Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

AeroPlus
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la AeroPlus » 13 nov 2009, 00:09

edo_malesak je napisao/la:svaki put kad se sjetim utakmice spuca me nalet adrenalina...nadam se da necu srcani dobit...najradije bi sve prespavao i na kraju samo vidio jesmo li prosli...ovako samo mogu da narusim zdravlje....
Slazem se podpuno,ovo je stvarno previse za zdravlje.

Sve se mislim da idem u sumu negdje da odmorim mozak dok utakmica traje,jer protiv Turske kad smo igrali bilo je stvarno previse po zdravlju sjediti za malim ekranima i gledati sta se desava

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 13 nov 2009, 00:10

eh ..sutra tekma + mom haveru rodjendan...veoma zajebana situacija....treba ostati trijezan do tekme..al opet..vrijeme ce mi brze proci dok pijem.. :mrgreen: :mrgreen: .i
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 13 nov 2009, 00:13

Dobaar je link pravo mislim emisija :D
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 13 nov 2009, 00:17

Al mi stade srce kad ona dva bannjalucanina rekose pobijedice portugal 3 0
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 nov 2009, 00:19

Wolverine je napisao/la:
TMovac je napisao/la:gledao sam dana rezime kvalifikacija tačnije Portugala.Ronaldo nije dao ni jedan goll ai je zato kriv za nekoliko golova.tj mislim da je on npr šutirao golman je izbije i onda neki igrač naleti na odpadak i zabije.ili prođe i asistira.ugllavnom učetvovao je kod svih gollova u tekmama u kojima je igrao.Tako da je čista glupost ono što su neki govorili ovdje da portugal igra bolje bez njega.nije važna igra nego golovi.možda bez njega igraju ljepše za oko.ali je lik jednostavno prevažan za njih.sreća pa ga nema.a što se tiće njih kao njih.pa nisu me nešto oduševili istina razbili su Maltu i Mađarsku.ali realno gledajući te dvije repke su puno slabije od recimo Estonije i Belgije.a sa Danskom i Švedskom su isto odigrali kao mi sa Turskom i Španijom.stim što su Turska i Španija jače repke od Danske i Švedske.Bar trenutno.tako da se nimalo ne bojim ukoliko odigramo kako znamo
jarane gdje ce madjarska bit slabija od estonije.
brate ja sam poredio Maltu i Estoniju i Mađarsku i Belgiju.Nisam rekao da je Estonija jača od Mađarske nego da je jača od Malte,a da je Belgija jača od Mađara.ja sam ta 2 poređenja radio.kao i da je Danska slabija od Španije i Švedska od Turske.Izvinjavam se što se nisam dobro izrazio na početku
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 13 nov 2009, 00:29

Steta sto su otpali Zec i Vladavic ali koga nema bez njega se mora i moze.

--------------------------------Hasagic-----------------------------------

Berberovic---------------Spahic--------------Nadarevic------------------Jahic

--------------------------Rahimic-----------Bajramovic-------------------------

----------------------Misimovic------------------Salihovic/Ibricic--------------------------

----------------------------Muslimovic--------Dzeko------------------------------

Klupa :

Begovic
Ibisevic
Muratovic
Mirvic
Mravac
Damjanovic
Milenkovic

Legenda_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Legenda_BiH » 13 nov 2009, 00:37

Nemogu nikako da spavam, non stop mislim na utakmicu koja nas ceka u subotu. Tako smo blizu, i nesmijemo ovo bacit, nek iskoristit maksimalno..
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 13 nov 2009, 00:39

Tarik14 je napisao/la:Steta sto su otpali Zec i Vladavic ali koga nema bez njega se mora i moze.

----------------------Misimovic------------------Salihovic/Ibricic--------------------------

----------------------------Muslimovic--------Dzeko------------------------------

Klupa :

Begovic
Ibisevic
Muratovic
Mirvic
Mravac
Damjanovic
Milenkovic
Gdje ces Mireta zaboraviti ba? :mrgreen:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 nov 2009, 00:39

Dugo nisam nista napisao :D
Ali na ovu moram temu jednostavno da se javim,ljudi nasi su napravili mnogo samim barazom ali ce svijet tek da vidi sto su Bosanci,vjerujem u Ciru ima da pobjedimo u dvomecu Portugal :D
Sto se zdravlja tice ovo nije nikako dobro ak me iko bude zivota kostao to je onda Ciro prvo 1998 pa i sada :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 13 nov 2009, 00:44

kingfaruk je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Aaaaaa nisam gledao Temu Dana. Ako bude negdje uploadovano, molim da se postavi link. ;)
Cekam citav dan i na kraju zaboravim. :mrgreen:
http://****/bh/main2bos.html
To kralju! Hvala puno. ;)
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 13 nov 2009, 00:49

pirotehnik je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Steta sto su otpali Zec i Vladavic ali koga nema bez njega se mora i moze.

