FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2013, 22:14

secer je napisao/la: je l´ se meni cini ili ovaj rajf stvarno mrzi bayern?
imam osjecaj da navija za sve bayernove protivnike.
Rek'o bih da ti se samo čini.
Mnogi su pričali da je zagriženi Bayernovac, te onda Lauternovac i šta sve ne.
Lik se razumije u fucu i to je najbitnije. Ne smara, podatke daje pravovremeno (kada se ništa ne dešava na terenu) i....osjeti gol na milju. :mrgreen:
Ono što su on i Jauch uradili prilikom pada gola na Bernabeu ni Spilberg ne bi bolje režirao. :D
FFT und T :D je dobar, ali nekako blag i nedovoljno prezentan.

Ah, kad bi htjeli mogli bismo na temi BuLija napisati desetine stranica o njihovim komentatorima. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 feb 2013, 22:18

Momci sta reci ,situacija je slijedeca,titula pokorena ,kup na pragu,LP tu sve snage usmjeriti ,miljenici srece nismo bili u zadanja dva finala to je svakome normalnom covjeku jasno ,ove sezone imamo jako dobre sanse da veoma daleko doguramo .Sta ce biti , kako ce biti to niko ne zna sto se tice LP ,ali sam ubjeden da ce ova generacija bayerna dici taj trofej veoma brzo ,zasluzili su .

Mi imamo igrace bar oni koji nose bayern da su na vrhuncu karijere.ribery,roben svincek,dante ,capitano lahm,gomez ,i zaista bi bilo tuzno da ne osvoje ono o cemu sanjaju mnogi veliki igraci,a mnogima od njih je taj san ostao i ne dosanjan

Ovom bayernu je sudeno da osvoji ovaj velicanstveni trofej ,i da ponovo zagospodari evropskim tronom.
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 28 feb 2013, 22:20, ukupno mijenjano 3 puta.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 feb 2013, 22:19

Ja nemam muda da opet pogledam finale Lige prvaka prosle godine.
I ne vjerujem da cu imati ikada :D mozda za 10-ak godina.

Neki ruzan i cudan osjecaj u stomaku..
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 feb 2013, 22:23

secer je napisao/la:et, bas sam se bio nacero i odgledo sam par puta atletiko, bas zbog muniaina.
u jednoj tekmi je stvarno briljiro i to u toj mjeri da sam pomislio da se radi o novom riberiju.
ali, isto tako moram rec da je u ostalim utakmicama bio prosjek tj. nije pravio razliku.
misljenja sam da je goce daleko kvalitetniji.
Ma ja ga gledam dosta ove sezone i treba reći da ove sezone njegovi suigrači igraju iznimno sebičan nogomet i izgleda da se svaki hoće prodati.

A Muniain pokušava odigrati i traži pass igru a ovi ga izbjegavaju i svaki igra svoju igru. Zbog toga i takvi rezultati. I primjećujem da se puno vraća u obranu što znači da nije razvikana zvijezda.

Njegova cijena puno govori o njemu ( naravno, nije ona jedino i glavno mjerilo ) i o kakvom se talentu radi dok ti isti sebičnjaci, de Marcos Susaeta Gomez, vrijede puno manje a sebični, prepotentni i napuhani do bola.

Ma dobro, nećemo sada dužit, svatko ima svoje mišljenje i to je to.

Goetze? Hmmmm............ Eines tages muss er Rot tragen!!!

@ gero kralju, oplakah!!! :D :D :D

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 28 feb 2013, 22:26

ceze je napisao/la:Ja nemam muda da opet pogledam finale Lige prvaka prosle godine.

+1 :(
24.04.1991.
Stern des südens

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 feb 2013, 22:26

Saurman je napisao/la: slika

Dominacija.
Zapravo statistika ne pokazuje dovoljno koliko je Bayern sinoć bio bolji.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 feb 2013, 22:31

http://25.media.tumblr.com/e7b7babcc847 ... o1_500.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

Elegancija.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 feb 2013, 22:32

ceze je napisao/la:Ja nemam muda da opet pogledam finale Lige prvaka prosle godine.

Ja sam pogledao...... Nisam mogao izdržati a da ne pogledam sve te šanse.....

Šta reći osim da sam opet osjetio jad, tugu i bijes!!!!!!

Jednostavno je nevjerojatno što smo mi sve promašili u tom finalu...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 28 feb 2013, 22:37

farinelli123 je napisao/la:http://25.media.tumblr.com/e7b7babcc847 ... o1_500.gif

Elegancija.
Klasa igrač, malo spor ali klasa.

Trenutno mu fali snage za svih 90 minuta. Nekako mi je i protiv Arsenala i sad jučer pao u snagi već negdje oko 70. minute tako da ima prostora za napredak.

Nakon pravih ljetnjih priprema očekujem još jačeg Javia.

No i ovakav plijeni potezima, bilo obrambenim bilo napadačkim.

