Postao/la Principatus » 15 nov 2009, 01:24
Salihovicu svaka cast, covjek ceka na operaciju a igra onako, odbrana, centar, napad, svuda je bio. Spahic, Nadarevic i Rahimic su bili stub odbrane. Hasagic je pruzio dobru utakmicu i bio je siguran, ali driblanje nek zadrzi za privatne utakmice sa rajom.
Ne razumjem ovakve napade na Ibisevica a i pojedine na Dzeku, sa cim su trebali pucati po portugalskom goalu? Sa vazduhom? Misimovic je zakazao? Pa sta je drugo bilo za ocekivati, nije bilo potrebno biti strucnjak, da se zna kako ce Portugalci iskljuciti nasu igru. Iskljuce Misimovica. To sam nekoliko puta ovdje ponovio. Sudija nas je nekoliko puta zeznuo i strateski podjelio karte, kicma odbrane nam fali u Bosni. Ipak je kroz jednu zutu nam donio plus, a ta zuta je isla na Muratovica. Znam sada ce svi reci kako je covjek odigrao utakmicu zivota itd. Nije moje misljenje, ne zelim po njemu da pljujem i hvala mu za sve do sada. Niti dajem njemu krivicu sto je zaigrao. Ali sada Ciro ga nemoze postavljati, cak mora improvizirati, dakle moramo doci u ovakvo stanje da bih se uradila promjena.
Pogresno je (po meni) bilo sljedece:
- Braniti se u utakmici gdje svaki goal boli Portugal, a sad napadati u Bosni bez Spahica, gdje svaki primljen goal boli nas. Goal nam je danas zlata bio vrijedan. Logika ne postoji.
- Ubaciti Pjanica da za pet minuta nesto napravi, gdje je doduse bio veoma dobar. Jedan igrac, talenat, u jakoj formi kojem Lyon daje povjerenje. Kod nas sjedi na klupi, kao da je bogalj koji nezna ici u defanzivu i koji nemoze da trci, a pretrci svaku utakmicu maratone, koji luksuz.
- Cekati toliko dugo sa izmjenama a nasi igraci ne mogu vise da disu.
- Pokraj Misimovica je trebao igrati Pjanic, Miske bih odmah drugaciju igru pokazao.
- Kada smo napadali vidjelo se da Portugal ima respekt, cak suvise, da danas nismo igrali kukavicki, da nismo dodavali loptu Hasagicu nekih 20 puta i igrali na nas goal, kao da sebe napadamo, sta smo mogli sve tamo postici.
- Portugal danas nije bio nesto, nego smo sami sebe smorili. Bosingwa, Mendes i Ronaldo su falili. Ove stative i precke jesu bile nesrecne, ali iskreno receno, da smo napali nekoliko puta vise, natjerali bi smo "srecu" da lopta udje.
Kao sto sam rekao ovo je samo moje misljenje i kritika, ne zelim biti negativac ili pljuvati, jer to nikada nisam radio, ma koliko da smo gubili, ljudi koji su duze ovdje to znaju. Portugal je do sada vani bio jaci nego kod kuce, protiv Danske, Albanije itd. Sada im moramo pospremiti 2 goala, a ne smjemo sa oslabljenom odbranom da primimo... Spahic nam fali, jer nije smijo da se ocisti prije nevazne utakmice protiv Spanije...
Sretno momci i hvala za sve do sada.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.