ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Ne postoji ni jedan segment teniske igre u kojem je ovaj skot bolji od Delpa.. prva sansa za brejk u trecem setu.. sve govri! dominacija Delpa 
Max Allegri
Jbo mater ako ovo Marej namjerno ne radi 
Ovakvi padovi koncentracije...
- Citizen-X
- Kontakt:
kakva konjina
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
Cini ti seppppp je napisao/la:Jbo mater ako ovo Marej namjerno ne radi
Max Allegri
Ritern, bekend, net game, gameplan, kretanje, izdržljivost, counterpounching, IQ. Sve su to segmenti u kojima je Andy bolji od Delpa. Međutim, bolja iskristalisanost bazičnih teniskih oružja i offensive baselinea daju Delpu prednost u odnosu na Andya kada su obojica u TOP formi. Andy je nesumnjivo bolji taktičar i igrač koji na više različitih načina može dobijati protivnike, što se za Delpa pak ne može reči. S druge strane, Andy svojim varijacijama ne može nadomjestiti manjak agresivnosti u svojoj igri (iako je to mnogo popravio) koju Delpo ima. To Argentincu daje prednost, jer je u stanju sa puno manjim utroškom vremena i snage doći do poena.
Dupli brejk, izgleda da je ovdje sve gotovo. Čudno, Delpo je Andya ubio njegovim oružjem - taktikom. Iskreno, ni u najluđim snovima nisam mogao to očekivati.
Dupli brejk, izgleda da je ovdje sve gotovo. Čudno, Delpo je Andya ubio njegovim oružjem - taktikom. Iskreno, ni u najluđim snovima nisam mogao to očekivati.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Citizen-X
- Kontakt:
balkenjos sve zna - iz bosne vidi sve i sve zna - bolje vidi od ljudi preko ograde terena pa tvrdi da del potro ne unistava mareja...
Haha ubio!formance je napisao/la:Ritern, bekend, net game, gameplan, kretanje, izdržljivost, counterpounching, IQ. Sve su to segmenti u kojima je Andy bolji od Delpa. Međutim, bolja iskristalisanost bazičnih teniskih oružja i offensive baselinea daju Delpu prednost u odnosu na Andya kada su obojica u TOP formi. Andy je nesumnjivo bolji taktičar i igrač koji na više različitih načina može dobijati protivnike, što se za Delpa pak ne može reči. S druge strane, Andy svojim varijacijama ne može nadomjestiti manjak agresivnosti u svojoj igri (iako je to mnogo popravio) koju Delpo ima. To Argentincu daje prednost, jer je u stanju sa puno manjim utroškom vremena i snage doći do poena.
Max Allegri
Ma da ga ubija i ne ubija nešto, ali meni sa marejem večeras nešto nije u redu.Totalno je "van meča".Mig_Mig je napisao/la:Cini ti seppppp je napisao/la:Jbo mater ako ovo Marej namjerno ne radi
Ovakvi padovi koncentracije...Budi realan i reci ..da ga delpo ubija
Ovoliki broj duplih greški i "velikih" auta ...
Osnovno pravilo da kad igraš protiv igrača koji su blizu 2 m je da ga što više "šetaš",a Endi se nacali i lupaju dijagonale po 5 minuta.Niđe veze
Od samog početka turnira se vidjelo da igra preko qrca
- Citizen-X
- Kontakt:
drago mi je samo radi ovih engleskih g0vnara na skysportu koji se ubise navijajuci i pricajuci o endijevom perfektonom tenisu + kao stavili bi sve pare kao poslije 1:1 na Endija.... hau jes nou sto bi rekle kolege bibithija...
