FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SarajlijaTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 12 feb 2013, 13:05

Nek neko kaze valjan razlog zasto ne probati s ovom idejom konacno,ako ga ima!!! Ne hoce li uspjeti ili nece,nego zasto ne pokusati!
Jel se bojite necega? Neuspjeha projekta? Da se u prvih mjesec skupi 500km,drugi ce 1000km,mora se od necega poceti.

Fazon je samo u tome da se bude uporan,da svi u slobodno vrijeme max izreklamiramo ideju,mi koji sjedimo koji satic dnevno pored kompa mozemo share na fb, moze klub napraviti stranicu na chip in,pa da dijaspora moze koji euro da uplati. Ima par momaka sto prave klipove mirso,ismar isl. vjerovatno im ne bi bilo tesko neku reklamicu skontati.

Jesu druga vremena,ali ako su ljudi mogli sami nositi tribinu od marin dvora do grbavice,ako su mogli sami praviti stadion,ako je dimitrije mogao siti dresove od radnih mantila i ako je zeljo sve ove godine odolio pritiscima da se ugasi i sta sve ne,onda vala mozemo i mi ako ne uplatiti koju markicu,onda makar podrzati i reklamirati ovu ideju.

Znaci za pocetak treba neko iz kluba,ko bi mogao ozbiljno uzeti ovu ideju i ko ce istrajati,a ne posustati nakon 47 prodatih kupona (Numa procitaj ovih par stranica ;)) .
Kod nas generalno je svaka ideja osudjena na propast prije nego krene,a kad krene hoce svi da se pridruze,ne raspravljajte se nego skontajte kako. Nek neko ko ima veze sa grupom,sve ovo njima prezentira ako vec nisu procitali

@lijevi bek- bice ;)

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2013, 13:56

SarajlijaTM je napisao/la:Nek neko kaze valjan razlog zasto ne probati s ovom idejom konacno,ako ga ima!!! Ne hoce li uspjeti ili nece,nego zasto ne pokusati!
Jel se bojite necega? Neuspjeha projekta? Da se u prvih mjesec skupi 500km,drugi ce 1000km,mora se od necega poceti.

Fazon je samo u tome da se bude uporan,da svi u slobodno vrijeme max izreklamiramo ideju,mi koji sjedimo koji satic dnevno pored kompa mozemo share na fb, moze klub napraviti stranicu na chip in,pa da dijaspora moze koji euro da uplati. Ima par momaka sto prave klipove mirso,ismar isl. vjerovatno im ne bi bilo tesko neku reklamicu skontati.

Jesu druga vremena,ali ako su ljudi mogli sami nositi tribinu od marin dvora do grbavice,ako su mogli sami praviti stadion,ako je dimitrije mogao siti dresove od radnih mantila i ako je zeljo sve ove godine odolio pritiscima da se ugasi i sta sve ne,onda vala mozemo i mi ako ne uplatiti koju markicu,onda makar podrzati i reklamirati ovu ideju.

Znaci za pocetak treba neko iz kluba,ko bi mogao ozbiljno uzeti ovu ideju i ko ce istrajati,a ne posustati nakon 47 prodatih kupona (Numa procitaj ovih par stranica ;)) .
Kod nas generalno je svaka ideja osudjena na propast prije nego krene,a kad krene hoce svi da se pridruze,ne raspravljajte se nego skontajte kako. Nek neko ko ima veze sa grupom,sve ovo njima prezentira ako vec nisu procitali

