BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 17 feb 2013, 00:50

kraljttbvb je napisao/la:Jedino mozemo vidjeti vise golova od veznih igraca, posebno od Reusa, jer u posljednje vrijeme Lewat igra za sebe (posebno protiv HSV-a i Sahtara) i svaku sansu on hoce da suta, ne pada mu na pamet da doda...

Jest da je nidje veze citirati samog sebe, ali kako i napisah, od Lewata kao napadaca trenutno i nema prevelike koristi. Lik pokusava sto vise golova dati da se sto bolje pokaze, valjda da se sto bolje proda, i tako zezne poprilican broj sansi. Veceras smo u prvih 10 minuta vidjeli kako igramo kad su u ekipi prve violine Reus i Gotze ;)

Danas se vidjelo da nama napadac uglavnom treba da bi skupio i na sebe navukao protivnicke stopere, da bi krilnim igracima ostalo vise prosotra i da se istima iz veznog reda lakse lopta posalje izmedju protivnickih stopera i bekova. Mislim da takvu igru i treba furati, jer sanjamo o dovodjenju nekih napadaca, a zaboravljamo da u ekipi imamo R&G + K :mrgreen: koji su beton igraci 8-)

Schieber? Ja sam se nadao da ce veceras nesto pokazati, a on samo pokaza kakva je budaletina :evil:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 feb 2013, 01:27

geronimo je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Meni nikako nije jasno kako ovakva Borussia moze da bude 15 bodova iza Bayerna. :shock:
Možda zbog toga što još nije vrhunska ekipa, kakav je njen protivnik.
Blitz izdanja je uvijek bilo (pogotovo u BuLi) a kada dokažeš konstantnost i to na svim poljima, gdje se igra stalno srijeda-subota onda možeš reći da je ekipa zrela za najveće poduhvate i da ono što je već osvojila nije plod slučajnosti, odnosno trenutne snage koju je posjedovala.
BvB je na dobrom putu, mada je sada 'zaplatilo' prvenstvo. Ali i to nije iz razloga što su oni nešto pretjerano slabo to odigrali nego što Bayern ruši sve moguće rekorde.
Isti slučaj (u prvenstvu) je bio lani gdje je Borusija osvojila najviše bodova od nastanka Bundeslige.
Mada je tad Bayern parirao koliko-toliko i zakazao u proljetnom dijelu sezone. Opet ne toliko, koliko su ovi bili superiorni. Bayern je stigao do finala Lige prvaka i zbog toga im sezona nije bila neuspješna iako su se na svim poljima okitili srebrom.
Već neko vrijeme je svima jasno (i samim Borusama) da prvenstvo mogu abhacken i oni će svoju klasu pokušati dokazati kroz najelitnije takmičenje (iako su već mnogo toga pokazali) i time opravdati ovaj bodovni zaostatak za Bayernom.
Već naredni put (ako ovako nastave) mogu udarati na sva tri fronta i pritom pokušati biti uspješan kao najveći njemački klub.

borusija se mora jednostavno jos pojacavati ako misli biti top svjetska ekipa, sad to jos uvijek nisu, isti je slucaj bio do skora s bayernom, i isti je lijek i za borusiju. ja sam vodio zestoke polemike s navijacima bayerna kad sam i govorio kako bayern jednostavno nije bio top topova, zato sto nemaju dovoljno kvaliteta, ne samo u prvoj postavi nego i na klupu, tek u zadnje vrijeme kad je bayern popravio upravo ono sto sam kritikovao, kad je zaostrio konkurenciju u timu, kad na klupi nisu igraci koji ce samo popunjavati mjesto nego igraci koji mogu donijeti dosta kvaliteta, postao je top topova, znaci ekipa koja istoveremeno moze da gazi i u prvenstvu i kupu i ligi prvaka

