Safet Sušić - Pape

Elegant
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Elegant » 28 feb 2013, 00:35

velez_mostar je napisao/la: Ja sam napisao da ce za odlazak na SP(ako se desi), biti najzasluzniji igraci, njihov individualni kvalitet, zelja za odlaskom na isto, i milion drugih stvari, pa tek onda selektor..a ti si onoga ko je to napisao nazvao idiotom nad idiotima.

Zasto je po tebi Safet Susic ponos svih Bosanaca?Mozda je i Hercegovaca?
Sto si ti iskompleksiran !

U slucaju odlaska na SP zasluzni su svi, pocevsi od Susica i igraca, pa do cijelog ostalog tima reprezentacije. Nije reprezentacija Safet + 11 startnih + izmjene !
Ne vidim zasto Susic ne bio ponos nas Bosanaca i Hercegovaca, vodi tim koji nas obraduje, pobjedama, uspjesima, ako Bog da idemo na SP.

Da ti mozda nisi vidovit kao @nichudin i ostalo drustvo dezurnih pljuvaca, pa vidis kako bi "neki" drugi selektor bolje uradio ? Znaci samo moze taj "neko" moze biti bolji, nikako gori ? Jesi o tome razmisljao.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BlazKraljevic
Kontakt:

Post Postao/la BlazKraljevic » 28 feb 2013, 00:35

velez_mostar je napisao/la:
BlazKraljevic je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Blazkraljevic@

Ako sam ja idiot, onda si ti moron koji uzima stvari zdravo za gotovo, i ne vidi dalje od nosa.
Po tvojoj logici bi reprezentacije koje ulaze iz 2. i 3. sesira trebali zauzimati pozicije koje su im namjenjene pri zdrijebanju, i nikad se nista ne bi promjenilo, mislim da ti nisi idiot, ti si konjina koja je upregnuta da vuce, i ne smije gledati na stranu.

Razmisli malo glavurdom prije nego napises nesto, i okani se vrijedjanja jer cu te toliko spustiti da ces skontati da ti je mjesto u vukojebini u kojoj zivis, i ni na forumu se neces usuditi upustiti u diskusiju!
Cemu frka jarane, naravno da nisam mislio na tebe nego na majmuna koji je tvrdio da, ako se ne plasiramo selektora treba skalpirati, udaviti, smjeniti a ako se plasiramo onda to sve isto treba uraditi jer to nije nimalo njegova zasluga veci samo i iskljucivo igraca. Ja slabo pamtim imena, tako da se ne mogu sjetiti ko je to tvrdio, uglavnom ces se sloziti samnom da je majmuncina teska, je li tako? Da - tvdim to - timovi iz druge, trece...grupe bi trebali zauzimati te pozicije, eventualno jednu gore ili dole...i to se uglavnom i dogadja....medjutim mislim da sam dobro obasnio faktor iznenadjenja, uspjeha, fantasticnog uspjeha koji realno ne odgovara "stanju na terenu".... Neku su vec to pokazali primjerom, npr Slovenija...hocemo li i kada cemo mi???? AKO BOG DA, ISKRENO SE NADAM U OVIM KVALIFIKACIJAMA, makar kroz taj prokleti baraz. Ako ne, zemlja se i dalje okrece...mislim da bi bilo vrijeme potraziti nekoga drugoga da pokusa ostvariti to iznenadjenje i uspjeh, a Papetu - LEGENDI NASOJ BOSANSKOJ I DIKI I PONOSU SVAKOG BOSANCA od srca zahvaliti i pozeljeti srecu...Simple (za normalne ljude)
Ja sam napisao da ce za odlazak na SP(ako se desi), biti najzasluzniji igraci, njihov individualni kvalitet, zelja za odlaskom na isto, i milion drugih stvari, pa tek onda selektor..a ti si onoga ko je to napisao nazvao idiotom nad idiotima.

Zasto je po tebi Safet Susic ponos svih Bosanaca?Mozda je i Hercegovaca?
E brate onda si sam sebi kriv, ja sam samo opisao stanje onakvim kakvo je. Naravno, naravno i Hercegovaca...a i sire!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 feb 2013, 00:39

Kako su ovi Mostarci obuzeti tom "slavnom" Hercegovinom, takvih nema ni u Grudama ni Sirokom. :oops:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 28 feb 2013, 00:41

Blazkraljevic@, zasto je moja legenda, i ponos, i dika, kako si naveo Safet Susic?Zbog cega bi to trebao bit'?Ne kontam..

Elegant, nisi u toku, ne smaraj!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 28 feb 2013, 00:53

Za svaki nesupjeh, poraz ili remi, krivi su igraci koji nisu ispostovali ono sto im je trenerski mag Safet Susic rekao. Naravno svaka pobjeda pripada ovom trenerskom magu.
Za neodlazak na EP u Poljskoj i Ukrajini krivi su Edin Dezko ( jer je promasio onu kolosalnu priliku pocetkom utakmice ), potom Emir Spahic koji je skrivio nepostojeci penal, te Asmir Begovic koji taj penal nije uspio odbraniti.

Evo recimo, Pape cini koristan rad i sa djecom. Umjesto da se drogiraju djeca, hodaju po pijankama i diskotekama, on je odlucio dozvoliti pacenicima da pisu o njemu u kasne nocne sate na forumu. Samo njegovo ime i tema na ss.ba cini da se psi lutalice sklone sa ulice i pisu protiv njega na forumu.

Naravno, ima i nas koji odajemo pocast u njegovo ime s vremena na vrijeme na ovoj temi. Sva zahvala pripada Allahu a sav uspijeh fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pripada samo i jedino Safetu Susicu Papetu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 28 feb 2013, 00:56

Henderson je napisao/la:Za svaki nesupjeh, poraz ili remi, krivi su igraci koji nisu ispostovali ono sto im je trenerski mag Safet Susic rekao. Naravno svaka pobjeda pripada ovom trenerskom magu.
Za neodlazak na EP u Poljskoj i Ukrajini krivi su Edin Dezko ( jer je promasio onu kolosalnu priliku pocetkom utakmice ), potom Emir Spahic koji je skrivio nepostojeci penal, te Asmir Begovic koji taj penal nije uspio odbraniti.

Evo recimo, Pape cini koristan rad i sa djecom. Umjesto da se drogiraju djeca, hodaju po pijankama i diskotekama, on je odlucio dozvoliti pacenicima da pisu o njemu u kasne nocne sate na forumu. Samo njegovo ime i tema na ss.ba cini da se psi lutalice sklone sa ulice i pisu protiv njega na forumu.

Naravno, ima i nas koji odajemo pocast u njegovo ime s vremena na vrijeme na ovoj temi. Sva zahvala pripada Allahu a sav uspijeh fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pripada samo i jedino Safetu Susicu Papetu.
Je li se radi o ironiji, ili si stvarno ozbiljan?

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 28 feb 2013, 01:00

Ironija je to da neki uspjehe prepisuju igracima a neuspjehe selektoru.

A realnost je da obostranost u oba slucaja.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 28 feb 2013, 01:06

Safet Sušić je kriv što se prerano ridio. Da je mlađi 30 godina mi bismo Francuze potukli do koljena u sred Pariza, a i ako bi nam ukrali tekmu onda bi razvalili Portugalce jer nema tog Pepeta koji bi mogao učuvati Papeta.

BlazKraljevic
Kontakt:

Post Postao/la BlazKraljevic » 28 feb 2013, 01:06

velez_mostar je napisao/la:Blazkraljevic@, zasto je moja legenda, i ponos, i dika, kako si naveo Safet Susic?Zbog cega bi to trebao bit'?Ne kontam..

