FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 28 feb 2013, 22:52

Pobjeda protiv Dortmunda ocekivana s obzirom kako Bayern igra ove sezone, a pogotovu u 2013 godini.
Dortmundovci s druge strane u posljednje vrijeme vec duzi period ne znaju za pobjedu. Pobjeda protiv ovog Dortmunda je lijepa samo zbog toga sto ih se nije pobijedilo vec duze vremena ( ako izuzmemo onu utakmicu u superkupu ). Inace ruku na srce bez obzira koliko je Dortmund napredovao zadnjih godina i dalje nisu na nivou ovog Bayerna i pobjeda protiv istih ne bi trebala doci u pitanje.
Sto se tice osvajanja trofeja, ja bih odmah dao i Bundesligu i DFB kup za klempu. Iz prostog razloga sto i kada bi Bayern sada istupio iz Bundeslige i ne igrao jedno 20-tak ili vise godina opet ga niko ne bi mogao sustici po borju titula u ovim takmicenjima. Bayern je u protekle 3 godine barem zasluzio 1 trofej LP-a i stvarno mislim da bi taj trofej trebao doci ove godine, a ne da se na njega ceka dodatne 3 ili 4 godine. Grijeh je da se ova generacija Bayernovih igraca ne okruni najvrednijim trofejom na svijetu. Bez obzira sto Bayo u protekle 2 sezone nije osvajao ipak je igra plijenila, samo je falilo i malo srece pogotovo da se dodje do trofeja LP-a.
Zakljucak ovogodisnji i ovosezonski Bayern zasluzuje klempu vise od bilo kojeg kluba, ne samo rezultatima boljim od svih ostalih klubova nego i zbog svega pokazanog u LP-a proteklih godina. Lijepo je osvojiti i Bundesligu i DFB kup ali jedan trofej je Bayern posebno zasluzio a to je trofej za najbolji tim u Europi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 feb 2013, 22:58

Stefan Effenberg je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:http://25.media.tumblr.com/e7b7babcc847 ... o1_500.gif

Elegancija.
Klasa igrač, malo spor ali klasa.

Trenutno mu fali snage za svih 90 minuta. Nekako mi je i protiv Arsenala i sad jučer pao u snagi već negdje oko 70. minute tako da ima prostora za napredak.

Nakon pravih ljetnjih priprema očekujem još jačeg Javia.

No i ovakav plijeni potezima, bilo obrambenim bilo napadačkim.

Zbog toga, bilo bi dobro da mu se pridruži još koji Španac u Bayernu jer su momci stvarno iznimno nadarena nacija.
Opasan igrac, bas opasan. Pokazuje sve vise iz utakmice u utakmicu. Jes' da nije najbrzi, to stoji, ali ima neke kvalitete kojima nadomesti taj nedostatak brzine. Na osnovu ovih utakmica do sada, ono sto sam ja uspeo da primetim je neverovatan osecaj za prostor, za kretanje, kako sopstveno tako i polozaj i kretanje saigraca. I, naravno, kad ima loptu, nekako zna da navuce 2-3-4 protivnicka igraca oko sebe, a onda se tako "iskusno" oslobodi lopte, i otvara ogroman prostor sa ostale. To me fascinira kod njega. Jako pouzdan s loptom. To sam najvise primetio u kombinacijama sa najboljim bekom na svetu. Ponekad kad ga gledam deluje mi staticno, tromo, ono kad stoji na sredini i gleda u zemlju, kao da je odsutan, ali.

Sto se tice Spanaca, nemam neko misljenje da li bi bilo dobro ili ne dovoditi ih. Dodouse, ne bih voleo invaziju igraca iz tog "kontigenta" ,Bajern nije Bajern kad nema 6-7 reprezentativaca Nemacke u prvih 11.
I da, u neku ruku mi je i drago sto dolazi Gvardiola, ali ipak je to mac s dve ostrice. Imam utisak da cemo izgubiti malo na taktici. Kod Jupa znamo kad treba da se stane na loptu,kad se uspori tempo, a ne da se srlja svih 90 minuta. Mislim, otkud znam, nadam se da nece da bude ona cuvena recenica kao za vreme mandata u Barseloni: "Napad, napad, napad"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 23:00

