Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kiselikrastavci
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 02:59

storm_raider je napisao/la:A ti si dosao da ispravis tu "nepravdu" i neko je duzan tebi da salje pravilnik? Da, istina je, nije puska jedini nacin da se neko "natjera" (ucjeni) da igra za neku reprezentaciju.
Nema potrebe da mi iko salje pravilnik, procitao sam ga. Nisam ja nista duzan, ali stvari stoje otprilike ovako:
Kada je u pitanju Savovic, postoji to pravilo koje kaze, da mozes u slucaju promjene reprezentacije da igras ili za zemlju u kojoj si rodjen ili za zemlju u kojoj se ocijeni da taj igrac moze da doprinese razvoju kosarke u toj zemlji. Prva teza je precizna i jasna, ali druga apsolutno nije precizna i nigdje nisu navedeni kriterijumi po kojoj se ta teza odredjuje i na kojoj se zasniva. Drugim rijecima ostavlja slobodan prostor igracu u odabiru reprezentacije ne vezujuci ga striktno za zemlju rodjenja, pa je tako doticni Preldzic bez problema mogao da dobije dozvolu da nastupi za Tursku. Istim rezonom znaci i da bi Savovic na isti nacin mogao da obuce dres Srbije. KSS moze u svom zahtjevu FIBA da navede sasvim prost razlog i da bez problema dobije dozvolu da Savovic zaigra za Srbiju ako ovaj to zeli, a da pri tome uopste ne ovisi od toga da li KSS ima kakav sporazum sa Podgoricom, jer Pavicevic je vec rekao da nece Savovicu praviti smetnje u odabiru buduce reprezentacije. Dovoljno je navesti da je Savovic dugo igrao u Srbiji (uz to Srbin), da je clan KK Crvena Zvezda, da ce biti (ako se odluci za Srbiju) vjerovatno jedini igrac iz tog kluba koji ce se naci na sirem spisku reprezentacije Srbije pred EP, a Crvena Zvezda spada medju vodece klubove u Srbiji koji ima uz Partizan najvecu ulogu u popularizaciji kosarke u toj zemlji. I na kraju mogu navesti da je u interesu da se u reprezentaciji nadju i igraci iz domace lige, koji mogu da odgovore zahtjevima velikog takmicenja i konkurenciji koja ce tamo biti prisutna, takodje zbog interesa domace lige i popularizacije kosarke u Srbiji. Prema tome ovim teza da Savovic ne moze da igra za Srbiju pada u vodu, i to vecina zna, nije mi jasno samo kako neko moze da tvrdi da to nije moguce? Prema tome odluka za koga ce igrati Savovic u Sloveniji lezi iskljucivo na njemu, s tim sto je preduslov da se Petrovic odnosno Ivkovic uopste odluce da ga uvste na siri spisak, tj. da planiraju s njim za reprezentativne akcije. Sve ostalo je u domenu da Savovic podize sebi cijenu i ocekuje rasplet na kraju sezone, kada pocinje realizacija priprema reprezentacija pred veliko takmicenje.
A ovo sto se tice sankcionisanja igraca, ja nigdje nisam nasao podatak da je igrac duzan da uplati na racun savez 50.000 evra ako se ne odazove reprezentativnim akcijima. Pronasao sam samo da u roku od 30 dana kada se reprezentacija nalazi na pripremama i kada igra na takmicenju pod okriljem FIBA isti ne smije igrati zvanicne meceve za klub. To u principu i nije slucaj jer u avgustu i pocetkom septembra reprezentativna kosarka je ta koja okuplja sve kosarkase, a klubovi uopste ne igraju zvanicne meceve. Tako da mi ovo primoravanje Bremera, ako sam dobro razumio, uopste nije jasno. Je li on htio da igra u tom periodu za neki klub u nekom takmicenju? I gdje? Aziji mozda? Filipinima, Jordanu, Libanu, Japanu, ako je tamo tada aktuelno ligasko takmicenje? Ovo pravilo moze efektivno da stupi na snagu samo u slucajevima ako bi se kvalifikacioni mecevei ponovo uveli u toku sezone, kao nekada, s tim sto bi npr. NBA opet morao biti izuzetak, jer su tamo igraci tokom sezone vezani cvrstim finansijskim ugovorima i u interesu kosarke je da igraju tokom sezone. Na kraju krajeva, savez licno bi sebi takvim potezom vise nastetio nego sto bi dobio. Imao bi najgoru mogucu reklamu u skautingu igraca. Kako da privolis igraca da igra za tebe ako mu takvim primjerom das do znanja da ako se ne odazoves pozivu, odmah tuzba i cijepaju ti 50.000 evra. Tom metodologijom bi rijetko koji igrac danas bio spreman da igra od takvim uslovima, a koliko vidim nigdje ti uslovi nisu navedeni u FIBA-pravilniku, bar ih ja nisam nasao.
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 17 feb 2013, 04:36