borusia znaci ima isti problem dakle, nedostatak kvaliteta, treba tu jos 3-4 mocna igraca, recimo ako su krila gece i reus, treba tu jos jedan barem priblizan igrac da bi ova dvojica mogla odmoriti ponekad, a da se to u igri ne osjeti, onda u veznom redu jedan mocan igrac ili dvojica, u napadu da bi dortmund bio top morao bi imati mocnog nekog napadaca, levandowski sa svojim kvalitetima da bude rezerva, u ekipama koje su top topova napadac kvalitete levandovskog sjedi na klupi i igra ponekad, ulazi s klupe i tako doprinosti ekipi, treba barem i jedan mocan igrac u odbrani ili dvojica, da se ne osjeti puno kad je neko od standardnih izvan tima

mroa se dakle imati znatno siri rooster sa extra jakim igracima, dakle sve ovo sto ima dortmund bi trebao zadrzati i dovesti neka nova imena, ovako je nemoguce guratu na svim frontovima, tek sad to i bundesligaski velikani osjete, a tako je dugo u spaniji, kad imas dva kluba mocna i izrazito bolja od ostalih, tesko se utrkivati, svaka utakmica je pod imperativom pobjede,u toj situaciji moras imati dosta igraca extra kvaliteta i pobjednicki duh. ja sam godinama govorio da je veliak mana bundeslige sto je bayern uglavnom jedini veliki tim koji je svake godine favorit, to uspava i samog bayerna, sad kad je izrastao i dortmund u odlicnu i konstantnu ekipu, vidimo kako se bayern mora pojacavati, sad onda sistemom spojenih posuda i dortmund bi se morao pojacavati zeli li parirati bayernu, tako raste kvalitet obje ekipe i tako postaju konkurentniji u ligi prvaka

dortmundu je recimo nekad bio dobar i bod u gostima protiv salkea, werdera,leverkuzena i drugih jacih ekipa u gostima, sad se i to mora pobjedjivati, a mora se pobjedjivati i city, real, sahtar itd, jednostavno mora dortmund imati takvu sirinu da u bundesligi bez problema pobjedjuje bez gecea, reusa, gundogana i sl koji bi se recimo cuvali za susret lige prvaka koji je tri dana kasnije, sad to dortmund nema, pitanje je hoce li imati ikad, pitanje je hoce li moci zadrzati ovak kvalitet koji sad ima, sve je to do uprave sad, kakve su ambicije i mogucnosti, bilo bi lijepo da dortmund jos vise ojaca, ja se nadam tome, nisam neki veliki optimista, al volio bi da tako bude
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 17 feb 2013, 10:08

Romariooo je napisao/la:
borusija se mora jednostavno jos pojacavati ako misli biti top svjetska ekipa, sad to jos uvijek nisu,
Kako nisu? Evo recimo po kladionicama su među top 4 favorita za osvajanje CL, faktički s podjednakim šansama kao i Real ili Bayern.
Romariooo je napisao/la:postao je top topova, znaci ekipa koja istoveremeno moze da gazi i u prvenstvu i kupu i ligi prvaka
Po ovoj logici ni ovosezonski Real nije top ekipa. Ili prošlosezonski Bayern. A i lanjska Barca je diskutabilna po tom pitanju. Ti ne shvaćaš da Borussijini ovosezonski rezultati u BL nisu stvar (ne)kvalitete, već jednostavno činjenice da su napaljeniji na CL, koja im je sigurno veći motiv od BL koju su osvajali zadnje 2 sezone. A na to još dodaj fantastični Bayern ove sezone koji je nabrijan maksimalno na BL i to je to.
Romariooo je napisao/la:borusia znaci ima isti problem dakle, nedostatak kvaliteta,
:lol: Nedostatak kvalitete. :lol: Borussiji treba malo više širine, ali to ne znači da je kod Borussije prisutan nedostatak kvalitete. Borussia pršti kvalitetom za najveće klubove, a ti nauči razliku između kvalitete i kvantitete.
Romariooo je napisao/la:treba tu jos 3-4 mocna igraca, recimo ako su krila gece i reus, treba tu jos jedan barem priblizan igrac da bi ova dvojica mogla odmoriti ponekad, a da se to u igri ne osjeti, onda u veznom redu jedan mocan igrac ili dvojica, u napadu da bi dortmund bio top morao bi imati mocnog nekog napadaca, levandowski sa svojim kvalitetima da bude rezerva, u ekipama koje su top topova napadac kvalitete levandovskog sjedi na klupi i igra ponekad, ulazi s klupe i tako doprinosti ekipi, treba barem i jedan mocan igrac u odbrani ili dvojica, da se ne osjeti puno kad je neko od standardnih izvan tima
Goetze i Reus su među top 5 na svijetu na svojim pozicijama, tako da bi približan igrač u ovom slučaju bio netko od 25+ milja. Borussia tu ima Grossa, a po potrebi i Leitnera i Sahina. Bio je tu i Perišić koji je vrlo dobar igrač, pa nije imao neku presudnu ulogu. U veznom redu Borussia ima Kehla, Bendera, Gunda, Sahina i Leitnera; poprilično dobar izbor. Ovo za Lewandowskog ti je proser dana. :lol: Riječ je o igraču za kojeg Bayern daje masnu paru iako mu za godinu dana istječe ugovor. To sve govori. I bolji je od svih Barcinih špica osim Messija. Za obranu se slažem, tu trebaju bolji back-upovi.
Romariooo je napisao/la: dortmundu je recimo nekad bio dobar i bod u gostima protiv salkea, werdera,leverkuzena i drugih jacih ekipa u gostima, sad se i to mora pobjedjivati, a mora se pobjedjivati i city, real, sahtar itd,
I pobjeđuje se: u Bremenu 5:0, u Guzenu 3:2, Scheisse tek slijedi...

