Safet Sušić - Pape

Dufresne
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 15:58

samson je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:Izjava da je Grcka sretna, je strahovito glupa, pogotovo kad izadje iz usta covjeka koji je selektor fudbalske reprezentacije, kojoj je Grcka glavni konkurent!!!!
Grcka i jeste jedna od najsretnijih ekipa u sportu uopsteno. Nije Susic otkrio toplu vodu, to su mnogi rekli. Cak i Ciro , kada je Hrvatska bila s njima u grupi, cini mi se ..
Samson, poznajem tvoje pisanje od prije i vidio sam da racionalno razmisljas...

Ne zna da li Misimovic se uopce vise bavi fudbalom, Salihovic upitan, Mujdza povrijedjen = Mi ako kiksamo protiv Grcke, oni su najsretnije fudbalska nacija, a mi smo najbaksuznija... :evil: Mrzim opravdanja...

Vjerujem, da si sposoban ovaj clanak procitati izmedju redova... ;)
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 16:00

adriano_leite je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Nije ovo NBA i Cavalirs, pa da statstika sve govori...

Sa Cirom na celu, smo bili blizi da prodjemo baraz protiv Portugala, nego sa Papetom, ako ne vjerujes pogledaj gol razliku... :roll:

Cinjenica, je da Pape ima bolju reprezentaciju u odnosu na Ciru za jedno 25%-30%, a moze se reci da su imali isto jaku grupu... :D

Pape u odnosu na jednok Faruka, ima 1000 bolju ekipu, a dok s druge strane Faruk 95 trenirao Sochaux... Vidjecemo dokle ce Pape kao trener dobaciti... :D
Sport je isti, nebitno da li je tenis, kosarka, rukomet, fudbal itd. Svugdje se igra za poene, bodove, odnosno pobjede. Pape kao selektor ima najvise uspjeha od njih, sto je najbitniji pokazatelj o nekoj uspjesnosti. Hadzibegic vodio Sochaux, pa sta? To napravio neki uspjeh sa njima?
Ako gledas samo tako, jel ti 3. mjesto Cire sa Svjetskog prvenstva sa Hrvatskom dovoljan dokaz da je bolji trener od Susica?
Pravda za Papeta!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2013, 16:03

Dufresne je napisao/la:
Ako gledas samo tako, jel ti 3. mjesto Cire sa Svjetskog prvenstva sa Hrvatskom dovoljan dokaz da je bolji trener od Susica?
Kakva je to korist za nasu drzavu sto je Hrvatska bila treca sa Cirom? Kontas li o cemu pisem? Ajde da ti probam onako na tenane objasniti. Mi smo Bosna i Hercegovina. Ciro, Hadzibegic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic i ostali su nas vodili, te nisu napravili bolje rezultate od Susica, koji nas je takodjer vodio, te nas vodi i dalje. Dakle, Susic, kao selektor BiH, je imao vise uspjeha, od svih njih koji su bili selektori BiH. Mogu svi oni biti Mourinho, Ferguson, Guardiola, Capelo, ali u reprezentaciji BiH, nisu bili uspjesni kao Pape. Je li jasnije?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 16:05

Dufresne je napisao/la:
Kakva je to korist za nasu drzavu sto je Hrvatska bila treca sa Cirom? Kontas li o cemu pisem? Ajde da ti probam onako na tenane objasniti. Mi smo Bosna i Hercegovina. Ciro, Hadzibegic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic i ostali su nas vodili, te nisu napravili bolje rezultate od Susica, koji nas je takodjer vodio, te nas vodi i dalje. Dakle, Susic, kao selektor BiH, je imao vise uspjeha, od svih njih koji su bili selektori BiH. Mogu svi oni biti Mourinho, Ferguson, Guardiola, Capelo, ali u reprezentaciji BiH, nisu bili uspjesni kao Pape. Je li jasnije?
Ti stvarno ne citas ono sto pisem, odnosno uzimas ono sto ti se svidja... Hajd idi umij se malo, pa se cujemo drugi put... ;)
Pravda za Papeta!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2013, 16:09

Dufresne je napisao/la: Ti stvarno ne citas ono sto pisem, odnosno uzimas ono sto ti se svidja... Hajd idi umij se malo, pa se cujemo drugi put... ;)
Ma ocigledno da ti ne citas ono sto sam rekao. Govorim o selektorima BiH. Moze Susic biti najgori trener u historiji fudbala, ali kao selektor BiH, sa tom BiH ima vise uspjeha od svih bivsih selektora BiH. Sumnjam da cu ti vise ikada odgovoriti, jer ocigledno si zaslijepljen mrznjom prema Susicu, te bilo ko da podrzava Susica, vidis u njemu nekog neprijatelja. Sto se mene tice, podrzavao sam i Ciru, jer mi je bilo glupo napadanje na njega, a tako cu podrzavati i nekog petog ko sutra dodje na klupu reprezentacije moje omiljene drzave.

