Poštenoexbabilon je napisao/la:Od svakog igraca Sarajeva u Zelji bih vise zelio vidjeti Dinu Selimovica. U nekoliko zadnjih mjeseci taj frajer ne posustaje, trudi se, pokusava napravit nesto vise od trenutnog Sarajeva. Da li je to borba sa vjetrenjacama, vrijeme ce pokazati, al on daje sve od sebe. Malo je sportskih radnika poput njega, a fale nam.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
samosarajvo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Trazite prevoz za Zenicu!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Za prijevoz na gostovanje u Zenicu se snalazite kako znate i umijete. Odlazak vozom nam je onemogućen.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Zenica update 28.02.2013.
Nazalost, pored svih nasih nastojanja, zvanja, ugovaranja sastanaka... i volje svih zajedno, od navijackog voza za Zenicu nece biti nista. Zasto se to javlja ovako kasno? Zato sto smo do maloprije ulagali sve moguce napore da omogucimo svima da zajedno idemo vozom. Nazalost nismo uspjeli. Zeljeznice su se zajedno sa policijom potrudile da na sve moguce nacine onemoguce nas odlazak vozom u Zenicu, od ogranicavanja broja vagona na 2(!) koji pripadaju Zeljeznicama RSa, koje Zeljeznice FBiH smatraju stranim vagonima (ovo je citat) sto znaci da za iste ne mogu prodavati karte, do toga da je povratak istog voza otkazan i na toj liniji ce od Zepca do Sarajeva saobracati autobus, bez stajanja u Zenici naravno. Nazalost situacija je takva kakva jeste. Ovaj put oni su pobjedili, mi smo izgubili. Medjutim izgubili smo bitku ali ne i rat. Ovo ne smije da nas pokoleba. Nase Sarajevo i dalje treba nasu podrsku u Zenici. Moramo se snalaziti kako znamo i umijemo. Drugog izbora i nemamo. Nenadani ispit zrelosti je pred nama. Glavu gore, ima jos 999 nacina ako izbacimo ovaj voz. Svi u Zenicu!
1946
Šteta zbog utakmice,finog ugođajda i da i jedni i drugi pokažemo vlastima i onima koji nas smatraju ˝životinjama˝ da nismo obična hulja te da svoje klubove jedino i isključivo mi držimo na životima.Nadam se da će te skontat nešto te da ćete uveličati derbi.Lijep pozdrav.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- Crni gavran
- Kontakt:
Prvo sretan vam dan nezavisnosti nase drzave B i H,
Drugo , znamo sta se dogadjalo na relaciji izmedju nasih klubova i gradova, s toga ja zelim da se ogradim od svakih buducih nedaj Boze incidenata i da sam stvarno zestoki protivnik takvih stvari. I bio i ostao i nisam jedini sigurno.
Sto se tice utakmice, moja je zelja da protekne sve u sportskom tonu, neka ne bude sudijskih nepravdi sa bilo koje strane, povrijedjenih igraca sa obadvije strane i neka pobjedi bolji. Ja se nadam da ce Čelik pobijediti, ali da cete ipak vi uzeti titulu
Drugo , znamo sta se dogadjalo na relaciji izmedju nasih klubova i gradova, s toga ja zelim da se ogradim od svakih buducih nedaj Boze incidenata i da sam stvarno zestoki protivnik takvih stvari. I bio i ostao i nisam jedini sigurno.
