Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

dinoze
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la dinoze » 12 feb 2013, 15:48

Dzanan je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
Kvota je napisao/la:Znas i sam Dinoze u kakvoj gabuli nam je bio savez sto se naravno prenijelo i na igrace repke. Danas nema vise toga i mislim da su stasali u krajnje ozbiljnu reprezentaciju!Imamo mnogo vise kvalitetnih idividualaca koji ako ostave srce na terenu mogu upotpuniti nedostatke koje imamo!Pa Grcka to upravo radi jer znaju da su losi ako se otvore i postali bi kanta za nabijanje a dok nama pasu obadvije varijante!
Jesmo danas bolji nego tada, to ne sporim, samo kazem da i danas sa ovo repkom necemo mi tako lako ostavriti pobjedu protiv Grcke. Sa ovom istom ekipom smo igrali protiv Grcke pa Samaras kao CR7, uzeme loptu pa predze i Vranjesa i Spahica. Kaze se nije bilo Pjanica u Grckoj, pa nama uvjek neko fali nikada nismo kompletni, a taj isti Pjanic za defenzivu ne radi apsolutno nista. Grci ce igrati tipicno na kontru, ako se budemo postavljali onako kao protiv Slovenije svako ko imalo zna o fudbalu ce reci da protiv grcke nemamo sanse.
Evo vec druge kvalifikacije mi vazda govorimo kako smo bolji od ovog ili onog a mi ispadnemo. Licno mislim da nismo napravili korak naprijed od zadnjih utakmica u jesen ili od zadnjih kvalifikacija.
Timovi iz lige petice nisu zainteresovani za nase igrace, polovina igraca nam je van forme vec 6 mjeseci.
Neznam ni sam, volio bi pobjedu u Ze ali bi na kladionici prije odigrao nerijeseno.
Pjanic za defanzivu ne radi apsolutno nista :?: Lik je korektan u defanzivi sa obzirom na poziciju koju pokriva. On nije niti treba biti zaduzen za defanzivu.
Koliko ja znam u modernom fudbalu treba da bas njegova pozicija pravi konstatni pritisak ili na odbranu( dzeko, ibisevic) ili defenzivnog veznog( Pjanic) pokusavajuci onemuguciti da se lopta prebaci u nasu polovinu njihovim ofanzivnim veznim ili visecim napadacima kao sto je Samaras.
Nisam ni u jednoj utkamici primjetio da je mogao taj zadatak ispuniti ali sam primjetio driblanje u aut liniju i gubljenje lopte, cega izgleda nemoze nikako da se pusti.
Necu sada da zvucim kao da pametujem i da sam je neki trener, da nebi doslo do vrijedzanja. Pjanic je super igrac u napadu ali ne ispunjave bas sve zadatke na terenu koji se danas za njegovu poziciju postavljaju.

emir_

Post Postao/la emir_ » 12 feb 2013, 15:49

EBSCO je napisao/la:Da li će biti prenos na Face TV-u ? :D
Ne
4-IN-A-ROW

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 12 feb 2013, 15:51

Grci kad bi igrali otvoren fudbal kao sto sam napomenuo u gore navedenom bi bili kanta za nabijanje!Imaju dva napadaca i 8 stopera koj upotpunjavaju jedan drugog jer su prosjecni igraci! Pa gledali smo nase zmajeve protiv Spanije kada smo igrali Grcki recept i na kraju nam uvalise jedan iz zaledja!Ono parkiraj autobus na 30 meara a u napadu ako sta iskrsne dobro doslo!

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 12 feb 2013, 15:56

slika

E ovo bi bila formacija za historije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Dzanan
Kontakt:

Post Postao/la Dzanan » 12 feb 2013, 15:58

Ja sam primjetio driblanje koje vecinom zavrse dobro, pasove koje se vecinom pretvore u golcek , suteve takodjer, njegovo kretanje na terenu je izuzetno . Uzmimo na primjer tekmu protiv Grka kad se vidi bez idejnost prema naprijed kada ga nije bilo i zadnje dvije tekme gdje je bio maestralan . Ako ocekujemo od njega neke defanzivne zadatke da obavlja vazda cemo biti na 0 . :)
U jednostavnosti lezi genijalnost.

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 12 feb 2013, 15:58

Ako cemo iskreno DZeko je naj gori po pitanju defanzive za razliku kad igra za city !Taj zna stajati na jednom mjestu po 5 minuta ono zaboli ga racku ja sam napadac umjest da bar pokusa nesto na protivnickoj polovini!Samo da primijene onaj recept iz Pariza kad su svi grizli kao jedan, uspjeh protiv Grcke je zagarantovan , naravno uz dozu srece bez koje se tesko sta moze!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 feb 2013, 15:59

Kvota je napisao/la:Grci kad bi igrali otvoren fudbal kao sto sam napomenuo u gore navedenom bi bili kanta za nabijanje!Imaju dva napadaca i 8 stopera koj upotpunjavaju jedan drugog jer su prosjecni igraci! Pa gledali smo nase zmajeve protiv Spanije kada smo igrali Grcki recept i na kraju nam uvalise jedan iz zaledja!Ono parkiraj autobus na 30 meara a u napadu ako sta iskrsne dobro doslo!
Pa sto bi igrali nesto sto njihovim igracima ne odgovara.