@lijevi bek- bice ;)
Kralju, svi imaju ideje (i to onako površne), a niko ni k..... da makne kada treba to razraditi do detalja i/ili kada treba nešto konkretno uraditi. Lako je palamuditi po forumima. Bujrum, neka neko napravi nešto konkretno. Neka se napravi plan, sa svim troškovima i eventualnim prihodom. Postavi to ovdje na forum i Numa (ili neko drugi iz kluba) će to 1000% pročitati. Imam i ja milijardu ideja, ali valja sve to realizovati. Sve ideje su osuđene na propast jer smo svi mi tu kada treba pametovati, a kad treba nešto konkretno uraditi ostane maksimalno 20-30 momaka. ;)

ferroviere
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere » 12 feb 2013, 14:00

svi su jaki na riječima, tj na tastaturi, mnogo se lupa... dokažite se svi vi sa posjetom, dolazite redovno na utakmice i to je to, a da ne govorim za gostovanja, sad da počnu prijave sa foruma, svako bi imao razlog što ne može, tako da, manite se prazne priče.. svi u BL u drugom kolu, tu ćemo vidjeti ko je zaista uz Željezničar ;)
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

S.S. Lazio - Padroni di Roma !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2013, 14:48

@ublehas ne može se plan praviti na forumu a još manje ne može se objavljivati. Evo napravit ću plan ili pomoći Numi da ga napravi. Nek me kontaktira. Prijavi se na forumu pošalje mi pp i ostavi mi broj telefona. Sastanak i sl. da se vidi šta see može uraditi. Pomoći ću mu i ako treba i sve napraviti, samo treba vidjeti kakve su mogućnosti tj koje alate imamo da bi se moglo nešto pokrenuti. Jer ako nemaš nekih alata onda moraš praviti prvo plan da ih dobiješ. A plan iznositi na forum. Nigdje veze.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 12 feb 2013, 14:49

Razumijem te @ublehas potpuno,kao sto razumijem i Stoleta i Avlamija i ostale vas koji ste to realno i na konkretnim primjerima objasnili.Nazalost to jeste bas tako.No pohvaliti neke ideje koje raja eventualno ima,jeste takodjer sasvim u redu.Neka ideja i neka ljudi koji daju ideje.Palamuditi,kao sto neki kazu i nije nekada tako lose.Bilo bi najbolje da se nista o tome ne treba razmisljati i da je klub na takvom nivou da ne treba nikakvu vrstu pomoci.
Dobro je to sto se skupi i 20-tak momaka da urade nesto konkretno,naravno da bi bilo super da na odredjene akcije bude kao sto je to nekada bilo i kako su Stole i Avlami pisali.Sve to stoji.Dobro je imati i hiljadu ideja,kada bi se samo jedna od tih hiljadu iskristalisala i da ljudi u klubu koji se pitaju za takve stvari,malo budu konkretnije zainteresovani za neku vrstu pokusaja provodjenja bar jedne ideje,i to je super.
Ti si naveo primjer vaucera,i to je zaista porazavajuci podatak,ali eto doslo je 300 km nekako.To je minorna svota,i svjestan sam da je ovo smijesno,no eto,pokrenuo klub i za taj pokusaj tako ispalo.Nikad se ne zna.Ja sam gore negdje napisao da se za cas napravi velika steta klubu od nas navijaca.Klub trpi veliku nepravdu zbog nas koji volimo klub.
Nema se para,nema se vremena,svi trce trbuhom za kruhom,gledaju se neki drugi prioriteti.Ipak mislim da bi se moglo nesto na mjesecnoj osnovi odraditi ,i kada bi uspjelo da ta redovna varijanta opstane,mozda bi se mogao podizati nivo nekih malih uplata,pa na mnogobrojnost probati nesto malo obezbijediti za neki sitni projekat,ne mora da bude gradnja stadiona hebi ga.Ima milion stvari.Lupam ja sve ovo,poenta je da su ideje dobre kada su dobre,a da li ce ikada doci do konkretizacije same price,tu smo ipak svi skepticni,jer smo takvi kakvi smo.Volimo ali smo prokleti.Zajednickim snagama,klub + navijaci kao jedno jedinstveno tijelo mogu mnogo napraviti.Da bar ne bude stete za klub,ako vec nema od nas nekog profita.Sve se to gradi polako,iz dana u dan.Danas je doslo 20 ljudi da cisti snijeg,mozda ce sutra doci trideset.Bitno je da od malih stvari ,velike stvari nastaju.Malo pomalo.Meni se najvise svidjela ona recenica "mora se negdje poceti". Pocelo se sa vaucerima,sa jos nekim sitnim radovima prije toga.Pa i Zeljo je bio mali klub kada je nastajao.Sada smo svi ponosni na njegovu istoriju i velicinu.Malo pomalo.Sto da ne.Ja podrzavam i volim da citam svaku dobronamjernu ideju za nas klub.Koliko to moze imati uspjeha,to je druga stvar.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 12 feb 2013, 14:56