Sto se tice utakmice, moja je zelja da protekne sve u sportskom tonu, neka ne bude sudijskih nepravdi sa bilo koje strane, povrijedjenih igraca sa obadvije strane i neka pobjedi bolji. Ja se nadam da ce Čelik pobijediti, ali da cete ipak vi uzeti titulu
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
- Evolution87
- Kontakt:
yebem ti zeljeznice federacije 
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Sto se tice incidenata moguce je da dodje van stadiona, uvijek ima "lola" i kod vas i kod nas normnalno, samo da mu je belaja, jer mi necemo organizovano doci. Na stadionu nebi trebalo biti problema, samo sto ce nama ovo smanjiti dolazak nasih ljudi sigurno za 200 manje , ne mogu se svi snaci da prevozomCrni gavran je napisao/la:Prvo sretan vam dan nezavisnosti nase drzave B i H,
Sto se tice tekme, ne moze se nista prognozirati Sarajevo je skroz nova ekipa , sa novim igracima tako da tek cemo vidjeti na kakvom su nivou oni, al ako zelimo titulu samo pobjeda dolazi u obzir, a i vi ste svjesni i da nas dobijete da necete moci do mjesta koja vode u europu to je cista suplja prica od vase uprave, al zivi pa vidjeli sta ce sutra biti.
Celik - Sarajevo 1-3
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Fightin' with the wisdom for Bosnian Kingdom! Sretan dan nezavisnosti.

Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
Hvala jarane kako si nadam se da če biti sve OK i da neče biti problema bolji nek pobijedi i sretan ti praznik!Crni gavran je napisao/la:Prvo sretan vam dan nezavisnosti nase drzave B i H,
Sarajevo ljubavi moja!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Dabogda vam za hljeba trebalo ZFBIH i ZRS.
Sprijeciti nas niko nece!

Sprijeciti nas niko nece!
Još malo do derbija u Zenici. Ovo što su nam Željeznice uradile je totalno poremetilo čitavu situaciju kad je u pitanju naše gostovanje. Nadam se da se većina snašla za prijevoz i da ćete istrajati u namjerama da dođete do Zenice. Šteta, trebali smo onaj čitav sektor napuniti, što će sada biti jako teško. Koliko god da nas bude na tribini, to je pola od onog broja koji je trebao biti da smo dobili zeleno svjetlo i došli vozom. Ali, bilo je i gorih situacija. Zenica je blizu!
Interesantna će utakmica biti, volio bih da napadnemo tamo, pa makar i izgubili zbog toga. Nama ni neriješen rezultat ne bi išao u korist i bod je ravan nuli u odnosu na tri boda. Nadam se da su igrači naučili dosta toga od prošlog puta, kad je onda Matko propustio priliku u prošloj sezoni i upropastio čitav plijen iz Zenice. Većina ih je i dalje tu, to im jednostavno mora biti u glavi. Oni imaju volje i motiva da nas pobijede, jer im bukvalno gori pod nogama. Mi ako ovdje ne pobijedimo, daleko ćemo biti od titule. Ne zaboravite da nas čeka gostovanje u Širokom, Banja Luci, Mostaru i na Grbavici. Bitna tekma, itekako bitna. Bojim se da naši igrači ne trče ko muha bez glave zbog pritiska i da zbog neke gluposti ne unište čitavu utakmicu.
Sa srećom igračima i svima koji idu na gostovanje.
Interesantna će utakmica biti, volio bih da napadnemo tamo, pa makar i izgubili zbog toga. Nama ni neriješen rezultat ne bi išao u korist i bod je ravan nuli u odnosu na tri boda. Nadam se da su igrači naučili dosta toga od prošlog puta, kad je onda Matko propustio priliku u prošloj sezoni i upropastio čitav plijen iz Zenice. Većina ih je i dalje tu, to im jednostavno mora biti u glavi. Oni imaju volje i motiva da nas pobijede, jer im bukvalno gori pod nogama. Mi ako ovdje ne pobijedimo, daleko ćemo biti od titule. Ne zaboravite da nas čeka gostovanje u Širokom, Banja Luci, Mostaru i na Grbavici. Bitna tekma, itekako bitna. Bojim se da naši igrači ne trče ko muha bez glave zbog pritiska i da zbog neke gluposti ne unište čitavu utakmicu.
