Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

dinoze
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la dinoze » 26 feb 2013, 09:59

vendeta87 je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Uglavnom de facto je da se moraju rijesiti prvo socijalne kuhinje i siromasto pa onda graditi neke **** stadione.
Djeco draga previse gledate TV i utakmice iz lige petice pa se furate da moze i kod nas tako biti.
Ja neznam dali iko normalan i ko ima imalo pameti u glavi se u danasnje doba moze zalagati da se baci 5-10 miliona na **** stadion a pola drzave umire od gladi i siromastva. Ljudi za najosnovnije stvari nemaju a neki bi da se stadioni grade. Koji ce nam racku toliki stadion na kojem se samo 3 puta godisnje trazi karta vise???? Okrenite se malo oko sebe i pogledajte ljude koji rove u kontejnerima, djecu koja nemaju za ljecenje nego se skuplja svaki dan za njih preko novina, ljudi umiru jer nemaju novac za ljecenje , samoubistva zbog neimastine itd,itd... a vi bi da vam se zbog vaseg nekog ega i glupih izgovora da vam se pravi stadion od 100.000 mjesta jer eto kao vi nebi da se gurate.
Pa iskreno recite jeli vas stid imate li sekunde suosjecaja za napacenim narodom u vasoj zemlji???
Ako vam je do stadiona novog i velikog bujrum udruzite i skupite sami pare, zasto da drzava ili narod daje pare od poreza za glupi stadion kada ima milion vecih prioriteta.
Vidite kakve smo mi Bosnje samo daj ,daj i kako se brzo dignemo. Pa mi da smo ekonomski jaki kao Njemacka mi smo po mentalitetu takvi da bi odmah napali ostale zemlje koliko bi se osilili. Pobjedili smo 3 bezvezne utakmice i sada na naravno treba stadion od 100.000 mjesta, pa prije godinu dana protiv Francuske i Turske nismo mogli napuniti Kosevo.
Nema sta svaka rijec ti je na mjesto, prvo bi trebali rjesavati ekonomske i socijalne probleme pa onda graditi stadione! A sto se tice BP-a tu je potrebno samo prosiriti tribine tj, izjednaciti i po visini (pogotovo ove iza golova) i pokriti pod jedan krov i na taj nacin bi se dobilo nekih 5000 mjesta to ne bi toliko ni kostalo. Tako bi imali neki ukupni kapacitet od 18000 do 20000 sto je sasvim zadovoljavavjuce.
Po pricama nekih ovdije ispada da mi nemamo nikakvih stadiona, da igramo na livadi. Imamo onoliko koliko mozemo sebi priustiti i koga se mi to imamo stiditi i zbog cega ( Grka ili Portugalaca )????
Pa ni mnogo bogatije ili stabilnije zemlje nemaju nesto posebno vece ili napucanije stadione nego mi npr Litvanija, Estonija, Hrvtaska. Hrvati godinama igraju na Maksimiru koji evo nekako polako dotjeruju a za njega je npr Bilno Polje bombona.
Uostalom Bayernova Allianz Arena prima 71 hiljadu gledalaca a bivsi stadion im je primao 79 hiljada koji je uvijek bio pun. Na pitanje zasto prave stadion sa manje mjesta rukovodstvo Bayerna je odgovorilo zato sto hocemo da posjeta jednoj Bayernovoj utakmici na domacem terenu bude nesto posebno, jer kada se uvjek moze dobiti karta za utakmicu onda to gubi car.

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 26 feb 2013, 10:01

Principatus je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Ako vam je do stadiona novog i velikog bujrum udruzite i skupite sami pare, zasto da drzava ili narod daje pare od poreza za glupi stadion kada ima milion vecih prioriteta.
Pa i to bi bila ideja, mislim da posebno za dijasporu (a vidi se koliko ljudi cak i u USA putuju da vide repku) nebi bilo toliko tesko sakupiti jedan odredjeni dio novca za tako nesto. No onda bi se pojavilo bas to pitanje koje si i ti postavio: Zar se taj novac nebi mogao upotrijebiti za bitnije stvari?

Na kraju odosmo u offtopic.

