Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Da kojim slučajem Vučinić ima tehnički jačeg partnera u napadu, Vučinićevo fudbalsko znanje i umijeće bi još više došlo do izražaja. Matri ima snagu, nema tehniku, Giovinco ima tehniku, nema snagu. Nijedan od njih dvojice nije kompletan. Vidjet ćete vi kako će on dobro funkcionisati sa Llorenteom. Primjetio sam da se on dosta kritikuje nakon svake loše partije.
Dobar i kompletan tim automatski igrače čini boljim. Uvijek bilo i ostalo.
Čestitke Conteu na zasluženo osvojenoj nagradi. Nije mala stvar sezonu u historijiski najjačoj ligi svijeta završiti bez poraza.

Dobar i kompletan tim automatski igrače čini boljim. Uvijek bilo i ostalo.
Čestitke Conteu na zasluženo osvojenoj nagradi. Nije mala stvar sezonu u historijiski najjačoj ligi svijeta završiti bez poraza.

Svaki dan sve više novih članova udruženog, čoporaškog, forumsko-mafijaškog pokreta...
Aferim!
Ne znam šta se dešava sa Giom...
... kad je frajko ''uze'' pa hladno s njom išeta u gol aut dreknuo sam da je pujdo ispred kuće poskočio u svojoj kolibi
Aferim!
Ne znam šta se dešava sa Giom...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Po nekim procjenama od ovogodišnjeg učešća u CL Juventus će inkasirati oko 50 miliona € jer je revanš protiv Celtica samo formalnost. Nešto o čemu smo mogli samo sanjati prethodnih godina.
Računica je jednostavna. Učešće u grupnoj fazi je donjelo 8,6 miliona, ostvareni rezultati u grupi 4,5 miliona, prolazak grupe 3,5 miliona, zarada od ulaznica 5,2 miliona i market pool (raspodjela novca od TV prava) oko 20 miliona. Ukoliko na ove cifre dodamo još 3,9 miliona od prolaska u 1/4 finale, zatim još minimalno dvije domaće utakmice koje će donjeti zaradu od oko 3 miliona i onda 1 miliona zbog gostujuće pobjede protiv Celtica dolazimo do zagarontovane cifre oko 51 miliona €. U zavisnosti od rezultata koje ekipa zabilježi u još minimalno preostale 3 utakmice ovaj iznos može još narasti.
Igranje u CL = top player.
Računica je jednostavna. Učešće u grupnoj fazi je donjelo 8,6 miliona, ostvareni rezultati u grupi 4,5 miliona, prolazak grupe 3,5 miliona, zarada od ulaznica 5,2 miliona i market pool (raspodjela novca od TV prava) oko 20 miliona. Ukoliko na ove cifre dodamo još 3,9 miliona od prolaska u 1/4 finale, zatim još minimalno dvije domaće utakmice koje će donjeti zaradu od oko 3 miliona i onda 1 miliona zbog gostujuće pobjede protiv Celtica dolazimo do zagarontovane cifre oko 51 miliona €. U zavisnosti od rezultata koje ekipa zabilježi u još minimalno preostale 3 utakmice ovaj iznos može još narasti.
Igranje u CL = top player.
Zadnja izmjena: AndreaAgnelli, dana/u 18 feb 2013, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Juventus i nema nešto velike rashode kao ostali vodeći klubovi, troškovi plaća su nešto veći od 100 miliona. A to se lahko nadomjesti novcem od ligaških TV prava, zaradom od vlastitog stadiona i na kraju od novčane nagrade od fudbalskog saveza za dobar plasman. 
Juventusov spas je u privatnom stadionu.
Juventusov spas je u privatnom stadionu.
Nabere se rodjak rashoda. Ja sam gledo kod Bayerna oko 2.5 miliona kosta organizacija jedne utakmice u CL. Dodaj tu bonuse igračima za nastupe i golove , troškove putovanja opet se nabere 30-35 miljki
Thomas Müller - Fußballgott
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Znam, jasno mi je šta govoriš, uvijek se sa strane nakupe dodatni troškovi.
Bayern ima zagarntovanih 60 miliona svake sezone od CL, ako ne i više, a Juventus će prvi put još od 2006. dobiti ovoliko novca što će biti prava finansijska injekcija za klub. Nešto na šta u Juventusu i nisu navikli.
Bayern ima zagarntovanih 60 miliona svake sezone od CL, ako ne i više, a Juventus će prvi put još od 2006. dobiti ovoliko novca što će biti prava finansijska injekcija za klub. Nešto na šta u Juventusu i nisu navikli.
- AmiciDiNessuno
- Kontakt:
Ne znam dal znate al Juventus zaradi vise para od prostora na stadionu i tih "okolnih" stvari nego od prodaje ulaznica za utakmice.A sto se tice rezultata, to ce se tek znat fino kad izadju finansijski izvjestaji 30.06.Ovo sve je nagadjanje, naravno sto se tice prihoda od CL to se moze fino izracunat, sto se tice troskova i rashoda to je vec stvar racunovodstvene politike, amortizacija i ostala... sranja.Nacin otplate igraca itd itd.Uglavnom vidjecemo.