Slazem se s tim.. a on je isao na Bekhend cijeli mec..! Argetinac je pokazao mnogo vise.. a na kraju ova 3 brejka u 3. setu to pokazuju! Sve u svemu.. kao navijac Delpa ..prezdovoljan.. i da je samo malo bolje odigrao tb u prvom..ovo bi bilo u dva seta!ppppp je napisao/la:Ma da ga ubija i ne ubija nešto, ali meni sa marejem večeras nešto nije u redu.Totalno je "van meča".Mig_Mig je napisao/la:Cini ti seppppp je napisao/la:Jbo mater ako ovo Marej namjerno ne radi
Ovakvi padovi koncentracije...Budi realan i reci ..da ga delpo ubija
Ovoliki broj duplih greški i "velikih" auta ...![]()
Osnovno pravilo da kad igraš protiv igrača koji su blizu 2 m je da ga što više "šetaš",a Endi se nacali i lupaju dijagonale po 5 minuta.Niđe veze
Od samog početka turnira se vidjelo da igra preko qrca
Max Allegri
Bravo Delpo.
Nadam se da ide do finala, mada će biti jako teško protiv Novaka.
Engleski komentatori su hebali mater Pešikanu i kompaniji sa Eurosporta.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Nisam ocekivao da Del Potro moze da dobije.formance je napisao/la:Bravo Delpo.Nadam se da ide do finala, mada će biti jako teško protiv Novaka.
A jesi u pravu glede komentatora. O tome sam i ja pricao, tako da oni koji ne veruju - pogledajte nekad tenis na British Eursportu ili Skysportu.
Nisam ni ja, ali taktički je stvarno odigrao perfektno. Pustio je Andya da napada, a očigledno je da Škot ne voli kada on mora diktirati poene. Delpu podloga strašno odgovara, odskok je visok, tako da može generisati jako mnogo snage, a pritom se ne mora puno savijati u koljenima, čak ni kad su u pitanju slajsovi.
Engleski komentatori su stvarno odron, da sam jučer počeo pratiti tenis, pomislio bih da je Andy najbolji svih vremena.
Engleski komentatori su stvarno odron, da sam jučer počeo pratiti tenis, pomislio bih da je Andy najbolji svih vremena.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Hm... Ako mu dodje Djokovic u svom godlike modu, nema tu Del Potro sta da trazi. Protiv Djokovica ni samaranje loptice, ni pusheraj ne prolaze. Ono danas je bilo brutalno. Tsonga nije znao sta da izmisli novo.formance je napisao/la:Nisam ni ja, ali taktički je stvarno odigrao perfektno. Pustio je Andya da napada, a očigledno je da Škot ne voli kada on mora diktirati poene. Delpu podloga strašno odgovara, odskok je visok, tako da može generisati jako mnogo snage, a pritom se ne mora puno savijati u koljenima, čak ni kad su u pitanju slajsovi.
Iskreno, nemam predstavu na koji način DelPotro može do pobjede sutra. Novak riternom preuzima inicijativu, razbija fokus, udara dublje i puno je konkretniji sa FH/BH strane od Andya. Volio bi da griješim, da Delpo dobije, ali teško.
Dobro je Novak danas odigrao, vrhunski. Ako ga servis onako bude služio i sutra, Delpo će imati velikih problema na riternu.
Dobro je Novak danas odigrao, vrhunski. Ako ga servis onako bude služio i sutra, Delpo će imati velikih problema na riternu.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Da li mislis da je ovaj novi upgradeovani "Djokovic vol. 3.0", kako ga zovu na stranim forumima, najbolja i najkompletnija pojava jednog tenisera ikada
Ovo meni deluje mocnije igracki od onog Djokovica iz 2011. Covek je postao opasan na mrezi, servira dosta bolje, nabacio je BH slice, sa osnovne linije i dalje kontrolise poene, fizicki je jednako jak, ako ne i jaci...
Ovo je kao da smo u 2005oj, pa svi gledaju u to ko moze da zaustavi jednog igraca.
Odoh da dremnem do pocetka F1.
Ovo meni deluje mocnije igracki od onog Djokovica iz 2011. Covek je postao opasan na mrezi, servira dosta bolje, nabacio je BH slice, sa osnovne linije i dalje kontrolise poene, fizicki je jednako jak, ako ne i jaci...
Ovo je kao da smo u 2005oj, pa svi gledaju u to ko moze da zaustavi jednog igraca.
Odoh da dremnem do pocetka F1.