Romariooo je napisao/la:jednostavno mora dortmund imati takvu sirinu da u bundesligi bez problema pobjedjuje bez gecea, reusa, gundogana i sl koji bi se recimo cuvali za susret lige prvaka koji je tri dana kasnije, sad to dortmund nema,
To misliš ko što Barca po Primeri rutinski šamara bez Messija, Inieste i Xavija? :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 feb 2013, 10:24

Zorc bei „Liga total!“: „Ich glaube nicht, dass es zu einer Vertragsverlängerung kommen wird. Das müssen wir auch sagen. Ansonsten sind wir da sehr entspannt und werden vorbereitet sein für alle Eventualitäten.“
Znači od produženja ugovora nema ništa! :evil: Prodaja na ljeto je najbolja opcija i nadam se da neće čekat' do 2014. da ga puste džabe. Treba ga utopit' Zenitu, Anzhiju i sl. 8-)
Jürgen Klopp ergänzte im ZDF: „Falls Lewandowski gehen sollte, sind wir vorbereitet.
Ediiiinnnn Džekoooooo! :)
[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 feb 2013, 11:04

ksivle pokusava pobiti argumente ali jako tanko to radi

prije svega pokusava napraviti razliku u kvalitetu i kvantitetu, sto se u ovom slucaju ne moze raditi, treba i kvalitet i kvantitet, tj. kvalitetan kvantitet da se ne bi zaostajalo za bayernom, i da bi se u ligi prvaka islo do kraja, ovako uvijek ce jedno takmicenje da trpi

naravno da ni ovogodisnji real nije ekipa top topova, 19 bodova zaostaju u ligi, u ligi prvaka pred ispadanjem, sta reci vise

kad pricas o napaljenosti, i tu mora biti kvantitativni kvalitet, ako su glavni igraci napaljeni na ligu prvaka,mora biti jos nekik dobrih igraca koji ce biti napaljeni i u ligaskim utakmicama

"Nedostatak kvalitete. Borussiji treba malo više širine, ali to ne znači da je kod Borussije prisutan nedostatak kvalitete. Borussia pršti kvalitetom za najveće klubove, a ti nauči razliku između kvalitete i kvantitete".

upravo sam o sirini i govorio, al da u sirini bude kvaliteta vise nego sad

"To misliš ko što Barca po Primeri rutinski šamara bez Messija, Inieste i Xavija?"