ublehas je napisao/la:Ljudi, morate biti svjesni da je pisanje na forumu jedno, a realnost nešto sasvim drugo....Zapitajte se malo:

1) Koliko nas ima godišnju/polugodišnju kartu? (oko 500-600 ljudi X 50-80 KM)
2) Koliko nas je uplatilo vaučer? (47 ljudi X 5 KM)
3) Koliko nas dolazi na utakmice? (4000-5000 X 5-8 KM)
4) Koliko nas je došlo da pomogne kada je srušen krov, ili kada ej trebalo čistiti teren? - bila je akcija i za vikend (50-70 momaka X 0KM)
5) Koliko nas je došlo kada je trebalo maltati i krečiti jug? (15 momaka X 0KM)
.
.
.
.
I onda neko govori kako je izvodivo napraviti stadion na ovaj način (a da ne spominjem da se odmah svi ograđuju kako nemaju vremena)

ACTA NON VERBA.........
Ne stoji ti prica,evo i zasto:
Npr. ja ne zivim blizu Sarajeva, i nemam ni vremena ni novca dolaziti na svaku utakmicu ili radnu akciju na Grbavicu. Ni godisnja karta mi nista ne znaci iz istog razloga. Ni meni ni slicnima meni,a ni mnogim Zeljovcima izvan BiH. A,recimo da se pokrene neka akcija s uplatom na neki racun ili kupovanje clanske karte sa spomenutim popustima bi bila korisna svima koji nisu geografski vezani za Sarajevo. Nije nikome problem uplatiti neki dobrovoljni prilog na racun kluba ako znas da sigurno ide,recimo,za stadion.
Taj simpatizerski potencijal klub treba i mora iskoristit.
Lijep pozdrav.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 12 feb 2013, 14:59

ferroviere je napisao/la:svi su jaki na riječima, tj na tastaturi, mnogo se lupa... dokažite se svi vi sa posjetom, dolazite redovno na utakmice i to je to, a da ne govorim za gostovanja, sad da počnu prijave sa foruma, svako bi imao razlog što ne može, tako da, manite se prazne priče.. svi u BL u drugom kolu, tu ćemo vidjeti ko je zaista uz Željezničar ;)
odmah mi pade na pamet kad su muzej ovaj zatvorili to protesti studenata a 2 % ako je islo i placalo kartu muzeju ubij me , lako je ideje nakupiti neke se mogu i kopirati ha ja al za realizaciju ti treba prije svega novac , da je nama da krenemo kao sto kazes da bude raje na stadionu poslije ce sve lako ...

Numaa
Kontakt:

Post Postao/la Numaa » 12 feb 2013, 15:39

ublehas je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Nek neko kaze valjan razlog zasto ne probati s ovom idejom konacno,ako ga ima!!! Ne hoce li uspjeti ili nece,nego zasto ne pokusati!

