Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Rosicky
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rosicky » 17 feb 2013, 18:23

Mertersacker mora bit vođa te obrane

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 17 feb 2013, 19:25

Mislim da je i Wenger shvatio da nam odbrana ne valja. Jedan jedini napad u toku utakmice nisu bili u stanju odbraniti protiv Blackburna.

Neka ide Vermaelen. Nije opravdao ocekivanja :!:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 17 feb 2013, 19:29

Invincibles je napisao/la:De zauzmite jedan stav i drzite se toga,barem sto se tice igraca...Ovako jedan dan Vermaelen WC,jedini u ekipi,drugi dan nije za velikih ekipa uopce,treci dan nije nizasta... ;)
Kako da držimo stav, kad jednu utakmicu odigra na nivou najboljeg štopera na svijetu, drugu srednja žalost, sljedeće dvije mrtvi prosjek i onda jednu u kojoj ga ne bih stavio za štopera u Slobodi?
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 feb 2013, 19:39

Semsudin je napisao/la: Kako da držimo stav, kad jednu utakmicu odigra na nivou najboljeg štopera na svijetu, drugu srednja žalost, sljedeće dvije mrtvi prosjek i onda jednu u kojoj ga ne bih stavio za štopera u Slobodi?
Zato se naš Verminator sad odaziva na Šemsudinaaaa. :lol:

Forma oscilira ali klasa mora biti prepoznatljiva. Sad ne znam kako je stanje kod tog 'vašeg' Vermalena i da li je dosegao neku klasu. Znam da je kod Bayerna najosporovaniji igrač Schweini (nekad s razlogom, nekad baš i ne) ali sve zbog toga što su svi uvjereni da je klasan igrač i da ne pruža uvijek ono što može.
Vom Jäger zum Gejagten

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 17 feb 2013, 19:55

geronimo je napisao/la:
Semsudin je napisao/la: Kako da držimo stav, kad jednu utakmicu odigra na nivou najboljeg štopera na svijetu, drugu srednja žalost, sljedeće dvije mrtvi prosjek i onda jednu u kojoj ga ne bih stavio za štopera u Slobodi?
Zato se naš Verminator sad odaziva na Šemsudinaaaa. :lol:

Forma oscilira ali klasa mora biti prepoznatljiva. Sad ne znam kako je stanje kod tog 'vašeg' Vermalena i da li je dosegao neku klasu. Znam da je kod Bayerna najosporovaniji igrač Schweini (nekad s razlogom, nekad baš i ne) ali sve zbog toga što su svi uvjereni da je klasan igrač i da ne pruža uvijek ono što može.
Rekoh ja jednom, nije nick bio zbog Thomasa, nisam im'o ništa pametnije. Tek mi je sad jasno koliko je to glup potez bio.

gero, jedan od rijetkih koji ne provocira, eh sad jel' to zbog moderatorskog statusa, il' stvarno tako misliš, ne znam. :P
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 feb 2013, 20:04

Semsudin je napisao/la: gero, jedan od rijetkih koji ne provocira, eh sad jel' to zbog moderatorskog statusa, il' stvarno tako misliš, ne znam. :P
Ima i jednog i drugog. :)
Šala. Mora biti peckanja i dobrih zajebancija. Ja sam uvijek za tako nešto. Zbog gore pomenutog statusa, primoran sam na najmanje moguću dozu. :mrgreen: To ne znači da bi bio dosadan kao vrana, nego bi to bilo samo češće pojavljivanje na ovoj temi. ;)
I da, možda jedan od rijetkih koji ne provocira, ali moraš priznati da slabo ko (od stalne družine sa bay-pdf.) ovdje i navraća.
Prijatno, do utorka. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 17 feb 2013, 21:32

Vermaelena ne treba prodati, ali nikako. Prvo zbog konstantnog odlazenja kapitena, kao drugo jer nam je realno najkvalitetniji igrac na poziciji DC koja je sa 3 igraca svakako deficitarna. Na stranu sto nije ove sezone u najboljoj formi.

Per je ove sezone u najboljoj formi, ali recimo od Laurenta nije nista gori. Ukoliko bi vec morao jedan ici onda bi to trebao biti Koscielny. Ne vidimo razlog zbog kojeg recimo taj francuz moze igrati navodno na lijevom stoperu bolje nego kapiten na desnom. Cak je relativno teze naci kvalitetnog stopera koji je lijevonog, eto od onih navedenih: Albiol- desnjak, Shawcross- desnjak, Samba- desnjak, Alderweireld- desnjak, Höwedes- desnjak.

Niko ne kaze da stoperski par mora biti sa ljevakom i desnjakom, ali relativno dobra opcija jeste. I sam Wenger je davno izjavljivao kako je odlicno imati takvog igraca u odbrani jer otvara mnoge opcije, on najbolje zna o cemu prica. O tome da li je vođa prirodno ili se pokusava nametnuti je druga stvar, u svlacionici se navodno ponasa kao i prije dodijeljene kapitenske trake. Mozda momak nekome nije simpatican, meni djeluje bas kao igrac kojeg trebamo.