Sa srećom igračima i svima koji idu na gostovanje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Brate i tebi neka je sretan kao prvo, ja se nadam dobroj posjeti i fer i korektnom navijanju a bolji neka pobjedi...Crni gavran je napisao/la:Prvo sretan vam dan nezavisnosti nase drzave B i H,
Da bude pravi derbi kako i dolikuje ovakim velikim klubovima..
Edit: A to za odlazak navijaca mogu da nas povuku za neku stvar svi....:NEMA IZGOVORA SVI U NICAZE.!!
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Nadam se da ce Zeljeznice FBIH da sto propadnu i da za kifle nemaju ali ... nije sve do njih ima nesto i u nasem ponasanju, tacnije u ponasanju narkomana i klosara koji su radili svasta po vozu u proslom vremenu pa je zato ova odluka takva kakva jeste ... Moramo nauciti da se ponasamo i mnogo drugacije ce nas gledati 
Nije fazon u tome. Veoma je slaba organizacija navijaca u cijeloj BiH. Tako da recimo ti i ja ne mozemo garantovati za 500 ljudi da nece vandalizirati. Kad se pojave prave vodje i kad sve bude ozbiljnije lakse ce prolaziti zahtjevi. Takodjer posto sam cesto u OSCE-u i tamo sam upoznao par bitnih ljudi iz MUP-a po njihovoj prici veoma je losa komunikacija izmedju navijaca i policije.
Ovo je mi je covjek rekao jos pred onaj derbi kad su navijaci Zelje na Kosevu bili na zapadnoj tribini. Tada je covjek tvrdio da niko od strane navijaca Zeljeznicara nije zatrazio zastitu ili saradnju pred derbi. A znala je policija da ce doci.
To su neki od razloga zasto se navijaci u medijima i drustvu danas smatraju huliganima a ne vise navijacima. Mada ima i navijackih ispada da se razumijemo.
Ovo je mi je covjek rekao jos pred onaj derbi kad su navijaci Zelje na Kosevu bili na zapadnoj tribini. Tada je covjek tvrdio da niko od strane navijaca Zeljeznicara nije zatrazio zastitu ili saradnju pred derbi. A znala je policija da ce doci.
To su neki od razloga zasto se navijaci u medijima i drustvu danas smatraju huliganima a ne vise navijacima. Mada ima i navijackih ispada da se razumijemo.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Kakvi su supci ovi prevoznici, satro nece da voze, a ponudis im par markica vise po osobi pristaju

Logicno da je slaba komunikacija izmedju navijaca i policije, kada isti prosipaju svoje brutalnosti i kada se najavi gostovanje, od kasnjenja na utakmice pa nadalje...I onda je normalno da im se niko ne obraca jer oni nisu zastita vec ljudi koji maltretiraju one koji im prijave da idu na gostovanje.
Nema potrebe za raspravom,moj post se odnosio na sve grupe,svi dobro znamo da u svim grupama ima likova kojima najveci navijacki dozivljaj kamenovat kombi,auto itd.Rezultat toga i jest ovo sto sad imamo,da sve i jedna grupa ima problem sa prevoznicima,sto je i logicno.Nego dal je neko bio na ovom zadnjem treningu Sarajeva kakva ekipa bi sutra trebala istrcati,ako izadjemo u formaciji 4-4-2 bojim se da ce to biti preofanzivno i da cemo ostaviti puno prostora brzim igracima Celika za kontre?
4-4-1-1 je formacija za sutra, samo se ne zna hoce li iza Hadzica igrati Melunovic ili neko drugi, mada je ovaj najblizi da pocne utakmicu 
Formalno cemo znaci igrati sa dva spica, al to na terenu nece biti ni priblizno toliko napadacki jer ce ovaj imati vise ulogu u vezi nego u napadu.
Formalno cemo znaci igrati sa dva spica, al to na terenu nece biti ni priblizno toliko napadacki jer ce ovaj imati vise ulogu u vezi nego u napadu.
Trenutno korisnika/ca: Lik, mosarajvosa83 i 23 gosta.