BlazKraljevic je napisao/la:Dufresne je napisao/la:calcio je napisao/la:Treba biti skroman. Pogotovo jer nemamo ni stadiona da valja u drzavi, da nam timovi ispadaju u predkvalifikacijama od Maribora i Zete, itd. Sto se tice fudbalske infrakstrukture mi smo u rangu Somalije.
Ja ne znam, stvarno u cemu je problem? Kakva veze Somalija ima veze sa mojim pitanjem?
Da ponovim opet, da li ce za tebe odlazak u baraz u ovim kvalifikacijama, u ovoj grupi biti uspjeh?
Sta bi od kave, jarancino...navatali koga????????
Kada su neke pametne cike kontale kako da organizuju svjetsko ili evropsko prvenstvo, a da budu jednako fer prema svakom, odlucili su da naprave nekakave tzv. "jakosne skupine", sto u prevodu znaci da se ne moze ni teoretski desiti da u jednoj grupi budu 4 od 5 najacih timova na svijetu a u drugoj 6 najslabijih pa da onda na EP dou Farska Ostva i Lihtejstajn, a otpanu Njemacka, Brazil, Holandija...itd, itd. Oni imaju svoje metode kako odredjuju pozicuju pojedine drzave te njezinu pripadnost odredjenoj grupi, i pokazalo se da je manje-vise to korektno. Pred ove kvalifikacije mi smo bili u sredini trece jakosne skupine sto je automatski znacilo da cemo u grupi za odlazak na SP imati DVIJE REPREZENTACIJE BOLJE NEGO STO SMO MI, sto znaci da svako mjesto bolje od treceg predstavlja iznenadjenje i dakoko uspjeh. Procenat mogucnosti IZNENADJENJA i USPJEHA je direktno u zavisnosti od toga koga smo dobili iz prethodne dvije grupe, ali i iz grupa ispod nas i jer i oni se nadaju iznenadjenju i uspjehu.Relativno smo dobro prosli, tako da se nada u IZNENADJENJE povecala kod svih normalnih ljudi, medjutim za idiote i bolesne mrzitelje svih bosanskih legendi, to je bio znak da pocnu sa poturanjem kukavicijeg jaja, odnosno lajanjem na sav glas, kako smo mi eto glavni favoriti pa samo ako idiotlucima selektora mozemo promasiti SP. Medjutim i nad idiotom ima idiot pa sam jednog cuo da veli: "i ako odemo, seletkor nije zasluzan pojma nema, to je do igraca.."
Daklem prosta stvar: NEUSPJEH - ispod treceg mjesta, OCEKIVANI REZULTATI - trece mjeto, USPJEH - drugo mjesto, FANTASTICAN USPJEH (igaca, selektora i saveza) - PRVO MJESTO I ODLAZAK NA SP.
Reprezentacija je solidna, nikako najaca koju smo imali, ne bih da blamiram nase igrace - nikada to nisam radio, ali ako bi posli od imena do imena...itekako bi shvtili da smo itekako imali boljih reprezentacija...cak u jednom periodu smo mogli sastaviti igrace koju su nastupali za Bejern, Barcelonu, Real Madrid, Atletico Madrid, Monako, itd, itd.
Hahahah, Blaz, prijatelju moj dobri...
Nece niko na kafu, ovi integalakticki strucnjaci za sve i svasta, su najjaci iza tastature, medjutim problem nastaje kad ih na kafu zovne, debil, levat, onaj ko juce poceo da gleda fudbal, onaj koji nema veze o zivotu, onaj koji mrzi Papeta, onaj koji ne voli BiH i slicni atributi (citaj mene), samo da ih upozna i da vidi s kim razgovara...Onda dolazi do problema, jer se ispostavlja, da ti strucnjaci pored ogromnog sportskog znanja koje posjeduju, takodjer su direktori velikih kompanija, imaju zene, djecu, ljubavnice i slicno, te oni apsolutno nemaju vremena da gube sa nekim levatima, da sa njima ispijaju kafe.... Ti strucnjaci, pored sto vode te firme, imaju porodice i slicno, svoje slobodno vrijeme upraznjavaju tako sto svoje astronomsko znanje iz sporta prenose preko foruma...
Aha, znaci u tome je problem! Znaci problem su te jakosne skupine, vidis da mi nisi rekao da te jakosne skupine postoje ja ne bih ni znao nista o njima...Sad mi su mi neke stvari mnogo jasnije... Zato predpostavljam na slijedecem EP u kosarci, Srbija, posto je bila u zadnjoj jakosnoj skupini u zrijebanju, ako osvoje bilo koje mjesto u grupnoj fazi osim posljednjeg ce biti uspjeh...

Takodjer, za Makedoniju, koja je bila u prvoj jakosnoj skupini, svaki rezultat koji naprave losiji od prvog mjesta u ovoj grupi, ce biti neuspjeh...

Blaz, moram ti reci da si me o ovoj informaciji o jakosnim skupinama, prosvjetlio, sad su mi neke stvari puno jasnije...
Zakljucak vezano za fudbal, mi smo u ovim kvalifikacija za Brazil, bili u 3. jakosnoj skupini, a posto smo bili u toj grupi, ako osvojimo 3. mjesto u kvalifikacijama, iza Grcke i Slovacke, kao nagradu Papetu, treba da produzimo ugovor na jos dva ciklusa... Ako kojim slucajem napravimo rezultat, pa budemo 2. grupi i odemo u baraz, Papetu trebamo, pored produzenja ugovora podignemo platu sa 5000 na 10 000 KM. Ako nekim ne vidjenim cudom budemo prvi u grupi, onda trebamo ga proglasiti za dozivotnog selektora BiH i da mu damo platu od 30 000 KM...
Samo me interesuje, koje je smo nagrade trebali da damo Blazu, kad nas je u grupi sa tadasnjom Danskom, Norveskom i Rumunijom, te tadasnjom nasom ekipom doveo do toga, da nas jedan gol djelio od EP...
Taj isti Blaz Sliskovic, je ponovio slican rezultat u slijedecim kvalifikacijama, gdje smo pored SCG i Spanije, bili treci, ali da smo kojim slucajem pobjedili u Beogradu, isli bi u baraz za SP 2006.... Samo me interesuje, zasto smo onda otpustili Blaza, nakon tih uspjeha? To mi nikako nije jasno...
Nikako mi nije jasno, da smo poslije kvalifikacija za SP 2010, otpustili Ciru, to mi stvarno nije jasno...

Pazi, covjek je iza sebe ostavio jednu Belgiju i Tursku, koji su bili u boljim jakosnim skupinama od nas, odveo nas u baraz, a mi njega otpustili...To me malo buni...
I samo da dodam, pravda za Papeta!