Mes Que Un Club!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 16:13

Dufresne je napisao/la: Ti stvarno ne citas ono sto pisem, odnosno uzimas ono sto ti se svidja... Hajd idi umij se malo, pa se cujemo drugi put... ;)
Ma ocigledno da ti ne citas ono sto sam rekao. Govorim o selektorima BiH. Moze Susic biti najgori trener u historiji fudbala, ali kao selektor BiH, sa tom BiH ima vise uspjeha od svih bivsih selektora BiH. Sumnjam da cu ti vise ikada odgovoriti, jer ocigledno si zaslijepljen mrznjom prema Susicu, te bilo ko da podrzava Susica, vidis u njemu nekog neprijatelja. Sto se mene tice, podrzavao sam i Ciru, jer mi je bilo glupo napadanje na njega, a tako cu podrzavati i nekog petog ko sutra dodje na klupu reprezentacije moje omiljene drzave.
Prijatelju, ja kad sam rekao ko je bolji trener, napisao sam da mislim uopceno, a ne striktno kao trener BiH....

Kako to da Pape, je citavu svoju trenersku karijeru trenirao turske fenjerase i ekipe iz Saudijske Arabije, i u njima nikad nije izdzao vise od godine dan, odjednom kad je postao selektor, je postao maestralan trener sa fenomenalnom vizijom...?!?!?

I ti se smijes Hadzibegicu sto je trenirao Soso i Betis... :D

Da te pitam iskreno, sta ti mislis sto mi sad imamo dobre rezulate, jel sto imamo ekipu dobrih igraca, koji vec zajedno igraju 4-5 godina ili zbog maestralnih trenerskih sposobnosti Safeta Susica?
Pravda za Papeta!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 feb 2013, 16:18

Dufresne je napisao/la:
Kako samo glupe usporede rade to je nevjerovatno. Ja ne vjerujem sta neki pisu.

Ovaj poredi Hrvatsku iz 1998 koja je bila fakat snazna i na osnovu toga kaze da je Crio bolji od Susica koji vodi sadasnju ekipu BiH, mislim ono strasno poređenje.

A ako se pogleda reprezentacija BiH pod vodstvom Cire vs Safet, nema dileme da je Safet bolje uspjehe postigao.

Generalno Safet ima najbolje upsjehe sa reprezentacijom za razliku od ostalih selektora koji su bili, jeste da ima i najbolje igrace. A sad se vracati u proslost i pricati "sta bi bilo kad bi bilo" je smjesno, kako ne shvatate da sve ide u svoje vrijeme, prije nismo imali ovako dobar tim sad imamo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2013, 16:26

Dufresne je napisao/la:
Prijatelju, ja kad sam rekao ko je bolji trener, napisao sam da mislim uopceno, a ne striktno kao trener BiH....

Kako to da Pape, je citavu svoju trenersku karijeru trenirao turske fenjerase i ekipe iz Saudijske Arabije, i odjednom kad je postao selektor, je postao maestralan trener?!?!?

I ti se smijes Hadzibegicu sto je trenirao Soso i Betis... :D

Da te pitam iskreno, sta ti mislis sto mi sad imamo dobre rezulate, jel sto imamo ekipu dobrih igraca, koji vec zajedno igraju 4-5 godina ili zbog maestralnih trenerskih sposobnosti Safeta Susica?
Ja sam pisao o uspjesima sa BiH, bez obzira ko koji klub da je vodio u proslosti.

Sto se tice igre nase repke, imali smo mi i prije dobrih igraca. Ovo sada sto imamo je spoj dobrih igraca i trenera koji njima odgovara, jer su sami igraci bukvalno molili Susica da ostane.

