Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ima li neko da uslika te radove u Gradacu, izgleda da je za sada dole jako aktivno sa radovima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Zanimljiv projekat Grbavice.. bas ono europski.. svaka cast. Samo kad ce se ono sve napravit?
15Miliona je naucna fantastika
U Gradaccu se radi polahko al sigurno. Ja bi stavio U21 da se koja tekma tamo odigra.
Znal se za Bilino Polje imal kakvi projekata, nesto se izgleda usutilo
U Gradaccu se radi polahko al sigurno. Ja bi stavio U21 da se koja tekma tamo odigra.
imaju dva projekta ko i ovaj za grbavicu iz 2011 al nema paraFliX je napisao/la:Zanimljiv projekat Grbavice.. bas ono europski.. svaka cast. Samo kad ce se ono sve napravit?15Miliona je naucna fantastika
![]()
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovi iz Zenice su i skuplji za razliku od ove Grbavice.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pa moraju biti skuplji kada je predvidjen duplo veci kapacitet u odnosu na tu Grbavicu..
Tesko da od ovih projekata moze biti nesto,jednostavno nema para,.Jedini spas je da se plasiramo na SP u Brazilu i da savez dobije te pare pa da pogura neku izgradnju,.
Tesko da od ovih projekata moze biti nesto,jednostavno nema para,.Jedini spas je da se plasiramo na SP u Brazilu i da savez dobije te pare pa da pogura neku izgradnju,.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ma to sto kazes si upravu... Jedini spas za ovu ligu je plasman repke na SP 2014... Igraci vise ne bi za sicu odlazili, savez bi imao pare, pocelo bi se na nas gledati ozbiljnije, itd...
Sto se tice ovih projekata u Zenici, ipak mislim da je ovo previse ambiciozno... Ogromno je ovo ljudi, pa sada je stadion MILA MAJKA za nase uvjeti a jedna 500 ljudi na Celiku, a jedan grad, jedan klub...
Fakat previse. Mozda mi najrealnije bilo da se uradi projekat, slican ovome za Grbavicu, gdje bi se samo sve tribine izjednacile, a ostali dijelovi da se sminkaju. Ja bar to tako gledam, i jednostavno deset puta bi isplatnije bilo, nego graditi super objekte, a niti imas publike za to, niti lige koja bi mogla privuci ljudi koji mogu i zele nesto ulagati u svoje timove...
Mozda bi sljedeci korak saveza ka poboljsanju lige trebao biti smanjenje lige na deset timova, kao sredivanje stadiona (svaki tim u ligi deset treba da ima adekvatne uvjete za odigravanje jedne utakmice - mislim na sredivanje terene, natkrivanje minimalno 3.000 sjedecih mjesta, kao i rasvjetu)
Sto se tice ovih projekata u Zenici, ipak mislim da je ovo previse ambiciozno... Ogromno je ovo ljudi, pa sada je stadion MILA MAJKA za nase uvjeti a jedna 500 ljudi na Celiku, a jedan grad, jedan klub...
Fakat previse. Mozda mi najrealnije bilo da se uradi projekat, slican ovome za Grbavicu, gdje bi se samo sve tribine izjednacile, a ostali dijelovi da se sminkaju. Ja bar to tako gledam, i jednostavno deset puta bi isplatnije bilo, nego graditi super objekte, a niti imas publike za to, niti lige koja bi mogla privuci ljudi koji mogu i zele nesto ulagati u svoje timove...