Držimo se teme o reprezentaciji BiH pustiti FIBA I njena "pravila"
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 12:57

sta je ovo kuzmic povredjen?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 13:54

CashMan je napisao/la:Držimo se teme o reprezentaciji BiH pustiti FIBA I njena "pravila"
Ja uopste ne vidim gdje sam ja to odstupio od teme :? Naprotiv, dotakao sam se same srzi tematike, koja se upravo tice mogucnosti i razloga zasto je neki igrac oblacio dres neke zemlje, tj. koliko je relevantan za reprezentaciju BiH ili bolje receno gdje su prepreke ili olaksice. Nema li tema u naslovu "potencijalni reprezentativci" i nisu li drugi prije mene citirali pravilnik FIBA :?
Moj je stav da je iskljucivo volja samog igraca bila kljucna u odlukama koje su isti donosili, sto sam u nekoliko postova nedvojbeno i dokumentovao, ne pricajuci u stilu, pa ima, zna se i sl. Takodje sam naveo da je neargumentovano tvrditi stvari za koje ne postoje nikakvi ozbiljni dokazi tipa ucjena koje nemaju veze sa sportom i sportskim odlukama. Tvrditi da neko gubi penziju zbog kosarke, a da nije direktno dio cijele price ili sto je jos apsurdnije da ne moze da dobije boravnu vizu nisu neozbiljne stvari, ali da je to uistinu tako, pa mediji bi davno o tome brujali. To bi bila prica zbog koje se ne bi samo pravile reportaze u BiH ili Finskoj, nego u jos mnogim evropskim zemljama, i pokrenula bi citavu diskusije o ingerencijama sportskih radnika u Evropi! Znaci radi se o maksimalno neozbiljnom nacinu komunikacije gdje se nista ne postizu, gdje se skrece s teme i sto ruku na srce nema nikakvu ozbiljnu podlogu, nego je nista drugo do teorija zavjere kojom sam te price vec etiketirao. I na kraju slucaj Bremer je presedan, i ponovo postavljam pitanje, kako je moguce igraca ucijeniti sa 50.000 € zbog neodazivanja da igra u drzavnom dresu? To bi bio presedan i skandal bez premca ako je to uopste istinito. Mada ja iskreno ne mogu da povjerujem da je KSBiH uputio doticnom igracu takvu kriminalnu ucjenu, nego je to jos jedna u nizu praznih kuloarskih (forumskih) prica po sistemu ofrlje, s tim sto je ovde kontraefekat i sto se dovodi u pitanje i kredibilitet KSBiH. Ja ne vjerujem da se KSBiH sluzi takvim sredstvima! Ipak bi to trebala biti ozbiljna sportska organizacija.
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 feb 2013, 14:54

A trola lik, ne bi me iznenadilo i da se Rakić vratio :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 15:13

legenda reala je napisao/la:A trola lik, ne bi me iznenadilo i da se Rakić vratio :roll:
Kakav Rakic, ko je Rakic? O cemu pricas covjece :roll:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 feb 2013, 15:14

@KiseliKrastavci, Bremer je platio 50.000 eura nasem Kosarkaskom savezu da ne bude suspendovan. Kraj price.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 15:20

neno#4 je napisao/la:@KiseliKrastavci, Bremer je platio 50.000 eura nasem Kosarkaskom savezu da ne bude suspendovan. Kraj price.
Ako je to istina, onda ponavljam sto sam sinoc rekao, sportu treba reci laku noc :roll: Pa to je otimacina covjece, pa nije reprezentacija valjda klub?! Ali mene zanima kako je mogao biti suspendovan (ja slicnu informaciju u FIBA-pravilniku nisam nasao, tacnije nigdje se ne pominje cifra od 50.000 evra) i zbog cega je trebao biti suspendovan? Cijela prica je prilicno konfuzna, a ja jos u zivotu nisam cuo da savez na takav nacin cijepa po dzepu svog igraca. Za reprezentaciju sa valjda igra slobodnom covjekovom voljom, a ne pod primoravanjem?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 feb 2013, 15:23