Susic mozda ne izgleda kao trenerski mag, mozda se ne oblaci kao intelektualac ili poznata licnost, mozda nije lijep kao mister, mozda ne prica kao neko obrazovan, ali covjek zna sa nasim igracima, jer ono sto oni pricaju u svlacionici mi ne znamo. Momci po prvi puta jos od naseg nastanka, igraju sa osmijehom na licu, izgaraju na terenu, te vidi se da svaki gol proslavljaju kao posljednji. To nikada prije nismo imali i mislim da je to zahvaljujuci Papetu.

Dok god je takva situacija na terenu, ja nemam nikakvog razloga da blatim Papeta, jer Pape i ti igraci na terenu, meni pruzaju mnogo zadovoljstva svakim svojim potezom. Dosadasnji selektori su me navikli na neuspjeh, na losu igru, na to da ih boli kita za repkom, dok Pape i ovi reprezentativci su potpuna suprotnost svemu sto se prije desavalo u repki i oko repke. Covjek zasluzuje barem malo postovanja, barem dok s uspjehom vodi reprezentaciju ove napacene zemlje.

Ovo je moje najiskrenije misljenje i nisam neki fan Papeta. Ako sutra ode Pape i dodje neko ko ce napraviti bolje uspjehe, ja cu i tog selektora podrzavati i isto ovako pisati, jer ja samo volim ovu drzavu i drago mi je sto nam repka konacno izgleda kao ozbiljna ekipa na terenu. Sta se desava van terena, to je potpuno nebitna stvar, jer igraci ocigledno imaju visoko misljenje o Papetu, za razliku od forumasa.

Mes Que Un Club!

GospodinBuha
Kontakt:

Post Postao/la GospodinBuha » 18 feb 2013, 16:51

ćiro u baražu PORAZ,pape u baražu sa puno boljim sastavom i igračima KATASTROFA,pametnom dosta.
Senijad Ibričić mama i tata fuzbala

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2013, 16:57

Mi smo Bosna i Hercegovina. Ciro, Hadzibegic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic i ostali su nas vodili, te nisu napravili bolje rezultate od Susica, koji nas je takodjer vodio, te nas vodi i dalje. Dakle, Susic, kao selektor BiH, je imao vise uspjeha, od svih njih koji su bili selektori BiH.
Nemoj se prosipati živ bio.

Po čemu je Sušić bolji od Ćire i kakav je to rezultat napravio Sušić ? :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 17:18

Saurman je napisao/la:
Mi smo Bosna i Hercegovina. Ciro, Hadzibegic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic i ostali su nas vodili, te nisu napravili bolje rezultate od Susica, koji nas je takodjer vodio, te nas vodi i dalje. Dakle, Susic, kao selektor BiH, je imao vise uspjeha, od svih njih koji su bili selektori BiH.

Ratio datih/primljenih golova, u utakmicama protiv Luksemburga, Latvije i Litvanije ide Papetovu korist... :roll: , ali to je prvenstveno razlog radi Papetove vrhunske strategije... 8-)
Pravda za Papeta!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 feb 2013, 17:25

Kako se raspravljati sa ljudima koji ne pricaju Bosanski jezik? Prvo naucis to, pa onda ces vidjeti da je Pape bolji trener, bar u nasoj reprezentaciji. Kaze se odnos.
Celik!3,2,2.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2013, 17:28

Dufresne je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Ratio datih/primljenih golova, u utakmicama protiv Luksemburga, Latvije i Litvanije ide Papetovu korist... :roll: , ali to je prvenstveno razlog radi Papetove vrhunske strategije... 8-)
Nije ratio datih i primljenih golova, nego sve utakmice i jednog i drugog na klupi, najbolji start u kvalifikacijama, najljepsa igra ikada itd. Sto se tice posta sta mislim o Susicu i igracima, imas napisano moje najiskrenije misljenje.

@Saurman, prosipanje je biti u polufinalu u izboru za kantu foruma, sto automatski znaci imati dugu historiju prosipanja po raznim dijelovima foruma. Prosipanje je i reci da su Svicarci u rangu Grcke. Budi mi pozdravljen.