Klupa :

Begovic
Ibisevic
Muratovic
Mirvic
Mravac
Damjanovic
Milenkovic
Gdje ces Mireta zaboraviti ba? :mrgreen:
Izuzetno postujem Pjanica ali sam Ciro je rekao da ga vjerovatno nece biti u prvih 11. Moze uvijek biti joker sa klupe (samo da ude u igru malo ranije nego sto je to bio slucaj do sada).

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 nov 2009, 00:51

Ma ti si njega i sa klupe kmeknuo Tarice,arice,rice,ice,ce,e :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 13 nov 2009, 00:55

Petak je pokucao na vrata, pogledah u datum i malo me prestraši broj dana, ali isto tako obradova znajući da je samo jedan dan ostao do utakmice koju već slikovito imam u glavi. Igrali smo do sada deset utakmica, sjetite se samo šta smo sve prošli da bismo došli do trenutnog stanja. Od trnja do zvijezda, rekli bismo. Krenulo je porazom na gostovanju kod Španije. Taj nesretni minimalni poraz kada nam je David Villa postigao pogodak u drugom poluvremenu, Furija je bila bolja, ali i mi smo imali svoje šanse. Poslije toga mi je odmah naumpao komentar legendarnog Sabahudina Topalbećirevića od par godina ranije: "nadam se da ćemo imati više sreće u narednim kvalifikacijama..."

Pa, znači i ovaj put nije naredni, ili?! Ali dobro, idemo dalje. Bilino Polje, Zenica i nešto manje od dvadeset hiljada ljudi gladnih pobjeda, vjernih svojoj reprezentaciji, očekuju pobjedu iako je, ruku na srce, protivnik bio "lak plijen". Estonija ko' Estonija, nikad se čovjek ne može uzdati u "lako ćemo", a bogami ovaj puta jesmo. Tad se zahuktala "operacija SP", sedmica u mreži Estonaca, povijesna pobjeda, odnosno rezultatski najveća. Bilo je to krasno, ako znamo da smo par sezona ranije drhtali u suretima sa San Marinom (3:1), Litvanijom, Moldavijom...No, ostavimo prošlost, vratimo se kvalifikacijama. U trećem kolu i ponovo nezgodno gostovanje, meni nezgodnije čak od onog u Murciji. Turska je bila prevelik zalogaj, ali se tako nije činilo kad smo poveli golom Džeke. Ipak, neumorni Turci do kraja uspijeaju izjednačiti, a i onda i povesti te pobijediti.

Opet domaća utakmica na Bilinom i opet veliki broj duša gladnih golova i uspjeha, gladnih igre naših Zmajeva. Pala je Armenija, lakše nego se i očekivalo. Dali su Armenci jedan gol pred kraj utakmice, ali to je bilo jedino što su i uspjeli napraviti.

Eh, po meni a vjerujem i po svima ostalim odlučujuće utakmice igrali smo protiv Belgije. Prva ona u Genku, meni iskreno najdramatičnija uz ovu sa Turskom, naprosto sam zamro sto puta u toku devedest minuta. Skupili se u jednom kafiću, stara dobra ekipa, pive na hektilitre, a bogami i znoja. Tad sam se zakleo da više nikad neću ništa opsovati, samo da dobijemo, a vazda sam jaranima govorio da nemamo tu šta tražiti. Ali, Džekin gol i Marjanov glas bili su dovoljni da par čaša poleti ka plafonu, veličanstvena atmosfera u par metara kvadratnih. Suze, od radosti, suze...

Euforija je vladala, slavlje nezabilježeno, pa čovječe imao sam osjećaj da se BiH plasirala na SP, a daleko smo u to vrijeme bili od Južne Afrike, daleko...U Zenici opet domaćini i opet utakmica od koje se puno očekivalo i na kraju i dobilo. Džeko i Džeko, naš VUK sredio je Belgijance u petnaestak minuta, a moram priznati da je onaj gol Soncka produžio onih par minuta do kraja na mnogo više. No, srećom sve je okončano sa dvije pobjede.