Kiselikrastavci je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Vidim da je neko spominjao mogucnost igranja Sulejmanovica za Slovence, vjerujte da od toga nema nista, momak iskljucivo zeli da igra samo za nasu reprezentaciju. Situacija oko njega je bas teska, a ja se iskreno nadam da cemo ga na kraju konacno i dobiti. Volio bih njega nego bilo kojeg drugog, jer je stvarno veliki potencijal i ne traze ga velike evropske ekipe bez razloga. A, ovo u vezi njegovog oca je istina, nazalost.
P.S. Ja ne znam sta je s ovim krastavcem, al' je covjek nenormalno naporan. :D
Cuj naporan? :lol: Pa ovde covjece kruze fantasticne price koje nemaju veze sa sportom i sto bi bili presedani svoje vrste kada je istorija sporta u pitanju. Te mora platiti 50.000 evra ako se ne odazove, te ocu oduzimaju penziju zbog sina koji nece da igra za Finsku, ne mogu produziti boravnu vizu, mislim, naucna fantastika, al' bukvalno...
99% nije u pitanju penzija, penzija koja je zaradjena ti se ne moze oduzeti. No odredjena vrsta socijalne pomoci, koja se daje po nekim tamo pravilima, se itekako moze oduzeti. Odnosno, moze se iskonstruisati situacija da se ta socijalna pomoc ukine, iz ovog ili onog razloga.

Ne bih da ti popujem, no mislim da imas bajkovitu sliku o zapadu i tzv. vladavini prava u zapadnim zemljama. Evo, dacu ti jedan konkretan primer. Recimo, ja vodim u Becu pred radnim i socijalnim sudom jedan slucaj gdje je jedan Srbijanac, koji je u Srbiji proglasen 100% invalidom, ovdje proglasen sposobnim za rad. Dakle, konstatovan mu je na osnovu tih istih srbijanskih dokumenata invaliditet manji od 50% i lik nema pravo na invalidsku penziju.

Dvije zemlje koje imaju relativno slican socijalni sistem govore dvije dijametralno razlicite stvari.

Naravno, ovaj moj slucaj sigurno nema veze s kosarkom, no hocu da ti kazem da u svemu postoji manji ili veci prostor za manipulisanje, pa vjerovatno i u finskim socijalnim institucijama. Bez namjere da potvrdjujem istinitost tih prica zelim da ukazem na to da ne mozes iskljucivati mogucnost da je Finska kao drzava, u namjeri da zadrzi jednog takvog velikog talenta, se mozda posluzila i sa nekim vrstama ucjena. Mozda i nisu ucjene, mozda su emirovi roditelji tu novcanu naknadu upravo dobijali na racun emira, njihovog sina koji se skoluje i razvija kao mladi sportas. Sada ako mali hoce da se odrekne drzavljanstva i igra za tamo neku Bosnu, logicno je onda da te naknade vise nema, jel tako?

Dakle, ja ne tvrdim ni jedni niti drugo, no treba da znas da su takvi scenariji itekako moguci, i da cak mozda (vidi upravo navedeni primjer) nisu uopste nelegalni. A naravno, moguce je da se sve to familiji i pakuje u cilju vrsenja nekih pritisaka, ko zna. No tvrditi da je takvo nesto nemoguce, je za mene ipak malo naivan nacin razmisljanja.