Mozda bi sljedeci korak saveza ka poboljsanju lige trebao biti smanjenje lige na deset timova, kao sredivanje stadiona (svaki tim u ligi deset treba da ima adekvatne uvjete za odigravanje jedne utakmice - mislim na sredivanje terene, natkrivanje minimalno 3.000 sjedecih mjesta, kao i rasvjetu)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 01 mar 2013, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
mislim da se prvise ocekuje od plasmana reprezentacije na prvenstvo ,kao da ce od tog trenutka sve krenuti,i izgradnje stadiona i kvaltiet lige se popraviti i svasta nesto,vjerovatno hoce ali neznatno,pa hrvatska igra skoro svako prvenstvo i zaradjuju pare pa ne nicu stadioni ne grade se kampovi nema nekog pretjeranog ualganja kako se kod nas ocekuje
- Jack777Pott
- Kontakt:
Samo me zanima od koga ce to Zvijezda da kupi opremu. Nisam htio, al mi djavo nije dao mira, provjerih sve stadione i stadioni Nurberga, Freiburga i Futha su jedini koji reflektore imaju na stubovima. Mozda ne misle na trenutnog Bundesligasa, mozda ce kupit od nekog bivseg i nekog iz zweite. Imam na umu jedino Union Berlin koji je najavio jos prije dogradnju zapadne tribine, s tim bi mozda isli reflektori na krov, novi semafor i te gluposti. Tko zna, mozda i u Munchenu razmontiravaju il nesto mijenjaju na Olympiastadionu.
Ja se na kraju nadam da tu stize nova roba, ali da se spomenula Bundesliga cisto iz razloga sto neki Bundesligas ima takvu istu opremu
Ja se na kraju nadam da tu stize nova roba, ali da se spomenula Bundesliga cisto iz razloga sto neki Bundesligas ima takvu istu opremu
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Jedno pitanje za sve, pa bih volio da vidim komentare?
Sta mislite o kreiraju lige u kojoj bi se nasli timovi iz sljedecih zemalja: 1. Austrija, 2. Slovenija, 3. Hrvatska i 4. Bosna i Hercegovina
Koliko je ovo realno?, kako bi se mogla naci zajednica rijec kod sviju? i kako ubijediti UEFU da dopusti spajanje nacionalnih takmicenja u jedno jace. UEFA upravo kreacije ovakvih liga ne dupusta, jer bi jedna ovakva liga, potopila recimo trenutno Holandku, Belgijsku, Svicarsku, Francusku, itd... ligu..
Ja sam misljenja da bi ovakve lige samo doprinijele poboljsanju nogometa u globalu, a pored svega i druge i trece lige iz ovakvih takmicenja bih bile jake. Igrali bi timovi koji zaista zelje igrati nogomet i ulagati u isti, a pored svega timovi iz jedne ovakve lige bih se mogli nositi ravnopravno sa timovima u Ligi prvaka (naravno, odnosi se na jake timove)
Istocni dio evrope nisam namjerno ubrajao jer oni vec imaju svoje zamisli o kreiranjima lige sa bugarima, poljacima, ukraincima, rusima, itd...
Sta mislite o kreiraju lige u kojoj bi se nasli timovi iz sljedecih zemalja: 1. Austrija, 2. Slovenija, 3. Hrvatska i 4. Bosna i Hercegovina
Koliko je ovo realno?, kako bi se mogla naci zajednica rijec kod sviju? i kako ubijediti UEFU da dopusti spajanje nacionalnih takmicenja u jedno jace. UEFA upravo kreacije ovakvih liga ne dupusta, jer bi jedna ovakva liga, potopila recimo trenutno Holandku, Belgijsku, Svicarsku, Francusku, itd... ligu..
Ja sam misljenja da bi ovakve lige samo doprinijele poboljsanju nogometa u globalu, a pored svega i druge i trece lige iz ovakvih takmicenja bih bile jake. Igrali bi timovi koji zaista zelje igrati nogomet i ulagati u isti, a pored svega timovi iz jedne ovakve lige bih se mogli nositi ravnopravno sa timovima u Ligi prvaka (naravno, odnosi se na jake timove)
Istocni dio evrope nisam namjerno ubrajao jer oni vec imaju svoje zamisli o kreiranjima lige sa bugarima, poljacima, ukraincima, rusima, itd...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 01 mar 2013, 01:07, ukupno mijenjano 2 puta.
a valjalo bi cim je jaca konkurencija jaca je i liga,sve je bolje od ove trenutnoDzoleZeljo je napisao/la:Jedno pitanje za sve, pa bih volio da vidim komentare?