Do kraja onako kao što je i trebalo biti, pobjeda u Jerevanu i Talinu (ova će se dugo pamtiti), remi sa Turskom iako sam mislio da ćemo ih dobiti, ali na kraju sve je ispalo dobro. Poraz od Španije malo je uzdrmao ovu atmosferu, ali svi smo jako dobor znali da su naši igrali pod pritskom kartona i da je u glavi bilo samo izvlačenje za baraž. Fifino novo pravilo nas je "slomilo", dalo na znanje da nećemo lako, da nismo još do zvijezda...

Nismo, no jesmo na pragu. Pred nama je, evo dok pišem već je 1 sat i još uvijek pitanje: "bože, što ako se uspijemo plasirati?", znam, pomalo pesimistično, ali jednostavno imam taj stav jer bi u protivnome bio previše razočaran. Mišljenja sam da u je odlučuja utakmica ona sutrašnja u Lisabonu. Tu je slika i prilika, ne bismo je smjeli propustiti, a u slučaju da se to i dogodio, glavu gore - nama je ljubav lozinka, reče Merlin.

Malo nam na ruku, dobro malo više, ide neigranje Ronalda a i Bosingwe, ali sada je očigledno da će, ma ko god to bio, CR-ova zamjena ostaviti dušu na terenu u pokušaju da izboru Queirezovo povjerenje (nemojte zamjerit na netačnosti prilikom pisanja imena njihovog selektora). Mi, hvala Bogu, nemamo većih problema sa povreda. Cijela država je na nogama, ovako nikada nije bilo, karte odavno prodane, mjesec dana priča se samo o Lisabonu i Zenici odnosno dvomeču Portugala i Bosne i Hercegovine. U dnu duše mi nešto kaže da će ovo biti taj trenutak, da ćemo i mi napaćeni narod konačno dospjeti do velikog takmičenja. Pa, ruku na srce, kada su mogli Slovačka i njoj slično, zašto ne bismo mogli mi?

Znajući da je Ćiro legendarni trener koji je sa Hrvatskom dosegao do trećeg mjesta na SP-u i nadmudrio tada velike nogometne sile, zašto nebi i jedan Portugal koji sada i ne igra najbolje, bar ako je suditi po kvalifikacionim rezultatima. Pa, Albanija im je i dok su imali Ronalda uspjela uzeti bod i još kod kuće tek u zadnjim minutama izgubiti. Kako god, volio bih da odemo jer bi to bila revolucija, nešto neopisivo, pitanje je gdje bi završilo, a onda u Južnoj Africi, ko' što neko već napisa na forumu, ne moramo ni igrati. U slučaju eventualnog ispadanja a nadam se da do toga neće doći, volio bih da sve bude kao što je i dosada bilo, no bojim se da će pući ti signali zadovoljstva i sreće, da će repka ponovo biti ona stara i neuspješna, jadna i nada sve ekipa od koje će velike sile uzimati bodove u važnim kvalifikacionim ciklusima.

Zmajevi sve je na vama, 180 je minuta, lopta okrugla i sve, apsolutno sve je moguće. Sad ili nikad, a imam osjećaj da je došao pravi trenutak za radost nacije. Volim te BiH.
Zadnja izmjena: insider, dana/u 13 nov 2009, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

strsljen_13
Kontakt:

Post Postao/la strsljen_13 » 13 nov 2009, 00:57

Ljudi Portugal je ako cemo ralno da gledamo veliki favorit....i po imenima i tradiciji...ali ako cemo pogledati malo unazad...pa i Francuska je bila favorit 93 protiv bugarske pa ispusila....2002 su i Talijani i Portugalci bili favoriti protiv J KOreje, pa pusiona, pa i prije koju godinu i Turska je bila favorit protiv Letonije pa pusiona...tako da je sada red na nas....da mi budemo to veliko iznenadjenje.....
i ima jedna prednost nase ekipe...a to nisu imena igraca vec nasega VOJSKOVODJE Cire Blazevica....ipak on ima deset puta vece iskustvo...i ja zasigurno znam...da cemo i u slucaju ispadanja skupo se prodati...ali ja imam osjecaj da ce se igrati i produzetci u Zenici i da cemo mi golom u drugom produzetku otici da jedemo banane u afriku....a portugalci da gledaju Svjetsko Prvenstvo preko malih TV ekrana...jedino sta nas moze zeznuti jesu sudije...ali ko ih ****....mi cemo definitivno proci dalje.....
Mi imamo INAT Bosanski...a to portugal nema niti ce kada imati....Ciro Vodi nase zmajeve da im pokazemo kako musa dere jarca....

