Po pricama nekih ovdije ispada da mi nemamo nikakvih stadiona, da igramo na livadi. Imamo onoliko koliko mozemo sebi priustiti i koga se mi to imamo stiditi i zbog cega ( Grka ili Portugalaca )????vendeta87 je napisao/la:Nema sta svaka rijec ti je na mjesto, prvo bi trebali rjesavati ekonomske i socijalne probleme pa onda graditi stadione! A sto se tice BP-a tu je potrebno samo prosiriti tribine tj, izjednaciti i po visini (pogotovo ove iza golova) i pokriti pod jedan krov i na taj nacin bi se dobilo nekih 5000 mjesta to ne bi toliko ni kostalo. Tako bi imali neki ukupni kapacitet od 18000 do 20000 sto je sasvim zadovoljavavjuce.dinoze je napisao/la:Uglavnom de facto je da se moraju rijesiti prvo socijalne kuhinje i siromasto pa onda graditi neke **** stadione.
Djeco draga previse gledate TV i utakmice iz lige petice pa se furate da moze i kod nas tako biti.
Ja neznam dali iko normalan i ko ima imalo pameti u glavi se u danasnje doba moze zalagati da se baci 5-10 miliona na **** stadion a pola drzave umire od gladi i siromastva. Ljudi za najosnovnije stvari nemaju a neki bi da se stadioni grade. Koji ce nam racku toliki stadion na kojem se samo 3 puta godisnje trazi karta vise???? Okrenite se malo oko sebe i pogledajte ljude koji rove u kontejnerima, djecu koja nemaju za ljecenje nego se skuplja svaki dan za njih preko novina, ljudi umiru jer nemaju novac za ljecenje , samoubistva zbog neimastine itd,itd... a vi bi da vam se zbog vaseg nekog ega i glupih izgovora da vam se pravi stadion od 100.000 mjesta jer eto kao vi nebi da se gurate.
Pa iskreno recite jeli vas stid imate li sekunde suosjecaja za napacenim narodom u vasoj zemlji???
Ako vam je do stadiona novog i velikog bujrum udruzite i skupite sami pare, zasto da drzava ili narod daje pare od poreza za glupi stadion kada ima milion vecih prioriteta.
Vidite kakve smo mi Bosnje samo daj ,daj i kako se brzo dignemo. Pa mi da smo ekonomski jaki kao Njemacka mi smo po mentalitetu takvi da bi odmah napali ostale zemlje koliko bi se osilili. Pobjedili smo 3 bezvezne utakmice i sada na naravno treba stadion od 100.000 mjesta, pa prije godinu dana protiv Francuske i Turske nismo mogli napuniti Kosevo.
Pa ni mnogo bogatije ili stabilnije zemlje nemaju nesto posebno vece ili napucanije stadione nego mi npr Litvanija, Estonija, Hrvtaska. Hrvati godinama igraju na Maksimiru koji evo nekako polako dotjeruju a za njega je npr Bilno Polje bombona.
Uostalom Bayernova Allianz Arena prima 71 hiljadu gledalaca a bivsi stadion im je primao 79 hiljada koji je uvijek bio pun. Na pitanje zasto prave stadion sa manje mjesta rukovodstvo Bayerna je odgovorilo zato sto hocemo da posjeta jednoj Bayernovoj utakmici na domacem terenu bude nesto posebno, jer kada se uvjek moze dobiti karta za utakmicu onda to gubi car.