Imaju isti i veoma uspjesan recept godinama, to ih je naucio Rehagel jer je on morao opstati u Bundesligi sa Kaiserslauternom koji je imao prosjecne igrace.
Recept je sljedeci napadamo sa 3 igraca eventualno ako ima mjesto dolazi 4-ti iz sredine ostali svi ostaju nazad i kada se branimo onda se branimo svi zajdeno. Napadaci vrse konstatntan pritisak na odbranu prilikom organizovanja protivnickog napda, cekaju ih oko sredine terena.( kontra)
Kada je napad onda golman ispucava direktno na Samarasa koj istoji okrenut ledzima protivnickom golu, prima i gradi loptu kao hebeni Pele, okrece se prema golu i prlikom okreta pokusava dostaviti loptu ili napadacu ( Gekas) ili prebaciti na drugu stranu na brzo krilo ( Salpingidis). Druga varijanta napada je ista ova samo sto loptu prosljedzuje Torosids na Samarasa.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 feb 2013, 16:02

Dzanan je napisao/la:Ja sam primjetio driblanje koje vecinom zavrse dobro, pasove koje se vecinom pretvore u golcek , suteve takodjer, njegovo kretanje na terenu je izuzetno . Uzmimo na primjer tekmu protiv Grka kad se vidi bez idejnost prema naprijed kada ga nije bilo i zadnje dvije tekme gdje je bio maestralan . Ako ocekujemo od njega neke defanzivne zadatke da obavlja vazda cemo biti na 0 . :)
protiv Portugala?
protiv Albanije?
protiv Rumunije?

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 12 feb 2013, 16:57

Mi ako zelimo da dobijemo grke njihovim rezultatom "1-0" jednostavno mora se Susic konsultovat sa Sliskovicem, jer je on bio majstor za "1-0"

Evo i formacije uz taktiku samo gruhaj kroz sredinu :mrgreen:

slika

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 12 feb 2013, 17:01

Po meni je ovaj sastav za ocekivati:

-------------------------------------------------Begovic-------------------------------------------------

-------------------Vranjes-------------------Zukanovic---------------------Spahic---------------

Mujdza----------------------Medunjanin-----------------Rahimic-------------------------Lulic

-----------------------------------------------------Pjanic------------------------------------------------

----------------------------------Ibisevic--------------------------Dzeko-----------------------------

Po meni je Rahimc ovu utakmicu mora igrati....jednostavno je coek za klasu iznad Zahirovica i Medunjanina i to skupa iako ne igra! Ako bi se vratio Salihovic (sanirao povredu) onda bi Rahimica na mjesto Medunjanina a Salihovica na mjesto Rahimica!

Dzanan
Kontakt:

Post Postao/la Dzanan » 12 feb 2013, 17:28

dinoze je napisao/la:
Dzanan je napisao/la:Ja sam primjetio driblanje koje vecinom zavrse dobro, pasove koje se vecinom pretvore u golcek , suteve takodjer, njegovo kretanje na terenu je izuzetno . Uzmimo na primjer tekmu protiv Grka kad se vidi bez idejnost prema naprijed kada ga nije bilo i zadnje dvije tekme gdje je bio maestralan . Ako ocekujemo od njega neke defanzivne zadatke da obavlja vazda cemo biti na 0 . :)
protiv Portugala?
protiv Albanije?
protiv Rumunije?
A sta vi ocekujete da igramo ko Spanija ,a Pjanke ko Xavi. Shvati Pjanke je klasa u nasoj repki ! Ne kontam sta si navalio na momka i pokusajes ga podcijeniti .

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 feb 2013, 18:32

Niko Pjanica ne podcjenuje, ali ima ljudi koji ga dizu u nebesa. Ona je super igrac i klasa u repki to niko ne spori, ali zastupa se teza kako smo mi losi bez njega protiv Grcke ali sa njim sigurno pobjedzujemo. Kao pobjedili bi da je on igrao u Atini.
Mi nemamo problem u napadu mi imamo problem u odbrani protiv Grcke i cinjenica je da on ne ispunjava defenzivne zadatke koji bi kompletan igrac na njegovoj poziciji ispunjavao.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 feb 2013, 18:38

dinoze je napisao/la:Niko Pjanica ne podcjenuje, ali ima ljudi koji ga dizu u nebesa. Ona je super igrac i klasa u repki to niko ne spori, ali zastupa se teza kako smo mi losi bez njega protiv Grcke ali sa njim sigurno pobjedzujemo. Kao pobjedili bi da je on igrao u Atini.
Mi nemamo problem u napadu mi imamo problem u odbrani protiv Grcke i cinjenica je da on ne ispunjava defenzivne zadatke koji bi kompletan igrac na njegovoj poziciji ispunjavao.
A sta ako ti kazem da nebi dali nijedan od 6 golova protiv litvanije i slovenije da nije bilo miralema ? I dalje ti se cini kao neosnovana recenica da bi mozda dobili u atini da je on igrao ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 12 feb 2013, 18:39

hz1987 je napisao/la:Po meni je ovaj sastav za ocekivati:

