Postao/la DzoleZeljo » 01 mar 2013, 00:46
Ma to sto kazes si upravu... Jedini spas za ovu ligu je plasman repke na SP 2014... Igraci vise ne bi za sicu odlazili, savez bi imao pare, pocelo bi se na nas gledati ozbiljnije, itd...
Sto se tice ovih projekata u Zenici, ipak mislim da je ovo previse ambiciozno... Ogromno je ovo ljudi, pa sada je stadion MILA MAJKA za nase uvjeti a jedna 500 ljudi na Celiku, a jedan grad, jedan klub...
Fakat previse. Mozda mi najrealnije bilo da se uradi projekat, slican ovome za Grbavicu, gdje bi se samo sve tribine izjednacile, a ostali dijelovi da se sminkaju. Ja bar to tako gledam, i jednostavno deset puta bi isplatnije bilo, nego graditi super objekte, a niti imas publike za to, niti lige koja bi mogla privuci ljudi koji mogu i zele nesto ulagati u svoje timove...
Mozda bi sljedeci korak saveza ka poboljsanju lige trebao biti smanjenje lige na deset timova, kao sredivanje stadiona (svaki tim u ligi deset treba da ima adekvatne uvjete za odigravanje jedne utakmice - mislim na sredivanje terene, natkrivanje minimalno 3.000 sjedecih mjesta, kao i rasvjetu)
Zadnja izmjena:
DzoleZeljo, dana/u 01 mar 2013, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.