Elegant, nisi u toku, ne smaraj!
Ja sam rekao da je on ponos svakom CESTITOM i PRAVOM Bosancu, a na tvoje insistiranje dodao i Hercegovcu iako sam pod pojmom Bosanac pordrzumijevao od Bihaca do Zvornika, od Samca do Neuma...Dakle ako tebi nije, onda po mom misljenju nisi nista od onoga gore sto je napisano velikim slovima i onda ti nemam sta objasnjavati, ali eto, nesto sam bas respolozen danas...Bosna je mala, siromasna, napacena...na neki nacin i podjeljena drzava pa samim time je i veca stvar ako neko porijeklom iz te sredine napravi ono sto je napravio Safet Susic. Najbolji igrac u istoriji PSG, najbolji stranac koji je ikada igrao u Francuskoj, samo to je dovoljno da se bude ponosan... Ja licno sam mu zahvalan sto je prihvatio reprezentaciju BiH u momentu kad smo vapili za legendom, u momentu kada je sve izgledalo beznadezno. Zajedno sa Osimom mislim da je najzasluzniji sto uopste imamo reprezentaciju, iako mu je Platini to dobro naplatio onim poklonjenim penalom...Dalje bi bez ustezanja mogao reci da pet utakmica kada sam najvise uzivao i bio odusevljen igrom reprezentacije BiH - CETIRI su pod vodjstvom Safeta Suica, a gledao sam ama bas svaku.Onda sama situacija u nasoj grupi u koju smo izvuceni iz TRECEG sesira a na prvom mjestu smo, je takodje razlog za priznanja, kako Susicu, tako i igracima. Eto nadam se da sam bar djelimicno odgovorio na tvoje pitanje, a jos bi bio sretniji ako bi posle ovoga ti i ako SLUCAJNO ima neko slican tebi, realno sagledao situaciji i okano se majmunluka tipa "ako ne odemo kriv je SAMO Susic" odn. "ako odemo zasluzni su svi. SAMO NE SUSIC". Je.iga sta reci ako neko tako nesto kaze, nego ono sto sam vec rekao u prethodnim postovima.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 28 feb 2013, 01:26

Nakon recenice da ne bi bilo repke bez Susica i Osima sam odlucio da prestanem pisati bilo sta...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 feb 2013, 02:05

velez_mostar je napisao/la:Ne mogu da shvatim koliko ovdje pacenika ima koji udisu prdez Safeta Susica, drk.aju na rezultate

Nije mi jasno zasto se ovdje konstantno vrijedjaju forumasi koji pisu o Safetu Susicu, i njegovim losim potezima, mislim da bi se to trebalo sankcionirati od strane administratora.

Nije ni meni problem vrijedjati, ali to ne cinim iz respekta prema tudjem misljenju, bez obzira koliko se ne slagao s istim.
I vi sa ovim nasli diskutovati :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FoKa
Kontakt:

Post Postao/la FoKa » 28 feb 2013, 02:31

Dufresne je napisao/la:Jest prijatelju, samo sto si tada imao jace protivnike u grupi i 30% slabiju reprezentaciju-igracki, nego sto je Pape imao proslim kvalifikacijama!

Ti si predpostavljam se nadao da cemo izbaciti Portugal kroz baraz?
prijatelju, da su one dvije lopte usle (a to se desava jednom u sto godina, uostalom kao i gekasova stativa u grckoj), te da nismo primili jedan od glupljih golova u historiji fudbala zahvaljujuci jednom poluigracu...

znam, ovo je SBB-KBB prica, ali opet... bili smo tako blizu, a tako daleko (ovo govorim za prvi baraz, u ovom drugom su nas razbili kao beba zvecku)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 feb 2013, 03:05

Pljuvanje Papeta jos "in" ovdje. :lol: :lol: . E stvarno smo neiscrpan rudnik likova iz viceva. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 28 feb 2013, 03:45

harishp je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Ne mogu da shvatim koliko ovdje pacenika ima koji udisu prdez Safeta Susica, drk.aju na rezultate

Nije mi jasno zasto se ovdje konstantno vrijedjaju forumasi koji pisu o Safetu Susicu, i njegovim losim potezima, mislim da bi se to trebalo sankcionirati od strane administratora.

