Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Johny
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la Johny » 27 feb 2013, 02:12

Necemo sada ici iz krajnosti u krajnost.

Puyol je vrhunski igrac.Jedan od najboljih stopera u posljednjih x godina.Nije to vise onaj Puyol koji je mogao na beku jesti sve redom a radio je to do prije 2 godine.Medjutim godine i povrede su ucinile svoje.
Jeda od razloga njegovih losijih igara je takodjer sistem igre Barcelone.Za ovakav sistem igre je potrebna velika brzina i ultra dobro postavljanje.On je to izgubio.
Dan danas bi Puyol bio jedan od najboljih da igra u kakvoj defanzivno orijentisanoj ekipi.Ovako ga lomi Di Marija sto i nije cudno jer je covjek mladji 10 godina, brzi i agilniji 3 puta.U disciplinovanoj igri on bi i dalje bio cream de la cream.Ekipa gdje je preuzimanj kljuc dobre defanzive.On je najcesce izlozen da se brani u situacijama 1 na 1 a to je u danasnjem fudbalu nesto najteze.Jak je ko konj , uporan ko mazga sto je za taj stil igre krucialno.Nazalost za Barcelonu vise i nije toliko dobar sto se vidi kroz citavu ovu sezonu.U istu recenicu sa Baresijem , Franzom i Maldinijem ne moze apsolutno ni jedan branic pa tako ni Puyol.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 feb 2013, 02:38

Sad ga lomi Di Maria, nekad ga lomio Henry(u finalu), pa imal iko da ga nije slomio? Ako se ne varam Higuain ga je izbio iz peta kad su igrali prijateljsku Argentina i Katalonija. Dobar igrac, ali da ide medju najbolje stopere svijeta svih vremena? :lol: :lol: Nema teorije.
Celik!3,2,2.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 feb 2013, 02:51

slika a protiv Milana kad je igrao , "slomio " ga i Niang . Momak koji jedva da ima 18 god .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 27 feb 2013, 02:54

problem je što svi pamte trenutke kad je puyol ispadao, ali kad je najbolje svjetske napadače odreda trpao u džep, to je zaboravljeno, to se ne broji.

nema potrebe pričat kao da ne postoji štoper koji nije bio slomljen, pogotovo kad se godine uzmu u obzir. najbolji primjer za to je nesta... čovjek je inače odličan štoper, ali je nakon 30-te počeo padat, svaki drugi igrač je pravio budalu od njega. tako je slučaj sa većinom štopera.

[youtube][/youtube]

mada ne znam ni sam što postavljam ovaj link, ionako većina forumaša ima svoje mišljenje i gurat će ga makar bilo 99% u krivu.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 27 feb 2013, 03:04

Normalno da svako ima uspona i padova . Ali reći da je Nestu svaki drugi igrač pravio budalom je van svake pameti .
Nesta je praktički do posljednjeg dana u Milanu igrao na visokom nivou , rijetko kad su mu se potkradale greške .
Najbolji primjer je star samo 10-ak mjeseci ,kad je najboljeg igrača svijeta ( Messi) strpao u džep .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 27 feb 2013, 03:09

ako je išta van svake pameti, onda je to tvrdit da je nesta igrao na visokom nivou nekoliko zadnjih godina.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

pretpostavljam da je to taj visoki nivo... a ima još puno toga.

ali kako rekoh, svako gura svoje čak i kad nije upravu, stoga nemam namjeru da se raspravljam s tobom, jer se uveliko ne slažem. ajt.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 27 feb 2013, 04:11

Jao koja paralela :lol:

Sta sad trebamo reci da su Cannavaro,Carlos,Helguera i ostala kompanija smijurija od igraca jer ih je Messi sa 18 godina na guzicu bacao.Tjerao ih covjek da se sudaraju medjusobno.
Glupo je reci da je Puyol uz rame Maldiniju ali je jos gluplje reci da su Nesta & co miljama iznad njega ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 feb 2013, 09:51

Pogba je napisao/la: Jah, evo sada sam se registrovao. :lol:
Glupost koju si napisao dovoljno o tebi govori, nema potrebe da eskiviraš to što si napisao jeftinim pokušajima spuštanja na lični nivo.
Dakako, iznijeti svoje mišljenje je glupost, a vrijeđati nekoga je znak inteligencije. Ako je tako, onda sam ja uistinu glup, a ti inteligentan. Iskreno, mislio sam da si ti jedan od ozbiljnijih i kulturnijih forumaša sa Juveova podtopica, ali sam se očito grdo prevario.
Pogba je napisao/la:Ovo je bilo u nivou onoga da Modrić nije precijenjen, ili pak, ovo je i više od toga, kakva bruka.
Ne samo da ne znaš raspravljati kao čovjek i izraziti bar minimum respekta za tuđe mišljenje, nego si i lažov. Ja sam sam Modrića ovdje nabrojao kao precjenjenog igrača. Druga je stvar što ga ovdje neki proglašavaju najprecjenjenijim (pretpostavljam iz kojih razloga) iako on to nije
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 feb 2013, 10:02

Što se tiče Puyola, napisat ću još jednom - po mom ebenom mišljenju on je uz Kaisera najbolji DC svih vremena. Ponavljam - po mom mišljenju. Znači nije to sveto pismo da je tako i nikako drugačije, nego osobno mišljenje jednog forumaša, koji je btw godinama igrao poziciju središnjeg braniča i s kojim se btw na ozbiljnijim forumima većina slaže. Pošto vaši dječji mozgići nisu u stanju normalno i civilizirano raspravljati, već samo spuštati raspravu na dječju razinu, ja u istoj neću sudjelovati. Inače, zanimljivo kako su uglavnom povampirili brojači koeficijenta i veličatelji svega talijanskog sa Serie A topica, što samo potvrđuje da sam vjerovatno u pravu. Još je zanimljivije kako ste jednu igračinu kao C. Puyol omalovažili, jer ga je netko stavio ispred po vama nedodirljivih. Znači, ne znate civilizirano raspravljati, na sugovornika idete ad hominemima, namećete svoje mišljenje kao jedino ispravno, osporavate drugima pravo na vlastito mišljenje... Kinderfuckinggarten.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 feb 2013, 10:53

KSIVLE je napisao/la:
Dakako, iznijeti svoje mišljenje je glupost, a vrijeđati nekoga je znak inteligencije. Ako je tako, onda sam ja uistinu glup, a ti inteligentan. Iskreno, mislio sam da si ti jedan od ozbiljnijih i kulturnijih forumaša sa Juveova podtopica, ali sam se očito grdo prevario.