Mes Que Un Club!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 feb 2013, 17:32

Šta su to postigli i Pape i Ćiro i svi ostali selektori ? Ako je vama uspjeh baraž, ili iživljavanje na amaterskim reprezentacijama koje se jedva saberu za utakmicu, onda OK.Po meni ni jedan selektor nije napravio ništa vrijedno pohvala sa našom repkom.Pape je na dobrom putu, ali dosad ništa, ko i ostali prije njega.
DRUG NEBI TI PUNCA

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2013, 17:35

bagrcavi je napisao/la:Šta su to postigli i Pape i Ćiro i svi ostali selektori ? Ako je vama uspjeh baraž, ili iživljavanje na amaterskim reprezentacijama koje se jedva saberu za utakmicu, onda OK.Po meni ni jedan selektor nije napravio ništa vrijedno pohvala sa našom repkom.Pape je na dobrom putu, ali dosad ništa, ko i ostali prije njega.
Govorio sam vec o tome da su nas selektori navikli na ponizenja, na nezalaganje, na amaterizam itd. Ovo sto se radi u Papetovoj eri je jako dobro i korak naprijed u odnosu na ostale. Nisu oni niko napravili velike stvari, ali kada imas 10 uzoraka, koji su gori od goreg, normalno je da ces izabrati onaj uzorak koji je najbolji medju njima. Pape nije trenerski mag, ali radi mnogo vise dobrih stvari u odnosu na one prije njega. Zbog toga ga ne treba vrijedjati i blatiti. To je moj stav po pitanju Papeta i bivsih selektora.

Mes Que Un Club!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2013, 17:39

Nije ratio datih i primljenih golova, nego sve utakmice i jednog i drugog na klupi, najbolji start u kvalifikacijama, najljepsa igra ikada itd. Sto se tice posta sta mislim o Susicu i igracima, imas napisano moje najiskrenije misljenje.

@Saurman, prosipanje je biti u polufinalu za izbora kante foruma, sto automatski znaci imati dugu historiju prosipanja po raznim dijelovima foruma. Prosipanje je i reci da su Svicarci u rangu Grcke. Budi mi pozdravljen.

Da se gleda racionalno više od pola foruma bi trebalo biti kanta godine.Ti bi takođe spadao u ovu grupu zbog gluposti koje si izvalio.

Sušić imao najbolji start a i najljepše igra protiv Litvanije Latvije i Lihtenštajna. :lol: Ćiro je za ovog kvazi stručnjaka izmislio fudbal.

A ti se razumiješ u fudbal ko Mara u kriv *urac. :arrow:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 feb 2013, 17:53

Saurman je napisao/la:

@Saurman, prosipanje je biti u polufinalu za izbora kante foruma, sto automatski znaci imati dugu historiju prosipanja po raznim dijelovima foruma. Prosipanje je i reci da su Svicarci u rangu Grcke. Budi mi pozdravljen.

Da se gleda racionalno više od pola foruma bi trebalo biti kanta godine.Ti bi takođe spadao u ovu grupu zbog gluposti koje si izvalio.

Sušić imao najbolji start a i najljepše igra protiv Litvanije Latvije i Lihtenštajna. :lol: Ćiro je za ovog kvazi stručnjaka izmislio fudbal.

Od takvih reprezentacija smo nekada gubili, ali vjerovatno si neko ko se ne sjeca tih vremena, ali ajde dobro, ne razumijem se u fudbal, zaobidji me onda ziv bio. Tebe treba postaviti za selektora. Vrsni si strucnjak za fudbal, ne mogu ja s tobom :cry: .

Mes Que Un Club!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2013, 18:09

Saurman je napisao/la:

Od takvih reprezentacija smo nekada gubili, ali vjerovatno si neko ko se ne sjeca tih vremena, ali ajde dobro, ne razumijem se u fudbal, zaobidji me onda ziv bio. Tebe treba postaviti za selektora. Vrsni si strucnjak za fudbal, ne mogu ja s tobom :cry: .

Stručnjak kad smo to sa Ćirom gubili od ovih reprezentacija ili sličnih ?

Sa Ćirom smo igrali u 10x jačoj grupi i čovjek je uspio izboriti baraž pored Turske i Belgije i naravno nije se obrukao u baražu sa Portugalom za razliku od Sušića koji je primio 6 komada.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 18:11

Ciro starta kvalifikacije sa Spanijom u gostima, a Safet sa Lihtenstajnom u gostima...Toliko sa pricom o startu kvalifikacija

Ciro je uzeo u reprezentaciju u puno tezim okolnostima, nego sto je uzeo Safet... Ciro, je u savezu imao bandite tipa Kuresa, Usanovica i slicnih, iako je i sam Ciro se u tim okolnostima sigurno dobro opario, ali s druge strane je Ciro odradio jos nekih par stvari:

On je sa svojom lafinom, digao naciju na noge i uvjerio nas da imamo dobru ekipu, te sa malo sistemskog rada i malo vise motivacije, nam je dao do znanja da mi imamo mogucnosti da napravimo dobar rezultat, Ciro je vratio na Bilino polje, koja puno vise godi nasim igracima,

Pobjeda protiv Estonije u Zenici od 7-0 nas je sve zagolicala, a onda u kljucnom dvomecu protiv Belgije, je izvukao iz nas najbolje i trasirao nam dananji put...