Nije ni meni problem vrijedjati, ali to ne cinim iz respekta prema tudjem misljenju, bez obzira koliko se ne slagao s istim.
Je li mi se cini, ili se javlja dezurni forumas :D, pa kad vec citiras nemoj brisati sta sam napisao, u prvoj citiranoj recenici slijedi...na rezultate protiv Liht, Lat, Lit...

Pa, eto, napisi ti nesto pametno, osim udisanja, velicanja lika i djela Safeta Susica, vjerovatno bi za njega ucinio puno vise osim samog promoviranja po forumu :D..laku noc.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 feb 2013, 08:38

BlazKraljevic je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
calcio je napisao/la:Treba biti skroman. Pogotovo jer nemamo ni stadiona da valja u drzavi, da nam timovi ispadaju u predkvalifikacijama od Maribora i Zete, itd. Sto se tice fudbalske infrakstrukture mi smo u rangu Somalije.
Ja ne znam, stvarno u cemu je problem? Kakva veze Somalija ima veze sa mojim pitanjem?

Da ponovim opet, da li ce za tebe odlazak u baraz u ovim kvalifikacijama, u ovoj grupi biti uspjeh?
Sta bi od kave, jarancino...navatali koga???????? :lol:
Kada su neke pametne cike kontale kako da organizuju svjetsko ili evropsko prvenstvo, a da budu jednako fer prema svakom, odlucili su da naprave nekakave tzv. "jakosne skupine", sto u prevodu znaci da se ne moze ni teoretski desiti da u jednoj grupi budu 4 od 5 najacih timova na svijetu a u drugoj 6 najslabijih pa da onda na EP dou Farska Ostva i Lihtejstajn, a otpanu Njemacka, Brazil, Holandija...itd, itd. Oni imaju svoje metode kako odredjuju pozicuju pojedine drzave te njezinu pripadnost odredjenoj grupi, i pokazalo se da je manje-vise to korektno. Pred ove kvalifikacije mi smo bili u sredini trece jakosne skupine sto je automatski znacilo da cemo u grupi za odlazak na SP imati DVIJE REPREZENTACIJE BOLJE NEGO STO SMO MI, sto znaci da svako mjesto bolje od treceg predstavlja iznenadjenje i dakoko uspjeh. Procenat mogucnosti IZNENADJENJA i USPJEHA je direktno u zavisnosti od toga koga smo dobili iz prethodne dvije grupe, ali i iz grupa ispod nas i jer i oni se nadaju iznenadjenju i uspjehu.Relativno smo dobro prosli, tako da se nada u IZNENADJENJE povecala kod svih normalnih ljudi, medjutim za idiote i bolesne mrzitelje svih bosanskih legendi, to je bio znak da pocnu sa poturanjem kukavicijeg jaja, odnosno lajanjem na sav glas, kako smo mi eto glavni favoriti pa samo ako idiotlucima selektora mozemo promasiti SP. Medjutim i nad idiotom ima idiot pa sam jednog cuo da veli: "i ako odemo, seletkor nije zasluzan pojma nema, to je do igraca.." :lol: :lol: :lol:
Daklem prosta stvar: NEUSPJEH - ispod treceg mjesta, OCEKIVANI REZULTATI - trece mjeto, USPJEH - drugo mjesto, FANTASTICAN USPJEH (igaca, selektora i saveza) - PRVO MJESTO I ODLAZAK NA SP.
Reprezentacija je solidna, nikako najaca koju smo imali, ne bih da blamiram nase igrace - nikada to nisam radio, ali ako bi posli od imena do imena...itekako bi shvtili da smo itekako imali boljih reprezentacija...cak u jednom periodu smo mogli sastaviti igrace koju su nastupali za Bejern, Barcelonu, Real Madrid, Atletico Madrid, Monako, itd, itd.
Hahahah, Blaz, prijatelju moj dobri... :lol:

Nece niko na kafu, ovi integalakticki strucnjaci za sve i svasta, su najjaci iza tastature, medjutim problem nastaje kad ih na kafu zovne, debil, levat, onaj ko juce poceo da gleda fudbal, onaj koji nema veze o zivotu, onaj koji mrzi Papeta, onaj koji ne voli BiH i slicni atributi (citaj mene), samo da ih upozna i da vidi s kim razgovara...Onda dolazi do problema, jer se ispostavlja, da ti strucnjaci pored ogromnog sportskog znanja koje posjeduju, takodjer su direktori velikih kompanija, imaju zene, djecu, ljubavnice i slicno, te oni apsolutno nemaju vremena da gube sa nekim levatima, da sa njima ispijaju kafe.... Ti strucnjaci, pored sto vode te firme, imaju porodice i slicno, svoje slobodno vrijeme upraznjavaju tako sto svoje astronomsko znanje iz sporta prenose preko foruma... :lol:

Aha, znaci u tome je problem! Znaci problem su te jakosne skupine, vidis da mi nisi rekao da te jakosne skupine postoje ja ne bih ni znao nista o njima...Sad mi su mi neke stvari mnogo jasnije... Zato predpostavljam na slijedecem EP u kosarci, Srbija, posto je bila u zadnjoj jakosnoj skupini u zrijebanju, ako osvoje bilo koje mjesto u grupnoj fazi osim posljednjeg ce biti uspjeh... :lol: Takodjer, za Makedoniju, koja je bila u prvoj jakosnoj skupini, svaki rezultat koji naprave losiji od prvog mjesta u ovoj grupi, ce biti neuspjeh... :lol: Blaz, moram ti reci da si me o ovoj informaciji o jakosnim skupinama, prosvjetlio, sad su mi neke stvari puno jasnije... :lol:

Zakljucak vezano za fudbal, mi smo u ovim kvalifikacija za Brazil, bili u 3. jakosnoj skupini, a posto smo bili u toj grupi, ako osvojimo 3. mjesto u kvalifikacijama, iza Grcke i Slovacke, kao nagradu Papetu, treba da produzimo ugovor na jos dva ciklusa... Ako kojim slucajem napravimo rezultat, pa budemo 2. grupi i odemo u baraz, Papetu trebamo, pored produzenja ugovora podignemo platu sa 5000 na 10 000 KM. Ako nekim ne vidjenim cudom budemo prvi u grupi, onda trebamo ga proglasiti za dozivotnog selektora BiH i da mu damo platu od 30 000 KM... :lol:

Samo me interesuje, koje je smo nagrade trebali da damo Blazu, kad nas je u grupi sa tadasnjom Danskom, Norveskom i Rumunijom, te tadasnjom nasom ekipom doveo do toga, da nas jedan gol djelio od EP... :lol: :lol:

Taj isti Blaz Sliskovic, je ponovio slican rezultat u slijedecim kvalifikacijama, gdje smo pored SCG i Spanije, bili treci, ali da smo kojim slucajem pobjedili u Beogradu, isli bi u baraz za SP 2006.... Samo me interesuje, zasto smo onda otpustili Blaza, nakon tih uspjeha? To mi nikako nije jasno... :?

Nikako mi nije jasno, da smo poslije kvalifikacija za SP 2010, otpustili Ciru, to mi stvarno nije jasno... :? Pazi, covjek je iza sebe ostavio jednu Belgiju i Tursku, koji su bili u boljim jakosnim skupinama od nas, odveo nas u baraz, a mi njega otpustili...To me malo buni... :lol:

I samo da dodam, pravda za Papeta! :lol:
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 28 feb 2013, 09:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 feb 2013, 08:40

harishp je napisao/la:

Hare, kako napreduje disertacija? :D
Pravda za Papeta!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 28 feb 2013, 08:46

Rule_hz je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Ne mogu da shvatim koliko ovdje pacenika ima koji udisu prdez Safeta Susica, drk.aju na rezultate protiv Liht, Lat. i Lit..pa, sta bi da smo zabili 5 komada Grckoj u gostima???
Cupali smo se protiv Grcke, razvalili nas na proste faktore, samo sretno dosli do boda, imamo jako teska gostovanja, prividno smo prvi u grupi, i to je to..ako je to dovoljno da velicamo amatere poput Safeta Susica, onda ne znam u cemu je fora??

Ako je za moj pojam Safet Susic ograniceni, poluamaterski trener koji ima priliku da vodi jednu kvalitetnu reprezentaciju na racun svog imena koje je stekao dobrim igrama, a nikako trenerskim radom, to ne bi trebalo nikoga licno ovdje vrijedjati, i rezultirati uvredama na moj racun.

Kakav bi forum bio da nemamo razlicita misljenja, da se svi slazemo oko necega, onda ne bi imali o cemu raspravljati, i argumentirano prezentirati stvari oko kojih se mimoilazimo.

Prosle kvalifikacije smo dosli do baraza, Portugal nas je namirio k'o vojnik kur.vu, i u cemu je fazon, ko mi moze opravdavati poteze tadasnjeg, i sadasnjeg trenera koji kao da je na pijaci kaze u javnosti "obecao sam ovome da brani u ovoj utakmici, a ovome u onoj", vjerujem kako je to vise nego neozbiljno u presudnim utakmicama.

Susiceve izjave kojima se svakodnevno potencijalni reprezentativni pitaju "da li smo dobrodosli u BiH repku" su i vise nego glupe, i slozio se sa mnom neko ili ne, to je tako.

Odlazak na SP nece biti plod Susicevog vodjenja ekipe, nego plod cinjenice da imamo preslabu grupu, najjacu ekipu, najvecu zelju..i td, i td..ned'o nam Bog da ovisimo o zamislima ovakvog profila trenera.
Katanec je prije utakmice to lijepo opisao, u prevodu "nema Susic puno posla"...

idi zovi svoju legendu duska bajevica i vahu nek nas on vodi :twisted: :twisted: PAPE JE VELEMAJSTOR INSTUTUCIJA OBOJICU i vise je postovaan neg bilo koji igrac tj ako je sadasnji trener iz bivse JUGE :!:
Mi svi trebamo da budemo ponosni na Papeta, radi svih njegovih rezultata koje je ostvario kao igrac...I kao igrac je bio puno bolji od Bajevica od Vahe, medjutim porediti Papeta sa Bajevicem i Vahom kao trenerima, je u najmanju ruku smijesno... :lol:
Pravda za Papeta!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 feb 2013, 08:54

