zaboljisportuBiH je napisao/la:@ublehas ti stvarno ne kontaš ili ne želiš. Kako će iz inostranstva kupiti polugodišnju. Pa jedva ih i ja uganjam da kupim. Rade u radno vrijeme. Evo zadnju polusezonu je nisam ni kupio nego sam kupovao karte za svaku tekmu pojedinačno. Lakše mi bilo a i više sam para ostavio. Ustvari u par deka je bilo zbog one dvije bez gledalaca. Ja ne govorim 15000 kao ubleha. Nego govorim kakve su mogućnosti kad 15000 ljudi uplaćuje nmalu svotu. Plan se ne može praviti ovako ja sad iz kuće pravim. Moraš imati podatke o troškovima o kojima ti pričaš jer ne znaš sa čim klub raspolaže ili ne raspolaže. Evo npr mogu li se uplate za članarine raditi preko ekupi? Numa ako je kapacitet ne trebam mu ja da pravim plan. Dobio je ideju i nek pravi. Ako mu treba pomoć rado sam tu. Znači krene sa članarinama. Upisuje raju. Napravi se baza podataka, pa se mogu raji slati SMS-ovi gdje im se zahvali na uplati, poziv na tekmu itd itd. Napravi stranicu i forum ili sl gdje šifre dobijaju jedino članovi gdje objavljuje uplate. Pa objavi u medijima da je od članarina iz prvog mjeseca popravljen wc na sjeveru i sl. Onda krene da dogovara da svi članovi imaju popust priikom registracije vozila u Sarajevo osiguranju. Zaposli da mu pomaže par studenata (ako mu je potrebno) koje plati od tih članarina. Neće se raja buniti vjeruj mi. Sve transparentno itd itd. On je počeo kao PR (odnosi sa javnošću - a ja ga ne vidim u medijima sem na presu) čini mi se. Pa nek i objavi to u medijima. Kreće kampanja kao što je to dobro uradio za ovaj Holiday market.
nisam ja počeo raditi kao PR niti sam to, to sam uradio zbog toga što Željo nema PR-a pa sam htio pomoći.
Članske će biti u narednih par dana, biće i loyality kao dio toga. Dosta stvari si potrefio što se tiče paketa. Ima još par dana do početka lige i početka kampanje.
Ostalo:
Znam šta treba, znam kako i uraditi, jedini sam se prihvatio, od svih navijača, nezahvalnog zadatka dizanja marketinga kluba na noge, bez ikakve podrške osim "svaka čast" i par ljudi što mi pomažu interno. Da bi se stvorila kvalitetna baza potrebno je vremena, novca i normalnog okruženja (ja došao, a odmah dvije utakmice bez gledalaca i ostavka predsjednika).
Ako misliš da se sama stranica stvorila, Holiday Market, dizajnerska rješenja, facebook održavanje, poboljšanje sa medijima, društveno odgovorno poslovanje, djeca na polvremenu, slike i video uraci, članci, akcije, da postoji tek tako kompletan identitet i konzistentnost u komunikaciji (fontovi, boje, ton komunikacije, stav), YT kanal, reklame na medijima... **** ga
Također, izvinite što nisam prijavio reevidiranje ugovora, stvaranje novih ponuda, osmišljavanje kampanja, kafe i pive sa ljudima koji su davnih dana odustali od Želje, lobiranje, samoiniciranje svih mogućih stvari i šetanje po sastancima.
Svakako sam izvikan i na presicama se samo pojavljujem
Ima nadam se pametnijih stvari nego mene tračati
P.S. Ublehaš je to fino opisao.