@lijevi bek- bice ;)
Kralju, svi imaju ideje (i to onako površne), a niko ni k..... da makne kada treba to razraditi do detalja i/ili kada treba nešto konkretno uraditi. Lako je palamuditi po forumima. Bujrum, neka neko napravi nešto konkretno. Neka se napravi plan, sa svim troškovima i eventualnim prihodom. Postavi to ovdje na forum i Numa (ili neko drugi iz kluba) će to 1000% pročitati. Imam i ja milijardu ideja, ali valja sve to realizovati. Sve ideje su osuđene na propast jer smo svi mi tu kada treba pametovati, a kad treba nešto konkretno uraditi ostane maksimalno 20-30 momaka. ;)
kakav ba Numa, izvikan frajer :D

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 12 feb 2013, 15:39

Amar poveo "malog" Bajića i Nikolića na zavšni dio priprema. Dobar, dobar.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2013, 15:47

boccaccio je napisao/la:Razumijem te @ublehas potpuno,kao sto razumijem i Stoleta i Avlamija i ostale vas koji ste to realno i na konkretnim primjerima objasnili.Nazalost to jeste bas tako.No pohvaliti neke ideje koje raja eventualno ima,jeste takodjer sasvim u redu.Neka ideja i neka ljudi koji daju ideje.Palamuditi,kao sto neki kazu i nije nekada tako lose.Bilo bi najbolje da se nista o tome ne treba razmisljati i da je klub na takvom nivou da ne treba nikakvu vrstu pomoci.
Dobro je to sto se skupi i 20-tak momaka da urade nesto konkretno,naravno da bi bilo super da na odredjene akcije bude kao sto je to nekada bilo i kako su Stole i Avlami pisali.Sve to stoji.Dobro je imati i hiljadu ideja,kada bi se samo jedna od tih hiljadu iskristalisala i da ljudi u klubu koji se pitaju za takve stvari,malo budu konkretnije zainteresovani za neku vrstu pokusaja provodjenja bar jedne ideje,i to je super.
Ti si naveo primjer vaucera,i to je zaista porazavajuci podatak,ali eto doslo je 300 km nekako.To je minorna svota,i svjestan sam da je ovo smijesno,no eto,pokrenuo klub i za taj pokusaj tako ispalo.Nikad se ne zna.Ja sam gore negdje napisao da se za cas napravi velika steta klubu od nas navijaca.Klub trpi veliku nepravdu zbog nas koji volimo klub.
Nema se para,nema se vremena,svi trce trbuhom za kruhom,gledaju se neki drugi prioriteti.Ipak mislim da bi se moglo nesto na mjesecnoj osnovi odraditi ,i kada bi uspjelo da ta redovna varijanta opstane,mozda bi se mogao podizati nivo nekih malih uplata,pa na mnogobrojnost probati nesto malo obezbijediti za neki sitni projekat,ne mora da bude gradnja stadiona hebi ga.Ima milion stvari.Lupam ja sve ovo,poenta je da su ideje dobre kada su dobre,a da li ce ikada doci do konkretizacije same price,tu smo ipak svi skepticni,jer smo takvi kakvi smo.Volimo ali smo prokleti.Zajednickim snagama,klub + navijaci kao jedno jedinstveno tijelo mogu mnogo napraviti.Da bar ne bude stete za klub,ako vec nema od nas nekog profita.Sve se to gradi polako,iz dana u dan.Danas je doslo 20 ljudi da cisti snijeg,mozda ce sutra doci trideset.Bitno je da od malih stvari ,velike stvari nastaju.Malo pomalo.Meni se najvise svidjela ona recenica "mora se negdje poceti". Pocelo se sa vaucerima,sa jos nekim sitnim radovima prije toga.Pa i Zeljo je bio mali klub kada je nastajao.Sada smo svi ponosni na njegovu istoriju i velicinu.Malo pomalo.Sto da ne.Ja podrzavam i volim da citam svaku dobronamjernu ideju za nas klub.Koliko to moze imati uspjeha,to je druga stvar.
Slažem se da se treba nešto uraditi i da ej dobro krenuti od nečega. Tačno je da treba krenuti od malih stvari. Evo ja opet pozivam sve da dadnu neku ideju (ali razrađenu ideju sa svim troškovima i eventualnim prihodom - naravno da ne bude pretpostavki tipa 15.000 ljudi će platiti po xy KM.....znači da se sve kreće u nekim realnim okvirima). Napišite akciju ovjde, ili pošaljite na mail kluba, ili pošaljite poruku za zvaničnu facebook stranicu [email protected] i siguran sam da će Numa ili neko ko se bavi tim pročitati vaš prijedlog, te uz Gredin ''Amin'' provesti to u djelo ako se bude smatralo isplativom investicijom. Do tad je sve ovo što pričamo, uz dužno poštovanje, samo laprdanje ;)
neroazzuro je napisao/la:
ublehas je napisao/la:Ljudi, morate biti svjesni da je pisanje na forumu jedno, a realnost nešto sasvim drugo....Zapitajte se malo:

1) Koliko nas ima godišnju/polugodišnju kartu? (oko 500-600 ljudi X 50-80 KM)
2) Koliko nas je uplatilo vaučer? (47 ljudi X 5 KM)
3) Koliko nas dolazi na utakmice? (4000-5000 X 5-8 KM)
4) Koliko nas je došlo da pomogne kada je srušen krov, ili kada ej trebalo čistiti teren? - bila je akcija i za vikend (50-70 momaka X 0KM)
5) Koliko nas je došlo kada je trebalo maltati i krečiti jug? (15 momaka X 0KM)
.
.
.
.
I onda neko govori kako je izvodivo napraviti stadion na ovaj način (a da ne spominjem da se odmah svi ograđuju kako nemaju vremena)

ACTA NON VERBA.........
Ne stoji ti prica,evo i zasto:
Npr. ja ne zivim blizu Sarajeva, i nemam ni vremena ni novca dolaziti na svaku utakmicu ili radnu akciju na Grbavicu. Ni godisnja karta mi nista ne znaci iz istog razloga. Ni meni ni slicnima meni,a ni mnogim Zeljovcima izvan BiH. A,recimo da se pokrene neka akcija s uplatom na neki racun ili kupovanje clanske karte sa spomenutim popustima bi bila korisna svima koji nisu geografski vezani za Sarajevo. Nije nikome problem uplatiti neki dobrovoljni prilog na racun kluba ako znas da sigurno ide,recimo,za stadion.
Taj simpatizerski potencijal klub treba i mora iskoristit.
Lijep pozdrav.
Pa poenta je da ako već hoćete pomoći klubu, može se i kupiti godišnja od koje ''nemaš nikakve koristi'' i na taj način pomoći klubu da se ne otvara poseban račun. Evo sad imaš mogućnost i kupiti svašta iz Fan Shop-a ;)

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 12 feb 2013, 15:51

Plavi otputovali u Rovinj

http://fkzeljeznicar.ba/plavi-otputovali-u-rovinj/4344/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 12 feb 2013, 16:52

Po ovom sastavu koji je otputovao u Rovinj ne vidim nigdje Obucine jel to nije zadovoljio ili je nesto drugo u pitanju?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2013, 17:00

@ublehas ti stvarno ne kontaš ili ne želiš. Kako će iz inostranstva kupiti polugodišnju. Pa jedva ih i ja uganjam da kupim. Rade u radno vrijeme. Evo zadnju polusezonu je nisam ni kupio nego sam kupovao karte za svaku tekmu pojedinačno. Lakše mi bilo a i više sam para ostavio. Ustvari u par deka je bilo zbog one dvije bez gledalaca. Ja ne govorim 15000 kao ubleha. Nego govorim kakve su mogućnosti kad 15000 ljudi uplaćuje nmalu svotu. Plan se ne može praviti ovako ja sad iz kuće pravim. Moraš imati podatke o troškovima o kojima ti pričaš jer ne znaš sa čim klub raspolaže ili ne raspolaže. Evo npr mogu li se uplate za članarine raditi preko ekupi? Numa ako je kapacitet ne trebam mu ja da pravim plan. Dobio je ideju i nek pravi. Ako mu treba pomoć rado sam tu. Znači krene sa članarinama. Upisuje raju. Napravi se baza podataka, pa se mogu raji slati SMS-ovi gdje im se zahvali na uplati, poziv na tekmu itd itd. Napravi stranicu i forum ili sl gdje šifre dobijaju jedino članovi gdje objavljuje uplate. Pa objavi u medijima da je od članarina iz prvog mjeseca popravljen wc na sjeveru i sl. Onda krene da dogovara da svi članovi imaju popust priikom registracije vozila u Sarajevo osiguranju. Zaposli da mu pomaže par studenata (ako mu je potrebno) koje plati od tih članarina. Neće se raja buniti vjeruj mi. Sve transparentno itd itd. On je počeo kao PR (odnosi sa javnošću - a ja ga ne vidim u medijima sem na presu) čini mi se. Pa nek i objavi to u medijima. Kreće kampanja kao što je to dobro uradio za ovaj Holiday market.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 feb 2013, 17:08

I mene interesuje sta je bilo sa Obucinom ?.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 12 feb 2013, 17:15

terabajt je napisao/la:I mene interesuje sta je bilo sa Obucinom ?.
Ja koliko sam cuo danas a to je da nece ostati u FKZ.

Traze se sad 2 igraca a ne jedan. Jedan bi se mogao prikljuciti napripremama. Ali nije to to sto Amar hoce pa tako da je i to upitno.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2013, 17:18

zaboljisportuBiH je napisao/la:@ublehas ti stvarno ne kontaš ili ne želiš. Kako će iz inostranstva kupiti polugodišnju. Pa jedva ih i ja uganjam da kupim. Rade u radno vrijeme. Evo zadnju polusezonu je nisam ni kupio nego sam kupovao karte za svaku tekmu pojedinačno. Lakše mi bilo a i više sam para ostavio. Ustvari u par deka je bilo zbog one dvije bez gledalaca. Ja ne govorim 15000 kao ubleha. Nego govorim kakve su mogućnosti kad 15000 ljudi uplaćuje nmalu svotu. Plan se ne može praviti ovako ja sad iz kuće pravim. Moraš imati podatke o troškovima o kojima ti pričaš jer ne znaš sa čim klub raspolaže ili ne raspolaže. Evo npr mogu li se uplate za članarine raditi preko ekupi? Numa ako je kapacitet ne trebam mu ja da pravim plan. Dobio je ideju i nek pravi. Ako mu treba pomoć rado sam tu. Znači krene sa članarinama. Upisuje raju. Napravi se baza podataka, pa se mogu raji slati SMS-ovi gdje im se zahvali na uplati, poziv na tekmu itd itd. Napravi stranicu i forum ili sl gdje šifre dobijaju jedino članovi gdje objavljuje uplate. Pa objavi u medijima da je od članarina iz prvog mjeseca popravljen wc na sjeveru i sl. Onda krene da dogovara da svi članovi imaju popust priikom registracije vozila u Sarajevo osiguranju. Zaposli da mu pomaže par studenata (ako mu je potrebno) koje plati od tih članarina. Neće se raja buniti vjeruj mi. Sve transparentno itd itd. On je počeo kao PR (odnosi sa javnošću - a ja ga ne vidim u medijima sem na presu) čini mi se. Pa nek i objavi to u medijima. Kreće kampanja kao što je to dobro uradio za ovaj Holiday market.
Izgleda da ti baš ne kontaš. Stvar je što ideja ima i na izvoz, ali nema dovoljno ni ljudi ni para da se to sve realizuje ;)

i opet ponavljam

ACTA NON VERBA!!!

