ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Mig_Mig
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Mig_Mig » 16 mar 2013, 01:43

Ne postoji ni jedan segment teniske igre u kojem je ovaj skot bolji od Delpa.. prva sansa za brejk u trecem setu.. sve govri! dominacija Delpa :D
Max Allegri

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 mar 2013, 01:48

Virtu4l je napisao/la:Sta ima vamos
Sta ima, skote :D
Max Allegri

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 16 mar 2013, 01:50

Jbo mater ako ovo Marej namjerno ne radi :)
Ovakvi padovi koncentracije... :roll:

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 16 mar 2013, 02:03

kakva konjina
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 mar 2013, 02:05

ppppp je napisao/la:Jbo mater ako ovo Marej namjerno ne radi :)
Cini ti se :D Budi realan i reci ..da ga delpo ubija :D
Max Allegri

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 16 mar 2013, 02:06

Ritern, bekend, net game, gameplan, kretanje, izdržljivost, counterpounching, IQ. Sve su to segmenti u kojima je Andy bolji od Delpa. Međutim, bolja iskristalisanost bazičnih teniskih oružja i offensive baselinea daju Delpu prednost u odnosu na Andya kada su obojica u TOP formi. Andy je nesumnjivo bolji taktičar i igrač koji na više različitih načina može dobijati protivnike, što se za Delpa pak ne može reči. S druge strane, Andy svojim varijacijama ne može nadomjestiti manjak agresivnosti u svojoj igri (iako je to mnogo popravio) koju Delpo ima. To Argentincu daje prednost, jer je u stanju sa puno manjim utroškom vremena i snage doći do poena.

Dupli brejk, izgleda da je ovdje sve gotovo. Čudno, Delpo je Andya ubio njegovim oružjem - taktikom. Iskreno, ni u najluđim snovima nisam mogao to očekivati. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 16 mar 2013, 02:06

balkenjos sve zna - iz bosne vidi sve i sve zna - bolje vidi od ljudi preko ograde terena pa tvrdi da del potro ne unistava mareja...

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 mar 2013, 02:12

formance je napisao/la:Ritern, bekend, net game, gameplan, kretanje, izdržljivost, counterpounching, IQ. Sve su to segmenti u kojima je Andy bolji od Delpa. Međutim, bolja iskristalisanost bazičnih teniskih oružja i offensive baselinea daju Delpu prednost u odnosu na Andya kada su obojica u TOP formi. Andy je nesumnjivo bolji taktičar i igrač koji na više različitih načina može dobijati protivnike, što se za Delpa pak ne može reči. S druge strane, Andy svojim varijacijama ne može nadomjestiti manjak agresivnosti u svojoj igri (iako je to mnogo popravio) koju Delpo ima. To Argentincu daje prednost, jer je u stanju sa puno manjim utroškom vremena i snage doći do poena.

Dupli brejk, izgleda da je ovdje sve gotovo. Čudno, Delpo je Andya ubio njegovim oružjem - taktikom. Iskreno, ni u najluđim snovima nisam mogao to očekivati. 8-)
Haha ubio!
Max Allegri

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 16 mar 2013, 02:13

Mig_Mig je napisao/la:
Ma da ga ubija i ne ubija nešto, ali meni sa marejem večeras nešto nije u redu.Totalno je "van meča".
Ovoliki broj duplih greški i "velikih" auta ... :roll:
Osnovno pravilo da kad igraš protiv igrača koji su blizu 2 m je da ga što više "šetaš",a Endi se nacali i lupaju dijagonale po 5 minuta.Niđe veze
Od samog početka turnira se vidjelo da igra preko qrca

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 16 mar 2013, 02:17

drago mi je samo radi ovih engleskih g0vnara na skysportu koji se ubise navijajuci i pricajuci o endijevom perfektonom tenisu + kao stavili bi sve pare kao poslije 1:1 na Endija.... hau jes nou sto bi rekle kolege bibithija...