Zbog toga, bilo bi dobro da mu se pridruži još koji Španac u Bayernu jer su momci stvarno iznimno nadarena nacija.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 feb 2013, 22:49

geronimo je napisao/la:Saće Omer doći i reći da je ovo staro i da je već bajata 'vijest'. :lol:
:lol: :lol:
Al' fakat, no preduhitrise me. :twisted:
Zlobnici jedni. :evil:
efedroni je napisao/la:Omere, Omere... :)
Reci efedroni, ko diro? :mrgreen:

Pazi samo slavlja, koji je to kralj. 8-)
slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 feb 2013, 22:52

Pobjeda protiv Dortmunda ocekivana s obzirom kako Bayern igra ove sezone, a pogotovu u 2013 godini.
Dortmundovci s druge strane u posljednje vrijeme vec duzi period ne znaju za pobjedu. Pobjeda protiv ovog Dortmunda je lijepa samo zbog toga sto ih se nije pobijedilo vec duze vremena ( ako izuzmemo onu utakmicu u superkupu ). Inace ruku na srce bez obzira koliko je Dortmund napredovao zadnjih godina i dalje nisu na nivou ovog Bayerna i pobjeda protiv istih ne bi trebala doci u pitanje.
Sto se tice osvajanja trofeja, ja bih odmah dao i Bundesligu i DFB kup za klempu. Iz prostog razloga sto i kada bi Bayern sada istupio iz Bundeslige i ne igrao jedno 20-tak ili vise godina opet ga niko ne bi mogao sustici po borju titula u ovim takmicenjima. Bayern je u protekle 3 godine barem zasluzio 1 trofej LP-a i stvarno mislim da bi taj trofej trebao doci ove godine, a ne da se na njega ceka dodatne 3 ili 4 godine. Grijeh je da se ova generacija Bayernovih igraca ne okruni najvrednijim trofejom na svijetu. Bez obzira sto Bayo u protekle 2 sezone nije osvajao ipak je igra plijenila, samo je falilo i malo srece pogotovo da se dodje do trofeja LP-a.
Zakljucak ovogodisnji i ovosezonski Bayern zasluzuje klempu vise od bilo kojeg kluba, ne samo rezultatima boljim od svih ostalih klubova nego i zbog svega pokazanog u LP-a proteklih godina. Lijepo je osvojiti i Bundesligu i DFB kup ali jedan trofej je Bayern posebno zasluzio a to je trofej za najbolji tim u Europi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 feb 2013, 22:58

Stefan Effenberg je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:http://25.media.tumblr.com/e7b7babcc847 ... o1_500.gif

Elegancija.

Trenutno mu fali snage za svih 90 minuta. Nekako mi je i protiv Arsenala i sad jučer pao u snagi već negdje oko 70. minute tako da ima prostora za napredak.

Zbog toga, bilo bi dobro da mu se pridruži još koji Španac u Bayernu jer su momci stvarno iznimno nadarena nacija.
Opasan igrac, bas opasan. Pokazuje sve vise iz utakmice u utakmicu. Jes' da nije najbrzi, to stoji, ali ima neke kvalitete kojima nadomesti taj nedostatak brzine. Na osnovu ovih utakmica do sada, ono sto sam ja uspeo da primetim je neverovatan osecaj za prostor, za kretanje, kako sopstveno tako i polozaj i kretanje saigraca. I, naravno, kad ima loptu, nekako zna da navuce 2-3-4 protivnicka igraca oko sebe, a onda se tako "iskusno" oslobodi lopte, i otvara ogroman prostor sa ostale. To me fascinira kod njega. Jako pouzdan s loptom. To sam najvise primetio u kombinacijama sa najboljim bekom na svetu. Ponekad kad ga gledam deluje mi staticno, tromo, ono kad stoji na sredini i gleda u zemlju, kao da je odsutan, ali.

Sto se tice Spanaca, nemam neko misljenje da li bi bilo dobro ili ne dovoditi ih. Dodouse, ne bih voleo invaziju igraca iz tog "kontigenta" ,Bajern nije Bajern kad nema 6-7 reprezentativaca Nemacke u prvih 11.
I da, u neku ruku mi je i drago sto dolazi Gvardiola, ali ipak je to mac s dve ostrice. Imam utisak da cemo izgubiti malo na taktici. Kod Jupa znamo kad treba da se stane na loptu,kad se uspori tempo, a ne da se srlja svih 90 minuta. Mislim, otkud znam, nadam se da nece da bude ona cuvena recenica kao za vreme mandata u Barseloni: "Napad, napad, napad"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 23:00

geronimo je napisao/la:
secer je napisao/la: je l´ se meni cini ili ovaj rajf stvarno mrzi bayern?
imam osjecaj da navija za sve bayernove protivnike.
Rek'o bih da ti se samo čini.
Mnogi su pričali da je zagriženi Bayernovac, te onda Lauternovac i šta sve ne.
On jeste navijča K'lauterna, to većinom ističe i stavlja u svoju biografiju. Prema Bayernu zna često pokazati simpatije. Ja i amerosm smo jednom raspravljali, jer on tvrdi kako Reif navija za Bayern, ali samo puca priču da je Bayern-fan. Ipak stoji ovo oficijelno da je Lauternovac.
Dosta je dobar komentator, mnogo toga zna, komentari su mu često i duhoviti. Ali zna nekad i on kenjat i nekad previše počne uzdizat ekipe koje su na vrhuncu, a onda kad ta ekipa doživi padove on je odjednom pretjerano kritikuje. Sve u svemu jedan dobar komentator, većinom zanimljiv. Spomenuo si taj njegov nastup s Jauchom, kada su se srušili golovi u Madridu, to je bila vrhunska stvar i čak je to u Njemačkoj proglašeno jednim od velikih tv događaja, dan danas se spominje.