- Jack777Pott
- Kontakt:
E moj Dzole, lako je nama mastat kad je BiH na dnu tog lanca. Pitaj u Austriji sta misle
. Oni bi u svoju ligu dodali Dinamo i Maribor i vise ih nista nebi zanimalo. Kad bi bilo BiH, Hrvatska, Slovenija i Madjarska bilo bi realnije. Kad bi se barem jednom sastali i ugovorili neki Kup u kojem bi igrala prva dva nakon prvenstva, bio bi to veliki korak ka necem dobrom.
Sad bi ja o tome do sutra, al nije tema
Sad bi ja o tome do sutra, al nije tema
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
- Rekordmeister
- Kontakt:
Freiburg je najvjeovatnije u pitanju,ako uposte ima ista od ovog.Ljetos sam gledo nesh vezano za njih,da ce u 2013 mjenjati rasvjetu i semafore.Nurnberg je renoviro nedavno opet stadion,ako nisu dirali tad svjeta nece ni sad sigurno.Munchen tacnije Olimpijastadion nema sva 4 reflektora na stub,vec dva su okacena na krov,tako da i to otpada.A sad bog zna sta ce biti i kako.Jack777Pott je napisao/la:Samo me zanima od koga ce to Zvijezda da kupi opremu. Nisam htio, al mi djavo nije dao mira, provjerih sve stadione i stadioni Nurberga, Freiburga i Futha su jedini koji reflektore imaju na stubovima. Mozda ne misle na trenutnog Bundesligasa, mozda ce kupit od nekog bivseg i nekog iz zweite. Imam na umu jedino Union Berlin koji je najavio jos prije dogradnju zapadne tribine, s tim bi mozda isli reflektori na krov, novi semafor i te gluposti. Tko zna, mozda i u Munchenu razmontiravaju il nesto mijenjaju na Olympiastadionu.
Bez uvrede, ali odakle izvlacite podatak da je ovo petnaesti projekat? Od Slovenaca do danas nije bilo drugog projekta do ovog, a prije toga dugo nije bilo ozbiljne price kao sto su ova dva posljednja projekta bila. Stoji to da se svake sedmice prica o rekonstrukciji Grbavice, ali ne dolaze svake sedmice novi projekti koji kostaju dosta para. Ali slazem se sa tobom da ce ovo, koliko god je relativno jefitno, biti tesko opet realizovati, ne nemoguce, ali teskoLik je napisao/la: Ma ovo im je petnaesti projekt, jbg ne kontam malo malo drugačije nešto, umjesto da naprave neki plan i počnu ga sprovodit oni sjede i izmišljaju arene, stadione, šatlove...Sve je to divno, al pare treba naći i onda je lako napraviti plan šta i kako da se gradi.
- Jack777Pott
- Kontakt:
Bio je jos jedan izmedju ovog i slovenacaAnelZ je napisao/la:Bez uvrede, ali odakle izvlacite podatak da je ovo petnaesti projekat? Od Slovenaca do danas nije bilo drugog projekta do ovog, a prije toga dugo nije bilo ozbiljne price kao sto su ova dva posljednja projekta bila. Stoji to da se svake sedmice prica o rekonstrukciji Grbavice, ali ne dolaze svake sedmice novi projekti koji kostaju dosta para. Ali slazem se sa tobom da ce ovo, koliko god je relativno jefitno, biti tesko opet realizovati, ne nemoguce, ali teskoLik je napisao/la: Ma ovo im je petnaesti projekt, jbg ne kontam malo malo drugačije nešto, umjesto da naprave neki plan i počnu ga sprovodit oni sjede i izmišljaju arene, stadione, šatlove...Sve je to divno, al pare treba naći i onda je lako napraviti plan šta i kako da se gradi.
Nije bio vanjski izgled vec neki nacrti, u svakom slucaju se govorilo da ce se radit.
-
Bosanski zmaj
- Kontakt:
U Gradaccu se pricalo da bi novi reflektori trebali biti iz Kaiserslauterna, da li je to sada sa stadiona Fritz-Walter ili nekog drugog grada ili stadiona saznat cemo uskoro.
Ukoliko mislis na one posljednje nacrte, oni su i bili prvenstveno koristeni pri pravljenju ovog vizuelnog prikaza izgleda stadiona posto se moze vidjeti da je sjever ostao isti, a ostale tri tribine su na etaze pri cemu je gornja samo trecina donjeJack777Pott je napisao/la:
Bio je jos jedan izmedju ovog i slovenaca
Nije bio vanjski izgled vec neki nacrti, u svakom slucaju se govorilo da ce se radit.
Ne bih da se petljam previse vezano za Grbavicu, jer ce pojedinci odmah protumaciti da sam zlonamjeran jer navijam za Sarajevo, ali evo ipak cu nesto napisati.
Mislim da nije realno u BiH ovakvoj kakva jeste ocekivati ralizaciju prjekta od 30 miliona KM. Ljudi nemaju za hljeba bukvalno. Svaki drugi dan se gasi neka firma, upitno je do kada ce se redovno dijeliti i plate iz budjeta a da ne kazem kakvo je uzasno stanje u privatnom sektoru.
Ovaj projekat sto je promovisan, ovo je velik, prevelik, zalogaj i za mnogo bogatije zemlje od nase. Ovo trenutno ni jedna zemlja u regionu ne moze isfinansirati, nema sanse.
Prosipaju se suplje, i zamazuju oci bezveze.
Po meni, Zeljeznicar , uz pomoc opstine bi trebao etapnu rekonstrukciju stadiona. Tipa...krenuti sa sredjivanjem zapadne tribine. kreditiranje ako treba. dati u zakup na 10 godina poslvne prostore ispod buduce istocne tribine firmama koje uradile tu tribinu. modernizirati sjevernu i juznu tribinu, bez ikakvog rusenja i ogromnih zahvata..i tako ono sto se kaze domacinski sredjivati sektor po sektor, pa za godinu-dvije jednu tribinu..pa onda sektor po sektor druge tribine ..uz zakup prostora i koncesije is licno.
Trebate dva- tri agilna mlada menadzera koji ce raditi samo na tome. ja sam uvjeren da ste krenuli sami u taj projekat da bi Grbavica sa nekih 20 000 mjesta bila vec gotova.
Imate odlicna uslove, tj. preduslove..steta je zivjeti u oblacima i ici od glamuroznog projeksta do projekta..koji su od 30 do 50 miliona KM-ova. To je ubleharenje i bacanje magle.
Za 2-3pa hajde i 4 miliona se moze jako fino osposobiti Grbavica..samo napokon treba krenuti u taj projekat, a ne svaku godinu-dvije prave se samo projekti idejni planovi i slicno.
Nisam zlonamjeran ovim postom, kunem se svim...samo mi je glupo, a vala i krivo, sto politicari i razni pojedinci prosipaju suplju u raznim zivotnim segmentima pa tako i u ovim sportskim.
Mislim da nije realno u BiH ovakvoj kakva jeste ocekivati ralizaciju prjekta od 30 miliona KM. Ljudi nemaju za hljeba bukvalno. Svaki drugi dan se gasi neka firma, upitno je do kada ce se redovno dijeliti i plate iz budjeta a da ne kazem kakvo je uzasno stanje u privatnom sektoru.
Ovaj projekat sto je promovisan, ovo je velik, prevelik, zalogaj i za mnogo bogatije zemlje od nase. Ovo trenutno ni jedna zemlja u regionu ne moze isfinansirati, nema sanse.