Ne samo da ne znaš raspravljati kao čovjek i izraziti bar minimum respekta za tuđe mišljenje, nego si i lažov. Ja sam sam Modrića ovdje nabrojao kao precjenjenog igrača. Druga je stvar što ga ovdje neki proglašavaju najprecjenjenijim (pretpostavljam iz kojih razloga) iako on to nije
Naravno da uvažavam mišljenja onih koji to isto rade, što nije sa tobom slučaj jer si raspravu spustio na lični nivo, a kada to uradiš, nije mi problem igrati i po tim pravilima ako treba.

Mišljenje nekoga iz virtuelnog svijeta o meni (što je opet priča isključivo na ličnoj osnovi) me ne zanima i ne pogađa, izuzev par forumaša isključivo sa topica Juventusa do čijeg mišljenja držim, a tu nemam nikakav problem.
Forumsku reputaciju na svim pdf-ovima ostavljam za neostvarene persone, ali to nije tema ove emisjije.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 feb 2013, 10:56

Forum je mjesto gdje svako ima pravo da iznese svoje misljenje, tako je bilo prije 3000 godina, tako bi trebalo da bude i danas.
Momak napise da je po njemu Puyol medju 3 najbolja stopera ikad i odmah uvrede i omalozavanja sa svih strana, umjesto da ga pitate zasto tako misli, da mu napisete svoje argumente za ili protiv, da diskutujete o tome sa njim ili nesto slicno.
Nebitno da li je upravu ili ne, mozda i promijeni misljenje :)

Po meni nije ni medju 10, ali nije to poenta.
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 27 feb 2013, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 feb 2013, 10:57

Puyol je najbolji u izboru frizure :mrgreen:

Najjači su mi "navijači" Barcelone kad dođu cendrat sto neko Bisvita, Pedra, Pikea i ostale medikoritete nazove precijenjenim, al govorit da je Puyol bolji od Maldinija samo cu ovo "reći" -> :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 11:06

Busquets precijenjen ? :lol:

Haj da i to cujem.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 12:27

Gareth Bale.

Evo poceli su ga poredit sa Messijem i Cristianom.
Smijesno je koliko ( osim ove dvojice ) ima boljih igraca od njega.

Plus Real kao nudi 70 mil. eura za velsanina. :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 feb 2013, 12:31

M4kaveli je napisao/la:Gareth Bale.

Evo poceli su ga poredit sa Messijem i Cristianom.
Smijesno je koliko ( osim ove dvojice ) ima boljih igraca od njega.

Plus Real kao nudi 70 mil. eura za velsanina. :lol:
jesi ti kralju navalio na Balea :roll: :roll: pa neki dan si tvrdio da su Pedro i Alexis bolji igraci od Balea :lol: :lol: Bale je najbolje krilo na svijetu i trenutno medju 3 najbolja igraca engleske lige.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 12:34

Nemoj sada da pocinjemo o tome.

Ja sam rekao po cemu je precijenjen i naravno da jeste.
Tema se zove precijenjeni igraci.

Bale bolji od Riberya ? :lol:

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 27 feb 2013, 12:37

Pedro i Pique su precijenjeni iz Barcelone.
Puyol je bio klasa,ali godine su uzele maha,dok Iniesta je u skoro svakoj utakmici najbolji pojedinac Barcelone i prava šteta što igra u vrijeme Ronalda i Messija.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 12:40

Narin je napisao/la:Pedro i Pique su precijenjeni iz Barcelone.
Puyol je bio klasa,ali godine su uzele maha,dok Iniesta je u skoro svakoj utakmici najbolji pojedinac Barcelone i prava šteta što igra u vrijeme Ronalda i Messija.
Ne bih bas rekao.
Zasto su precijenjeni ?

Nit ih ko medijski dize u nebesa a i cijena im je sasvim realna.
Pedro 30-tak miliona, Pique 40.

Na stranu sinocnji Clasico u kojem je Pique bio veoma los.
Tako se isto moze reci da je prosli pojeo Cristiana i bio jedan od najboljih igraca.
On kad je u formi medju 5 najboljih stopera je sigurno.

I da, Iniesta je ove sezone zasjenio i Messija i Cristiana.
Pogotovo ovog drugog.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 feb 2013, 12:45

M4kaveli je napisao/la:Nemoj sada da pocinjemo o tome.

Ja sam rekao po cemu je precijenjen i naravno da jeste.
Tema se zove precijenjeni igraci.

Bale bolji od Riberya ? :lol:
precijenjen je zato sto real nudi 70 milki za njega :roll: :roll: ako Pedro vrijedi 30-ak miliona, onda je ova cijena za Balea sasvim realna, jer je Velsanin 3 puta bolji igrac od Pedra.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 12:47

Pa i zbog toga naravno.
Mada su cijene otisle u pm.

Ali eto pocela su poredjenja sa Messijem i Cristianom vec a postoji jos na desetine boljih igraca.

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.