Podolski & Mertesacker.Monolog je napisao/la: S druge strane, bavarski Nijemci (Lahm, Muller, Neuer, Schweinsteiger, Gomez) su ipak osvojili svjetsku bronzu i odigrali su prošlosezonsko finale LP-a.
+Cazorla.
/////
Dobra vijest je što Vermaelena hoće Barcelona. Ja dugo vagam da li je bolje prodati Koscielnya ili Vermaelena. I malo više se naginjem prodaji TV-a. Razloga je nekoliko. Vermaelen je možda ako je uopće bolji od Koscielnya. Nijanse su u pitanju.
Koscielny je neko ko će prije otići za parama i to mu je minus. Al' čisto sa sportske strane. Vermaelen se pokušava nametnuti (čak je i ružno koliko to Wenger forsira) kao vodja odbrane. On to prirodom nije. Je, al' za manje klubove. U klubovima koji žele nešto više to ne meRe biti.
Koscielny može igrati i desno i lijevo u štoperskom paru. Čak mi se najviše svidja kad sa Perom u paru Loran igra lijevo. Vermaelen teško da može na desnog štopera. Razlog je taj što je izraziti ljevak.
Takodje i forma Vermaelena je loša. No to nije bitno. Da se ona popraviti.
Meni je najbitnije da Arsenal dobije štopera-vodju, al' prirodnog. Neko ko je oličenje tih karakteristika. Englez je za to najlogičniji izbor. Williams bi po mom sudu bio najbolji izbor. Ili neki drugi krkan ala Balotelli (karakterom).
Doduše ne nazire se ni jedan takav dostupan, al' ajde dam mu vremena da se pojavi. Ne može ništa na silu. U roku od dvije do tri sezone bi se trebao takav pojaviti. Po meni je najveća engleska nada na štoperu Jaamal Lascelles i vjerovatno će do tada stasati u dobrog štopera. On je po meni karakterom vodja.
Inače do tada krpit sa Sakhom, ako kako može.