Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Narin
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la Narin » 27 feb 2013, 12:50

Kako nije previše 30 M za Pedra.
Ja Pedra uošte ne cijenim kao nekog WC igrača.Ima brzinu i završnicu.Tehniku jednostavno ne pokazuje na terenu,uvijek je nevidljiv,jedino što zna dobro uraditi je dati neki fin gol.Ja se jednostavno nesjećam kad je Pedro nekim ekstra driblingom izbacio 2,3 igrača protivničkog tima,kao što to rade Iniesta,Ronaldo ili Messi.Znači driblingom,a ne brzinom.U zadnje vrijeme je u očajnoj formi,hajd dobro što ne zabija,ali kao što sam gore rekao,nevidljiv je na terenu.Čak i Sanchez,kojeg smatram flopom,kad uđe,zapaženiji je od njega i cijena od 30M je previše,a pogotovo ono što si rekao da je najbolje desno krilo na svijetu.
Pique jednostavno previše griješi,odigra on 4,5 utakmica perfektno i onda 2,3 napravi neke početničke greše.Jednostavno nije konstantan,a to je glavno kod štopera.Isto je slučaj kod Chelseajevog Davida Luiza,isto odigra par utakmica sjajno i onda u naredne 3 napravi po grešku koja Chelsea košta gola,Pique isto to radi,ako se ne varam protiv Sociedada je on dobio crveni i na taj način direktno uticao na krajnji ishod rezultata gdje je Barca prvi put poražena.A to da on vrijedi 40M je jednostavno previše isto.Ne znam koliku bi cijenu stavio jednom Vidiću,Hummelsu,Pepeu,Kompanyu i sličnima.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 12:56

Pa u danasnjem fudbalu nije previse 30 mil. za igraca kao sto je Pedro.
On je u Barci obicni trkac koji ponekad zabije gol i to je to.
Pogledaj sta radi u reprezentaciji Spanije i sve ce ti bit jasno.
Pa i Ronaldov dribling je smijesan u odnosu na Messijev i Iniestin i on uglavnom ide na brzinu.

Ja sam rekao da je poslije Robbena najbolje desno krilo na svijetu.
Ali sad ne znam ni da li je Robben najbolji na toj poziciji jer se dosta toga promijenilo od tada.

Vidic je na zalasku karijere.
Pepe ima 30 godina a ionako nije bolji od Piquea.
Kompany nije bolji.

Hummels je tu negdje s tim da treba jos koju godinu odigrati na vrhunskom nivou da bi mogao u istu recenicu sa ovima.
Po mom misljenju.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 27 feb 2013, 13:02

M4kaveli je napisao/la:Pa u danasnjem fudbalu nije previse 30 mil. za igraca kao sto je Pedro.
On je u Barci obicni trkac koji ponekad zabije gol i to je to.
Pogledaj sta radi u reprezentaciji Spanije i sve ce ti bit jasno.
Pa i Ronaldov dribling je smijesan u odnosu na Messijev i Iniestin i on uglavnom ide na brzinu.

Ja sam rekao da je poslije Robbena najbolje desno krilo na svijetu.
Ali sad ne znam ni da li je Robben najbolji na toj poziciji jer se dosta toga promijenilo od tada.

Vidic je na zalasku karijere.
Pepe ima 30 godina a ionako nije bolji od Piquea.
Kompany nije bolji.

Hummels je tu negdje s tim da treba jos koju godinu odigrati na vrhunskom nivou da bi mogao u istu recenicu sa ovima.
Po mom misljenju.
Kakve ima veze što je Vidić na zalasku karijere kad je on i dalje odličan štoper i što je najvažnije konstantan.Od kada se on vratio u odbranu Uniteda,sve izgleda dosta bolje,manje se golovi primaju,protivnici manje šansi stvaraju,a da ne kažem kako kupi zračne lopte.Ne znam da li je izgubio 2,3 duela u zadnje 3,4 utakmice u kojima je igrao,a treba uzeti u obzir da nije neki div što se tiče visine.
Pepe je odličan štoper,jedan od boljih,samo je prgav i zato ga nikad neće niko uzeti kao dobrog igrača osim simpatizera Reala,ali gledajući neutralno i objektivno,sigurno je jedan od boljih,dok Hummels već 2 sezone igra na vrhunskom nivou i također ima tu neku konstantu.
Kompany je ove sezone lošiji u odnosu na prošlu,ali i dalje je dobar.
Ti uvijek govoriš Pique u formi je bolji od toga,Sanchez u formi je bolji od toga,problem je što su oni u formi 5 utakmica,a izvan forme ili ni tamo ni vamo 10,15 utakmica.I kad bi Nani igrao svaku utakmicu kao zadnje dvije što je odigrao,sigurno bi bio najbolje krilo poslije Ronalda,ali je problem što nije konstantan ni on.On će zato sljedeće 2 odigrati prosječno,pa će opet biti dobar u naredne 2,3 utakmice.Isti slučaj je bio sa Valenciom.Mogu i ja reći Valencia je najbolje krilo kada je u formi,jer je prošle sezone kao tenk prolazio kroz sve lijeve bekove,čak je i Guardiola jednom prilikom izjavio da je Valencia strašan igrač,a ove sezone ne može ni invalida da probije.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 13:15

Ja nigdje nisam rekao da je Vidic los.
To niko ne moze reci.
Ali vidljivo je da je dosta losiji u odnosu na prosle sezone.
Sto zbog povreda sto zbog godina kao i Puyol.

Pepe je odlican stoper, ali glup i tezi mesar. :mrgreen:
Kompanyu jednostavno nesto fali.
Hummels je odlican, moze postati mozda i najbolji, ali je i on u zadnje 3-4 utakmice igrao poput amatera nekog.
Ovo su pisali i simpatizeri BvB-a.

Kakav Valencia.
Jednodimenzionalan igrac sa prosjecnom tehnikom.

Problem je sto Pedro i Nani to nisu, tj. imaju i tehniku i dribling i brzinu, eksplozivnost a mogu igrati na bilo kojoj strani.
Pogotovo Pedru nije bitna strana jer je covjek lijevak a loptu vodi desnom nogom, dakle fantasticno koristi obe noge.
Sve to treba uzeti u obzir.

Eto nesto na brzinu, idem sada.
Nisam mogao detaljno. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 27 feb 2013, 13:23

M4kaveli je napisao/la:Ja nigdje nisam rekao da je Vidic los.
To niko ne moze reci.
Ali vidljivo je da je dosta losiji u odnosu na prosle sezone.
Sto zbog povreda sto zbog godina kao i Puyol.

Pepe je odlican stoper, ali glup i tezi mesar. :mrgreen:
Kompanyu jednostavno nesto fali.
Hummels je odlican, moze postati mozda i najbolji, ali je i on u zadnje 3-4 utakmice igrao poput amatera nekog.
Ovo su pisali i simpatizeri BvB-a.

Kakav Valencia.
Jednodimenzionalan igrac sa prosjecnom tehnikom.

Problem je sto Pedro i Nani to nisu, tj. imaju i tehniku i dribling i brzinu, eksplozivnost a mogu igrati na bilo kojoj strani.
Pogotovo Pedru nije bitna strana jer je covjek lijevak a loptu vodi desnom nogom, dakle fantasticno koristi obe noge.
Sve to treba uzeti u obzir.

Eto nesto na brzinu, idem sada.
Nisam mogao detaljno. :mrgreen:
Sva sreca.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 feb 2013, 14:34

Čuj 30 miliona za Pedra nije previše? Slažem se doduše jer ne da nije previše nego to je ludost, to je van svake pameti, to je na yebenom FM-u ludorija učinit...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 feb 2013, 14:37

jasmin10 je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Nemoj sada da pocinjemo o tome.

Ja sam rekao po cemu je precijenjen i naravno da jeste.
Tema se zove precijenjeni igraci.

Bale bolji od Riberya ? :lol:
precijenjen je zato sto real nudi 70 milki za njega :roll: :roll: ako Pedro vrijedi 30-ak miliona, onda je ova cijena za Balea sasvim realna, jer je Velsanin 3 puta bolji igrac od Pedra.
Kakav Real i kojih 70 mil možda krvnih zrnaca.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 27 feb 2013, 14:48

Sta Bale 70 mil eura :lol:

Pa ljudi samo se veliki igraci prodaju za te pare.Tj. nekad je tako bilo.Danas se kupuje i osrednji igraci za dobre pare.Niko ni u ludosti nece dati za Balea toliko.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 feb 2013, 15:57

Narin je napisao/la:Hummels već 2 sezone igra na vrhunskom nivou i također ima tu neku konstantu.
Hummels već 4. sezonu igra u najmanju ruku dobro. Pritom je prošle sezone odigrao briljantno, dok ove sezone zna i uprskati. Hummels je definitivno igrač koji već spada u top5 DC na svijetu, ali još mu fali par stvari da bi bio nr.1. Prednost mu je što je strašno inteligentan igrač, što dobro čita igru i zna se postaviti, a također i što zna igrati nogomet (bolje iznošenje lopte nisam vidio od nekog stopera) i uputiti briljantnu dugu loptu naprijed. Osnovna mana mu je (po meni) manjak prgavosti, jer branič ne može sve rješavati na finjaka. Ali pošto mu je tek 23 godine, vjerujem da će ispraviti te mane i postati ono što svi očekujemo od njega. Ionako braniči dosežu vrhunac kasnije; od najboljih svjetskih stopera zadnjih godina većina ih je na vrhuncu bila u drugoj polovici 20-ih ili početkom 30-ih godina (Terry, Ferdinand, Vidić, Cannavaro, Thiago, Kompany, Puyol...).
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 feb 2013, 16:11

Židov neće pustit Balea ispod 100 miliona, a to bi bilo već prenapuhano
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 27 feb 2013, 19:54

Medijska bomba.

Do duse danasnje trziste je u qrcu.Ne bi me cudilo da ovi futavci tusnu Balea , Realu za te pare.Kad su im mogli Cruyffa za 40 milki onda im mogu i ovog za 70 uvaliti.More Perez kupiti citav London a i ne zali..

Po danasnjme trzisut Pedro vrijedi cca. tih 30 do 35 miliona.Kad vidim kakvi hmaljevi su placeni 30 miliona i vise onda ne vidim zasto Pedro ne bi bio tih para.Mnogo bolji igrac bi bio van Barcelone jer je vrlo vjest i ucinkovit.Medjutim u Barceloni do izrazaja nema sanse da dodje posebno ne ove sezone od kako je glavnu ulogu preuzeo Safet Susic.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 feb 2013, 19:59

Johny je napisao/la:Medijska bomba.

Do duse danasnje trziste je u qrcu.Ne bi me cudilo da ovi futavci tusnu Balea , Realu za te pare.Kad su im mogli Cruyffa za 40 milki onda im mogu i ovog za 70 uvaliti.More Perez kupiti citav London a i ne zali..

Po danasnjme trzisut Pedro vrijedi cca. tih 30 do 35 miliona.Kad vidim kakvi hmaljevi su placeni 30 miliona i vise onda ne vidim zasto Pedro ne bi bio tih para.Mnogo bolji igrac bi bio van Barcelone jer je vrlo vjest i ucinkovit.Medjutim u Barceloni do izrazaja nema sanse da dodje posebno ne ove sezone od kako je glavnu ulogu preuzeo Safet Susic.
Susic. :lol:

To je to.
On kada ima slobodu veoma je dobar igrac.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 feb 2013, 21:33

Van uigrane Barce bi bio Said Huseinović
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2013, 21:36

Ma Pedro je samo precijenen od strane pojedinih Barceloninih navijača. Solidan igrač ili bolje rečeno, igrač zadatka. Nikad neće biti WC igrač, ali zbog jedne stvari ga treba pohvaliti - odlično igra objema nogama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 27 feb 2013, 21:38

Monolog je napisao/la:Ma Pedro je samo precijenen od strane pojedinih Barceloninih navijača. Solidan igrač ili bolje rečeno, igrač zadatka. Nikad neće biti WC igrač, ali zbog jedne stvari ga treba pohvaliti - odlično igra objema nogama.
True.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 27 feb 2013, 21:41

slika

Lock.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 feb 2013, 01:46

Ko ih okupi.Definicije precijenjenosti zajedno na jednoj slici.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 07 mar 2013, 22:58

Hulk - 55 mil i 80-ak kg težak promašaj. U rangu sa Andyjem Carollom.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 mar 2013, 20:25

Jel moguće da je prošlo pola mjeseca,a da nitko nije Modrića spomenuo!?

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 18 mar 2013, 20:46

Luka Modrić.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.