-------------------------------------------------Begovic-------------------------------------------------

-------------------Vranjes-------------------Zukanovic---------------------Spahic---------------

Mujdza----------------------Medunjanin-----------------Rahimic-------------------------Lulic

-----------------------------------------------------Pjanic------------------------------------------------

----------------------------------Ibisevic--------------------------Dzeko-----------------------------

Po meni je Rahimc ovu utakmicu mora igrati....jednostavno je coek za klasu iznad Zahirovica i Medunjanina i to skupa iako ne igra! Ako bi se vratio Salihovic (sanirao povredu) onda bi Rahimica na mjesto Medunjanina a Salihovica na mjesto Rahimica!
ovo je dobra taktika da mi ciljamo da ne izgubimo a pobejda manje vise posto ocemo da dobijemo vako se nemere igrat
i ovako sigurno nas strucnjak Susic nece igrat to sam siguran ocekujem 4-4-2 formaciju

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 feb 2013, 18:45

Papastathopoulos je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Niko Pjanica ne podcjenuje, ali ima ljudi koji ga dizu u nebesa. Ona je super igrac i klasa u repki to niko ne spori, ali zastupa se teza kako smo mi losi bez njega protiv Grcke ali sa njim sigurno pobjedzujemo. Kao pobjedili bi da je on igrao u Atini.
A sta ako ti kazem da nebi dali nijedan od 6 golova protiv litvanije i slovenije da nije bilo miralema ? I dalje ti se cini kao neosnovana recenica da bi mozda dobili u atini da je on igrao ?
Hoces li reci da sigurno pobjedzujemo Grke u Ze ako Pjanic bude igrao?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 feb 2013, 18:47

dinoze je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
Hoces li reci da sigurno pobjedzujemo Grke u Ze ako Pjanic bude igrao?
Ne, ali su nam sanse 60-70% manje bez njega..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Dzanan
Kontakt:

Post Postao/la Dzanan » 12 feb 2013, 18:52

Teza je jednostavna , a to je da sa Pjanketom imamo 30 - 40 % vece sanse da dobijemo utakmicu ili da bar postignemo po koji golcek . A sto se tice njegove pozicije valjda su tu Zahorivoc i ovi ostali koji imaju defanzivne zadatke , oni su tu da nadopune izlazak navale . Pjanic je play a ne razbijac . :)

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 feb 2013, 18:58

Hoces li reci da sigurno pobjedzujemo Grke u Ze ako Pjanic bude igrao?[/quote]
Ne, ali su nam sanse 60-70% manje bez njega..[/quote]

Znaci svi ostali su samo 30% repke? Pa gubili smo sa Pjanicom utakmica i utakmica, gubio je lopte u sredini mali milion puta.
Moze se reci da su nam sanse bez Misimovica isto manje namanje za 30%, jer Misimovic je jos uvijek doktor za fudbal sto se tice Pjanica. Ali ni Misimovic ne radi dovoljno na defezivnim zadatcima. Pjanic je mladzi i trebao bi puno vise da trci i da pravi pritisak.
Ponavljam nije nama problem napad sa Pjanicem ili bez njega mi mozemo dati gol, pokazalo se to puno puta kada nije igrao, nas problem je odbrana, pocevsi od Dzeke do Spahica faza odbarane nam je katastrofalna.
Litvanci su nam izlazili pred gol a Slovenci su mogli sator razapeti, samo su levati pa nisu znali dati gola i Begovic je imao svoj dan.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 12 feb 2013, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.

Dzanan
Kontakt:

Post Postao/la Dzanan » 12 feb 2013, 19:05

Necu to reci da sigurno pobjedujemo i da su ostali 30 % ekipe po tvojoj matematici koja i nije bas okl. Ako si gledo zadnje tri tekme moglo je se vidjet ti 30 - 40 % Pjanicevog udjela , a to sto nam odbrana nije na nivou to je vec drugi belaj . Miske nekad bio dokt. sad je Pjanke hirurg :mrgreen: :)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 feb 2013, 19:10

Koje racunice. :lol:

U Atini znaci igrali smo 0:0, imali smo 40% sanse, sad zato sto Pjanic igra, imamo 70% sanse, sad oduzmimo opet Seju, zato sto je povrijedjen, sanse nam padaju na 50% .
Moramo i uracunati da igramo na BP, to je znaci +20%, u slucaju da zagusti imamo Tiki-Taku na klupi, njegovim skorom 2 gola u 2 utakmice garantuje statisticki da ce i u ovoj zabiti kao dzoker, znaci 90% su nam sanse da dobijemo Grke u Zenici. Pa hej, nije lose :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.