba opet malo elana i malo da povrati vjeru u sve oko njega i ja vjerujem da on može biti top, top golman.

Ja ga kao golmana jako cijenim. I da sam neko iz uprave Arsenala ili sam Wenger pristao bih platiti i 12-13 miliona funti za njega. On je ne tako davno bio fantastičan.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 feb 2013, 12:03

Rockefeller je napisao/la:Ako vam Reina smeta toliko ja bih onda volio da ga Liverpool proda u Arsenal. Njemu malo fali i da opet bude top3 golmana lige. Svojevremeno je bio tu negdje oko/iza Cecha i EVDS.

Ja imam osjećaj da Pepeu treba samo malo pažnje. On je i sam jedne prilike rekao da je ostao u Liverpoolu jer je vjerovao upravi i tom novom Liverpoolu. I imam osjećaj da je sve ovo psihološki uticalo na njega. Njemu treba opet malo elana i malo da povrati vjeru u sve oko njega i ja vjerujem da on može biti top, top golman.

Ja ga kao golmana jako cijenim. I da sam neko iz uprave Arsenala ili sam Wenger pristao bih platiti i 12-13 miliona funti za njega. On je ne tako davno bio fantastičan.
svojevremeno je bio... eto u tvom se postu krije odgovor na pitanje koje postavljas
You are someone else I am still right here

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 12 feb 2013, 12:03

Rockefeller je napisao/la:Ako vam Reina smeta toliko ja bih onda volio da ga Liverpool proda u Arsenal. Njemu malo fali i da opet bude top3 golmana lige. Svojevremeno je bio tu negdje oko/iza Cecha i EVDS.

Ja da sam Wenger, ne bi dao onog Poljaka nikom jedno 10 godina, a pogotovo ne bih doveo Reinu da brani umjesto njega. :mrgreen:

A za ovo boldirano, mislim da je već kasno za to.I ja sam prije slično razmišljao, ali Reina mi postaje sve manje drag sa tom svojom nesigurnošću.On bi trebao da bude jedan od vođa ovog tima u svlačionici, ipak je on dosta iskusan, a izgleda kao da i mali Raheem ima više samopouzdanja od njega.Osim toga, kruže glasine kako se njemu ide nazad u Španiju, a kad igraču dosadi sredina, teško da se njegovo psihičko stanje može popraviti.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 12 feb 2013, 12:04

Moguće da imaš pravo. Samo se bojim da je on dao Liverpoolu sve što je mogao i da u klubu nikad više neće biti "onaj stari". To da je kvalitetan golman nema sumnje, ali njegove partije unazad 2 godine govore suprotno. Izgubio sam bilo kakav osjećaj nakon one greške protiv Citya. Svejedno mi je, nek ide i nek "blista" gdje hoće - za mene više nije poželjan.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 12 feb 2013, 12:04

@rockfeller
Da pratiš Liverpool znao bi koliko puta su nas njegove greške koštale poraza. Stamford Bridge, Liga Šampiona, vodimo 0-2 protiv Čelzija i on loptu koja uopšte ne ide u gol ubacuje u mrežu i mjenja tok utakmice. Tad nas je koštao polufinala, To je jedna od njegovih grešaka koju nikad neću zaboravit.

liverpool9
Kontakt:

Post Postao/la liverpool9 » 12 feb 2013, 12:07

Što ne prodasmo i Agera i Škrtel i onog golman na početku sezone....

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 12 feb 2013, 12:09

Zato što će sad biti skuplji sa novim ugovorima. :P

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 12 feb 2013, 12:27

@neurofunk gledao sam sve te utakmice koje si nabrojao. Gledao sam i sinošnju utakmicu. Ponekad kad su slabiji rezultati neću da komentarišem ovde, jer i vi (što navijate za Liverpool) dovoljno napišete i kontam mogu kontrirat i onda ću ostati dva sata ovde natezati se da li je ovaj kriv ili onaj ili radnije ništa ne napisati i biti miran.

Prošle sezone sam bar 30-tak utakmica Liverpoola pogledao. Ove sezone smijem se kladiti da je broj izmedju 15 i 20 (ove godine sam propustio dosta utakmica i Arsenala, unazad pet godina u prosjeku kakve dvije).

Ja sam siguran da Liverpoolu treba samo malo pozitivne vibre i širi kadar. Pa ybte kad pogledate unatrag par sezona. Najprije je otišao Alonso, onda je počela šprdnja sa Konceskyem. Došao Roy pa i sa njim. Onda su Liverpool svi zayebavali za Carolla i Downinga. Pa smrt Jonesovog dijeta. Pa ima još... Oldham, izgubili su u finalu FA kupa, vala ni one što su pobjedili u finalu CC nisu rasturili, nego na penale, tako da to ne može baš biti kontra-argument, sve situacije sa Suarezom... Pa da su od gvožđa istopili bi se.

Sve što je postalo vrijedno ismijavanja dušmana bilo je Liverpool. Ti nešto reci, oni odma' Liverpool ovo. Opet... Liverpool ono.

Pozna se to i na Reini, vala i na Škrtelu, Aggeru, Glenu, pa i Stiven je dosta utakmica u zadnje dvije sezone odigrao loše (bila i njegova povreda!). I na svim igračima koji su duže u klubu.

Ja razumijem Brendana i njegovu priču da želi završiti drugi, pa četvrti. Igračima je postavio izazov. Sada će ili završiti tamo i radovati se, vratiti vjeru u sebe i klub ili izgubiti i onda će ih vjerovatno prizemljiti i reći im da moraju još da rade. Tako ja shvatam njegove izjave.

