UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

ramiral
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la ramiral » 05 feb 2013, 09:49

tyler durden je napisao/la:Sta rece onaj lik ovdje jednom , Overeem je najjaci ?? :D
:lol:

Kako ga je ubio Bigfoot.

slika
Ufff ja potpuno zaboravio na ovaj događaj...

Ne tuku se steroidi junače...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 feb 2013, 10:43

ramiral je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:Sta rece onaj lik ovdje jednom , Overeem je najjaci ?? :D

Kako ga je ubio Bigfoot.

slika

ne znam sad koliko je to do sterioda ali overeem je uvijek imao staklenu bradu. zato se i debljao (bildao) i otisao u tesku kategoriju jer je dosta borbi u LHW izgubio knock outom. pa je digao kilazu i ojacao da ne bi morao ici na kombinacije nego pojedinacne udarce dok bi drugom rukom pokrivao bradu sve vrijeme. to je naravno bio plan golden glorya za njega ocigledno da je overeem promijenom gyma odlucio da promijeni i taktiku ali ne znam zasto kada je ona sto mu je gg napravio bila vrlo uspijesna.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 05 feb 2013, 12:49

fera je napisao/la:
ramiral je napisao/la:

Kako ga je ubio Bigfoot.

slika

ne znam sad koliko je to do sterioda ali overeem je uvijek imao staklenu bradu. zato se i debljao (bildao) i otisao u tesku kategoriju jer je dosta borbi u LHW izgubio knock outom. pa je digao kilazu i ojacao da ne bi morao ici na kombinacije nego pojedinacne udarce dok bi drugom rukom pokrivao bradu sve vrijeme. to je naravno bio plan golden glorya za njega ocigledno da je overeem promijenom gyma odlucio da promijeni i taktiku ali ne znam zasto kada je ona sto mu je gg napravio bila vrlo uspijesna.
Sta da kazem covjek je bio kao stjena ali ocigledno da uticu steroidu na izdrzljivost i kondiciju, vidjecemo sada kako ce se vratiti poslje ovoga mozda malo vise respekta za protivnika bi mu dobro doslo. A sa GG to je duga prica i kako i zasto je otisao ipak je UFC drugaciji od k1 sto se pokazalo koliko se istrosis ako skoro cjelu rundu budes u parteru razmjena udaraca i ako je napadao primao je isto udarce i od Silve.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 feb 2013, 15:14

@polo nisi shvatio o sta sam govorio :D nisam pisao o rastanku njegovom sa GG to jeste duga prica nego o taktici koju je koristio i zasto je presao u tesku kategoriju dok je bio u GG.
evo pogledaj u LHW njegove poraze od 2005. do 2007. kada se poceo boriti sa vrhunskim borcima:
Maurício Rua TKO (punches)
Fabricio Werdum Submission (kimura)
Antônio Rogério Nogueira TKO (corner stoppage)
Ricardo Arona Submission (punches)
Maurício Rua KO (punches) i poraz od Kharitonova za koji nisam siguran u kojoj je kategoriji bio ali i taj je izgubio sa KO.
i onda ide taktika koju sam spominjao gore i nizu se pobjede. ali staklena brada je uvijek ostala staklena i evo cim se poceo upustati u razmjene odma je izgubio.

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 05 feb 2013, 15:45

Hocel napraviti Aldo vs Pettis?
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 05 feb 2013, 21:47

Slažem se da je Aldo uzeo prve dvije runde, ali je, ruku na srce, edgar uzeo četvrtu i petu. Ne tako ubjedljivo, kao što je Aldo uzeo prve dvije, ali ih je ipak uzeo. Ljuč je bila treća, koju je, po mom mišljenju, uzeo Aldo, ali je lahko mogla otići i na stranu edgara, sudije su čudo. Razumijem da se stvorio, sveobuhvatni dojam da je Aldo uništio Edgara, ali je po pravilima bodovanja, borba vrlo lahko mogla otići na stranu Edgara.
Ove liste su mi pomalo "mutne". Otkud onaj Weidman onako visoko, overated!
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 05 feb 2013, 23:05