geronimo je napisao/la:
secer je napisao/la: je l´ se meni cini ili ovaj rajf stvarno mrzi bayern?
imam osjecaj da navija za sve bayernove protivnike.
Rek'o bih da ti se samo čini.
Mnogi su pričali da je zagriženi Bayernovac, te onda Lauternovac i šta sve ne.
On jeste navijča K'lauterna, to većinom ističe i stavlja u svoju biografiju. Prema Bayernu zna često pokazati simpatije. Ja i amerosm smo jednom raspravljali, jer on tvrdi kako Reif navija za Bayern, ali samo puca priču da je Bayern-fan. Ipak stoji ovo oficijelno da je Lauternovac.
Dosta je dobar komentator, mnogo toga zna, komentari su mu često i duhoviti. Ali zna nekad i on kenjat i nekad previše počne uzdizat ekipe koje su na vrhuncu, a onda kad ta ekipa doživi padove on je odjednom pretjerano kritikuje. Sve u svemu jedan dobar komentator, većinom zanimljiv. Spomenuo si taj njegov nastup s Jauchom, kada su se srušili golovi u Madridu, to je bila vrhunska stvar i čak je to u Njemačkoj proglašeno jednim od velikih tv događaja, dan danas se spominje.

A što se komentatora tiče, meni je ipak najjači Wolf Christoph Fuss, a odmah bi iza došao Marcel Reif, pa ide Bella sa ZDF, Hansi Kuper je dobar i zanimljiv isto, grof Fritz..... :)

A za tebe sad pitanje ko je od komentatora veliki navijač Bayerna, a nije među navedenim? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 feb 2013, 23:00

Stefan Effenberg je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:http://25.media.tumblr.com/e7b7babcc847 ... o1_500.gif

Elegancija.
Klasa igrač, malo spor ali klasa.

Trenutno mu fali snage za svih 90 minuta. Nekako mi je i protiv Arsenala i sad jučer pao u snagi već negdje oko 70. minute tako da ima prostora za napredak.

Nakon pravih ljetnjih priprema očekujem još jačeg Javia.

No i ovakav plijeni potezima, bilo obrambenim bilo napadačkim.

Zbog toga, bilo bi dobro da mu se pridruži još koji Španac u Bayernu jer su momci stvarno iznimno nadarena nacija.
Pa vjerovatno ce Guardiola i dovesti jos nekog.
Tipujem na Isca ili Muniaina.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 feb 2013, 23:03

Jedanaest najplaćenijih nogometaša današnjice po sezoni:

1. Samuel Eto'o - 20 miliona eura
2. Lionel Messi - 15 miliona eura
3. David Silva - 13 miliona eura
4. Yaya Toure - 13 miliona eura
5. Ashley Cole - 12,4 miliona eura
6. Cristiano ronaldo - 10 miliona eura
7. Philip Lahm - 10 miliona eura
8. Franck Ribery - 10 miliona eura

9. Thiago Silva - 9,8 miliona eura
10. John Terry - 9,5 miliona eura
11. Iker Casillas - 6 miliona eura

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 23:09

Ove plate su neke tačne, neke nisu. Ronaldo mislim da ima više od Riberyja i Lahma.
Naime Lahm i Ribery imaju neku platu u ovom iznosu od 10 milki, ali to je brutto, tako da primaju nekih 7 miliona netto. To je znači ona čista plata bez premija. E sad na nekim ovim listama neko stavi ukupnu zaradu igrača (plata, premije, marketing, znači i ono što izvan terena zarade....) Zato sad kod ove liste nisam siguran, dal su ove ostale netto ili bruto. Nekako mi se čini da su izmiješali to.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 28 feb 2013, 23:11

M4kaveli je napisao/la:Odakle ti ove plate ?
http://www.klix.ba/sport/nogomet/ovako- ... /130228149" onclick="window.open(this.href);return false;
od ranije znam da ribery prima volku platu al ovo bas cudno da kristina ronaldo ima ko jusuf platu :roll: neko pravio redosljed kako mu se koji igrac svidja :lol:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 feb 2013, 23:28