Svi misle da je na zapadu sve pod konac... zivim na tom zapadu i vjeruj mi da nije ni njihovo maslo bas za Ramazana...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 feb 2013, 15:28

neno#4 je napisao/la:@KiseliKrastavci, Bremer je platio 50.000 eura nasem Kosarkaskom savezu da ne bude suspendovan. Kraj price.
Ako je to istina, onda ponavljam sto sam sinoc rekao, sportu treba reci laku noc :roll: Pa to je otimacina covjece, pa nije reprezentacija valjda klub?! Ali mene zanima kako je mogao biti suspendovan (ja slicnu informaciju u FIBA-pravilniku nisam nasao, tacnije nigdje se ne pominje cifra od 50.000 evra) i zbog cega je trebao biti suspendovan? Cijela prica je prilicno konfuzna, a ja jos u zivotu nisam cuo da savez na takav nacin cijepa po dzepu svog igraca. Za reprezentaciju sa valjda igra slobodnom covjekovom voljom, a ne pod primoravanjem?
Kad zovnes igraca na pripreme i on se ne odazove imas pravo da ga prijavis FIBA - i. Ne dodje na okupljanje, ne posalje papire da je povrijedjen, bolestan ili sta vec i ne javi se nikako. Eh, kad ga prijavis onda se vodi postupak. Samo se to rijetko radi, jer menadzeri igraju veliku ulogu pa isposluju da se to ne radi. Sto se mene tice, treba ih prijaviti sve.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 15:31

_dreamer_ je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Vidim da je neko spominjao mogucnost igranja Sulejmanovica za Slovence, vjerujte da od toga nema nista, momak iskljucivo zeli da igra samo za nasu reprezentaciju. Situacija oko njega je bas teska, a ja se iskreno nadam da cemo ga na kraju konacno i dobiti. Volio bih njega nego bilo kojeg drugog, jer je stvarno veliki potencijal i ne traze ga velike evropske ekipe bez razloga. A, ovo u vezi njegovog oca je istina, nazalost.
P.S. Ja ne znam sta je s ovim krastavcem, al' je covjek nenormalno naporan. :D
Cuj naporan? :lol: Pa ovde covjece kruze fantasticne price koje nemaju veze sa sportom i sto bi bili presedani svoje vrste kada je istorija sporta u pitanju. Te mora platiti 50.000 evra ako se ne odazove, te ocu oduzimaju penziju zbog sina koji nece da igra za Finsku, ne mogu produziti boravnu vizu, mislim, naucna fantastika, al' bukvalno...
99% nije u pitanju penzija, penzija koja je zaradjena ti se ne moze oduzeti. No odredjena vrsta socijalne pomoci, koja se daje po nekim tamo pravilima, se itekako moze oduzeti. Odnosno, moze se iskonstruisati situacija da se ta socijalna pomoc ukine, iz ovog ili onog razloga.

Ne bih da ti popujem, no mislim da imas bajkovitu sliku o zapadu i tzv. vladavini prava u zapadnim zemljama. Evo, dacu ti jedan konkretan primer. Recimo, ja vodim u Becu pred radnim i socijalnim sudom jedan slucaj gdje je jedan Srbijanac, koji je u Srbiji proglasen 100% invalidom, ovdje proglasen sposobnim za rad. Dakle, konstatovan mu je na osnovu tih istih srbijanskih dokumenata invaliditet manji od 50% i lik nema pravo na invalidsku penziju.

Dvije zemlje koje imaju relativno slican socijalni sistem govore dvije dijametralno razlicite stvari.

Naravno, ovaj moj slucaj sigurno nema veze s kosarkom, no hocu da ti kazem da u svemu postoji manji ili veci prostor za manipulisanje, pa vjerovatno i u finskim socijalnim institucijama. Bez namjere da potvrdjujem istinitost tih prica zelim da ukazem na to da ne mozes iskljucivati mogucnost da je Finska kao drzava, u namjeri da zadrzi jednog takvog velikog talenta, se mozda posluzila i sa nekim vrstama ucjena. Mozda i nisu ucjene, mozda su emirovi roditelji tu novcanu naknadu upravo dobijali na racun emira, njihovog sina koji se skoluje i razvija kao mladi sportas. Sada ako mali hoce da se odrekne drzavljanstva i igra za tamo neku Bosnu, logicno je onda da te naknade vise nema, jel tako?

Dakle, ja ne tvrdim ni jedni niti drugo, no treba da znas da su takvi scenariji itekako moguci, i da cak mozda (vidi upravo navedeni primjer) nisu uopste nelegalni. A naravno, moguce je da se sve to familiji i pakuje u cilju vrsenja nekih pritisaka, ko zna. No tvrditi da je takvo nesto nemoguce, je za mene ipak malo naivan nacin razmisljanja.