work je napisao/la:Slažem se da je Aldo uzeo prve dvije runde, ali je, ruku na srce, edgar uzeo četvrtu i petu. Ne tako ubjedljivo, kao što je Aldo uzeo prve dvije, ali ih je ipak uzeo. Ljuč je bila treća, koju je, po mom mišljenju, uzeo Aldo, ali je lahko mogla otići i na stranu edgara, sudije su čudo. Razumijem da se stvorio, sveobuhvatni dojam da je Aldo uništio Edgara, ali je po pravilima bodovanja, borba vrlo lahko mogla otići na stranu Edgara.
Ove liste su mi pomalo "mutne". Otkud onaj Weidman onako visoko, overated!
Budimo realni Aldo ga je izudaro ko konja i bila bi ogromna nepravda da je Edgar dobio.
A runde se nekad boduju i 10:8 kada borac baš dominira nad svojim protivnikom.
Hipotetički ako je Edgar dobio zadnje tri 10:9(a po prikazanom po meni je bolji bio samo u četvrtoj a 3 i 5 izjednačene) ovaj je sigurno onda dobio prve dvije 10:8, rezultat za Aldu 47:46

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 06 feb 2013, 00:11

Jest, ali za 10-8 nije bila niti jedna runda. Za 10-8 moraš baš baš izmrcvarit protivnika nekim takedownovima i dobrim G&P-om.
Mislim da je onaj jedan sudija dobro ocjenio 48-47 za Alda, 49-46 je malo nerealno. Ne znam zašto mnogo sudija izbjegava da proglase rundu nerješenom, kao npr. u boksu.

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 06 feb 2013, 01:47

Ja mislim da je work upravu, 10-8 runde su rijetkost zbog prostog bodovanja prezetog iz boksa gdje kako pamtim oduzima se 1 bod za svaki knockout a u MMA KO je kraj. Tako su 10-8 runde one bas klimave skroz blizu knockout-u. Neka me neko ispravi ako ovo nije tacno.

Da dodam sudije su prepisale Aldu petu rundu zbog TO odbrane, nekih 5 6 propalih pokusaja Edgara su registrovali.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 06 feb 2013, 02:01

Alevkov- tako je, ja sam ovo hipotetski govorio poredeći Edgarove dobijene runde i Aldove, da je Aldo u svoje dvije runde bio puno bolji od Edgara( zato 10:8) a Edgar da je bio malo bolji od Alda u 3 runde 10:9.

Helenejse Aldo je potpuno zasluženo dobio, a sjećam se primjera 10:8 iz borbe Henderson:Rua.

I mene čudi što suci kada je runda izjednačena ne boduju tako nego u pravilu daju prednost nekome(i u boksu je tako), takođe je glupo da se u 99 posto slučajeva runde boduju 10:9 a vidili smo iz ove borbe, kao što sam gore i naveo da neke runde borci dobiju puno uvjerljivije(Aldove dobivene runde) od nekih drugih rundi(Edgarove dobivene) .
Pa se moglo desiti da suci presude u korist Edgara(da su bodovali 3 zadnje runde za njega).

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 06 feb 2013, 02:42

Jedino logično objašnjenje je to da izbjegavaju Minority draw. 10-9 sistem odgovara perfektno za boks zato sto ima 12 rundi i prostor za odlucnu gresku je sveden na minimalno dok u UFC-u ima 3 runde. Lično sam za često 10-8 bodovanje, ekstremna dominacija obicno i zavrsi finishom pa zato bolje da sudije sebi olaksaju a mislim da ce se uskoro to biti.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 feb 2013, 10:17

alevkov je napisao/la:Jedino logično objašnjenje je to da izbjegavaju Minority draw. 10-9 sistem odgovara perfektno za boks zato sto ima 12 rundi i prostor za odlucnu gresku je sveden na minimalno dok u UFC-u ima 3 runde. Lično sam za često 10-8 bodovanje, ekstremna dominacija obicno i zavrsi finishom pa zato bolje da sudije sebi olaksaju a mislim da ce se uskoro to biti.
meni su se sviđala vise pride pravila gdje se mec bodovao kao cjelina. mozda jeste malo lakse za za sudije ovako po rundu da se boduje. mada i ta stara pride pravila su davala prednost borcima sa boljom kondicijom jer je bilo najbitnije kako ce se posljednja runda odraditi.
po meni sasvim cista pobjeda za alda a sada mozda i najbolji protivnik mu slijedi. covjek koji je odlican u stand up-u ima dobar i BJJ posebno kada se nalazi na leđima, zna fino u triangle krenuti... ako aldo pobjedi i pettisa mozda je vrijeme da pređe u lightweight i okusa se protiv bensona.