naravno, na to sam mislio, samara itekako bez gore navedenih iako messi igra skoro svaku utakmicu, svi ostali igraci podlijezu cesto rotaciju, al kad ne igra xavi i igra recimo fabregas, to je kvalitetni kvantitet, kad umjesto levandovskog igra siber, to je odron kvaliteta

levandovski naravno nije top topova napadac, puno boljih ima

borusija i ovakva kakva je mocna, al nedovoljna mocna da bi bila tim top topova, veliki zaostatak za bayernom to govori, a u ligi prvaka tek slijedi dokazivanje, ako prodjete sahtara i a vjerujem i nadam se da hocete, tek onda cemo mjeriti snagu borusije u susretima na ispadanje protiv uniteda, barce, psg-a i ostalih, ova borusija dakle tek se mora potvrditi, a kako ce proci sve to vidjecemo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 feb 2013, 12:15

@KVISLE on je htio reci kako BvB-u ipak fali siri kadar i jaca klupa, tj. da zamjena za Lewandovskog ne bude neki Schieber nego recimo Dzeko ili obrnuto ( bubam sad :mrgreen: )
Eto odlican su potez uradili kada su vratili Sahina.
Dakle Gundogan je prva postava, ali zamjena mu je provjeren i kvalitetan igrac ( trenutno nije u formi ) Nuri.

Eh to fali BvB-u da bi se mogli ravnopravno boriti na 3 fronta.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 feb 2013, 12:56

Ocjene za sinoćnji trijumf i het-trik Reusa 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 17 feb 2013, 14:35

Ljudi na prvu nam se cinilo kad je otisao Sahin da je propao svijet...
Sahin--->Gundogan ( znaci Gundo je bolji za 2 klase igrac od Sahin-a)
Odlazi Kagawa i Barrios
dolazi Reus ( jaci od obojice zajedno :lol: )
Odlazi Lewat ( hvala dragom Allahu)
ko god da dodje nece nam nista igra trpit ;)

Na klupi ko zapeti cekaju Leitner koji moze na AM CM !!!
Nema zime jednostavno pravimo igrace ko od plastelina :D

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 17 feb 2013, 15:01

Reus :o sta drugo reci,a sta je ono braco moja mila :lol:
Schibi nas demantovao al u qrcu :lol: ispade jos veca budala nego sto smo pricali,mada mislim da nije zasluzio crveni,al eto...
Imamo Reusa za spica kad zatreba,ubojiti je vjerovatno i od Lewe i Schibi-a tako da nema zime!Goetze odlican,kakav imamo tandem DRAMA!
Hummy i Subota odlicni,vidi se odma i promjena na Hummy-u kad je Subota tu!Uigraniji su,sigurniji,sve za 5! ;)
Gundo strasan,Benda i ostali...
Sve u svemu odlican rez i prvi hat-trick Reusa u zutom dresu,protiv nezgodne ekipe 3:0 s igracem manje u velikoj vecini...SVAKA CAST momcima na zalaganju i naravno Doktoru na taktici.

Lewa,sve su vece sanse da nas napusti,gotovo je i sigurno! ;) Ako zeli nek ide,ne treba nam niko ko ce preko qrca igrati za ovaj klub!Ako ode,mislim da cemo dovesti PRAVO pojacanje,Dzekson,Damiao...vjerujem da ce biti TOP koga god Doktor i co. izaberu! ;)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 feb 2013, 15:04

Ja nesto mislim kako bi Jackson Martinez sjeo BvB-u.
Uhhh. 8-)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 17 feb 2013, 15:38

smopiBVB je napisao/la:Damiao
Jel gledao tko ovog Damiaoa?
M4kaveli je napisao/la:Ja nesto mislim kako bi Jackson Martinez sjeo BvB-u.
Uhhh. 8-)
Džeko je najidealnija opcija za BVB. On je dosta sličan Lewatu i vjerujem da bi se savršeno uklopio.
rio_Ferdy88 je napisao/la:Ocjene za sinoćnji trijumf i het-trik Reusa 8-)
Reus i Hummels su sinoć odigrali utakmice na razini perfekcije.
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 17 feb 2013, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 17 feb 2013, 15:54

