Koliko ja znam u modernom fudbalu treba da bas njegova pozicija pravi konstatni pritisak ili na odbranu( dzeko, ibisevic) ili defenzivnog veznog( Pjanic) pokusavajuci onemuguciti da se lopta prebaci u nasu polovinu njihovim ofanzivnim veznim ili visecim napadacima kao sto je Samaras.Dzanan je napisao/la:Pjanic za defanzivu ne radi apsolutno nistadinoze je napisao/la:Jesmo danas bolji nego tada, to ne sporim, samo kazem da i danas sa ovo repkom necemo mi tako lako ostavriti pobjedu protiv Grcke. Sa ovom istom ekipom smo igrali protiv Grcke pa Samaras kao CR7, uzeme loptu pa predze i Vranjesa i Spahica. Kaze se nije bilo Pjanica u Grckoj, pa nama uvjek neko fali nikada nismo kompletni, a taj isti Pjanic za defenzivu ne radi apsolutno nista. Grci ce igrati tipicno na kontru, ako se budemo postavljali onako kao protiv Slovenije svako ko imalo zna o fudbalu ce reci da protiv grcke nemamo sanse.Kvota je napisao/la:Znas i sam Dinoze u kakvoj gabuli nam je bio savez sto se naravno prenijelo i na igrace repke. Danas nema vise toga i mislim da su stasali u krajnje ozbiljnu reprezentaciju!Imamo mnogo vise kvalitetnih idividualaca koji ako ostave srce na terenu mogu upotpuniti nedostatke koje imamo!Pa Grcka to upravo radi jer znaju da su losi ako se otvore i postali bi kanta za nabijanje a dok nama pasu obadvije varijante!
Evo vec druge kvalifikacije mi vazda govorimo kako smo bolji od ovog ili onog a mi ispadnemo. Licno mislim da nismo napravili korak naprijed od zadnjih utakmica u jesen ili od zadnjih kvalifikacija.
Timovi iz lige petice nisu zainteresovani za nase igrace, polovina igraca nam je van forme vec 6 mjeseci.
Neznam ni sam, volio bi pobjedu u Ze ali bi na kladionici prije odigrao nerijeseno.Lik je korektan u defanzivi sa obzirom na poziciju koju pokriva. On nije niti treba biti zaduzen za defanzivu.
Nisam ni u jednoj utkamici primjetio da je mogao taj zadatak ispuniti ali sam primjetio driblanje u aut liniju i gubljenje lopte, cega izgleda nemoze nikako da se pusti.
Necu sada da zvucim kao da pametujem i da sam je neki trener, da nebi doslo do vrijedzanja. Pjanic je super igrac u napadu ali ne ispunjave bas sve zadatke na terenu koji se danas za njegovu poziciju postavljaju.