M4kaveli je napisao/la::lol:
A divi tog Conce jes' se ustelio kod kineza. :mrgreen:
Čuo sam za njega jedino kad sam ove liste plata gledao :D
Mada je ovo sve otislo u pm kad su u pitanju plate, cuj 20 miliona za godinu dana bez raznih bonusa i sponzora.
Uz duzno postovanje, vise nego pretjerano.
Ali oticemo daleko, tako da.. :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 mar 2013, 00:18

effe_sa je napisao/la: A za tebe sad pitanje ko je od komentatora veliki navijač Bayerna, a nije među navedenim? :)
Waldemar (ex-brko) Hartmann je poznati lederhozetrega. Ali on nije komentator.
Poschmann (zdf) nije, Wontora (****) je Bremenov fan, Johannes B. Kerner ( s njegovim debijem na TV-ekranima počinje moje praćenje BL), kolega (bivši naravno) Beckmann je Herthin fan.
Pamtim i cijenim velikana Ruhrpotta Werner Hanscha, kao i svu tu ex SAT 1 ekipu: Herrmann, Dahlmann, Hansi Küpper, Fuss (jel taj ima nekog imenjaka što je prije prenosio na Sat1?).
Bella mi se ne sviđa (iako zna napraviti štimung i ima jako dopadljiv glas) iz razloga što često griješi i ponekad je previše odsutan. Wark nije loš, ali i on zna 'zakreštati' i kad treba i kad ne treba. :)

slika

Veliki Bavarac.

Njegov kolega, čijih se prenosa sa užitkom sjećam
slika

Koji je pod stare dane totalno pandrkno :lol:

I još da spomenem ovu legendu:

slika

Pred njegov mikrofon (uz aut-liniju) je svako stao u proteklih 30-40 godina...

slika

P.S. Jesam i ja zaredao sa postavljanjem slika :oops: Oprostite, neće se (dugo) ponoviti.
Effe je kriv. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 mar 2013, 00:19

Omerbavarac je napisao/la:
Pazi samo slavlja, koji je to kralj. 8-)
slika
Hvala za ovu sliku!!!

Najjaci AR 10, kaze da nece biti nikakav problem ako ga trener sad stavi na klupi protiv Hoffenheima. Pa ko ima srca sad da te stavi na klupu, priznajem ne moze ni Müller na klupu, ali Robben zasluzuje da igra podjednako dugo kao i Müller!!!!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 mar 2013, 01:14

geronimo je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: A za tebe sad pitanje ko je od komentatora veliki navijač Bayerna, a nije među navedenim? :)
Waldemar (ex-brko) Hartmann je poznati lederhozetrega. Ali on nije komentator.
Waldemar naš čovjek..... ;)
geronimo je napisao/la: Pamtim i cijenim velikana Ruhrpotta Werner Hanscha, kao i svu tu ex SAT 1 ekipu: Herrmann, Dahlmann, Hansi Küpper, Fuss (jel taj ima nekog imenjaka što je prije prenosio na Sat1?).
Eh ubode ga ti ovde Gero. Herrman, Thomas Herrmann je jedan pravi bavarac. 8-) Hansch je uvijek legenda bio, sad se povukao, nešto mislim na radiju radi, a inače je Schalkeovac. A Fuss je bio na SAT1-U, sad je na SKY-u. Ostao zapamčen i po rečenici: HASTA LA VISTA, BAYERN FINALISTA (na HRT-u komentator sličan fazon izveo, samo na rukometnom prvenstvu... :) ).
Evo mu i sličice:
slika

slika
Rubi je naš čovjek..... :)

geronimo je napisao/la: I još da spomenem ovu legendu:

slika

Pred njegov mikrofon (uz aut-liniju) je svako stao u proteklih 30-40 godina...

slika

P.S. Jesam i ja zaredao sa postavljanjem slika :oops: Oprostite, neće se (dugo) ponoviti.
Effe je kriv. :mrgreen:
Rolf legenda novinarska, ali gledao sam jednu emisiju u kojoj priča o tome koliko se radovao Bayernovim porazima, doduše čini mi se samo protiv Werdera, jer valjda je njihov navijač.