Kako sam citao na ovom jednom internacionalnom forumu, Grci su dosta samoubjedjeni. Podcijenjivanje je polijepo tu. Pa cak i gluposti da je Dzeko precjenjen, Ibisevic los, da nam je defenziva katastrofa i da ce je oni pocijepati (aha sa onim starcima) i tako to. Stvarno nemogu docekati tu utakmicu. Miske treba definitivno biti pozvan, ako on nema mjesta na klupi kod nas onda neznam ko ima.

Pa naravno, ali onda bi po tom pravilu trebali ukinuti fudbal i savez i izclaniti se iz FIFA i UEFA. I niko ne govori da treba uzimati novac od gladni i graditi stadion. A ovom provokatoru ne namjeravam ljeciti frustracije. Za sve ostalo ima administrator.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 feb 2013, 10:03

Nema potrebe da se u BiH gradi neki novi stadion koji bi iskljucivo sluzio repci. Imamo dva stadiona koji su klasicni fudbalski stadioni Bilino polje i Grbavicu u koje bi savez zajedno sa vlasnicima trebao ulagati novac i modernizovati ih i prosiriti na neki kapacitet sa 20000 do 25000 mjesta.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 feb 2013, 10:06

Principatus je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Ako vam je do stadiona novog i velikog bujrum udruzite i skupite sami pare, zasto da drzava ili narod daje pare od poreza za glupi stadion kada ima milion vecih prioriteta.
Pa i to bi bila ideja, mislim da posebno za dijasporu (a vidi se koliko ljudi cak i u USA putuju da vide repku) nebi bilo toliko tesko sakupiti jedan odredjeni dio novca za tako nesto. No onda bi se pojavilo bas to pitanje koje si i ti postavio: Zar se taj novac nebi mogao upotrijebiti za bitnije stvari?

Na kraju odosmo u offtopic.

Kako sam citao na ovom jednom internacionalnom forumu, Grci su dosta samoubjedjeni. Podcijenjivanje je polijepo tu. Pa cak i gluposti da je Dzeko precjenjen, Ibisevic los, da nam je defenziva katastrofa i da ce je oni pocijepati (aha sa onim starcima) i tako to. Stvarno nemogu docekati tu utakmicu. Miske treba definitivno biti pozvan, ako on nema mjesta na klupi kod nas onda neznam ko ima.
Ma citao sam i ja na transfermarkt tamo na forumu, bukvalno misle da im nismo prepreka.
Ali nismo mi za odbaciti, znamo mi kazniti i njihove greske a napraviti ce par sto posto, nadam se pobjedi ali najverovatnije da ce biti nekako nerijeseno jer ce se obadvije ekipe paziti, ne vjerujem da ce iko napasti.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 feb 2013, 10:11

dinoze je napisao/la: Ma citao sam i ja na transfermarkt tamo na forumu, bukvalno misle da im nismo prepreka.
Ali nismo mi za odbaciti, znamo mi kazniti i njihove greske a napraviti ce par sto posto, nadam se pobjedi ali najverovatnije da ce biti nekako nerijeseno jer ce se obadvije ekipe paziti, ne vjerujem da ce iko napasti.
Napast cemo ih od prve minute, da se pogube k'o Francuska ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 feb 2013, 10:13

adriano_leite je napisao/la:
dinoze je napisao/la: Ma citao sam i ja na transfermarkt tamo na forumu, bukvalno misle da im nismo prepreka.
Da mozemo bilo bi najbolje, ali vidio si prosli put kako izbise Samaras i Gekas sami pred Begovica vec u 3 minuti, jer nam je sadnja linija odbrane otisla previse naprijed. Tu smo na Bilinom malo u prednosti jer je kraci teren pa nemogu iskoristiti Grci brzinu.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 feb 2013, 11:06

Očeujem tvrdu momačku utakmicu bez štednje bez kalkulacija. Mislim da ćemo imati inicijativu na terenu, Grci će se branit i čekat neku grešku da mogu odigrat kontru preko Samarasa, a mi ćemo pritiskat i tražit da se otvori neki propust u odbrani pa da tu Džeko, Ibišević, Pjanjić nešto naprave. Samo da nas povrede zaobiđu.