Ismire odlazi!!!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 06 feb 2013, 18:32

:o
[youtube][/youtube]

Ko birvaktile Badr Leku

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 06 feb 2013, 20:16

fera je napisao/la:
alevkov je napisao/la:Jedino logično objašnjenje je to da izbjegavaju Minority draw. 10-9 sistem odgovara perfektno za boks zato sto ima 12 rundi i prostor za odlucnu gresku je sveden na minimalno dok u UFC-u ima 3 runde. Lično sam za često 10-8 bodovanje, ekstremna dominacija obicno i zavrsi finishom pa zato bolje da sudije sebi olaksaju a mislim da ce se uskoro to biti.
meni su se sviđala vise pride pravila gdje se mec bodovao kao cjelina. mozda jeste malo lakse za za sudije ovako po rundu da se boduje. mada i ta stara pride pravila su davala prednost borcima sa boljom kondicijom jer je bilo najbitnije kako ce se posljednja runda odraditi.
po meni sasvim cista pobjeda za alda a sada mozda i najbolji protivnik mu slijedi. covjek koji je odlican u stand up-u ima dobar i BJJ posebno kada se nalazi na leđima, zna fino u triangle krenuti... ako aldo pobjedi i pettisa mozda je vrijeme da pređe u lightweight i okusa se protiv bensona.
Na to sam odma mislio, PRIDE pravila za 3x3 kao jedno su dokazala da može funkcionirati. Optimalno bi bilo kad bi dopisivali svakoj rundi agresivnost, efektivnost i kontolu. Slazemo se da 2 runde sa jabs i legkickovima + dosta no contact nisu isto kao jedna runda sa signifikantnim udarcima bas na granici 10-8.

edit: one close up scene su mozda previse.

Team Sonnen 2:0

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 feb 2013, 10:15

gledam bas nedavno ove timove pa sonnen je pokupio skoro sve sto valja... sta je onaj jones radio...

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 10 feb 2013, 21:45

Sonnen se u ovih prvihh nekoliko epizoda pokazao kao dobar trener, čovjek i prijatelj. posebno mi je drago zbog toga što večina ovih boraca nije htjela u njegov tim, valjda Bones šminka il' šta već. "Bones knows", yeah right?!
Ako me sjećanje ne vara, baš je ovaj Hall govorio da bi radije u Jonesov tim, a vjerujem da će mu rad sa Sonnenom i njegovim timom, gdje, po dosada viđenom, dosta rade i na prihičkom planu što je od izuzetne važnosti, biti neprocjenjivo iskustvo za nastavak karijere. Momak je talentovan, međutim mora još mnogo raditi na odbrani u standupu(prelagano prima udarce), strategiji i psihi(treba se znati tempirati).

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 10 feb 2013, 23:03

Sonnenu je davno nudjeno da trenira TUF, covjek lijepo rekao da nije za njega jer nema pogodnosti za timove pa sta ce onda i tim kad svakom daje da najjaci izgubi. Od ove sezone TUF je dosta izmjenjen ako se ne varam, kao da imaju novog rezisera ili neku novu ekipu u studiju. Izgleda vise kao dokumentarni program, znaci lajk veliki.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 feb 2013, 10:28

alevkov je napisao/la:Sonnenu je davno nudjeno da trenira TUF, covjek lijepo rekao da nije za njega jer nema pogodnosti za timove pa sta ce onda i tim kad svakom daje da najjaci izgubi. Od ove sezone TUF je dosta izmjenjen ako se ne varam, kao da imaju novog rezisera ili neku novu ekipu u studiju. Izgleda vise kao dokumentarni program, znaci lajk veliki.
ja ne pratm ni ovaj :D samo vidim snimak borbi i to je to :D
bellator pravi strasnu stvar al malo se prica o tome...

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 12 feb 2013, 20:08

aeo frisko:
Rumor now confirmed, Bigfoot/Cain Rematch for the title and JDS vs Reem for UFC 160
fera druze preporuci slobodno nesto ako znas, gledam na fejsu neke slike valjda je zadnji bellator bio dobar jel?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 13 feb 2013, 09:59

alevkov je napisao/la:aeo frisko:
Rumor now confirmed, Bigfoot/Cain Rematch for the title and JDS vs Reem for UFC 160
fera druze preporuci slobodno nesto ako znas, gledam na fejsu neke slike valjda je zadnji bellator bio dobar jel?
meni je u 2013. svaki bio dobar :D
al mislio sam na reality show tipa TUF koji prave. pobjednik ce dobiti ucesce u welterwieght turniru al lista trenera je strasna Couture,Greg Jackson,Frank Shamrock i Joe Warren. na ljeto krece prikazivanje.

Ismire odlazi!!!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Galion i 2 gosta.