Naravno. Mislim da ce Juventusu ove sezone procentualno ostati najviše para od svih jer ima "lakse" ugovore i bonuse sa igračima. U zavisnosti rezultata naredne dvije sezone moguće je i jos neki sponzor da se uključi sto bi bilo više nego odlično za Juve. Naravno i rashodi ce se povećavati al to nece biti problem.
Ako me sjećanje dobro služi, a lahko je provjeriti jer sam postavljao službene bilanse stanja i uspjeha sa oficijelnog sajta, u junu je minus bio oko 35 miliona eura.
To znači da ćemo poslovati u plusu do juna, vjerovatno.
Lani u uvom periodu je minus bio oko 95 miliona.
To znači da ćemo poslovati u plusu do juna, vjerovatno.
Lani u uvom periodu je minus bio oko 95 miliona.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Normalno. Kad bilo ko krene na utakmicu obično potroši minimalno 50 €. 30 € najjeftinija karta, onda dok se nešto popije, nešto pojede, kupi neki suvenir u fan shopu potroši se još novca, a to sve ide Juventusu u džep. A oni koji plaćaju i skuplje karte potorše i više od ovih 50 €. Stadion u privatnom vlasništvu je čudo.AmiciDiNessuno je napisao/la:Ne znam dal znate al Juventus zaradi vise para od prostora na stadionu i tih "okolnih" stvari nego od prodaje ulaznica za utakmice.A sto se tice rezultata, to ce se tek znat fino kad izadju finansijski izvjestaji 30.06.Ovo sve je nagadjanje, naravno sto se tice prihoda od CL to se moze fino izracunat, sto se tice troskova i rashoda to je vec stvar racunovodstvene politike, amortizacija i ostala... sranja.Nacin otplate igraca itd itd.Uglavnom vidjecemo.
- AmiciDiNessuno
- Kontakt:
Najvise novca dodje od onih premium mjesta, sto gledas utakmicu kao "iz sobe".Za guzonje s parama, ta mjesta se kupe valjda za cijelu godinu za masne pare.AndreaAgnelli je napisao/la:Normalno. Kad bilo ko krene na utakmicu obično potroši minimalno 50 €. 30 € najjeftinija karta, onda dok se nešto popije, nešto pojede, kupi neki suvenir u fan shopu potroši se još novca, a to sve ide Juventusu u džep. A oni koji plaćaju i skuplje karte potorše i više od ovih 50 €. Stadion u privatnom vlasništvu je čudo.AmiciDiNessuno je napisao/la:Ne znam dal znate al Juventus zaradi vise para od prostora na stadionu i tih "okolnih" stvari nego od prodaje ulaznica za utakmice.A sto se tice rezultata, to ce se tek znat fino kad izadju finansijski izvjestaji 30.06.Ovo sve je nagadjanje, naravno sto se tice prihoda od CL to se moze fino izracunat, sto se tice troskova i rashoda to je vec stvar racunovodstvene politike, amortizacija i ostala... sranja.Nacin otplate igraca itd itd.Uglavnom vidjecemo.
To je kod 99% klubova. Ne znam sad tačno na AA je časa piva oko 10 eura a hajd ti stani na jednoj
a oni to pivo od sponzora dobiju jeftinije nego mi ove nase bony sokove. Plus nek od 70k ljudi 5k kupi dres po 80 eura onda mozes ulaznice i dzaba davat.
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Tako je kod klubova koji imaju stadion u privatnom vlasništvu, Juventus je unikatan u Italiji po tome, zato je u prednosti nad ostalim klubovima.
Ostali klubovi plaćaju da igraju na stadionu i imaju samo zaradu od ulaznica, a ovoj dodatnoj zaradi od jela, pića, dresova, šalova i ostalog mogu samo sanjati.
Koliko je Serie A zaostala za Bundes ligom ili Premiershipom se najbolje vidi na ovim stadionima. Novi stadion je Juve koštao nekih 120 miliona, a evo već za 3 godine će mu se sve isplatiti. Valjda i ostali klubovi krenu Juventusovim stopama.
Ostali klubovi plaćaju da igraju na stadionu i imaju samo zaradu od ulaznica, a ovoj dodatnoj zaradi od jela, pića, dresova, šalova i ostalog mogu samo sanjati.
Koliko je Serie A zaostala za Bundes ligom ili Premiershipom se najbolje vidi na ovim stadionima. Novi stadion je Juve koštao nekih 120 miliona, a evo već za 3 godine će mu se sve isplatiti. Valjda i ostali klubovi krenu Juventusovim stopama.
- AmiciDiNessuno
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: AmiciDiNessuno, dana/u 18 feb 2013, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
Ima planova vidim al kao da se neki boje rizika, kredita i sveg sto ide uz to a ne znaju da se to petostruko vraca je to nije vise stadion to ti postaje turistička atrakcija. I kad nema utakmica plaćaju se obilazci stadiona , muzeja i sl.
- Contentissimo
- Kontakt:
dok drugi sagrade stadione, mi cemo uzeti bar 5 scudetta 
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
Conte na tribinama Artemio Franchia

1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.