geronimo je napisao/la:Greivis je napisao/la:Meni nikako nije jasno kako ovakva Borussia moze da bude 15 bodova iza Bayerna.
Možda zbog toga što još nije vrhunska ekipa, kakav je njen protivnik.
Blitz izdanja je uvijek bilo (pogotovo u BuLi) a kada dokažeš konstantnost i to na svim poljima, gdje se igra stalno srijeda-subota onda možeš reći da je ekipa zrela za najveće poduhvate i da ono što je već osvojila nije plod slučajnosti, odnosno trenutne snage koju je posjedovala.
BvB je na dobrom putu, mada je sada 'zaplatilo' prvenstvo. Ali i to nije iz razloga što su oni nešto pretjerano slabo to odigrali nego što Bayern ruši sve moguće rekorde.
Isti slučaj (u prvenstvu) je bio lani gdje je Borusija osvojila najviše bodova od nastanka Bundeslige.
Mada je tad Bayern parirao koliko-toliko i zakazao u proljetnom dijelu sezone. Opet ne toliko, koliko su ovi bili superiorni. Bayern je stigao do finala Lige prvaka i zbog toga im sezona nije bila neuspješna iako su se na svim poljima okitili srebrom.
Već neko vrijeme je svima jasno (i samim Borusama) da prvenstvo mogu abhacken i oni će svoju klasu pokušati dokazati kroz najelitnije takmičenje (iako su već mnogo toga pokazali) i time opravdati ovaj bodovni zaostatak za Bayernom.
Već naredni put (ako ovako nastave) mogu udarati na sva tri fronta i pritom pokušati biti uspješan kao najveći njemački klub.
borusija se mora jednostavno jos pojacavati ako misli biti top svjetska ekipa, sad to jos uvijek nisu, isti je slucaj bio do skora s bayernom, i isti je lijek i za borusiju. ja sam vodio zestoke polemike s navijacima bayerna kad sam i govorio kako bayern jednostavno nije bio top topova, zato sto nemaju dovoljno kvaliteta, ne samo u prvoj postavi nego i na klupu, tek u zadnje vrijeme kad je bayern popravio upravo ono sto sam kritikovao, kad je zaostrio konkurenciju u timu, kad na klupi nisu igraci koji ce samo popunjavati mjesto nego igraci koji mogu donijeti dosta kvaliteta, postao je top topova, znaci ekipa koja istoveremeno moze da gazi i u prvenstvu i kupu i ligi prvaka
borusia znaci ima isti problem dakle, nedostatak kvaliteta, treba tu jos 3-4 mocna igraca, recimo ako su krila gece i reus, treba tu jos jedan barem priblizan igrac da bi ova dvojica mogla odmoriti ponekad, a da se to u igri ne osjeti, onda u veznom redu jedan mocan igrac ili dvojica, u napadu da bi dortmund bio top morao bi imati mocnog nekog napadaca, levandowski sa svojim kvalitetima da bude rezerva, u ekipama koje su top topova napadac kvalitete levandovskog sjedi na klupi i igra ponekad, ulazi s klupe i tako doprinosti ekipi, treba barem i jedan mocan igrac u odbrani ili dvojica, da se ne osjeti puno kad je neko od standardnih izvan tima
mroa se dakle imati znatno siri rooster sa extra jakim igracima, dakle sve ovo sto ima dortmund bi trebao zadrzati i dovesti neka nova imena, ovako je nemoguce guratu na svim frontovima, tek sad to i bundesligaski velikani osjete, a tako je dugo u spaniji, kad imas dva kluba mocna i izrazito bolja od ostalih, tesko se utrkivati, svaka utakmica je pod imperativom pobjede,u toj situaciji moras imati dosta igraca extra kvaliteta i pobjednicki duh. ja sam godinama govorio da je veliak mana bundeslige sto je bayern uglavnom jedini veliki tim koji je svake godine favorit, to uspava i samog bayerna, sad kad je izrastao i dortmund u odlicnu i konstantnu ekipu, vidimo kako se bayern mora pojacavati, sad onda sistemom spojenih posuda i dortmund bi se morao pojacavati zeli li parirati bayernu, tako raste kvalitet obje ekipe i tako postaju konkurentniji u ligi prvaka
dortmundu je recimo nekad bio dobar i bod u gostima protiv salkea, werdera,leverkuzena i drugih jacih ekipa u gostima, sad se i to mora pobjedjivati, a mora se pobjedjivati i city, real, sahtar itd, jednostavno mora dortmund imati takvu sirinu da u bundesligi bez problema pobjedjuje bez gecea, reusa, gundogana i sl koji bi se recimo cuvali za susret lige prvaka koji je tri dana kasnije, sad to dortmund nema, pitanje je hoce li imati ikad, pitanje je hoce li moci zadrzati ovak kvalitet koji sad ima, sve je to do uprave sad, kakve su ambicije i mogucnosti, bilo bi lijepo da dortmund jos vise ojaca, ja se nadam tome, nisam neki veliki optimista, al volio bi da tako bude