Numaa
Kontakt:

Post Postao/la Numaa » 12 feb 2013, 17:24

zaboljisportuBiH je napisao/la:@ublehas ti stvarno ne kontaš ili ne želiš. Kako će iz inostranstva kupiti polugodišnju. Pa jedva ih i ja uganjam da kupim. Rade u radno vrijeme. Evo zadnju polusezonu je nisam ni kupio nego sam kupovao karte za svaku tekmu pojedinačno. Lakše mi bilo a i više sam para ostavio. Ustvari u par deka je bilo zbog one dvije bez gledalaca. Ja ne govorim 15000 kao ubleha. Nego govorim kakve su mogućnosti kad 15000 ljudi uplaćuje nmalu svotu. Plan se ne može praviti ovako ja sad iz kuće pravim. Moraš imati podatke o troškovima o kojima ti pričaš jer ne znaš sa čim klub raspolaže ili ne raspolaže. Evo npr mogu li se uplate za članarine raditi preko ekupi? Numa ako je kapacitet ne trebam mu ja da pravim plan. Dobio je ideju i nek pravi. Ako mu treba pomoć rado sam tu. Znači krene sa članarinama. Upisuje raju. Napravi se baza podataka, pa se mogu raji slati SMS-ovi gdje im se zahvali na uplati, poziv na tekmu itd itd. Napravi stranicu i forum ili sl gdje šifre dobijaju jedino članovi gdje objavljuje uplate. Pa objavi u medijima da je od članarina iz prvog mjeseca popravljen wc na sjeveru i sl. Onda krene da dogovara da svi članovi imaju popust priikom registracije vozila u Sarajevo osiguranju. Zaposli da mu pomaže par studenata (ako mu je potrebno) koje plati od tih članarina. Neće se raja buniti vjeruj mi. Sve transparentno itd itd. On je počeo kao PR (odnosi sa javnošću - a ja ga ne vidim u medijima sem na presu) čini mi se. Pa nek i objavi to u medijima. Kreće kampanja kao što je to dobro uradio za ovaj Holiday market.
nisam ja počeo raditi kao PR niti sam to, to sam uradio zbog toga što Željo nema PR-a pa sam htio pomoći.
Članske će biti u narednih par dana, biće i loyality kao dio toga. Dosta stvari si potrefio što se tiče paketa. Ima još par dana do početka lige i početka kampanje.
Ostalo:
Znam šta treba, znam kako i uraditi, jedini sam se prihvatio, od svih navijača, nezahvalnog zadatka dizanja marketinga kluba na noge, bez ikakve podrške osim "svaka čast" i par ljudi što mi pomažu interno. Da bi se stvorila kvalitetna baza potrebno je vremena, novca i normalnog okruženja (ja došao, a odmah dvije utakmice bez gledalaca i ostavka predsjednika).
Ako misliš da se sama stranica stvorila, Holiday Market, dizajnerska rješenja, facebook održavanje, poboljšanje sa medijima, društveno odgovorno poslovanje, djeca na polvremenu, slike i video uraci, članci, akcije, da postoji tek tako kompletan identitet i konzistentnost u komunikaciji (fontovi, boje, ton komunikacije, stav), YT kanal, reklame na medijima... **** ga
Također, izvinite što nisam prijavio reevidiranje ugovora, stvaranje novih ponuda, osmišljavanje kampanja, kafe i pive sa ljudima koji su davnih dana odustali od Želje, lobiranje, samoiniciranje svih mogućih stvari i šetanje po sastancima.
Svakako sam izvikan i na presicama se samo pojavljujem :D
Ima nadam se pametnijih stvari nego mene tračati

P.S. Ublehaš je to fino opisao.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 feb 2013, 17:30

Lahko bi mi da nam je Numa najveći problem.Ko neće da primjeti napredak u sferi marketinga ili to namjerno radi ili je budala, trećeg nema.

@Numa šta te natjera pa se ovdje prijavi ? :shock:
DRUG NEBI TI PUNCA

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 12 feb 2013, 17:35

Ja sam prezadovoljna novinama oko kluba,Numa svaka cast ;) kako je bilo prije ovo je veliko postignuce !
Željeznicar za život cijeli !

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 12 feb 2013, 17:37

Meni je drago što se prijavio! Dobrodošao! ;)
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Grbavac i 17 gostiju.