Haman ti ne znaš ništa ,a ne koliko ti znašhilmo je napisao/la:"..a na svakih 1000
individualnih sjedišta (gledalaca) moraju biti najmanje tri
toaleta sa klozet šoljama i pisoarima za muškarce i jedan
toalet sa klozet šoljama za žene..."
Znači na svakih 333 stolica mora biti jedan toalet, koliko sjeverna i južna tribina Bilinog polja imaju stolica a nemaju (koliko ja znam) ni jedan mokri čvor. Na Koševu postoje toaleti, ali su u katastrofalnom stanju.
Moglo bi se to brzo doraditi u urediti da nije "Zakona o javnim pljačkama" i raznih tendera:
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
::::SAMO ČELIK::::
Meni je najzanimljivija stavka da ce cak i za ovu B licencu biti potrebna reflektorska rasvjeta sto je po meni, uz travnatu podlogu, definitivno prioritet, kao i bolje pregrade kod gostujucih navijaca (ne one neke ograde koje ljudi skoro pa u baštama koriste).
a ti koševski toaleti nisu očišćeni od 2000.hilmo je napisao/la:"..a na svakih 1000
Znači na svakih 333 stolica mora biti jedan toalet, koliko sjeverna i južna tribina Bilinog polja imaju stolica a nemaju (koliko ja znam) ni jedan mokri čvor. Na Koševu postoje toaleti, ali su u katastrofalnom stanju.
Moglo bi se to brzo doraditi u urediti da nije "Zakona o javnim pljačkama" i raznih tendera:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Nije da branim nek povike, gluposti itd, al ispade samo tu problemi..u Sarajevu teče med i mlijeko na utakmicamaHigh je napisao/la:Pa šta trebaju novinari? Pisati o cvijeću, harmoniji i ljubavi u Premijer ligi? A istovremeno je prisutno ovo što jeste. Ne kažem da nam je liga baš odron, ali nije ni nešto dobra koliko je hvalite, bar dok je ovih incidenata tu koji guše ovo malo fudbala. Na tribinama jedne prosječne utakmice u našoj ligi je prisutno 20% onih pravih ljubitelja fudbala, a ovih 80% ''navijača'' jednog i drugog kluba je balavurdija koja je prisutna tu zbog grupe, a ne zbog kluba. Tu su da izbace svoj pijemont srpstva, bošnjaštva ili ovog trećeg i da idu kući. Ovi iz šuma koji dođu na tekme Borca su ti savršen primjer. I ovo malo dobrog fudbala koji nekad ''naleti'' u intervalima kod nas unište ovi navedeni, i onda su oni centar pažnje, a ne fudbal. Samim tim njihovim potezima privlače i ove sa strane suprotne njima, lagano nastaje novi sukob i neredi. Izbaciti ove fašiste iz Lige i onda tek početi uživati u fudbalu. Ono što sam čuo u Lukavici par puta, Banja Luci i Širokom je djelo bolesnih umova. Nisu oni tu zbog fudbala, već zbog nećeg trećeg. Zapitajte nešto starije navijače zašto sad ne prate naše klubove kao nekad što su. Ponekad ispadam budala jer im kažem da i dan-danas idem na utakmice. Ne pravite se ludi, i sami znate kol'ko se dosad puta čuli ono:'' Ma ne idem ja zbog kluba, već zbog belaja''. Neka pišu ovo što pišu, još jedna mrtva glava bi bila i previše.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Mi nikad nismo rafalali kao što ste onog datuma koji mi je u potpisu ispod. Nijedna navijačka grupa koja je gostovala na Koševu nije imala tu ''čast'' da im auto bude izrešetano, niti je bilo povrijeđenih momaka od metaka. Niti je neko poginuo, što je najvažnije. Vi ste sebe prezentirali onaj dan, pa i poslije one nedjelje i u utakmicama do dana današnjeg. Oni rafali desno od benziske pumpe i šta sve ne je dovoljan reprezent vašeg mjesta i društva. Ili ćeš naći opravdanje i za to? Opravdanje za ono bolesno, fašističko, šovinističko skandiranje kad smo prvi put poslije onog dana došli na vaš stadion? I onda se čudite što je bila ona parola koja jeste na Koševu! Bit će uvijek i ja ću prvi stati da je podignem i podržim. Uostalom, da se ne osjećate krivim i da je sve kako ti kažeš, zašto vas nikad nema na Koševu? Ne valjaju vam ti kombiji, svaki put stanu kod Bradine. Na vašoj temi i u ovim ''prepucavanjima'' niko od vas nije podržavao ovo navedeno, niko od vas nije pjevao ono što jeste, niko od vas nije rafalao. Pa ko je? A da ne pričam o tome kako ste medije presvukli (bar one koji plešu kako vi hoćete da plešu) i izrežirali priču da smo bili naoružani, da smo spremili napad, da nas je trebalo biti 200. Imali smo 2 pretresa prije stadiona, a i kolona je bila očigledna. Do vašeg sela se moglo javiti koliko nas ide.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ja sam samo jednom bio na BP, i bio sam na sjeveru nisam vidio da imaju toaleti...Na ove dvije druge tribine pretpostavio sam da imaju, al eto imaju po dva na sjevernoj i južnoj znači da je i to malo...zamorano je napisao/la: Haman ti ne znaš ništa ,a ne koliko ti znašSve tribine na Bilinom imaju po 2(dva)wc Sve tribine...na krajevima tribina nalaze se wc-ovi,kako za muškarce tako i za žene
Sad koliko ima u tim wc-ovima šolja i pisoara a ima ih,ja vala nisam brojo
Neko ce valjda izbrojati nekad
@anonimni ne znam jesu li očišćeni ikako poslije rata
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 06 mar 2013, 13:11, ukupno mijenjano 1 put.
Sta laprdaš hilmo, ocigledno nisi nikad ni bio na bilinom..hilmo je napisao/la:"..a na svakih 1000
Amicci Di Nessuno
Vječna Ljubav Čeličnog Grada
Vječna Ljubav Čeličnog Grada
eto ja sam rafalaoHigh je napisao/la:Mi nikad nismo rafalali kao što ste onog datuma koji mi je u potpisu ispod. Nijedna navijačka grupa koja je gostovala na Koševu nije imala tu ''čast'' da im auto bude izrešetano, niti je bilo povrijeđenih momaka od metaka. Niti je neko poginuo, što je najvažnije. Vi ste sebe prezentirali onaj dan, pa i poslije one nedjelje i u utakmicama do dana današnjeg. Oni rafali desno od benziske pumpe i šta sve ne je dovoljan reprezent vašeg mjesta i društva. Ili ćeš naći opravdanje i za to? Opravdanje za ono bolesno, fašističko, šovinističko skandiranje kad smo prvi put poslije onog dana došli na vaš stadion? I onda se čudite što je bila ona parola koja jeste na Koševu! Bit će uvijek i ja ću prvi stati da je podignem i podržim. Uostalom, da se ne osjećate krivim i da je sve kako ti kažeš, zašto vas nikad nema na Koševu? Ne valjaju vam ti kombiji, svaki put stanu kod Bradine. Na vašoj temi i u ovim ''prepucavanjima'' niko od vas nije podržavao ovo navedeno, niko od vas nije pjevao ono što jeste, niko od vas nije rafalao. Pa ko je? A da ne pričam o tome kako ste medije presvukli (bar one koji plešu kako vi hoćete da plešu) i izrežirali priču da smo bili naoružani, da smo spremili napad, da nas je trebalo biti 200. Imali smo 2 pretresa prije stadiona, a i kolona je bila očigledna. Do vašeg sela se moglo javiti koliko nas ide.
koga nema na Koševu? Škripara? odakle ja znam zašto ih nema, nisam Škripar.
Ja se ne osjećam krivim sekunde...ni za što oko takvih stvari jer niti sam navijač niti sudjelujem u tome..
Samo sam rekao da ne prezentiraš ostale kao ovakve ili onakve kad je svugdje isto, ama baš svugdje..a ti slobodno pričaj ovo ono, vi ste, oni su..zapamti, svugdje je isto!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Isto kao sto se Sarajevo i svaki drugi BH grad u ovom ili onom momentu ''prezentiralo'' sto puta prije toga (o cemu pricamo, sto se lazemo, cista sreca u vecini slucajeva i stvar osiguranja je sto se recimo i tu ili drugdje nije zadesio takav neki slucaj u okviru sportske manifestacije, da ne nabrajam sada individualne primjere poput gostovanja reprezentacije RH, Širokog Brijega i probijanja u teren i onako usput izivljavanja po osiguranju, stranih momcadi i njihovih grupa u Sarajevu, nosenja bomba TM sa sobom ili nozeva u Zenicu, svjestan si i sam da su brojni primjer gdje su gosti imali tu ''cast'' da ih se ''ugosti'' u bastionu multietnicnosti pa cu stati, i sam si svjestan da bi ista ili slicna stvar bila u nedostatku snaga sigurnosti, tvoja stvar sto TI osobno za razliku od mene svjesno biras zatvoriti oci pred time i lagati sam sebe), ili cemo zanemariti cinjenicu da je u Sarajevu citanija rubrika crne kronike nego ijedna druga? Pa daj bolan, ulice grada, svaki dan netko izboden, propucan, nesto razbijeno, vandalizirano, izreketirano, ali ne, sto kaze kolega, u Sarajevu evidentno tece med i mlijeko, pretpostavljam da sve te urbane klosare i kriminalce redovito legitimiraju po ulasku u navijacke grupe, da ne kazem da ih nema...High je napisao/la:Mi nikad nismo rafalali kao što ste onog datuma koji mi je u potpisu ispod. Nijedna navijačka grupa koja je gostovala na Koševu nije imala tu ''čast'' da im auto bude izrešetano, niti je bilo povrijeđenih momaka od metaka. Niti je neko poginuo, što je najvažnije. Vi ste sebe prezentirali onaj dan, pa i poslije one nedjelje i u utakmicama do dana današnjeg. Oni rafali desno od benziske pumpe i šta sve ne je dovoljan reprezent vašeg mjesta i društva. Ili ćeš naći opravdanje i za to? Opravdanje za ono bolesno, fašističko, šovinističko skandiranje kad smo prvi put poslije onog dana došli na vaš stadion? I onda se čudite što je bila ona parola koja jeste na Koševu! Bit će uvijek i ja ću prvi stati da je podignem i podržim. Uostalom, da se ne osjećate krivim i da je sve kako ti kažeš, zašto vas nikad nema na Koševu? Ne valjaju vam ti kombiji, svaki put stanu kod Bradine. Na vašoj temi i u ovim ''prepucavanjima'' niko od vas nije podržavao ovo navedeno, niko od vas nije pjevao ono što jeste, niko od vas nije rafalao. Pa ko je? A da ne pričam o tome kako ste medije presvukli (bar one koji plešu kako vi hoćete da plešu) i izrežirali priču da smo bili naoružani, da smo spremili napad, da nas je trebalo biti 200. Imali smo 2 pretresa prije stadiona, a i kolona je bila očigledna. Do vašeg sela se moglo javiti koliko nas ide.
Nitko normalan nije opravdavao sta se desilo, no jest se opravdano pobunilo protiv medijske hajke, nacionalnog huskanja i potpune medijske blokade i lazi koje su se plasirale o dogadjajima po federalnim i drzavnim medijima, dok ste vi pak nasli stotinu opravdanja za sebe same kad se u konacnici tragedija desila za nesto sto su GOSTI zapoceli s obicnim prolaznicima. Znaci, ovo je CINJENICA, ne misljenje, nego CINJENICA, HZ su zapoceli nered sa obicnim gledateljima, prolaznicima, i samim time snose svoj nemali dio odgovornosti, a necu ni govoriti koliko odgovornost snose organi sigurnosti koji nisu bili spremni na takvo sto, no o tome se vec raspravljalo. I sad, zato sto se u konacnici desila tragedija koju nitko nije htio i sto je eskaliralo do ovih mjera, treba one koji su zapoceli to sranje jednostavno pomilovati, a tamo neko fasisticko selo provlaciti kroz medije i spaliti do temelja? Ja cu prvi reci nek se procesuiraju individualni krivci, i oni koji su odgovorni za smrt mlade osobe, i oni koji su zapoceli sa sranjem. Ja vjerujem da u ovome sa mnom slaze vecina stanovnistva, a sta bi ti htio sad predstaviti da sto bolje prikaze Široki Brijeg kao nekakvo fasisticko leglo naspram toboze multietnickog Sarajeva, je tvoja vlastita agenda.
Eto ti razloga zasto ne postoji nikakva pomirba po tom pitanju, kad se kategoricki skoro pa glorificira nekoga tko izazove nered i kasnije se skriva od odgovornosti iza tragedije za koju snosi makar dio krivnje.
Dozivio sam i ja stotinu stvari na stotinu stadiona diljem BiH, ukljucujuci i Sarajevo, tako da mi nemas sta ti ili netko deseti pricati da je to neka druga prica ili deseti narod, gadi mi se kad netko sam sebe zanemari i pocne sa 'a vi, a vi''. Ti ako imas predrasudan mentalni sklop ti mozes biti iz New Yorka i nemas se pravo postavljati s nekakve visine, to je generalno gledajuci, a vidim da vrijedi i za tebe s obzirom da si i u ovom kratkom postu sebi za pravo uzeo da bacis onako usput par uvreda i izgeneraliziranih fraza, cisto eto ''nek se zna''.
Sad, ti seri i pljuj po selu koliko hoces, pravdaj sta hoces, ja necu niti imam potrebu, to govori vise o tebi i takvima, a naravno da ces takvih naci i ovdje i drugdje diljem BiH i to i jest razlog sto se onakve stvari desavaju.
Dosta vas o tome, nemam namjeru svako malo objasnjavati ljudima koji NE mogu i NE zele shvatiti i prihvatiti neke stvari. Odgovor neces dobiti. Zivio.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 06 mar 2013, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...
Ne odgovaara ti nešto u mom postu pa se pozivaš na katastrofalno stanje u državi čitavoj, uključujući i ciljajući na dešavanja u Sarajevu? Sad vas odjednom zanima država i kakvo je stanje? A HB? Imaš pravo. Jeste žalosno. Žalosno je da ti ne vidiš prst ispred oka, ti gdje u tvom nazovigradu ne možeš prnuti od zastava sa kukastim križom. Je li tebi to ponos? I kojeg kur** imputiraš na dešavanja u Sarajevu? A istovremeno bježiš od daleko gorih stvari iz tvog nazovigrada? I jeste problem iz Lištice, fašist iz Lištice, šovinist iz Banja Luke. Šta hoćeš reći? Da je na onoj prvoj utakmici sve proteklo u najboljem redu i miru? Je li se ti stidiš onog prozivanja? Jadovi bolesni, nabijem na neku stvar i tebe i sve one tvoje balavce na tribini koji i ne znaju kakvu su zastavu okačili, ni šta pjevaju, ni šta im je u glavi. Možete svoju politiku graditi na onom gdje pali u vašem gradu, dođite pa je demonstrirajte u drugim. Problem tvog nazovigrada je što je kaloticentričan, ista politika se gradi i u tvom klubu, za razliku od mog. Na tribini imam/o ljude slične tebi, ali samo u jednoj rubrici. Po ostalim se razilazite, a ti znaš na šta konkretno ciljam. Imam/o i ljude sličnim onim iz Banja Luke, ali samo slične po jednoj rubrici, ponovo. Koliko god vi ponavljali fraze da je Sarajevo islamocentrično i orijentirano samo prema Bošnjacima, varate se. Jer ja prvi imam takve raje i prijatelja na tribini, komšiluku i drugim mjestima.
I te priče za malu djecu okači mačku o rep. Previše sam ja puta pročitao na forumima da niko od vas ne opravdava Vedranovu smrt. Utakmica je dokaz čisti šta je u vašim glavama. Članci u novinama, izvještaji iz tvog ''grada'', komentari po Youtubeu. Bolest šovinista.
Pljuvat ću uvijek po tvom selu dok sam živ, jer je ono prevelik gubitak koji se ne može nadoknaditi. A broj kombija imam negdje u mobitelu, pa ćemo vas pokupiti kod Bradine, ako vama pukne kvar.
I te priče za malu djecu okači mačku o rep. Previše sam ja puta pročitao na forumima da niko od vas ne opravdava Vedranovu smrt. Utakmica je dokaz čisti šta je u vašim glavama. Članci u novinama, izvještaji iz tvog ''grada'', komentari po Youtubeu. Bolest šovinista.
Pljuvat ću uvijek po tvom selu dok sam živ, jer je ono prevelik gubitak koji se ne može nadoknaditi. A broj kombija imam negdje u mobitelu, pa ćemo vas pokupiti kod Bradine, ako vama pukne kvar.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Kao sto rekoh...ŠB_Fidelis je napisao/la:
Dosta vas o tome, nemam namjeru svako malo objasnjavati ljudima koji NE mogu i NE zele shvatiti i prihvatiti neke stvari. Odgovor neces dobiti. Zivio.
Nitko tebi nikad nece gram pameti u glavu ubaciti dok se ti oko sebe ne osvrnes i prestanes lagati sam sebe i traziti nekakvu iskljucivu krivnju, zatvarajuci oci pred svojom stvarnosti. Danas ti je to Široki Brijeg, sutra ce ti biti netko drugi. Svatko. Samo ne ti sam. No dobro, to je makar standard viseg patriotizma i multietnicnosti I guess. Sta bih ja, priprosti needucirani sitni listicki fasist, o tome znao.
O takvim ljudima je sve receno. Ja da se s time ili takvima zamaram bi mi bilo debelo ispod razine.
Produzi.
...Život za Široki...
Znaš ti kad hoćeš.
ma nije ni istok puno bolji, u subotu se možeš uvjeriti u tohilmo je napisao/la:@anonimni ne znam jesu li očišćeni ikako poslije rata![]()
, na istoku sam vidio da raja ide ulazi u toalete, vjerovatno je situacija malo bolja nego na sjeveru, srećom ja nisam imao potrebe ići ni u jedan, ja svoje potrebe obavim na vrijeme..
![]()
vala ni ja ne idem u ove WC-ove, ko zna ko sve u njih ulazi i ima li kakvih boleščina
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- zmaj_Bosne
- Kontakt:
Ovako se to radi u Europi:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BW3zA6mzIw
Dragon Town
kod nas bi obadva povukaozmaj_Bosne je napisao/la:Ovako se to radi u Europi:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
@ŠB_Fidelis, znas kome mozet moralisati i prosipati suplju, pokusavajuci izjednaciti i relativizirati sve to. Nikome. A najmanje nama koji smo vise puta bili u toj tvojoj sovinistickoj zabiti.
A ja zivim samo za jedan dan.....
A ja zivim samo za jedan dan.....
nemojte raspravljat o toj temi jer se nikada necete sloziti.imamo razlicita misljena i gotovo.
Naravno. Fašizam je opaka bolest.
ne moras odma kontirat sa gluposcu.High je napisao/la:Naravno. Fašizam je opaka bolest.
i vrijeđat u istom postu.

Je l' ovo naša zastava koju smo ponijeli one nedjelje na Pecaru, pa je vi digli u naše ime?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.