Romariooo je napisao/la:ksivle pokusava pobiti argumente ali jako tanko to radi
Ja dajem činjenice, ti daješ paušalne ocjene.
Romariooo je napisao/la:prije svega pokusava napraviti razliku u kvalitetu i kvantitetu, sto se u ovom slucaju ne moze raditi, treba i kvalitet i kvantitet, tj. kvalitetan kvantitet da se ne bi zaostajalo za bayernom, i da bi se u ligi prvaka islo do kraja, ovako uvijek ce jedno takmicenje da trpi
Ti si govorio kako Borussiji fali kvalitete. To je notorna glupost. Za širinu kadra se mogu složiti, čak sam to i napisao par puta.
Romariooo je napisao/la:naravno da ni ovogodisnji real nije ekipa top topova, 19 bodova zaostaju u ligi, u ligi prvaka pred ispadanjem, sta reci vise
:lol: A je li Barca lani bila vrhunska? :lol:
Romariooo je napisao/la:kad pricas o napaljenosti, i tu mora biti kvantitativni kvalitet, ako su glavni igraci napaljeni na ligu prvaka,mora biti jos nekik dobrih igraca koji ce biti napaljeni i u ligaskim utakmicama
Kvaliteta je sve. Te priče o dišpetu, prkosu, napaljenosti su sporedna stvar. Barca bez Messija, Xavija i Inieste nije ista momčad ma kako kvalitetne bile rezerve. Isto vrijedi i za BVB bez Reusa, Goetzea ili Gunda.
Romariooo je napisao/la:naravno, na to sam mislio, samara itekako bez gore navedenih iako messi igra skoro svaku utakmicu, svi ostali igraci podlijezu cesto rotaciju, al kad ne igra xavi i igra recimo fabregas, to je kvalitetni kvantitet, kad umjesto levandovskog igra siber, to je odron kvaliteta
Što vrhunska Barca nikad ne odmori Messija? Di su odgovarajuće zamjene??? :lol: Ma, fali tu kvalitete. :lol:
Romariooo je napisao/la:levandovski naravno nije top topova napadac, puno boljih ima
Ima boljih, ali i on je među top 10-ak.
Romariooo je napisao/la:borusija i ovakva kakva je mocna, al nedovoljna mocna da bi bila tim top topova,
A malopre je falilo kvalitete. :roll:
Romariooo je napisao/la:veliki zaostatak za bayernom to govori, a u ligi prvaka tek slijedi dokazivanje, ako prodjete sahtara i a vjerujem i nadam se da hocete, tek onda cemo mjeriti snagu borusije u susretima na ispadanje protiv uniteda, barce, psg-a i ostalih, ova borusija dakle tek se mora potvrditi, a kako ce proci sve to vidjecemo
Glede ovog imam pitanje - Ako Borussia ispadne protiv nekog od top klubova (Bayo, Barca, Real, ManU, Juve) u eventualnom četvrtfinalu, hoće li to po tebi značiti da nisu vrhunska momčad?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2013, 15:58

Prema pisanju Thomasa Helmera u njegovoj kolumni za **** isti je otkrio da ima pouzdane informacije da BVB kao nasljednika Lewandowskog zeli Kiesslinga - sa panja na jos veceg panja.

Bivsim Bavarcima ocito dosadno pa se bave transfer-politikom klubova u Bundesligi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 17 feb 2013, 16:02

amerosm je napisao/la:Prema pisanju Thomasa Helmera u njegovoj kolumni za **** isti je otkrio da ima pouzdane informacije da BVB kao nasljednika Lewandowskog zeli Kiesslinga - sa panja na jos veceg panja.

Bivsim Bavarcima ocito dosadno pa se bave transfer-politikom klubova u Bundesligi.
:lol: e sta sve mozes procitati,sta je ovo bacili se "penzioneri" u kolumniste :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 feb 2013, 16:06

amerosm je napisao/la:Bivsim Bavarcima ocito dosadno pa se bave transfer-politikom klubova u Bundesligi.
Sto je najgore svi se furaju da imaju nekakve provjerene informacije...k'o da slusam one kladionicarske price o namjestanju utakmica.

Bas su postali dosadni sa Lewandowskim...da mu hoce dati mjesec dana rok pa "hoces-neces"...a ne ovako ceka ponudu koja ce mu odgovarati pa ako ne bude onda ce biti kako nije mogao odbiti BvB.