E eto, možda se nekom čini ovo ko off, ali nije. Bayern je dovoljno spominjan u prethodnim redovima. :)
A o ovom možemo nastaviti nekad na temi BuLi. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 mar 2013, 02:08

slika

Za pobjedu protiv zutalja svaki igrac koji je bio u kadru kasirao je dodatnih 50 000 extra premije

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 mar 2013, 02:27

Siguran sam da ove gore navedene place nisu tacne, jer sam ubijedjen da Schweinsteiger zaradjuje takodjer oko 10 miliona €, a istog nema na ovom spisku. Dobro se sjecam kada je isti potpisivao novi ugovor sa Bayern-om da je trazi identicne uslove koje mu je tada ponudi Real Madrid na sto su UH i KHR pristali.

Takodjer treba napomenuti da su u Njemackoj jedino plate igracima redovne, sto nije slucaj sa ostalim ligama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 01 mar 2013, 09:49

amerosm je napisao/la:Siguran sam da ove gore navedene place nisu tacne, jer sam ubijedjen da Schweinsteiger zaradjuje takodjer oko 10 miliona €, a istog nema na ovom spisku. Dobro se sjecam kada je isti potpisivao novi ugovor sa Bayern-om da je trazi identicne uslove koje mu je tada ponudi Real Madrid na sto su UH i KHR pristali.

Takodjer treba napomenuti da su u Njemackoj jedino plate igracima redovne, sto nije slucaj sa ostalim ligama.
Mislim da su ovo igrači koji su najplaćeniji na svojim pozicijama.Svakako da Schweini zaradjuje više od Ikera(ali je "problem" što Yaya na istoj poziciji prima 13 miliončeka ;) ).Ne ide da se sastavlja najplaćeniji tim sa 7 napadača i 4 krila :D

P.S.
Treba dodati da Bayernov dvojac u potpunosti zaslužuje ove plate s obzirom da su neprikosnoveni na svojim pozicijama 8-)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 mar 2013, 10:00

amerosm je napisao/la:Siguran sam da ove gore navedene place nisu tacne, jer sam ubijedjen da Schweinsteiger zaradjuje takodjer oko 10 miliona €, a istog nema na ovom spisku. Dobro se sjecam kada je isti potpisivao novi ugovor sa Bayern-om da je trazi identicne uslove koje mu je tada ponudi Real Madrid na sto su UH i KHR pristali.

Bilo je s*anja oko Schweinijevog ugovora i govora kako ne zaslužuje 10 miliona Eura po sezoni zbog jedne odlično odrađene godine (nakon SP-a 2010.). Dakle, što se toga tiče mislim da si u pravu.

Silva ima oko 7 miliona funti (mnogo manje od 13 miliona Eura), Toure je na 11, a Ronaldo sigurno zarađuje više od 10 miliona Eura. Pa zar nije prije par mjeseci izašao podatak da dobija 13? :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 01 mar 2013, 11:28

http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html

Ovaj Klopp isto gluposti izvaljuje.....

Heynckes je odmah na početku svojeg mandata u Bayernu, dakle u sezoni 2011/2012 pokušao uvesti neke promjene u Bayern nakon odlaska van Gaala.

Jedna od njih je bila povlačenje obrane malo nazad i onda presing na sredini terena i tko je dobro pratio odnosno tko se sjeća njemu je to i najesen 2011. godine poprilično uspijevalo. Doduše, kako je sezona odmicala tako se i taj presing negdje izgubio.

Isto tako, Jupp je uveo balans između redova. Normalno da će taj balans ove godine biti bolji jer: igrači poznaju sustav, bolje su uigraniji, sva pojačanja su stvarno pojačanja, samim time i bolja klupa ( a znamo da je prošle godine bio manjak igrača na klupi a to je možda i glavni razlog prošlogodišnjeg neuspjeha ), taj presing na sredini terena ove je godine konstantan iz utakmice u utakmicu, razvijanje kontri je isto odlično, motivacija je strašna svaku utakmicu što jest zasluga Borussie ali to nije kopiranje.....

Dakle, po meni je to daleko od kopiranja nekog sustava. Pa Bayern je osvojio double 2010. godine i bio u finalu LP pa onda isto tako možemo reći da je Klopp kopirao Bayern u naredne dvije godine..... No naravno da nije tako.

