Dufresne je napisao/la:calcio je napisao/la:Treba biti skroman. Pogotovo jer nemamo ni stadiona da valja u drzavi, da nam timovi ispadaju u predkvalifikacijama od Maribora i Zete, itd. Sto se tice fudbalske infrakstrukture mi smo u rangu Somalije.
Ja ne znam, stvarno u cemu je problem? Kakva veze Somalija ima veze sa mojim pitanjem?
Da ponovim opet, da li ce za tebe odlazak u baraz u ovim kvalifikacijama, u ovoj grupi biti uspjeh?
Sta bi od kave, jarancino...navatali koga????????
Kada su neke pametne cike kontale kako da organizuju svjetsko ili evropsko prvenstvo, a da budu jednako fer prema svakom, odlucili su da naprave nekakave tzv. "jakosne skupine", sto u prevodu znaci da se ne moze ni teoretski desiti da u jednoj grupi budu 4 od 5 najacih timova na svijetu a u drugoj 6 najslabijih pa da onda na EP dou Farska Ostva i Lihtejstajn, a otpanu Njemacka, Brazil, Holandija...itd, itd. Oni imaju svoje metode kako odredjuju pozicuju pojedine drzave te njezinu pripadnost odredjenoj grupi, i pokazalo se da je manje-vise to korektno. Pred ove kvalifikacije mi smo bili u sredini trece jakosne skupine sto je automatski znacilo da cemo u grupi za odlazak na SP imati DVIJE REPREZENTACIJE BOLJE NEGO STO SMO MI, sto znaci da svako mjesto bolje od treceg predstavlja iznenadjenje i dakoko uspjeh. Procenat mogucnosti IZNENADJENJA i USPJEHA je direktno u zavisnosti od toga koga smo dobili iz prethodne dvije grupe, ali i iz grupa ispod nas i jer i oni se nadaju iznenadjenju i uspjehu.Relativno smo dobro prosli, tako da se nada u IZNENADJENJE povecala kod svih normalnih ljudi, medjutim za idiote i bolesne mrzitelje svih bosanskih legendi, to je bio znak da pocnu sa poturanjem kukavicijeg jaja, odnosno lajanjem na sav glas, kako smo mi eto glavni favoriti pa samo ako idiotlucima selektora mozemo promasiti SP. Medjutim i nad idiotom ima idiot pa sam jednog cuo da veli: "i ako odemo, seletkor nije zasluzan pojma nema, to je do igraca.."
Daklem prosta stvar: NEUSPJEH - ispod treceg mjesta, OCEKIVANI REZULTATI - trece mjeto, USPJEH - drugo mjesto, FANTASTICAN USPJEH (igaca, selektora i saveza) - PRVO MJESTO I ODLAZAK NA SP.
Reprezentacija je solidna, nikako najaca koju smo imali, ne bih da blamiram nase igrace - nikada to nisam radio, ali ako bi posli od imena do imena...itekako bi shvtili da smo itekako imali boljih reprezentacija...cak u jednom periodu smo mogli sastaviti igrace koju su nastupali za Bejern, Barcelonu, Real Madrid, Atletico Madrid, Monako, itd, itd.