Prosipaju se suplje, i zamazuju oci bezveze.
Po meni, Zeljeznicar , uz pomoc opstine bi trebao etapnu rekonstrukciju stadiona. Tipa...krenuti sa sredjivanjem zapadne tribine. kreditiranje ako treba. dati u zakup na 10 godina poslvne prostore ispod buduce istocne tribine firmama koje uradile tu tribinu. modernizirati sjevernu i juznu tribinu, bez ikakvog rusenja i ogromnih zahvata..i tako ono sto se kaze domacinski sredjivati sektor po sektor, pa za godinu-dvije jednu tribinu..pa onda sektor po sektor druge tribine ..uz zakup prostora i koncesije is licno.
Trebate dva- tri agilna mlada menadzera koji ce raditi samo na tome. ja sam uvjeren da ste krenuli sami u taj projekat da bi Grbavica sa nekih 20 000 mjesta bila vec gotova.
Imate odlicna uslove, tj. preduslove..steta je zivjeti u oblacima i ici od glamuroznog projeksta do projekta..koji su od 30 do 50 miliona KM-ova. To je ubleharenje i bacanje magle.
Za 2-3pa hajde i 4 miliona se moze jako fino osposobiti Grbavica..samo napokon treba krenuti u taj projekat, a ne svaku godinu-dvije prave se samo projekti idejni planovi i slicno.
Nisam zlonamjeran ovim postom, kunem se svim...samo mi je glupo, a vala i krivo, sto politicari i razni pojedinci prosipaju suplju u raznim zivotnim segmentima pa tako i u ovim sportskim.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@Vamos - Ma ja mislim da si upravu. Ali opet neka se uradio projekat neka se malo svi alarmiraju pojedinacno. Veliki je ovo zalogaj, a svi se boje krenuti u ovakvo nesto, sto je zapravo i pravi razlog svega. Ima tu par firmi koje bi mogle polovicno ovo izrzati, ali opet kako kod da se okrene, treba se krenuti sa necim.
Ma idejni projekat je ipak samo to, idejni projekat. I Bilino Polje, kao i nova Grbavica bi se trebali graditi u fazama. Eh sad,to ima i dobru i lošu stranu. Dobra stvar je da je tako u stvari jedino i moguće ovo uraditi, osim ako novac ne bi uletio sa strane. Loša stvar je to, da kad se stadion napravi odjednom, po pravilu taj klub uvijek uveliko poveća posjete jer je nova stvar i sve to, a kod fazne izgradnje nažalost mislim da ne bi bilo toga jer ne bi bilo ni tog nekog osjećaja "novine".
Ako postoji želja, mislim da je za početak sasvim dovoljno napraviti novi teren sa drenažom a i grijanjem, to nije toliko skupa investicija, jedan do dva miliona KM, a strašno mnogo znači. Usput bi se moglo početi i raditi na istočnoj tribini, pa bi u dvije godine bili gotovi teren, istočna tribina i to ne bi bilo toliko strašan udar na budžet.
Ako postoji želja, mislim da je za početak sasvim dovoljno napraviti novi teren sa drenažom a i grijanjem, to nije toliko skupa investicija, jedan do dva miliona KM, a strašno mnogo znači. Usput bi se moglo početi i raditi na istočnoj tribini, pa bi u dvije godine bili gotovi teren, istočna tribina i to ne bi bilo toliko strašan udar na budžet.
kako se sjecam plasticna trava nam je dosla iz njemacke,pisalo se tada da ce bas sa tog stadiona doc i reflektori,semafori nasi se ne zajebavaju to ce sigurno doc u gradacac...koji je stadion upitanju znat ce se uskoroBosanski zmaj je napisao/la:BRAVO ZVIJEZDA! REFLEKTORI I SEMAFOR STIZU IZ BUNDESLIGE!
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.