Još jednom moram naglasiti: naravno da će ove godine Bayern pod Juppovim vodstvom i sa takvom motivacijom igrati sve bolje i bolje a po meni to definitivno nije kopiranje sustava.

Bayern je napravio strašan posao u prelaznom roku i pojačao se točno tamo gdje smo i trebali. Sasvim je normalno da ćemo odigrati jednu pravu sezonu i da će stvari doći na svoje mjesto jer su svi preduvjeti ispunjeni.

Tako da neka priča o kopiranju nikako, ali baš nikako ne drži vodu. Ovakva izjava Kloppa je više plod ljutnje jer znamo kakva je situacija na tabeli Bundeslige i sad još i Cup...... Bolje mu je da gleda kako se pojačati jer je evidentno da ekipa ne može izgurati sva 3 fronta sa ovim kadrom.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 mar 2013, 11:52

Ma pusti Kloppa, ko gubi ima pravo da se ljuti. Bayern ne kopira nikoga jedino se moze pokusati kopirati Bayerna, ali samo pokusati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 mar 2013, 17:05

Stefan Effenberg je napisao/la:http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html

Ovaj Klopp isto gluposti izvaljuje.....

Heynckes je odmah na početku svojeg mandata u Bayernu, dakle u sezoni 2011/2012 pokušao uvesti neke promjene u Bayern nakon odlaska van Gaala.

Jedna od njih je bila povlačenje obrane malo nazad i onda presing na sredini terena i tko je dobro pratio odnosno tko se sjeća njemu je to i najesen 2011. godine poprilično uspijevalo. Doduše, kako je sezona odmicala tako se i taj presing negdje izgubio.

Isto tako, Jupp je uveo balans između redova. Normalno da će taj balans ove godine biti bolji jer: igrači poznaju sustav, bolje su uigraniji, sva pojačanja su stvarno pojačanja, samim time i bolja klupa ( a znamo da je prošle godine bio manjak igrača na klupi a to je možda i glavni razlog prošlogodišnjeg neuspjeha ), taj presing na sredini terena ove je godine konstantan iz utakmice u utakmicu, razvijanje kontri je isto odlično, motivacija je strašna svaku utakmicu što jest zasluga Borussie ali to nije kopiranje.....

Dakle, po meni je to daleko od kopiranja nekog sustava. Pa Bayern je osvojio double 2010. godine i bio u finalu LP pa onda isto tako možemo reći da je Klopp kopirao Bayern u naredne dvije godine..... No naravno da nije tako.

Još jednom moram naglasiti: naravno da će ove godine Bayern pod Juppovim vodstvom i sa takvom motivacijom igrati sve bolje i bolje a po meni to definitivno nije kopiranje sustava.

Bayern je napravio strašan posao u prelaznom roku i pojačao se točno tamo gdje smo i trebali. Sasvim je normalno da ćemo odigrati jednu pravu sezonu i da će stvari doći na svoje mjesto jer su svi preduvjeti ispunjeni.

Tako da neka priča o kopiranju nikako, ali baš nikako ne drži vodu. Ovakva izjava Kloppa je više plod ljutnje jer znamo kakva je situacija na tabeli Bundeslige i sad još i Cup...... Bolje mu je da gleda kako se pojačati jer je evidentno da ekipa ne može izgurati sva 3 fronta sa ovim kadrom.
Ma daj pusti Kloppa to je samo ljubomora, cuj od njega neko nesto kopirao, pa pokojni Rinus Michels i Ernst Hapel su vec osamdesetih godina igrali presing igru i nIsu se ni na kog ljutili sto ih je kopirao. Ma relano taj Klopp mi vise ide na neku stvar, samo bih volio da ode u neki veliki klub u inostranstvu (Spanija, Engleska,Italija) pa da vidimo hoce li se dokazati kao trener.

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 01 mar 2013, 17:12

Kako može reć' da ih Bayern kopira kad su bolji 10 puta od žutalja? :lol:

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 01 mar 2013, 17:17

Odgovorio je njemu Jupp, spustio da valja, kaze kad budeš trenirao velike klubove poput Bayerna i Reala gdje su titule pod "muss" i gdje je ogroman pritisak onda se javi s tom pričom da te neko kopira :)
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.