FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

secer
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la secer » 28 feb 2013, 16:08

drugovi bez drugarica,
sta reci i koju posluku porati?
sta reci za hejnkesa, svajna i co?
istina da je hejnkes u prve 2 godine zas.ro sto se moglo zas.rati i samo ga je prijateljstvo sa ulinatorom ostavilo na klupi. da je na klupi baye sjedio bilo koji drugi trener, qrac bi uso u trecu sezonu, pa tamam se radilo o fergusonu ili murinju. ali, triba bit reala (ta nismo harishp :lol: ) i rec da je hejnko u ovoj trecoj sezoni napravio pakleni stroj kojem se nist zivo nemre suprostaviti. ko mere pobjedit ovaj bayern? jedino fc sadaka.
sta gvardiola mere popraviti? nista. jedino mozda da usavrsi tu zavrsnicu tj. da bayo loma vise pocne koristit one silne sanse koje kreira.
sexstajger :)
ja sam ga bio otpiso. jednostavno, nisam mogo vjerovat da se igrac nj. godina moze vratit i pruzati partije kakve je pruzao pod haalom. cak sam vjerovo da on ustvari nema kvaliteta tj. da je haalov sistem zasluzan za partije koje je pruzao. kad ono medjutim. :) vrhunska priredba svajnatora. za mene je bio drugi najbolji igrac tekme, tik iza vajdenfelera koji je svoje domuzanere spasio blamage :mrgreen: i ucinio da se ne obistini moja prognoza (5:1 za bayu).
ostali su bili dobri. dante :) king of kazneni.

e, sad se moram tivra na ono sto me je rastuzilo.
drugovi bez drugarica,
merel me neko utjesit i rec da na svijetu postoji mladi igrac koji bi mogo dostici riberijev nivo? :cry: :cry: :cry:
ev, stresem se kad se sjetim da ce on jednog dana zavrsit karijeru. :cry:
svaka cast robenu, svaka cast muliji, al nije to eto.
cak ni igracina roben nemre 1:1 zamijeniti grande riberija.odvlacenje protivnickih igraca i njihovo valjanje kao da se radi o chunjevima, kreiranje sansi iako ga non-stop udaraju, ideja kad ostalima ne ide, nemogucnost da ga se ustopa svih 90 min, lahkoca postizanja golova... nije sala kad se sas.eru grande murinjo i njegovi ´kraljevski´, pa na momente cetverica idu da zatvore velikog maga.

drugari, za mene je riberi najkorisniji igrac na svijetu.
da igra pravu poziciju (polutka) i da loma vise zabija, qrac bi mesituljak iz godine u godinu uzimao one silne nagrade. nenam, jedino da domuzarima maznemo gocinja... al i on je ´samo´ 70% riberija.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 28 feb 2013, 16:24

Ako ove sezone ne osvojite Ligu Prvaka e onda je neko bacio teske uroke na Minhen.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 feb 2013, 16:47

L_blancos je napisao/la:jedino da domuzarima maznemo gocinja... al i on je ´samo´ 70% riberija.
sinoc je bio na mozda 15-tak % Ribery-a

by the way, citam upravo na RTL teletextu da Bayern ne zeli Levata kupiti od BvB-a prije 2014.godine nego sto mu istekne ugovor, te da ga zele kao besplatnog igraca.
Da li je iko pomislio da su Herr Sammer i Herr Hönes toliko ludi da kesiraju polovanjacu neku 20 i kusur miliona €???
hahhaha, I don´t think so :D
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 feb 2013, 17:44

Teško je naći zamjenu za Riberya, ja trenutno ne vidim igrača koji bi ga mogao naslijediti. :(
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2013, 18:11

Opet šećo i Das verflixte 3. Jahr :lol:
Druga godina je ovo, nije valjda da ti se toliko odužilo. :mrgreen:

I nije Weidi branio neke neodbranjive, više je to bilo dobro postavljanje ili lošija preciznost igrača Bayerna.
Inače, što se tiče realizacije i tu malko griješiš. Ona je vidno popravljena.
Pojačan presing (bravo za mandžaru koji ne trčkara samo radi statistike), mnogo igrača sa tri plućna krila, odlične pripreme, vrhunski štimung...su neki od razloga zašto sve ovo valja.
Naravno, godina nakon srebra javlja i inat koji je probuđen da se konačno prođe prvi kroz cilj (jetzt erst recht).
Jaka klupa, trener koji je naučio gdje najviše škripi, dugovremeno održavanje dobre forme kod mnogih igrača (razlog: pojačana konkurencija), i tako dalje i tako bliže...

Neću da razmišljam o Ribijevom nasljedniku. Par godina (ako ostane zdrav - vjerovatno vrhunskih) je pred njim.
Dotad će se neko 'roditi'. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 18:20

Sve ovo stoji što je Gero rekao, iako ovo za Weidija moram reći da su intervencije bile neke baš spektakularne, mnogo golmana pogotovo onaj Danteov udarac glavom ne bi skinuli.

Impresivno je to što smo mi prije bez Riberyja mogli većinom sitniju buraniju dobit, a sada možemo i top timove.

Inače Uli Hoeness po prvi puta od kako je na nekoj funkciji u Bayernu (menadžer, te sad predsjednik), će vjerovatno propustiti jednu Bayernovu utakmicu, tačnije neće prisustvovat utakmici na stadionu. On želi u nedjelju da bodri košarkaše u velikom derbiju protiv prvoplasiranog Bamberga (inače usput naši košarkaši su na putu da se plasiraju u play off za prvaka, a već su u filal fouru Kupa Njemačke).

Još jednom je ponovljeno i to nakon tajnog susreta Rummenige i Sammera s Pepom u Zurichu u utorak, da velikih promjena i revolucije unutar ekipe neće biti. Pep će inače dovest trojicu asistenata. Špekulisalo se čak da je Pep i sinoć negdje na tribinama bio zamaskiran, ta informacija do sada nije potvrđena.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 28 feb 2013, 18:35

Zasluzena pobjeda.Dobro je Jupp rekao:Tocno smo za taj jedan gol bili bolji.Dante po ko zna koji put potvrdio da je u top 5 najboljih stopera na svijetu(meni osobno odmah iza Thiaga Silve).Bastian i Martinez odlicno funkcioniraju i jucer su bili jedni od najzasluznijih za pobjedu.Uzitak ih je gledati kako se nadopunjavaju.Mandzukic također odradio velik dio posla,a Robben zabio eurogol...ma svi su odigrali na visokom nivou.Kod Dortmunda me impresionirao Gotze.Uzitak ga je gledati.A Effe je sve opisao kakva je ovo bila utakmica puna zestine,borbe,tempa....hebo el clasicco,ovo je nogomet :!:

Atmosfera na stadionu fenomenalna.10 000 navijaca Dortmunda :o a recimo 39 navijaca Real Madrida je bilo u Amsterdamu pa se ponekad zapitam sto to zaista znaci biti velik klub :? Sudkurve je po ko zna koji puta bila fantasticna i nosili su ekipu do pobjede.A neki su opet pisali da imamo najgore navijace u Bundesligi :lol:
A smisao koreografije me je odusevio.https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 1338_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 feb 2013, 18:54

[youtube][/youtube] 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 feb 2013, 19:00

:mrgreen:

[youtube][/youtube]

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 feb 2013, 19:09

effe_sa je napisao/la: Špekulisalo se čak da je Pep i sinoć negdje na tribinama bio zamaskiran, ta informacija do sada nije potvrđena.
Evo macka, skriva se (mozda ga je i photoshop sakrio. :mrgreen: )

slika
gerdmuller je napisao/la:Dobro je Jupp rekao:Tocno smo za taj jedan gol bili bolji.
Ma Jupp je posenilio. :mrgreen:
Bolji smo bili za tri gola ne za jedan, samo sto su Milioneri imali mnogo srece pa se zavrsilo kako se zavrsilo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 feb 2013, 19:29

geronimo je napisao/la:Opet šećo i Das verflixte 3. Jahr
pa majke mu ga zabijem, nije valjda da mislis da sam glup?
kad govorim o godinama, mislim na fudbalske godine iliti sezone.
geronimo je napisao/la:Inače, što se tiče realizacije i tu malko griješiš. Ona je vidno popravljena.
pa sam si odgovorio na ovo:
geronimo je napisao/la:nije Weidi branio neke neodbranjive, više je to bilo dobro postavljanje ili lošija preciznost igrača Bayerna.
imamo perfektnu odbranu kojoj trenutno nema ravne, ili :?
e, jos da napad koji je trenutno odlican podignemo za stepenicu vise, bio bi to bayern unschlagbar. :twisted:
Saurman je napisao/la:trenutno ne vidim igrača koji bi ga mogao naslijediti.
+1 :cry:
effe_sa je napisao/la:Impresivno je to što smo mi prije bez Riberyja mogli većinom sitniju buraniju dobit, a sada možemo i top timove.
dafak :twisted:
domuz niti je bio niti ce biti top ekipa.
poklopile im se neke stvari + 365554323 vagona srece = ono sto su uradili u prosloj sezoni.
:mrgreen:
cekaj, da se domuz nije merebit zasitio :lol: jah, toliko su se zasitili da pustaju da ih jedan hamburger razbuca ko kakve amatere.
ps.
omere, jel to fotosop?

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 feb 2013, 20:06

secer je napisao/la:merel me neko utjesit i rec da na svijetu postoji mladi igrac koji bi mogo dostici riberijev nivo? :cry: :cry: :cry:
Saurman je napisao/la:Teško je naći zamjenu za Riberya, ja trenutno ne vidim igrača koji bi ga mogao naslijediti. :(
Po meni momci, ima jedan igrač koji je strašno sličan Riberyu: IKER MUNIAIN.

Momak ima prgavost, brzinu, tehniku, znanje, dribling i karakterno je sličan Fronku. Njegov prirodni nasljednik. Kada gledam njega, kao da gledam Riberya.

Da se mene pita, her mit ihm istog trenutka. A momak je samo 1992. godište. Das Problem: ugovor do 2015. godine i odštetna klauzula ( 40 milijuna, ako sam dobro zapamtio ).

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 feb 2013, 20:07

secer je napisao/la: omere, jel to fotosop?
Slika kruzi po drustvenoj mrezi ali bez nekih konkretnih objasnjenja, tako da je photoshop vrlo moguc.

Spominjete zamjenu za Riberya a ni sami ne znate u klubu imamo dragulja ili dragulje koji ce njega naslijediti. :mrgreen:
Birajte izmedju Shaqirija i Hojbjerga. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 28 feb 2013, 20:31

Omere, Omere... :)

nstrumenti dokazali: Ribery najbolji igrač svijeta!

Vrijedi pročitati!

Prema 'Opta - sport' sustavu mjerenja, 29-godišnji Francuz uvjerljivo nadmašuje Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Kaku, Lamparda, Gerrarda, Van Der Vaarta i Ronaldinha, sve mahom razvikanije igrače od njega.

Nema sumnje da je najbolji Bayernov igrač Franck Ribery sjajan igrač, krilo, paker. Neki čak idu toliko daleko da ga stavljaju u istu rečenicu s njegovim kraljevstvom Zinedineom Zidaneom.
Prema istraživanjima od početka sezone i praćenju igara osam velikih svjetskih zvijezda Chelseaja, Milana, Liverpoola, Barcelone, Manchester Uniteda i Real Madrida, statistika je pokazala neke frapantne podatke.
Ribery po utakmici ima preko 100 dodira s loptom! 102 u prosjeku, Messi skoro upola manje 53, Lampard 59, Gerrard 39, Kaka 34, C. Ronaldo 63, Ronaldinho 48, Van der Vaart 64.
Sam sebi priredi čak 46 posto prilika, Messi 23 posto, Ronaldo 25 posto, Kaka samo 13 posto. I onda podatak koji je zaista raritet – čak 77 posto Riberyevih udaraca završi untar okvira gola. U tom segmentu su mu najbliži C. Ronaldo sa 63 posto, Lampard sa 59 posto i Messi sa 53 posto.
Bayernova zvijezda može se hvaliti i onom 'jedino me faulom mogu zaustaviti' jer je i najviše faulirana od ostalih velikana. Gotovo pet puta u prosjeku po utakmici fauliraju Riberya, iza njega su Messi sa prosjekom od 3,6 faula po utakmici i C. Ronaldo sa ravno tri faula po utakmici.
Metropole

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 feb 2013, 20:48

Stefan Effenberg je napisao/la:Po meni momci, ima jedan igrač koji je strašno sličan Riberyu: IKER MUNIAIN.
et, bas sam se bio nacero i odgledo sam par puta atletiko, bas zbog muniaina.
u jednoj tekmi je stvarno briljiro i to u toj mjeri da sam pomislio da se radi o novom riberiju.
ali, isto tako moram rec da je u ostalim utakmicama bio prosjek tj. nije pravio razliku.
misljenja sam da je goce daleko kvalitetniji.
Omerbavarac je napisao/la:Slika kruzi po drustvenoj mrezi ali bez nekih konkretnih objasnjenja, tako da je photoshop vrlo moguc.
dakle, niko nije siguran. licno ne vjerujem da su mu ovi iz uprave dozvolili da setka po stadionu i syebaye koncentraciju.
efedroni je napisao/la:Omere, Omere... :)

Vrijedi pročitati!

Prema 'Opta - sport' sustavu mjerenja, 29-godišnji Francuz uvjerljivo nadmašuje Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Kaku, Lamparda, Gerrarda, Van Der Vaarta i Ronaldinha, sve mahom razvikanije igrače od njega.

Nema sumnje da je najbolji Bayernov igrač Franck Ribery sjajan igrač, krilo, paker. Neki čak idu toliko daleko da ga stavljaju u istu rečenicu s njegovim kraljevstvom Zinedineom Zidaneom.
Prema istraživanjima od početka sezone i praćenju igara osam velikih svjetskih zvijezda Chelseaja, Milana, Liverpoola, Barcelone, Manchester Uniteda i Real Madrida, statistika je pokazala neke frapantne podatke.
Ribery po utakmici ima preko 100 dodira s loptom! 102 u prosjeku, Messi skoro upola manje 53, Lampard 59, Gerrard 39, Kaka 34, C. Ronaldo 63, Ronaldinho 48, Van der Vaart 64.
Sam sebi priredi čak 46 posto prilika, Messi 23 posto, Ronaldo 25 posto, Kaka samo 13 posto. I onda podatak koji je zaista raritet – čak 77 posto Riberyevih udaraca završi untar okvira gola. U tom segmentu su mu najbliži C. Ronaldo sa 63 posto, Lampard sa 59 posto i Messi sa 53 posto.
Bayernova zvijezda može se hvaliti i onom 'jedino me faulom mogu zaustaviti' jer je i najviše faulirana od ostalih velikana. Gotovo pet puta u prosjeku po utakmici fauliraju Riberya, iza njega su Messi sa prosjekom od 3,6 faula po utakmici i C. Ronaldo sa ravno tri faula po utakmici.
iako mrzim citiranje dugackih tekstova, ovaj se jednostavno mora citirat. 8-)
sto se tice ovih podataka, amidza i bez njih zna da je riberi king, al nek si ih postavio, barem zbog ovih nevjernih toma.

riberi, heil dem kaiser :!:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 feb 2013, 20:54

efedroni je napisao/la:Omere, Omere... :)

Vrijedi pročitati!

Koliko ima ovom textu ? :mrgreen:

Mislim da je svima jasno kako je Iniesta najbolji igrac na svijetu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 feb 2013, 21:04

M4kaveli je napisao/la:Mislim da je svima jasno kako je Iniesta najbolji igrac na svijetu.
buuuuahahahahahhaaaaaaaa
iniesta je za klasu ili dvije slabiji od riberija.
spanija vs. francuska, barca vs. real, bayern vs. real - tekme u kojima su direktno igrali jedan protiv drugog, ili su igrali protiv istog protivnika. pogledaj te utakmice, pogledaj ko je sta radio i sve ce ti se samo kazati.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2013, 21:05

Saće Omer doći i reći da je ovo staro i da je već bajata 'vijest'. :lol:
Stefan Effenberg je napisao/la: Po meni momci, ima jedan igrač koji je strašno sličan Riberyu: IKER MUNIAIN.
Pa imamo ga već. Doduše, on je na pozajmici. :D

slika

i kad je bio mlađi. :mrgreen:

slika
Vom Jäger zum Gejagten

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 feb 2013, 21:10

secer je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Mislim da je svima jasno kako je Iniesta najbolji igrac na svijetu.
buuuuahahahahahhaaaaaaaa
iniesta je za klasu ili dvije slabiji od riberija.
spanija vs. francuska, barca vs. real, bayern vs. real - tekme u kojima su direktno igrali jedan protiv drugog, ili su igrali protiv istog protivnika. pogledaj te utakmice, pogledaj ko je sta radio i sve ce ti se samo kazati.
Pa valjda je obrnuto seceru. :mrgreen:

Uglavnom ove sezone zasjenio i velikog Messija.

Sad se pitam da li si ga ikako gledao ? :?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2013, 21:16

secer je napisao/la: pa majke mu ga zabijem, nije valjda da mislis da sam glup?
kad govorim o godinama, mislim na fudbalske godine iliti sezone.
Daleko bilo. 8-)
Jopet mi nijesi jasan. Jupko će u junu napuniti dvi godine rada u Bavarskoj. :(
Kakve tri fudbalske godine iliti sezone? :?
Da nisam ja glup. :mrgreen:
secer je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Inače, što se tiče realizacije i tu malko griješiš. Ona je vidno popravljena.
pa sam si odgovorio na ovo:
geronimo je napisao/la:nije Weidi branio neke neodbranjive, više je to bilo dobro postavljanje ili lošija preciznost igrača Bayerna.
Meni bi mrsko da istaknem "da je to bio slučaj sve do sinočnje utakmice" i ti se namah upecao na to. :D
I Saša Matić (harishp, prozbori koju i ovdje. neće suleta niko maketi sa klupe :lol: ) je to primjetio.
Govorim o ovogodišnjim utakmicama (arsići, kujraci, firtaneri, tuhelići, švabići... :lol: ).
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.