Htio sam maloprije spomenuti da je ovaj Đoković kompletniji od 2011 Đokovića. Servis je dosta bolji, forhend varijativniji, igra na mreži kompletnija, a reakcija na slajsove i generalno niske loptice mnogo mnogo bolja. Ako mu se prije mogla naći mana za slajs, sada ne može. Igrač bez ijednog baga u svojoj igri.
Sad, da li je najbolji i najkompletniji u kontekstu nivoa igre je svakako tema zanimivljiva za pisanje.
Prime Rogera smatram najraznovrsnijim teniserom, jer su mi njegova ofanzivna rješenja, 'killer instict' i mogučnost prilagođavanja svakom protivniku i podlozi neponovljivi. Generalno udarci koje je u stanju izvesti ne može nijedan današnji teniser. Mana je to što je njegova igra prirodno ranjiva, a tu 'ranjivost' je iskoristio Rafael Nadal, a Roger nikada nije mogao adekvatno odgovoriti tome. To je ono što će ga pratiti čitav život i vječno se provlačiti u 'čiji je tata jači' raspravama.
S druge strane, Đoković nema baga u svojoj igri. Još bolje rečeno, ne postoji ultimativna strategija kojom se može dobijati u kontinuitetu. Tako nešto je imao još samo Sampras. U principu, svi su znali kako igrati protiv njega, ali na terenu bi se ispostavilo da je to samo 'mrtvo slovo na papiru'. Safinova izjana nakon USO-a 2000 dovoljno govori
Međutim, njegova igra je imala dosta rupa, tako da on otpada. Problem kod Novaka je što igrači uopšte ne znaju šta da rade kada igraju protiv njega. Ne postoji adekvatan gameplan koji garantuje rezultat, to je vjerovatno ono po čemu je jedinstven u historiji tenisa. Nakon USO-a pomislio sam da bi Andy mogao postati njegov 'krvnik', ali potonji je u Šangaju preokrenuo stvari u svoju korist.
Mats Wilander je krajem 2011 izjavio da kada bi u tenisu postojao svjetski rekord, Novak bi bio nosilac tog rekorda. Parafraziram, ali u tom smislu je rečeno. U prevodu, to bi značilo da je Novakov nivo tenisa najveći i najefikasniji ikada. Obično se ne slažem sa izjavama komentatora i bivših igrača, jer mijenjaju mišljenja kako vjetar puše, ali u ovome ima istine. Nadal je 2011 igrao bolji tenis nego 2010, pa Novaku ništa nije mogao. S druge strane, Roger mu je pravio mnogo više problema, jer je posjedovao varijaitet i višedimenzionalnost u igri. Upravo to je razlog zbog kojeg sam u nedoumici kada bih birai između 'Prime' Novaka i 'Prime' Rogera.
- Zato bih to podijelio ovako. U kontekstu bazičnih udaraca Novak je najbolji ikada. Upravo to je ono što se najviše traži u ovoj eri. Zato Novakova generička baseline igra jeste najkompletnija ikada.
Međutim, u kontekstu varijacija, kompletnosti, all round igre i svih teniskih segmenata, uključujući i 'all court game', mislim da je Federerov nivo tenisa najveći nivo nekog igrača u OE. Tako jednostavno, a tako učinkovito.
Pozvao bih se na historiju, Lendla kao igrača koji je upgradeovo fizičku spremu i baseline igru na viši nivo, te Borga kao igrača koji je najbolje balansirao ofanzivna i defanzivna rješenja u igri. Međutim, ne mogu i ne želim, jer je to u biti nemoguće porediti. Okolnosti, tehnologija, medicina, treninzi, ishrana itd su se mnogo promijenili, a kvalitativno su se drugačije stvari vrednovale u različitim teniskim periodima. Igrati u prosjeku 50+ razmjena na šljaci, a sedmicu dvije nakon toga izaći preko 150 puta na mrežu je ono što Novak i današnja kompanija nikada neće morati raditi, tako da se rezultati postizani nekad i sad moraju drugačije vrednovati.