Prognoza: 1-0
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 feb 2013, 11:07

Kad smo kod Samarasa, on ni zadnji vikend nije igrao?

Zna li neko kada se on vraca?

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 feb 2013, 11:29

Batko je napisao/la:Kad smo kod Samarasa, on ni zadnji vikend nije igrao?

Ako Bog da nece ni Papadopoulos iz Schalkea, jos ga nema ni na treninzima. Iako se opravi do nas,nece biti 100% spreman.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 26 feb 2013, 11:54

Ko kaze da na Kosevu ne moze grimiti taj nije normalan.Pa 15 hiljada navijaca je napravilo pakao protiv Levskog kad je Sarajevo igralo.
1946

High

Post Postao/la High » 26 feb 2013, 12:05

Ma jok ba, kakvo Koševo. Hem nam nesretno, hem ružna ona atletska staza, hem je prevelik stadion. Hem naši znaju igrati na ovim manjim terenima. Na Svjetsko kad odemo pitat ćemo ih da igramo naše tekme u Zenici jer nam ne odgovara neki veći teren. Trebamo moliti boga da u nekoj bližoj budućnosti ne igramo protiv većih reprezentacija od Grčke, Portugala i ostalih. Ne znam gdje bi smjestili Engleze, Švabe i ostale goste na Bilinom polju - mislim na navijače. Protiv Bilinog polja nemam ništa protiv, drago mi je da imamo bar jedan stadion koji odskače od ostalih u BiH. Ali ne možemo igrati samo tu, pored ovog stadiona trebamo i moramo imati još jedan stadion za odigravanje utakmica naše reprezentacije. I boga vam, manite se te priče kako je atletska staza ružna, kako ne valja ovo, ono, kako je Koševo nesretno. Pa nisu ovo likovne izložbe da gledaš te gluposti. Valjda dođeš da pogledaš tekmu, a ne palamudiš koliko su tribine odmaknute od terena. Od tog vica da je Koševo nesretan stadion i da onoj stvari ne valja je jedino bolji vic kako je William Shakespear obično smeće od pisca.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 feb 2013, 12:23

dinoze je napisao/la:

Ako Bog da nece ni Papadopoulos iz Schalkea, jos ga nema ni na treninzima. Iako se opravi do nas,nece biti 100% spreman.
Isto kao kod nas Pandza, Mujdza i Salihovic....

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2013, 12:40

Ne treba se oslanjati na njihove izostanke. Za Samarasa neznam kako izgleda situacija, kod Papadoupoulsa se ocekivalo da ce krajem Februara biti spreman, medjutim, proces ce trajati vise nego sto su ocekivali.

Izsostankom Samarasa i dalje ce imati opasnog Salpingidisa kao rezervu u napadu, a umjesto Papadopoulosa bi ja mislim opet trebao igrati Fortounis sa Papastahopoulsom, koji su u Atini jako dobro odigrali.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 feb 2013, 12:46

Koliko je na ovoj utakmici bilo publike ako neko zna tacan podatak?

I polsuajte uzdah publike na 5:20 8-) 8-) 8-)
[youtube][/youtube]
Anfernee "Penny" Hardaway #1

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 26 feb 2013, 12:52

Batko je napisao/la:
dinoze je napisao/la:

Isto kao kod nas Pandza, Mujdza i Salihovic....
Ma Mujdza bi trebao biti spreman a bez ove dvojice smo navikli, ja neznam jeli Salihovic u zadnje 2 godine sastavio 3 utakmice. Jos sada kada bude igrao u drugoj ligi, nekako ni ne racnam na njega vise nesto posebno, pogotovo ako dodze Kolasinac.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 feb 2013, 12:53

Goalgetter je napisao/la:Ne treba se oslanjati na njihove izostanke. Za Samarasa neznam kako izgleda situacija, kod Papadoupoulsa se ocekivalo da ce krajem Februara biti spreman, medjutim, proces ce trajati vise nego sto su ocekivali.