Za vrijeme njegovog mandata, prvenstveno je afirmisao Dzeku, kao reprezentativnog golgetera,
Za njegovog mandata, za nas su zaigrali, Pjanic, Begovic i Medunjanin....

Odveo je nas u baraz, gdje smo u dvomecu (pogotovo, u prvoj utakmici pokazali da se mozemo koliko-toliko nositi sa velikim ekipama)... Na kraju sa njim ipa nismo vidjeli prvenstvo

Na osnovu ovih rezultata, Pape je trebao da podigne repku za jos jedan nivo, imao je olaksavajuce okolnosti, sto je prvo u savezu imao komitet za normalizaciju, predvodjenu Osimom, sad ima reofrmisani i savez po mjeri UEFE, imao je okosnicu tima, koja jedan ciklus provela zajedno, gdje su se igraci vec dovoljno upoznali, tako da neke stvari nije morao da radi od temelja... Odveo nas je baraz, i to je opet cisto njegova zasluga kroz kvalifikacije, halalim poraz na Kosevu od Francuza, halalim i penal Spahica, medjutim njegova su cista odgovornost metla od Rumunije u gostima, i remi sa Albanijom u Tirani.... To gubljenje bodova, nas je kostalo da svoju kozu spasavamo protiv Francuza u Parizu.... Dosli smo do baraza, gdje nas je Portugal u drugom mecu, otresao k'o dijete slinu.... U ovim kvalifikacijama, ja mu jedino priznam kao dobar rezulat x iz Atine, gdje postavio sasvim solidnu formaciju, ali opet su nas vile pronosale u Atini...

Sa ovom ekipom, Pape ako imalo ima trenerski sposobnosti odvesce nas prvenstvo, za sad je jedno profulao, vidjecemo za ovo...

S druge strane, za vrijeme njegovog mandata, ustalio je Pjanica i Lulica, te otkrio Zukanovica, Vranjesa i Stevanovica, sto je dobar posao, medjutim s druge strane oko nas se vrti tona potencijalnih reprezentativaca, a on glumi francusku sobaricu, kao da mu nista nije jasno, zamjene su nam Vrsajevic, Svraka i Sesar... Ovdje on moze snositi dosta odgovornosti, posto nam neki kljucni igraci dolaze pozne godine, tako kad dodje odredjena smjena generacije, mi ako ne budemo nasli odredjene igrace kao zamjene, on ce imati jedan dio odgovornosti, jer je dosta igraca u opticaju...

Tehnicki gledano, kad analiziramo Cirin i Papetov mandat, nijedan nisu napravili konkretan rezultat, medjutim kad se stvari ne gledaju bash crno-bijelo i kad se ukljuci jos nekih stvari.... Moja prevaga ide na Ciru, Pape ima sansu u ovim kvalifikacijama, mada je mene razocarao u prethodnim, jer nije bio dovoljan kapacitet da nas digne za jos jednu stepenicu...

Vrijeme ce pokazati....
Pravda za Papeta!

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 18 feb 2013, 18:16

Realno gledajuci, Portugal 2009, bez Ronalda se morao dobiti! Ciro je tu najveci krivac, jer je unijeo nemir u svlacionicu zbog neigranja Misimovica(svojim teorijama o izdaji, itd.)!
2011 Portugal sa Ronaldom , da smo dobili bilo bi tada ravno senzaciji.
Ciro zna podici atmosferu u svlacionici , al zna to sve srusit za tren! Ne samo u svlacionici nego i javno preko medija, dok Safet nikada ni za jednog igraca nije rekao da je bio katastofa i ako on to sam zna da jeste.
I svakako nevidim poente da se poredi Ciro i Pape. Upravo zbog nemira koji je unijeo medju reprezentativce! Da je ostao, u proslim kvalifikacijama bi ga pola igraca bojkotovalo!
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.