Međutim, iz ove perspektive, iz svega što sam vidio dosada, u kontekstu bazičnih udaraca i igre 'operisane' na bilo kakvu taktičku destrukciju od strane protivnika, mislim da je Đoković vol. 3.0 najkompletnija pojava nekog tenisera u historiji.
Kada bi ti birao između Prime Rogera i Prime Novaka, koga bi izabrao
Sad, da li je najbolji i najkompletniji u kontekstu nivoa igre je svakako tema zanimivljiva za pisanje.
S druge strane, Đoković nema baga u svojoj igri. Još bolje rečeno, ne postoji ultimativna strategija kojom se može dobijati u kontinuitetu. Tako nešto je imao još samo Sampras. U principu, svi su znali kako igrati protiv njega, ali na terenu bi se ispostavilo da je to samo 'mrtvo slovo na papiru'. Safinova izjana nakon USO-a 2000 dovoljno govori
.Everybody knows how to beat Pete, but nobody can beat him
Međutim, njegova igra je imala dosta rupa, tako da on otpada. Problem kod Novaka je što igrači uopšte ne znaju šta da rade kada igraju protiv njega. Ne postoji adekvatan gameplan koji garantuje rezultat, to je vjerovatno ono po čemu je jedinstven u historiji tenisa. Nakon USO-a pomislio sam da bi Andy mogao postati njegov 'krvnik', ali potonji je u Šangaju preokrenuo stvari u svoju korist.
Mats Wilander je krajem 2011 izjavio da kada bi u tenisu postojao svjetski rekord, Novak bi bio nosilac tog rekorda. Parafraziram, ali u tom smislu je rečeno. U prevodu, to bi značilo da je Novakov nivo tenisa najveći i najefikasniji ikada. Obično se ne slažem sa izjavama komentatora i bivših igrača, jer mijenjaju mišljenja kako vjetar puše, ali u ovome ima istine. Nadal je 2011 igrao bolji tenis nego 2010, pa Novaku ništa nije mogao. S druge strane, Roger mu je pravio mnogo više problema, jer je posjedovao varijaitet i višedimenzionalnost u igri. Upravo to je razlog zbog kojeg sam u nedoumici kada bih birai između 'Prime' Novaka i 'Prime' Rogera.
- Zato bih to podijelio ovako. U kontekstu bazičnih udaraca Novak je najbolji ikada. Upravo to je ono što se najviše traži u ovoj eri. Zato Novakova generička baseline igra jeste najkompletnija ikada.
Međutim, u kontekstu varijacija, kompletnosti, all round igre i svih teniskih segmenata, uključujući i 'all court game', mislim da je Federerov nivo tenisa najveći nivo nekog igrača u OE. Tako jednostavno, a tako učinkovito.
Pozvao bih se na historiju, Lendla kao igrača koji je upgradeovo fizičku spremu i baseline igru na viši nivo, te Borga kao igrača koji je najbolje balansirao ofanzivna i defanzivna rješenja u igri. Međutim, ne mogu i ne želim, jer je to u biti nemoguće porediti. Okolnosti, tehnologija, medicina, treninzi, ishrana itd su se mnogo promijenili, a kvalitativno su se drugačije stvari vrednovale u različitim teniskim periodima. Igrati u prosjeku 50+ razmjena na šljaci, a sedmicu dvije nakon toga izaći preko 150 puta na mrežu je ono što Novak i današnja kompanija nikada neće morati raditi, tako da se rezultati postizani nekad i sad moraju drugačije vrednovati.
Međutim, iz ove perspektive, iz svega što sam vidio dosada, u kontekstu bazičnih udaraca i igre 'operisane' na bilo kakvu taktičku destrukciju od strane protivnika, mislim da je Đoković vol. 3.0 najkompletnija pojava nekog tenisera u historiji.
Kada bi ti birao između Prime Rogera i Prime Novaka, koga bi izabrao
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Virt kao i obično nakon poraza,u šoku jedno 5-6 dana
Vrati se bolan to je samo sport
Vrati se bolan to je samo sport
Ma jok, samo pratim ove mudrace i generale poslije bitke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.