Svi misle da je na zapadu sve pod konac... zivim na tom zapadu i vjeruj mi da nije ni njihovo maslo bas za Ramazana...
Ma ne idealizujem ja covjece Zapad, znam vrlo dobro sta je Zapad, znam da nije jednostavno izganjati bilo kakvu vrstu penzije, ali ovde se radi o drugim stvarima. Jesu li se Sulejmanovici javno oglasili po tom pitanju? Jesu li isli na sud? Eto taj Srbin iz Srbije kao sto kazes, covjek se bori za svoja prava i obratio se sudu! Gdje su opipljivi dokazi takvim tvrdnjama? Zasto te stvari mijesati sa sportom, ako je sve na nivou rekla-kazala i ako su te tvrdnje neosnovane, odnosno nisu potkrijepljene dokazima? Mogu i ja uvijek izmisliti i utuviti sebi u glavu da me neko proganja, a niko me u stvari ne dira. Pusti prazne price, gdje su dokazi koje jedino Sulejmanovici mogu da iznesu? Ja mislim da se ovde previse skrece sa sportskih aspekata. Ponavljam sto sam rekao, Finci racunaju sa Sulejmanovicem, on se kada kaje zbog odluke sto je pristao da igra za njih i to je to. Ja se nadam da ce se Emir izboriti da igra za BiH, ali u te price oko ucjena jednostavno ne mogu da povjerujem, previse su nerealne.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 15:41

neno#4 je napisao/la:
Kad zovnes igraca na pripreme i on se ne odazove imas pravo da ga prijavis FIBA - i. Ne dodje na okupljanje, ne posalje papire da je povrijedjen, bolestan ili sta vec i ne javi se nikako. Eh, kad ga prijavis onda se vodi postupak. Samo se to rijetko radi, jer menadzeri igraju veliku ulogu pa isposluju da se to ne radi. Sto se mene tice, treba ih prijaviti sve.
Pusti menadzere, ne radi se ovde o menadzerima. Najlakse je reci menadzeri su krivi i kraj. A nije bas tako. Ja sam procitao da igrac nema pravo nastupa da igra za klub u tom periodu, ali logicno je da ima pravo da odbije ili prihvati poziv, nije on niciji rob, nego slobodan covjek. A opet krenimo sa etickog aspekta. Sportski savez valjda treba da pridobija igrace na normalan nacin, a ne da ih ucjenjuje i otima im 50.000 evra :o Pa taj savez na takav nacin kopa sam sebi raku i tjera potencijalne reprezentativce od svoje zemlje. To je ponavljam brutalna ucjena koja nema nikakvog smisla i koja dovodi sport i njegov smisao u pitanje! Pa spor valjda zblizava ljude, a ne, otimaj covjeku trudom i znojem stecen novac. Pa ne zivimo majku mu u srednjem vijeku :shock: Ako je to nacin rada u KSBiH, onda nikada takav savez nikada nece imati postovanje u ocima kosarkasa, koji ljetni odmor zrtvuju da bi se posvetili reprezentaciji. Ako te takav igrac ne benda, ne racunas vise na njega, oslanjas se na one koji postuju savez, a ne pravis sebi na takav nacin najgoru mogucu, da ne azem katastrofalnu reklamu i dovodis svoj imidz u pitanje.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 16:57

ocigledno ti se nemoze objasniti jer sada si poceo i citirati nas same kao kontraargument
prema tome ima topik ostalo i tamo otvori topic regularnost i neregularnosti FIBA, a ovdje se moze samo nastaviti o reprezentativci i potencijalni reprezentativci
sve ostalo brisem
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 17:17

