FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 18 feb 2013, 11:15

KSIVLE je napisao/la:
U krivu si. Lewat ne smije pregovarati sa drugim klubom bez dozvole kluba sve do 1.1.2014, tj. do zadnjih 6 mjeseci prije isteka ugovora. Analogno tome, nema šanse da je potpisao ikakav predugovor bez naše suglasnosti, a ako i je takav je nevažeći.
U cijeloj stvari sve ide ka zaključku da mu je Bvb dao dozvolu za pregovore, jer pregovir se mogu vodit znači i prije ovih 6 mjeseci, uz dozvolu kluba. Moguće je da su se pregovori i između klubova već intenzivno vodili, a i jedni i drugi malo pucaju šuplju...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 18 feb 2013, 11:18

Moguce je, a i svi se nadamo da od transfera Lewata ne bude nista :lol: :lol: :lol:
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 18 feb 2013, 11:26

Posto sam bio malo odsutan, prvo jedan pozdrav svim forumasima na najkvalitetnijem pdf-u :lol:

Treba imati jos malo strpljenja sto se tice Arsenala. Neki su kako vidim vec upisali pobjedu i to sa 3 razlike :lol:
Bayern jest favorit, jaci je na svim poljima, ali u LP se nikada ne zna.

Za Lewandowskog mi je drago sto je stigao demant. Nadam se da ce se i ta bajka sada zavrsiti jer nam Lewat stvarno nije potreban. Pored dva Maria i starog lisca Pizzara stvarno ne vidim zasto bi bilo potrebe za njim.
Usput, ne znam da li je ovdje neko pisao o tome, ali Neymar se raspitivao o Bayernu i zivotu u Munchenu kod naseg Brazilca Dantea.
Ranije sam rekao da njegova izjava kako je Bayern veliki klub sa sjanim igracima nije dosla slucajno.
Dante mu je u tom razgovoru i sugerisao da je Bayern odlican izbor.

“I told Neymar there is nothing better than Bayern Munich,”

“I said it would be a great club for him.”

EDIT:
U medjuvremenu, nasi su na aerodromu 8-) :

slika
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 18 feb 2013, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 18 feb 2013, 11:33

Ne mogu da vjerujem ovih ''navijača'' Bayerna...

BOATENG je suspendovan, zašto bi Jupp Heynckes pružio priliku Buytenu ovih par utakmica pored zdravog Boatenga...
Upravo zbog uigravanja istog sa Danteom zbog utakmice sa Arsenalom... Kakav Tymo... Buyten igra protiv Arsenala...

Po meni Robben treba dobiti priliku, kao i Muller... Kroos klupa?!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 feb 2013, 12:26

Bilall je napisao/la:Posto sam bio malo odsutan
Budi ovde za 9 dana, tamo negdi oko 23h, da ti izaberem avatar. 8-)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 18 feb 2013, 13:46

KSIVLE je napisao/la: Budi ovde za 9 dana, tamo negdi oko 23h, da ti izaberem avatar. 8-)
Budem :lol: , mada mislim da cu ja tebi izabrati novu opremu, i to crvenu 8-) .

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 feb 2013, 14:13

Bilall je napisao/la:
KSIVLE je napisao/la: Budi ovde za 9 dana, tamo negdi oko 23h, da ti izaberem avatar. 8-)
Budem :lol: , mada mislim da cu ja tebi izabrati novu opremu, i to crvenu 8-) .
slika

Ako je i bilo ikakve sumnje... slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 18 feb 2013, 14:32

Na UEFA stranici polako pocinju pripreme za utakmice http://www.uefa.com/uefachampionsleague/index.html" onclick="window.open(this.href);return false; , ima par zanimljivih podataka i analiza. Fino za zagrijavanje :P

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 18 feb 2013, 14:54

THEY play in red and white, moved to a new stadium in 2005, argue for Financial Fair Play and always return a profit.

They’ve not won a trophy in years. They charge around £100 a ticket.

And then there is Arsenal.

Bayern Munich visit the Emirates tomorrow as the Bundesliga’s super-team and Europe’s strongest club financially.

Debt-free and boasting the fourth- highest annual turnover in club football. Like Arsenal, Bayern charge £95 a ticket.

The thing is at Bayern that is for a SEASON TICKET not a single match.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bayern, Champions League finalists in two of the last three years, have not won a trophy in two years. To them that feels more like eight years.

So last summer they spent a club record £32million to buy Javi Martinez, a defensive midfielder from Athletic Bilbao. A squad player for Spain.

His is not really a name to sell millions of shirts or help the club conquer the Far East markets. Yet they are now 15 points clear of back-to-back champs Borussia Dortmund at the top of the Bundesliga.

They turned over around £320million last season — £70m more than Arsenal. Their profit was just £9m as they invest “everything back in the team.”

The three men who have made it happen are Germany and Bayern legends Karl-Heinz Rummenigge (president) and Uli Hoeness (chairman of the board) plus financial guru Karl Hopfner.

Arsenal chief executive Ivan Gazidis sits next to Rummenigge at the European Club Association, the main driving force for FFP.

Hopfner moved upstairs as vice-president last month after almost 30 years as financial director. They have turned a profit for all but one of the last 23 years.

He said: “Money scores goals. It is my firm conviction. Quality has a cost.” Landing Pep Guardiola as boss from next summer was the pinnacle of his career.