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 16 mar 2013, 02:18

ppppp je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:
Ma da ga ubija i ne ubija nešto, ali meni sa marejem večeras nešto nije u redu.Totalno je "van meča".
Ovoliki broj duplih greški i "velikih" auta ... :roll:
Osnovno pravilo da kad igraš protiv igrača koji su blizu 2 m je da ga što više "šetaš",a Endi se nacali i lupaju dijagonale po 5 minuta.Niđe veze
Od samog početka turnira se vidjelo da igra preko qrca
Slazem se s tim.. a on je isao na Bekhend cijeli mec..! Argetinac je pokazao mnogo vise.. a na kraju ova 3 brejka u 3. setu to pokazuju! Sve u svemu.. kao navijac Delpa ..prezdovoljan.. i da je samo malo bolje odigrao tb u prvom..ovo bi bilo u dva seta!
Max Allegri

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 16 mar 2013, 02:19

Bravo Delpo. :idea: Nadam se da ide do finala, mada će biti jako teško protiv Novaka.

Engleski komentatori su hebali mater Pešikanu i kompaniji sa Eurosporta. :lol:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2013, 02:22

formance je napisao/la:Bravo Delpo. :idea: Nadam se da ide do finala, mada će biti jako teško protiv Novaka.

Engleski komentatori su hebali mater Pešikanu i kompaniji sa Eurosporta. :lol:
Nisam ocekivao da Del Potro moze da dobije. :shock:

A jesi u pravu glede komentatora. O tome sam i ja pricao, tako da oni koji ne veruju - pogledajte nekad tenis na British Eursportu ili Skysportu.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 16 mar 2013, 02:27

Nisam ni ja, ali taktički je stvarno odigrao perfektno. Pustio je Andya da napada, a očigledno je da Škot ne voli kada on mora diktirati poene. Delpu podloga strašno odgovara, odskok je visok, tako da može generisati jako mnogo snage, a pritom se ne mora puno savijati u koljenima, čak ni kad su u pitanju slajsovi.

Engleski komentatori su stvarno odron, da sam jučer počeo pratiti tenis, pomislio bih da je Andy najbolji svih vremena.

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2013, 02:31

formance je napisao/la:Nisam ni ja, ali taktički je stvarno odigrao perfektno. Pustio je Andya da napada, a očigledno je da Škot ne voli kada on mora diktirati poene. Delpu podloga strašno odgovara, odskok je visok, tako da može generisati jako mnogo snage, a pritom se ne mora puno savijati u koljenima, čak ni kad su u pitanju slajsovi.
Hm... Ako mu dodje Djokovic u svom godlike modu, nema tu Del Potro sta da trazi. Protiv Djokovica ni samaranje loptice, ni pusheraj ne prolaze. Ono danas je bilo brutalno. Tsonga nije znao sta da izmisli novo. ;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 16 mar 2013, 02:43

Iskreno, nemam predstavu na koji način DelPotro može do pobjede sutra. Novak riternom preuzima inicijativu, razbija fokus, udara dublje i puno je konkretniji sa FH/BH strane od Andya. Volio bi da griješim, da Delpo dobije, ali teško. ;)

Dobro je Novak danas odigrao, vrhunski. Ako ga servis onako bude služio i sutra, Delpo će imati velikih problema na riternu.

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 mar 2013, 02:55

Da li mislis da je ovaj novi upgradeovani "Djokovic vol. 3.0", kako ga zovu na stranim forumima, najbolja i najkompletnija pojava jednog tenisera ikada :?:

Ovo meni deluje mocnije igracki od onog Djokovica iz 2011. Covek je postao opasan na mrezi, servira dosta bolje, nabacio je BH slice, sa osnovne linije i dalje kontrolise poene, fizicki je jednako jak, ako ne i jaci...

Ovo je kao da smo u 2005oj, pa svi gledaju u to ko moze da zaustavi jednog igraca. :roll:

Odoh da dremnem do pocetka F1.slika

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 16 mar 2013, 03:59

Htio sam maloprije spomenuti da je ovaj Đoković kompletniji od 2011 Đokovića. Servis je dosta bolji, forhend varijativniji, igra na mreži kompletnija, a reakcija na slajsove i generalno niske loptice mnogo mnogo bolja. Ako mu se prije mogla naći mana za slajs, sada ne može. Igrač bez ijednog baga u svojoj igri.
Sad, da li je najbolji i najkompletniji u kontekstu nivoa igre je svakako tema zanimivljiva za pisanje. 8-) Prime Rogera smatram najraznovrsnijim teniserom, jer su mi njegova ofanzivna rješenja, 'killer instict' i mogučnost prilagođavanja svakom protivniku i podlozi neponovljivi. Generalno udarci koje je u stanju izvesti ne može nijedan današnji teniser. Mana je to što je njegova igra prirodno ranjiva, a tu 'ranjivost' je iskoristio Rafael Nadal, a Roger nikada nije mogao adekvatno odgovoriti tome. To je ono što će ga pratiti čitav život i vječno se provlačiti u 'čiji je tata jači' raspravama.