Izsostankom Samarasa i dalje ce imati opasnog Salpingidisa kao rezervu u napadu, a umjesto Papadopoulosa bi ja mislim opet trebao igrati Fortounis sa Papastahopoulsom, koji su u Atini jako dobro odigrali.
Ma Papadopulos nije toliko bitan, ne sto nije dobar igrac, naprotiv. Vec zato sto za njega imaju zamjenu slicnog kvaliteta i njegov izostanak se ne bi osjetio....

Ali eventualni izostanak Samarasa, to je nenadoknadivo, oni uopce ne mogu igrati bez njega, on im je jednostavno najvaznija karika u ofanzivnoj igri...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 feb 2013, 13:00

Da se pogube kao Francuska? Ja se sjecam da smo dobro poceli, da smo nakon dobrog pocetka bili u konstantnom padu...sjecam se takoder da su Francuzi pritisli u drugom poluvremenu strasno, da smo se na trbinama sasrali u kolektivu da ne primimo gol...i sjecam se da su nas na kraju rasuli tokom citavog drugog poluvremena dje nismo bili u stanju sastaviti dva tacna dodavanja...
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 feb 2013, 13:28

DonCorleone je napisao/la:
Da se pogube kao Francuska? Ja se sjecam da smo dobro poceli, da smo nakon dobrog pocetka bili u konstantnom padu...sjecam se takoder da su Francuzi pritisli u drugom poluvremenu strasno, da smo se na trbinama sasrali u kolektivu da ne primimo gol...i sjecam se da su nas na kraju rasuli tokom citavog drugog poluvremena dje nismo bili u stanju sastaviti dva tacna dodavanja...
Jos uvijek nisi naucio da citas :o . Napasti ih od prve minute, da se pogube kao Francuska - odnosi se na sam pocetak utakmice, kada je Francuska bila razbijena na proste faktore i jedva cekala da sudija svira kraj prvog poluvremena. Sta je bilo u drugom poluvremenu, totalno je nebitno za ovo sto sam rekao, jer ovo sto sam napisao se odnosi na napade od prve minute, da se Grci bezglavo brane i da ne znaju odakle prijeti veca opasnost ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 feb 2013, 14:04

Jos uvijek nisi naucio da citas :o . Napasti ih od prve minute, da se pogube kao Francuska - odnosi se na sam pocetak utakmice, kada je Francuska bila razbijena na proste faktore i jedva cekala da sudija svira kraj prvog poluvremena. Sta je bilo u drugom poluvremenu, totalno je nebitno za ovo sto sam rekao, jer ovo sto sam napisao se odnosi na napade od prve minute, da se Grci bezglavo brane i da ne znaju odakle prijeti veca opasnost ;) .
Napast cemo ih od prve minute, da se pogube k'o Francuska ;), je stvar interpretacije, a ne citanja.
A te napade od samog pocetka neces zasigurno vidjeti, jer je Grcka poznata kao tvrda ekipa koja upravo ceka na kontranapade i prostor koji protivnik u toku napada ostavlja, tako da ni pocetnik ne bi krenuo od samog pocetka u napad, jer ako nam ga zabiju, mozemo dalje igrati klikera.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 26 feb 2013, 14:05

@dinoze, tebi svaka cast ti izgleda imas fine namjere ali kod lopova na vlasti to tako ne funkcionise. Ti mislis da ako bi se stadion pravio da bi uzimo od onih sto rove po kontejnerima, koji nemaju sta jest, itd. E moj dinoze pa ja garantujem da ti ljudi za ove godine od rata do danas nisu feninga dobili iako se stadion nije gradio. Znaci ako se stadion bude gradio ili ne gradio oni ce i dalje rovit po kontejnerima. Jedino ako budes stadion gradio mozes nesto para odbit od ovih lopova na vlasti koji bi manje mogli nakrast nego sto su predvidili...

Znal neko dimenzije terena BP i zna li neko koje dimenzije su potrebne za stadion da ispunjava uvjete igranja lige prvaka ili svjetskog prvenstva odnosno dimenzije stadiona najvisih kriterija?

P.S Imal jos informacija sta Grci pisu, bas me zanima :)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.