nerminh74 je napisao/la:ocigledno ti se nemoze objasniti jer sada si poceo i citirati nas same kao kontraargument
prema tome ima topik ostalo i tamo otvori topic regularnost i neregularnosti FIBA, a ovdje se moze samo nastaviti o reprezentativci i potencijalni reprezentativci
sve ostalo brisem
Pa nije korisnik "lumani" (ako se ne varam) pisao taj FIBA-pravilnik, nego ga je on prvi citirao, a sve se uklapa u temu, osim toga citao sam diskusiju iz ranijih dana i mjeseci, pa se ista ta FIBA stalno vrti kao vrlo bitan faktor u nastojanjima KSBiH da pridobije igrace koji na osnovu opet istog tog FIBA-pravilnika figuriraju da u buducnosti obuku BH-dres (Savovic, Omic, Sulejmanovic kao najaktuelniji i jos mnogi drugi...). Nije li Harun isao skoro na radni sastanak sa predstavnicima FIBA u vezi ove teme? Takodje koliko znam Ernest Bremer jos uvijek igra kosarku i posto je 2009. godine nastupao za BiH, taj igrac je do kraja svoje karijere potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, i ne samo potencijalni, jer covjek je dakle vec igrao, ima reprezentativni status na koje BiH se moze uvijek pozvati i na osnovu kojeg i ubuduce moze da racuna s njim ako postoji obostrani interes. A slucaj Bremer sam naveo kao nesto sto savez KSBiH (po mom misljenju) ne bi trebao da radi ukoliko zeli da ima uspjeha u reprezentativnom skautingu, kako sada, tako i u buducnosti. To (bar mi nije poznato) nije radio nijedan ozbiljan evropski kosarkaski savez jer bi time samo pogorsao svoj ugled u kosarkaskim krugovima. A ja BH-savez smatram ozbiljnim savezom, kao i sto BiH smatram kosarkaskom zemljom, koja je iznjedrila brojne poznate kosarkase koji su ostavili dubok trag u evropskoj i svjetskoj kosarci, pocevsi od Delibasica i Dalipagica svojevremeno, pa sve do jednog od najboljih evropskih krilnih centara danas, NBA-igraca Mirze Teletovica. Imam valjda pravo na svoje misljenje.
I ne vidim razlog zasto bi brisao postove, jer u istim nisu izrecene teske uvrede na licnom planu, niti postoje igdje teske uvrede na racun BiH kao drzave. A valjda ste slobodan medij koji se vodi demokratskim nacelima slobode govora, pa ljudi mogu na jedan civilizovan nacin da diskutuju o doticnoj temi, bez vrijedjanja, s ciljem iznosenja adekvatnih i relevantnih argumenata, naravno iz subjektivnog ugla gledista, jer objektivno (nametnuto) misljenje ne postoji i protivu je nacelima slobode govora.
Srdacan pozdrav

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 17:43

niko ti nebrani sobodu govora, samo ti se kaze da ovaj topic nije za tu vrstu diskusije :roll:
prema tome topic je reprezentativci i potencijalni reprezentativci i o tome se ovdje pise :!:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 17:46

suton sve bolje igra, a vazan detalj mi je bio da je neko vrjeme igrao u tandemu sa bilanom

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 17:49

nerminh74 je napisao/la:niko ti nebrani sobodu govora, samo ti se kaze da ovaj topic nije za tu vrstu diskusije :roll:
prema tome topic je reprezentativci i potencijalni reprezentativci i o tome se ovdje pise :!:
I ja i pisem bas o toj temi, o cemu pisem drugo, niti ja opovrgavam druge, niti me drugi mogu opovrgnuti, i to znamo i ja i ti korisnice "nerminh74". Ali da ne duzim dalje bespotrebno i bez smisla, ovde zavrsavamo nasu diskusiju, nadam se, i nastavljamo i dalje da pricamo o kosarci, odnosno o reprezentativcima i potencijalnim reprezentativcima BiH.
Sportski pozdrav :)

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 18 feb 2013, 10:30

Prica li se sta bil Mirza mogao imati kakav trade ? slabije pratim nba,al ako ima neko neku dobru stranicu gdje pisu o transferima i tome bio bi mu zahvalan da mi da :)

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 18 feb 2013, 16:01

Muumii je napisao/la:Prica li se sta bil Mirza mogao imati kakav trade ? slabije pratim nba,al ako ima neko neku dobru stranicu gdje pisu o transferima i tome bio bi mu zahvalan da mi da :)
ne. nema potrebe za trejdom. taman kad je malo skontao neke stvari i solidno se afirmisao u bruklinu, bilo bi nelogično otić u drugu ekipu i tamo krenut ispočetka.

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 feb 2013, 18:12

http://sportsport.ba/bh_kosarka/borise- ... rati/98494" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.