S druge strane, Đoković nema baga u svojoj igri. Još bolje rečeno, ne postoji ultimativna strategija kojom se može dobijati u kontinuitetu. Tako nešto je imao još samo Sampras. U principu, svi su znali kako igrati protiv njega, ali na terenu bi se ispostavilo da je to samo 'mrtvo slovo na papiru'. Safinova izjana nakon USO-a 2000 dovoljno govori
Everybody knows how to beat Pete, but nobody can beat him
.
Međutim, njegova igra je imala dosta rupa, tako da on otpada. Problem kod Novaka je što igrači uopšte ne znaju šta da rade kada igraju protiv njega. Ne postoji adekvatan gameplan koji garantuje rezultat, to je vjerovatno ono po čemu je jedinstven u historiji tenisa. Nakon USO-a pomislio sam da bi Andy mogao postati njegov 'krvnik', ali potonji je u Šangaju preokrenuo stvari u svoju korist.

Mats Wilander je krajem 2011 izjavio da kada bi u tenisu postojao svjetski rekord, Novak bi bio nosilac tog rekorda. Parafraziram, ali u tom smislu je rečeno. U prevodu, to bi značilo da je Novakov nivo tenisa najveći i najefikasniji ikada. Obično se ne slažem sa izjavama komentatora i bivših igrača, jer mijenjaju mišljenja kako vjetar puše, ali u ovome ima istine. Nadal je 2011 igrao bolji tenis nego 2010, pa Novaku ništa nije mogao. S druge strane, Roger mu je pravio mnogo više problema, jer je posjedovao varijaitet i višedimenzionalnost u igri. Upravo to je razlog zbog kojeg sam u nedoumici kada bih birai između 'Prime' Novaka i 'Prime' Rogera.
- Zato bih to podijelio ovako. U kontekstu bazičnih udaraca Novak je najbolji ikada. Upravo to je ono što se najviše traži u ovoj eri. Zato Novakova generička baseline igra jeste najkompletnija ikada.
Međutim, u kontekstu varijacija, kompletnosti, all round igre i svih teniskih segmenata, uključujući i 'all court game', mislim da je Federerov nivo tenisa najveći nivo nekog igrača u OE. Tako jednostavno, a tako učinkovito.

Pozvao bih se na historiju, Lendla kao igrača koji je upgradeovo fizičku spremu i baseline igru na viši nivo, te Borga kao igrača koji je najbolje balansirao ofanzivna i defanzivna rješenja u igri. Međutim, ne mogu i ne želim, jer je to u biti nemoguće porediti. Okolnosti, tehnologija, medicina, treninzi, ishrana itd su se mnogo promijenili, a kvalitativno su se drugačije stvari vrednovale u različitim teniskim periodima. Igrati u prosjeku 50+ razmjena na šljaci, a sedmicu dvije nakon toga izaći preko 150 puta na mrežu je ono što Novak i današnja kompanija nikada neće morati raditi, tako da se rezultati postizani nekad i sad moraju drugačije vrednovati.
Međutim, iz ove perspektive, iz svega što sam vidio dosada, u kontekstu bazičnih udaraca i igre 'operisane' na bilo kakvu taktičku destrukciju od strane protivnika, mislim da je Đoković vol. 3.0 najkompletnija pojava nekog tenisera u historiji. ;)

Kada bi ti birao između Prime Rogera i Prime Novaka, koga bi izabrao :?:

Profesionalnitenis.com

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 16 mar 2013, 09:27

Virt kao i obično nakon poraza,u šoku jedno 5-6 dana :mrgreen:
Vrati se bolan to je samo sport :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 mar 2013, 09:58

Ma jok, samo pratim ove mudrace i generale poslije bitke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.