Mangup :D
[youtube][/youtube]

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 feb 2013, 22:14

Otjerati Vermaelena i probati dovesti Sakhoa, ako to ne upali ima Samba, obojica su vec bolja, a Boga mi i na terenu predstavljaju vise nego Vermaelen.
Celik!3,2,2.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 17 feb 2013, 22:15

Samba bi bio top zgoditak

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 17 feb 2013, 22:37

Baš zato što dvojac na štoperu i ne treba biti ljevak i dešnjak bi se ja prije odlučio za TV-a nego za Lorana. Koscielny je već igrao nekoliko utakmica na poziciji lijevog štopera. Vermaelen na desnom ne meRe da ga ybš.

Samo se zamislite kao izraziti ljevak da stojite potpuno desno i pokušavate izbiti loptu, sve će vam biti jasnije.

Vermaelen je odaniji igrač i uvjeren sam da bi duže trajao u Arsenalu kad bi ih Wenger zadržav'o što je više moguće. Al' ipak je po meni uspjeh ekipe bitniji. Ja ne vidim da bi Wenger ikada mogao staviti TV-a na klupu (i kapiten je) i staviti novog igrača da igra.

Kupovati štopere da igra u paru sa Vermaelenom je besmisleno. Štoper mora doći, al' jedina opcija je čini mi se da dodje na mjesto Vermaelena. E sad da li će dići svoju formu, da li će to biti još bolji TV ili će otići ostaje da vidimo.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 feb 2013, 22:40

Sreća pa uprava ne čita ovaj forum 8-) . Da je vermelen toliko loš i nije.
Vođa zna.

FOURTHOFFICIAL
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 17 feb 2013, 23:00

Ko mazne Taarabta i Sambu kad ispadne QPR bice na konju realno :)

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 17 feb 2013, 23:09

ovaj Taarabta lik ima finih fazona :D

mlad je a pred njim je buducnost možda bi mu Arsenal odgovarao, sumnjam da ce se QPR iscupati a ne vjerujem ni da momak košta mnogo para, mogao bi Wenger sa sitnišem uletiti :)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 feb 2013, 23:16

O cemu pricate,cuj otjerati Vermalena,sta sve necu procitati,.

Da je Wenger imao namjeru rijesiti se Vermalena sigurno mu nebi dao kapitensku traku,.Ovdje nije rijec o interesovanju Hartlepoola ili Prestona za Vermalena nego Barselone..

Wengeru,sta god radio nedaj Wilsheru kapitensku,otice i on :mrgreen:

Vermalen ce otici samo ako on bude zelio,sumnjam da Wenger namjerava i treceg kapitena prodati..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 feb 2013, 23:56

Rockefeller je napisao/la:Albiol i nije nešto. Schawcrossa ne bih kad bi mi svaki mjesec slao po 10000 funti. Howedesa ne možemo, on je Bayernov. Njima treba desni štoper, jer tamo igra Boateng, koji je i najslabija karika Bavaraca.

Ovi ostali su okay igrači, no nisu riješenje kakvog trebamo.
Bilo je neke priče oko Howedesa i Bayerna ali to je sve ostalo na riječima.Za vas bi on bio pun pogodak.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 18 feb 2013, 01:15

gledam danas lvpul vs svonsi,ne mogu da vjerujem da je venger pustio bartlija,koja je ono igracina,primili su 5 komada,da nije bilo njega danas u odbrani,otislo bi to dvocifreno,po meni,jedna od vecih arsenovih greski...
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 18 feb 2013, 01:16

Taarabt je qurac od ovce. Samba je već druga pjesma.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Deniro
Kontakt:

Post Postao/la Deniro » 18 feb 2013, 01:35

........wojo.......
coq...per....kos...verma
.......diaby...ramsey....
.........Jackie...........
walcott..........santi...
........poldi...........

Kad bi me Onaj poslusao pa ovaj sastav izveo na Emiratesu :D a u drugoj na AAreni, Poldija vratit na krilo (mnogo koristan u odbrani), arteta umjesto diabya, Giroud u vrhu s tim da bi i Zidane na klupu. To bi bila ta neka, ako mogu reci 'zatvorenija varijanta'..
Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..

Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..

MUSVDG

FOURTHOFFICIAL
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 18 feb 2013, 01:36

Šta će ti sve te kombinacije kad cemo sutra izgubiti 3 razlike :?

Deniro
Kontakt:

Post Postao/la Deniro » 18 feb 2013, 01:41

niko me ne moze ubjediti da ovaj tim, koliko god da je sposoban izgubiti 3 ili vise razlike sutra, jos toliko je sposoban da utrpa tom istom bayernu 3 ili vise.. crno na bijelo sve to izgleda jednostavno ; bayo favorit, arsenal andrdogz... ALI..
Tužno je bilo one noći,
kad sam saznao za njih..
sto šezdeset grobova u Liska ulici..

Tu sam ostao,
od suza brišući lice..
gledajući grobove iz Liska ulice..

MUSVDG

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.