U svakom slucaju BvB ne mi smjela izaci kao gubitnik iz cijele price...dobit ce velike pare za njega,nema potrebe za kupovinom nekih polovnjaka.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 feb 2013, 16:09

amerosm je napisao/la: Bivsim Bavarcima ocito dosadno pa se bave transfer-politikom klubova u Bundesligi.
koliko je ovaj bivsi bavarac, toliko je i zutalj. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 feb 2013, 16:11

amerosm je napisao/la:Prema pisanju Thomasa Helmera u njegovoj kolumni za **** isti je otkrio da ima pouzdane informacije da BVB kao nasljednika Lewandowskog zeli Kiesslinga - sa panja na jos veceg panja.

Al čekaj što ti misliš da je nerealno da je BVB bar razmišljao o Kiesslingu? I znaš dobro da Helmer nije neozbiljan u svojim tvrdnjama, ja ne znam kad je on šta lupao. Znači ima nešto u ovome...... ;)

@KSIVLE:Ostavi se čorava posla i rasprave s Romarioom , sto puta se provali, a u svih sto puta poslije tvrdi da je bio u pravu. Nije ti poznato još od prije kad je god Romarioo rekao da će Bayerna neko razvalit, Bayern je dobivao, a kad navija za Bayern, tad Bayern zijani (finala protiv Intera i Chelsea, a sad ti skontaj što je tad žestoko navijao za Bayern.... :lol: ). O daa.....Protiv Reala su bile njegove prognoze tačne i tad je navijao , a opet znaš što..... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 17 feb 2013, 16:41

@effe ma vidim. U kontradikciji je sa samim sobom. :lol:

Po TM ovakve su šanse spominjanih napadača za dolazak u BVB:
Mame Biram 30%
Džekson 19%
Son 17%
Benteke 16%
Kiessling 14%
Damiao 4%
Gomez 3%

Još su tu Negredo, Szalai, Gameiro, Pekhart, Caicedo, Barrios i Belfodil.

"Lewa u Bayernu" je na 49%. Posebno me veseli 20% na opciju "Schibi u Wolfsburgu", što znači da bi se moglo i zaradit na njemu. :mrgreen:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 17 feb 2013, 16:42

Ne Kiessling neeeeeeeeeee neeeeeeeeeee NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NEMOJ BOZE MOLIM TE NJEG nemooooj samo da on dodje zasalovan, ma gori od bukve ne samo on .
BvB Echte Liebe !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 feb 2013, 17:54

effe_sa je napisao/la:

Al čekaj što ti misliš da je nerealno da je BVB bar razmišljao o Kiesslingu? I znaš dobro da Helmer nije neozbiljan u svojim tvrdnjama, ja ne znam kad je on šta lupao. Znači ima nešto u ovome...... ;)

Nisam ja rekao da je nerealno nego bi to bio prelazak sa konja na magarca. Kiessling je za mene napadac koji igra sezone toplo-hladno i nema odredjene konstantnosti, a ima sigurno nesta u tome i sto ga Jaokim i pored odlicne sezone ignorise. Jednostavno za mene nije napadac za velike domete i sami svijetski vrh, ali je odlican napadac za klubove B kategorije - slicno nasoj diskusiji, gdje nesmatram da je Gomez svijetska klasa.

Sto se Lewadowskog tice isto tako mislim da dosta profitira od sistema Klopp-a i da nije neki poseban napadac. Pa hebote zivot Rudnevs koji je sto se tice fudbalskih kvaliteta miljama ispod Lewandowskog ima bolju statistiku u Lechu i u prvoj sezoni od Lewandowskog. Rudnevs jedino sto zna jeste trcati i vrsiti pritisak na zadnju liniju protivnika, a sto se tice tehnike mislim da vecina golmana ima bolju - i ako igra za moju ekipu treba biti realan.

PS: Ne moze niko biti ozbiljan sto radi za onu televiziju. :D :D
amerosm je napisao/la: Bivsim Bavarcima ocito dosadno pa se bave transfer-politikom klubova u Bundesligi.
koliko je ovaj bivsi bavarac, toliko je i zutalj. :D
Istina...Ali ipak mislim da njegovo srce vise kuca za Bayern, jer dok je igrao za njih sve je osvojio u karijeri. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.