A što se komentatora tiče, meni je ipak najjači Wolf Christoph Fuss, a odmah bi iza došao Marcel Reif, pa ide Bella sa ZDF, Hansi Kuper je dobar i zanimljiv isto, grof Fritz..... :)

A za tebe sad pitanje ko je od komentatora veliki navijač Bayerna, a nije među navedenim? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 feb 2013, 23:00

Stefan Effenberg je napisao/la:

Elegancija.

Pa vjerovatno ce Guardiola i dovesti jos nekog.
Tipujem na Isca ili Muniaina.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 feb 2013, 23:03

Jedanaest najplaćenijih nogometaša današnjice po sezoni:

1. Samuel Eto'o - 20 miliona eura
2. Lionel Messi - 15 miliona eura
3. David Silva - 13 miliona eura
4. Yaya Toure - 13 miliona eura
5. Ashley Cole - 12,4 miliona eura
6. Cristiano ronaldo - 10 miliona eura
7. Philip Lahm - 10 miliona eura
8. Franck Ribery - 10 miliona eura

9. Thiago Silva - 9,8 miliona eura
10. John Terry - 9,5 miliona eura
11. Iker Casillas - 6 miliona eura

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 23:09

Ove plate su neke tačne, neke nisu. Ronaldo mislim da ima više od Riberyja i Lahma.
Naime Lahm i Ribery imaju neku platu u ovom iznosu od 10 milki, ali to je brutto, tako da primaju nekih 7 miliona netto. To je znači ona čista plata bez premija. E sad na nekim ovim listama neko stavi ukupnu zaradu igrača (plata, premije, marketing, znači i ono što izvan terena zarade....) Zato sad kod ove liste nisam siguran, dal su ove ostale netto ili bruto. Nekako mi se čini da su izmiješali to.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 feb 2013, 23:11

M4kaveli je napisao/la:Odakle ti ove plate ?
http://www.klix.ba/sport/nogomet/ovako- ... /130228149" onclick="window.open(this.href);return false;
od ranije znam da ribery prima volku platu al ovo bas cudno da kristina ronaldo ima ko jusuf platu :roll: neko pravio redosljed kako mu se koji igrac svidja :lol:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 feb 2013, 23:28

M4kaveli je napisao/la::lol:
A divi tog Conce jes' se ustelio kod kineza. :mrgreen:
Čuo sam za njega jedino kad sam ove liste plata gledao :D
Mada je ovo sve otislo u pm kad su u pitanju plate, cuj 20 miliona za godinu dana bez raznih bonusa i sponzora.
Uz duzno postovanje, vise nego pretjerano.
Ali oticemo daleko, tako da.. :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 mar 2013, 00:18

effe_sa je napisao/la: A za tebe sad pitanje ko je od komentatora veliki navijač Bayerna, a nije među navedenim? :)
Waldemar (ex-brko) Hartmann je poznati lederhozetrega. Ali on nije komentator.
Poschmann (zdf) nije, Wontora (****) je Bremenov fan, Johannes B. Kerner ( s njegovim debijem na TV-ekranima počinje moje praćenje BL), kolega (bivši naravno) Beckmann je Herthin fan.
Pamtim i cijenim velikana Ruhrpotta Werner Hanscha, kao i svu tu ex SAT 1 ekipu: Herrmann, Dahlmann, Hansi Küpper, Fuss (jel taj ima nekog imenjaka što je prije prenosio na Sat1?).
Bella mi se ne sviđa (iako zna napraviti štimung i ima jako dopadljiv glas) iz razloga što često griješi i ponekad je previše odsutan. Wark nije loš, ali i on zna 'zakreštati' i kad treba i kad ne treba. :)

slika

Veliki Bavarac.

Njegov kolega, čijih se prenosa sa užitkom sjećam
slika

Koji je pod stare dane totalno pandrkno :lol:

I još da spomenem ovu legendu:

slika

Pred njegov mikrofon (uz aut-liniju) je svako stao u proteklih 30-40 godina...

slika

P.S. Jesam i ja zaredao sa postavljanjem slika :oops: Oprostite, neće se (dugo) ponoviti.
Effe je kriv. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 mar 2013, 00:19

Omerbavarac je napisao/la:
Pazi samo slavlja, koji je to kralj. 8-)
slika
Hvala za ovu sliku!!!

Najjaci AR 10, kaze da nece biti nikakav problem ako ga trener sad stavi na klupi protiv Hoffenheima. Pa ko ima srca sad da te stavi na klupu, priznajem ne moze ni Müller na klupu, ali Robben zasluzuje da igra podjednako dugo kao i Müller!!!!
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: debug i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []