Cibalia: Marko Dabro - najmlađi igrač u Prvoj hrvatskoj ligi?
- Najveći dragulj Hrvatskog nogometa, Marko Dabro, danas slavi 16. rođendan! Ujedno, stječe i mogućnost, uz specijalistički liječnički pregled, nastupa za seniorsku momčad Cibalije. Već prije su iz kluba najavljivali da će Dabro biti najmlađi igrač koji je nastupio u HNL-u, otišli su i korak dalje pa najavili i kako će biti najmlađi koji će zabiti gol!? No Dabro tek čeka prvi službeni nastup za seniorski sastav, a on bi se mogao dogoditi već u subotu, Splitu. Cibalia gostuje u parku mladeži, a trener Miroslav Bojko potvrđuje da protiv “crvenih” računa na Dabru.
- Daj Bože da situacija bude povoljna za nas i da ga mogu uvesti što prije, a ako i ne bude, sigurno će ući pred kraj susreta kako bi bio najmlađi igrač u povijesti HNL-a koji je zaigrao za jednu seniorsku momčad u Prvoj ligi. Dabro je na reprezentativnom nastupu zadobio lakši udarac u koljeno, ali sam uvjeren da će do subote biti sasvim u redu - kaže Bojko.
Igranje za seniore, u prvenstvenoj utakmici, Dabri će vjerojatno biti najljepši rođendanski dar. Doduše i do sada je skupio koju minutu s prvom momčadi, igrao je u prijateljskim utakmicama, ali sve to je bilo “zagrijavanje” za ono pravo.
- Ako doista zaigram protiv Splita, e to će biti pravi poklon za rođendan. Najbolji mogući. Ako dobijem priliku u Parku mladeži, jedina mi je želja da odigram kako trener od mene traži i očekuje - kaže 16-godišnji Dabro. .
Uz najavu da će igrati u Splitu, Dabro je ovih dana doživio još jednu radost. Sa svojim suigračima iz hrvatske U-17 reprezentatacije osigurao je plasman na Europskom prvenstvu.
- Drago mi je što sam dio te reprezentacije, a pogotovo što sam godinu dana mlađi i što imam priliku učiti na tako velikom prvenstvu. Uvjeren sam da ćemo tamo izboriti dobar plasman, a budite uvjereni da će ova reprezentacija donijeti u Hrvatsku još puno dobrih rezultata - obećaje presretni Marko Dabro.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.