@Shanks, ako je tako, ako želi u Španiju, onda se slažemo. Na to se teško može uticati. I, ne bih ni ja dao Poljaka. Doveo bih ga da se mijenjaju i bore. :mrgreen: Vojo je još mlad, može on još koju godinu i na klupi biti ako bi se Pepe vratio u formu. A kad ne bi, ima Vojo. :)

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 12 feb 2013, 12:43

Jednu stvar ne bi smjeli dovoditi u pitanje, a to je trener, jer ako je Rodgers već na početku sezone doveden da napravi dugoročno dobar posao, ako je u startu odmah rekao da se od njega ne očekuju instant rezultati, što znači da ste se pomirili sa propalom sezonom, zašto inzistirati na tjeranju čovjeka od kojeg se nije ni očekivao pomak ove sezone.

Dakle svima vam je jasno bilo da će ovo biti težak i mukotrpan posao za Liverpool i zašto onda već na pola prve sezone opet mijenjati trenera i čekati ponovo novog da se privikava i da prilagođava i igrače i igru sebi. Mislim da se Rodgersa treba istrpiti i mudro sačekati,s tim da situaciju dodatno pogoršava čitav niz poluigrača koje ima na raspolaganju (što svojom, što krivicom prethodnika) i sigurno se neće biti lako izvući iz tog kvalitativnog ambisa u kojem je Liverpool već godinama.
Zadnja izmjena: MoR, dana/u 12 feb 2013, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 feb 2013, 12:45

Monolog je napisao/la:Iskreno, mene kad bi sad pitali (kad bih imao moć odlučivanja) ko bi trebao naslijediti Pardewa - Dalglish ili Rodgers, uvijek bih se odlučio za Rodgersa.

Kennyjevo poimanje fudbala je za ekipe koje su i dalje u 90-im godinama prošlog stoljeća - dakle za naše lige. :lol:
Svako ima svoje mišljenje i ne znam zašto nas opet vraćaš na tu temu. Ti ako voliš Rodgersa - ok, ali nema potrebe da umanjuješ ličnost i kvalitet KKa. Pardew i Rodgers (da se obojica skupe) ne mogu politi vode za abdesta Kennyju.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 feb 2013, 14:43

Ponos Torina je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Kada gubimo svi su tu, kada pobjeđujemo nigdje nikog. Ah, doći će vrijeme kada ću jedini pisati na ovoj temi.

BRENDAN RODGERS!
nisi sam ;)
ja cu biti tu i kad ispadnemo u BSQ

uskoro ide nesto duzi post(novi naravno)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 12 feb 2013, 14:51

Budite realni i recite da je sinoć bila jedan od boljih utakmica Liverpoola ove sezone, bez obzira na krajnji ishod
i nemoj te sr*t protiv Brendana kad smo ovakvih utakmica pod Kennyevom erom vidjeli 4x više, bez veze ću morat pravit analizu cijele sezone da dokažem "sveznalicama" kakav je Liverpool ove sezone :)
Walk on, with hope in your hearts.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 12 feb 2013, 14:53

Nemojte te patetike ko se javi kad pobjedjuje, a ko kad gubi,k' o biva da se razgranicimo na prave navijace i one lazne :mrgreen: . Nikom ko prati LFC nije drago vidjeti koliko ovaj tim ima propusta, samo sto se to dozivljava na razlicite nacine...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Carragher23
Kontakt:

Post Postao/la Carragher23 » 12 feb 2013, 14:57

vjerovatno Pardew i Rodgers nebi mogli Kennyu prismrditi u devedesetim godinama kada je bio vladar i jedan od najvecih, a za Kennya iz prosle sezone koji je bio ocajan Pardew je SAF, a i Rodgers je bolji ali to nista ne umanjuje status legende Kennya Dalglisha koji je najbolji igrac( uz Gerrarda) koji je trcao po Anfieldu a i jedan od najboljih menadzera u historiji Liverpoola i mi mozemo samo da tugujemo sto se je on odlucio povuci u svom prvom mandatu jer bi nam i dan danas svi klubovi gledali u ledja
LIVERPOOL FC

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 12 feb 2013, 15:07

Carragher23 je napisao/la:vjerovatno Pardew i Rodgers nebi mogli Kennyu prismrditi u devedesetim godinama kada je bio vladar i jedan od najvecih, a za Kennya iz prosle sezone koji je bio ocajan Pardew je SAF, a i Rodgers je bolji ali to nista ne umanjuje status legende Kennya Dalglisha koji je najbolji igrac( uz Gerrarda) koji je trcao po Anfieldu a i jedan od najboljih menadzera u historiji Liverpoola i mi mozemo samo da tugujemo sto se je on odlucio povuci u svom prvom mandatu jer bi nam i dan danas svi klubovi gledali u ledja

Ja ne vidim koja je poenta nekih stvari koje se na ovoj temi stalno vuku. Ne znam sto je sad bitno kako bi Kenny vodio ovu ekipu ili kako je ne bi vodio, kako bi je vodio Rafa, neko peti, deseti, ko vec. Ljudi, to je vise stvar proslosti i on i svi ostali. Kenny vise sigurno nece biti menadzer, pa i da ga klub ponudi, ima svoj ponos. On je svoje dao ;) Nasa sadasnjost je ova ekipa koja tesko da je pocetak necega, ali hajde, vidjecemo to u buducnosti... Samo vucete jedni drugima zivce bezveze oko stvari koje se sigurno nece promijeniti.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.