Dufresne je napisao/la:
BlazKraljevic je napisao/la: Sta bi od kave, jarancino...navatali koga???????? :lol:
Kada su neke pametne cike kontale kako da organizuju svjetsko ili evropsko prvenstvo, a da budu jednako fer prema svakom, odlucili su da naprave nekakave tzv. "jakosne skupine", sto u prevodu znaci da se ne moze ni teoretski desiti da u jednoj grupi budu 4 od 5 najacih timova na svijetu a u drugoj 6 najslabijih pa da onda na EP dou Farska Ostva i Lihtejstajn, a otpanu Njemacka, Brazil, Holandija...itd, itd. Oni imaju svoje metode kako odredjuju pozicuju pojedine drzave te njezinu pripadnost odredjenoj grupi, i pokazalo se da je manje-vise to korektno. Pred ove kvalifikacije mi smo bili u sredini trece jakosne skupine sto je automatski znacilo da cemo u grupi za odlazak na SP imati DVIJE REPREZENTACIJE BOLJE NEGO STO SMO MI, sto znaci da svako mjesto bolje od treceg predstavlja iznenadjenje i dakoko uspjeh. Procenat mogucnosti IZNENADJENJA i USPJEHA je direktno u zavisnosti od toga koga smo dobili iz prethodne dvije grupe, ali i iz grupa ispod nas i jer i oni se nadaju iznenadjenju i uspjehu.Relativno smo dobro prosli, tako da se nada u IZNENADJENJE povecala kod svih normalnih ljudi, medjutim za idiote i bolesne mrzitelje svih bosanskih legendi, to je bio znak da pocnu sa poturanjem kukavicijeg jaja, odnosno lajanjem na sav glas, kako smo mi eto glavni favoriti pa samo ako idiotlucima selektora mozemo promasiti SP. Medjutim i nad idiotom ima idiot pa sam jednog cuo da veli: "i ako odemo, seletkor nije zasluzan pojma nema, to je do igraca.." :lol: :lol: :lol:
Daklem prosta stvar: NEUSPJEH - ispod treceg mjesta, OCEKIVANI REZULTATI - trece mjeto, USPJEH - drugo mjesto, FANTASTICAN USPJEH (igaca, selektora i saveza) - PRVO MJESTO I ODLAZAK NA SP.
Reprezentacija je solidna, nikako najaca koju smo imali, ne bih da blamiram nase igrace - nikada to nisam radio, ali ako bi posli od imena do imena...itekako bi shvtili da smo itekako imali boljih reprezentacija...cak u jednom periodu smo mogli sastaviti igrace koju su nastupali za Bejern, Barcelonu, Real Madrid, Atletico Madrid, Monako, itd, itd.
Hahahah, Blazu, prijatelju moj dobri... :lol:

Nece niko na kafu, ovi integalakticki strucnjaci za sve i svasta, su najjaci iza tastature, medjutim problem nastaje kad ih na kafu zovne, debil, levat, onaj ko juce poceo da gleda fudbal, onaj koji nema veze o zivotu, onaj koji mrzi Papeta, onaj koji ne voli BiH i slicni atributi (citaj mene), samo da ih upozna i da vidi s kim razgovara...Onda dolazi do problema, jer se ispostavlja, da ti strucnjaci pored ogromnog sportskog znanja koje posjeduju, takodjer su direktori velikih kompanija, imaju zene, djecu, ljubavnice i slicno, te oni apsolutno nemaju vremena da gube sa nekim levatima, da sa njima ispijaju kafe.... Ti strucnjaci, pored sto vode te firme, imaju porodice i slicno, svoje slobodno vrijeme upraznjavaju tako sto svoje astronomsko znanje iz sporta prenose preko foruma... :lol:

Aha, znaci u tome je problem! Znaci problem su te jakosne skupine, vidis da mi nisi rekao da te jakosne skupine postoje ja ne bih ni znao nista o njima...Sad mi su mi neke stvari mnogo jasnije... Zato predpostavljam na slijedecem EP u kosarci, Srbija, posto je bila u zadnjoj jakosnoj skupini u zrijebanju, ako osvoje bilo koje mjesto u grupnoj fazi osim posljednjeg ce biti uspjeh... :lol: Takodjer, za Makedoniju, koja je bila u prvoj jakosnoj skupini, svaki rezultat koji naprave losiji od prvog mjesta u ovoj grupi, ce biti neuspjeh... :lol: Blaz, moram ti reci da si me o ovoj informaciji o jakosnim skupinama, prosvjetlio, sad su mi neke stvari puno jasnije... :lol:

Zakljucak vezano za fudbal, mi smo u ovim kvalifikacija za Brazil, bili u 3. jakosnoj skupini, a posto smo bili u toj grupi, ako osvojimo 3. mjesto u kvalifikacijama, iza Grcke i Slovacke, kao nagradu Papetu, treba da produzimo ugovor na jos dva ciklusa... Ako kojim slucajem napravimo rezultat, pa budemo 2. grupi i odemo u baraz, Papetu trebamo, pored produzenja ugovora podignemo platu sa 5000 na 10 000 KM. Ako nekim ne vidjenim cudom budemo prvi u grupi, onda trebamo ga proglasiti za dozivotnog selektora BiH i da mu damo platu od 30 000 KM... :lol:

Samo me interesuje, koje je smo nagrade trebali da damo Blazu, kad nas je u grupi sa tadasnjom Danskom, Norveskom i Rumunijom, te tadasnjom nasom ekipom doveo do toga, da nas jedan gol djelio od EP... :lol: :lol:

Taj isti Blaz Sliskovic, je ponovio slican rezultat u slijedecim kvalifikacijama, gdje smo pored SCG i Spanije, bili treci, ali da smo kojim slucajem pobjedili u Beogradu, isli bi u baraz za SP 2006.... Samo me interesuje, zasto smo onda otpustili Blaza, nakon tih uspjeha? To mi nikako nije jasno... :?

Nikako mi nije jasno, da smo poslije kvalifikacija za SP 2010, otpustili Ciru, to mi stvarno nije jasno... :? Pazi, covjek je iza sebe ostavio jednu Belgiju i Tursku, koji su bili u boljim jakosnim skupinama od nas, odveo nas u baraz, a mi njega otpustili...To me malo buni... :lol:

I samo da dodam, pravda za Papeta! :lol:
Brutalno i istinito. :lol:

Podrzavam ovo za Papeta, 100% vec sad mu treba poduplati platu jer ovo sto imamo sada nikad niko nije ostvario. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 feb 2013, 11:25

idi zovi svoju legendu duska bajevica i vahu nek nas on vodi :twisted: :twisted: PAPE JE VELEMAJSTOR INSTUTUCIJA OBOJICU i vise je postovaan neg bilo koji igrac tj ako je sadasnji trener iz bivse JUGE :!:[/quote]

Safet Susic je bio igracina.Nas najbolji igrac svih vremena,ali tvoja konstatacija da je kao trener najcjenjeniji na prostoru bivse Yuge je smjesna,Hoces da kazes da je kao trener postovaniji od Bajevica koji je vodio 2 fudbalske instituciji AEK-a i Olimpijakos,Vahe koji je vodio jednog velikana kao sto je PSG na kojeg Pape pri samoj pomisli uzbudi se i dobije erekciju.Ili da je veci od velikog Ivice Osima koji je 2 puta odbio da postane trener Real Madrida,ili na prostoru bivse Yuge da je veci od Radomira Antica koji je trenirao Real Madrid i Barcelonu,ili Bore Milutinovica koji je uspio 5 razlicitih reprezentacija odvesti na prvenstva.I tamo sa svakom osim sa Kinom proci i grupnu fazu.

Daleko od toga da ja omalozavam Susica,ali igracka velicina i trenerska velicina su 2 potpuno razlicita pojma i ne znaci da je ako je neko bio igracina da ce biti i vrhunski trener,ili obrnuto ako je bio prosjecan igrac da ce biti i prosjecan i los trener.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 28 feb 2013, 11:35

Anarhija se sprema, dosta je bilo Papetove diktature! Vidim doslo se do zakljucka da mi upste ne trebamo Selektora niti pomocnike, ni Savez, ma ne treba nam ni Stadion! Dovoljno je da mi stavimo 4ili5 igraca na papir i odosmo u Brazil!
Dovoljni su nam forumasi koji nose zaprezne oglavine sa naušnjacima i nikad ih ne skidaju.
Safete(sejo) budi spreman kao i uvijek! ;)
[youtube][/youtube]
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.