PORTUGAL U KANALU BOSNA U FINALU.....

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 13 nov 2009, 01:14

Nista cuo sam se sa Blatterom.

Kaze BiH mora proci, nama na SP trebaju egzoticne zemlje poput vase.

Rekoh mu, pa imate vec Honduras i Sjevernu Koreju, kaze on ma nije to to. Vasa prica kao i zemlja je posebna, to nemaju ni Honduras ni Koreja, oni ce ispasti vec u prvom krugu.

Pitam ga, a sta ces sa Ronaldom? On odgovara, ma Dzeko je novi Ronaldo :mrgreen: !

Reko dobro Seppe, nije jos dugo ostalo vidjet cu dal' mi bombe bacas ili si ozbiljan dingospo.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 13 nov 2009, 01:18

http://www.zshare.net/download/683834123cfefa4d/

Vecer sa Marijanom, trajanje 2 sata! ;)

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 13 nov 2009, 01:20

KONGO je napisao/la:Nista cuo sam se sa Blatterom.

Rekoh mu, pa imate vec Honduras i Sjevernu Koreju, kaze on ma nije to to. Vasa prica kao i zemlja je posebna, to nemaju ni Honduras ni Koreja, oni ce ispasti vec u prvom krugu.

Pitam ga, a sta ces sa Ronaldom? On odgovara, ma Dzeko je novi Ronaldo :mrgreen: !

Reko dobro Seppe, nije jos dugo ostalo vidjet cu dal' mi bombe bacas ili si ozbiljan dingospo.
ahahahah :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 13 nov 2009, 01:20

Dobro to ZELENILO izgleda :lol:
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 13 nov 2009, 01:45

ST-57 Ciciban je napisao/la:

Dobro to ZELENILO izgleda :lol:
:D
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 nov 2009, 02:11

da ispricam jednu anegdotu koja ima a i nema veze sa ovim sto nas ceka u subotu i srijedu...

ne znam koje se ono prvenstvo igralo, menscini da je bilo svjetsko 2006 godine... finale... igraju talijani sa galskim pjetlovima... ja znaci jos od doba kad sam se radovao rodjendanskoj torti i ucio prirodu i drustvo volim ovu zemlju, ovu reprezentaciju tacnije... valjda je sve to nekako krenulo od poznatog tandema ravanelli i vialli. poslije njih se rodi gospodin del piero, i ja eto od tada volim ovaj tim i navijam za njega kao da sam se na stadionu rodio... vjerujem da kamara vas pati od takozvane "treskavice" i komesanja u stomaku kada gledate vas omiljeni tim u nekoj odlucujucoj utakmici... e tako sam se ja tresao kada bi igrao juve ili pak italija...

i helem nejse, dogurali tako oni do finala i dosao dan D. ja noc prije pokupio neku curu u jednom lokalu u tuzli, uzeo broj i zovem je taj dan i nesvjesno dogovaram da izadjemo... dogovorim i sve i onda skontam da mi talijani igraju... kontam u sebi: koji si ti top, koji idiot... sta cu sad, gdje cu ne gledati tekmu... onda sjednem pa se presaberem, skoro svaku odlucujucu utakmicu su moji timovi gubili, kada bi ih ja gledao.. i tako se zavjetujem da necu gledat tekmu, pa reko mozda mi to talijanima pomogne...

izadjem u grad, nijednog para u gradu, samo ja i to zensko, jerbo svi muski ko ljudi sjede uz tv... sjednem negdje gdje nema tva i smaram se 3 sata jer sam skontao da je cura smor.. izlazim iz nekog kafica, srecem ove svoje klipane, oni me normalno prcaju i opisuju sta se sve desavalo... ja u sebi vristim, ne mogu da vjerujem da nisam okusio taj osjecaj srece i zadovoljstva, da nisam to dozivio ali mi je opet nekako drago.. na neki neobican nacin...

s tom curom vise nisam nikada izasao... italijani postadose svjetski prvaci...

a sto ja sad ovo serem ovoliko??? pa kontam nesto, da li da uopste gledam u subotu utakmicu... iskreno, kontam da se u neku rupu zavucem, da je ispostim pa da upalim livescore pa sta Bog dragi da... a dace valjda, valjda je dosao i nas dan...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.