But Hopfner added: “A signing alone cannot be the crowning moment. Titles and trophies are. Two years without a title is like an eternity. A third year is not on.”

Bayern pay £20m a season towards their Allianz Arena since 2005 while Arsenal pay £25m a year (since 2006) for their new stadium.

In that time though Bayern have also signed Franck Ribery — after Arsene Wenger passed — Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger plus £25m on Mario Gomez.

Two years ago they spent £19m to buy Manuel Neuer because they needed a top keeper — the second biggest fee for a No 1 behind Juventus’ £32.7m Gigi Buffon. Last week Peter Schmeichel dubbed Neuer the “best keeper in the world.”

Ribery also cost around £18m. Not really prohibitive even for Arsenal.

Despite their huge lead at the top of the Bundesliga, on Friday night at Wolfsburg Bayern played a full-strength side even though they were due to face Arsenal and won 2-0.

Arsenal, trophyless for eight years, played 18 hours later, fielded a weakened team against Blackburn and got knocked out of the FA Cup.

Two global German giants, a sportswear company and a car manufacturer own 9.1 per cent of the club each. The rest belongs to the club’s members, ie the fans.

The Allianz Arena holds around 71,000 — just over 67,000 for European matches because of UEFA restrictions.

There are only 35,000 season-ticket holders because Bayern want to expand their fan base, not just ensure money at the coffers.

Hoeness said: “If the same people come every week you don’t win over any more new fans.”

They keep 12,000 season-tickets very cheap. Standing tickets!

Now, Ivan, ask any Gooner tomorrow would they want to stand and shout for their club and pay £100 a YEAR and see what they say.

NB: Gazidis’ £900,000 bonus from last year would buy 9,000 cheap Bayern season tickets. Or 90,000 match-day tickets priced as low as £10 each.

Read more: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... z2LG5EIC5y" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest da je ovo jedan tabloid napisao ali jako lijepo vidjenje situacije ;)

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 18 feb 2013, 15:30

bravo supermario, zar nije Bayern najbolji klub svijeta, odličan tekst si postavio, kad bi naši klubovi poslovali ko Bayern, pa i svi ostali.
Metropole

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 18 feb 2013, 16:00

slika

Stigli u London!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 18 feb 2013, 16:07

anelbavarac@ ma to samo dosli da momci odrade svoj posao najbolje sto znaju i da nako razgledaju po londonu jer aBd. vratice se u maju na zavrsnicu . :D
Moje skromno misljenje sto se tice rezultata na emiratima Arsenal 1 VS Bayern Munchen 3. :D

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 18 feb 2013, 16:12

tako je 8-) ovo vise lici na turisticki izlet, da malo obidju Vembli, da se nije kakva ćevabdzinica nova otvorila, kako teku pripreme, cuo sam da ce i svratiti do Blekburna da cestitaju Roversima na prolazu u Kupu :lol:
Metropole

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2013, 17:22

Jedva čekam utakmicu.

[youtube][/youtube]

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 18 feb 2013, 17:36

Uli Hoeneß: "Ja ne mogu sada ni zamisliti da bi Jupp bio trener Schalkea. To je vjerovatno mala aprilska šala." :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Elubrylla
Kontakt:

Post Postao/la Elubrylla » 18 feb 2013, 17:43

Mislim da Arsenal ima jedino sansu ako bi u ranoj fazi utakmice bio penal za njih i crveni za Bayern :)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 18 feb 2013, 17:50

Previse omalovazavate klub kakav je Arsenal.Uredu je malo prepucavanja izmedju navijaca,ali pisati kako idemo na izlet je smijesno.Nadam se da svi nasi igraci cvrsto stoje na zemlji i da maksimalno koncentrisani ulaze u sutrasnji mec.
#miasanmia

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 18 feb 2013, 18:14

Momci prvo treba skociti pa reci hop ;) Arsenal se treba i mora postovati taman da su losiji nego ikad,sjetiti se Milana koji se opustio pa otisao siguran u London i posle poluvremena strepio kada su fasovali 3 gola ;)

Favoriti jesmo al na jednu ruku to i nije dobro,uvijek smo bolje igrali kad smo bili autsajderi kao prosle godine protiv Reala....

Nadam se da pojedini igraci nisu ovako samouvjereni kao mi jer bi mogli cekati uzvrat sa dosta briga.ne treba ih se bojati ali opreznosti nikad dosta..bilo kakva pobjeda od 1 razlike ja zadovoljan ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 feb 2013, 19:12

schweinsteiger je napisao/la:Previse omalovazavate klub kakav je Arsenal.Uredu je malo prepucavanja izmedju navijaca,ali pisati kako idemo na izlet je smijesno.
To su oni što im dlake oko jaja nisu počele rasti.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 18 feb 2013, 19:20

effe_sa je napisao/la: U cijeloj stvari sve ide ka zaključku da mu je Bvb dao dozvolu za pregovore, jer pregovir se mogu vodit znači i prije ovih 6 mjeseci, uz dozvolu kluba. Moguće je da su se pregovori i između klubova već intenzivno vodili, a i jedni i drugi malo pucaju šuplju...
a savjetnici?
dovoljno je da bayo sa nj. savjetnicima napravi predugovor koji leva itekako smije potpisati.

ps.
ima li neko od ovih mojih tuzlaka da se razumije u pravljenje video snimaka?
ono, da isjecka par video-uradaka i sastavi jedan.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.