FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
da li se zna na koga ide pobjednik dvomeča Bajern-Juventus u polufinalu
Znače se u Aprilu aBd. Ipak se mora šteliti nekima
(Real na Bayern no theory
)
ne.odlucivat ce se zdrijebanjembajern100 je napisao/la:da li se zna na koga ide pobjednik dvomeča Bajern-Juventus u polufinalu
pa to su stvarno čiste štele zar odmah u petak nije trebalo da se zna ko ide na koga u polufinalu...fuuuuj,što rekoše kolege bitno je da Barsa i Real guraju do kraja...hebem im....
Saurman je napisao/la:Hitzfeld :" Robben Will Not Be Fit For Guardiola's Tactic, Shaqiri And Kroos Are The Perfect Players For Guardiola, But Muller I Don't Know He's Just Important For The Team !! ".
hhhhhmisljenja sam da roben nece ici iz bayerna jer guardiola sigurno zna sta je i ko je roben i njegove mogucnosti,i da je to vrhunski igrac koji samo ekipi moze pomoci po meni puno vazniji igrac od milera nastranu neke njegove osobine .Misljenja sam da ce guardiola ukomponovati robena u svoju taktitku prilagoditi ga ,mnogi pricaju na njegovu sebicnost a doskora su mnogi pricali kako igra timski kako nema vise te sebicnosti ,jbg kada ovako sagleda njega su oni dosta ubili u pojam nekad opravdano ,a nekad i neopravdano ,zbog navodne "sebicnosti" sjetite se koliko nam je ta sebicnost valjala u proslosti ,istina bilo je i razocarenja ali sigruno to je igrac koji moze biti presudan u pojedinim trenutcima setite se salkea,mace ,fiorentine itd.ne teeba to zaboraviti cinjenica je da to vise nije onaj stari roben ,ali u njemu ima jos kuveta koji nam samo moze pomoci ,pep ce to uskladiti siguran sam .
ljudi moji ako sad recimo prođu Barsa.Real.Dortmund i Bajern i u polufinalu recimo se izvuku Ral-Bajern i Barsa-dortmund onda to takmičenje stvarno treba prestati pratiti...
bajern100 je napisao/la:ljudi moji ako sad recimo prođu Barsa.Real.Dortmund i Bajern i u polufinalu recimo se izvuku Ral-Bajern i Barsa-dortmund onda to takmičenje stvarno treba prestati pratiti...
Cinjenica je da je UEFA kriminalna narocito zadnjih godina,mi na to ne moemo utjecati nase je da se borimo casno iposteno i da damo svoj max.jedino cemotako do trofeja druge nema ko god nam dosao,nazalostdanas je fudbal sve manje igra a sve vise i vise biznis nazalost.
Mogu oni izvlacit sta hoce, od el clasico finala nema nista. To su ljudi i prosle godine govorili, da su nastimali zrijeb cetvrtfinala da bi se u finalu igrao el clasico, pa ni barca ni real ne zaigrase u finalu.
Ja imam neki filing, ukoliko prodju pomenute ekipe, da ce polufinalni parovi biti bayern-dortmund i real-barca.
Ja imam neki filing, ukoliko prodju pomenute ekipe, da ce polufinalni parovi biti bayern-dortmund i real-barca.
A što se ti time sad opterečuješ? I šta ako zasluženo prođu ta 4 tima....bajern100 je napisao/la:ljudi moji ako sad recimo prođu Barsa.Real.Dortmund i Bajern i u polufinalu recimo se izvuku Ral-Bajern i Barsa-dortmund onda to takmičenje stvarno treba prestati pratiti...
Ima guranja veliki timova, a jesi li ti siguran da baš nikad nas nisu pogurali? Prošle godine u osmini finala i poslije četvrtfinalu su pogurani faktički i Bayern i Real i Barca. I ne možeš baš reći da je Real poguran ako u polufinalu dobije Bayerna za protivnika....
Samo je mnogima zapalo za oko da su i ovaj put baš Barca i Real dobili lakše protivnike, a nas su zavalili (naravno da su zavalili i Juve). Međutim, ne treba se opterečavat vansportskim stvarima, ako nas mogu zavaljivat a Rummenige predsjednik udruženja najvećih evropski klubova , onda smo levati.
Kad ne osvoji naša ekipa Ligu prvaka kući, na svom stadionu, opet je to naša krivica. Jel nas tu neko zavalio?
Znači moramo biti samokritični, isto ko što stajem u odbranu Bayernove ekipe i kažem da je top 3 i da smo u protekle 3 godine ostvarili ogroman uspjeh s 2 finala, isto tako čovjek mora biti samokritičan i ne tražiti neke razloge i izgovore. A ko kopa po vanjskim faktorima i sve zasniva na sreći, nikad u životu i neće ništa postići.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
I ja tako mislim. Ipak 2 utakmica El classica više keša. Pretprošle sezone ako se ne varam igrali su u jednom mjesecu 3-4 puta
Nebitno sve to, Bayern se mora dokazati i pokazati na terenu upravo kao i oni. Onaj penal nad Alabom je kriminalan bio no pravda je pobijedila sve do tog finala kojeg ni pod razno nismo smijeli izgubiti (1:1 nismo izgubili, ali na penale da i to od Engleza
)
Umjesto 6 titula LP, imamo samo 4. Želim taj trofej u Minhenu.
Ova forma me dosta zabrinjava. Nemoguće je da jedna ekipa tokom čitave sezone igra vrhunski fudbal. Uvijek mora upasti u neku crnu rupu od par utakmica. Nekako bi mi draže bilo da smo malo lošije krenuli u sezonu pa u 2 djelu dobijali sve redom nego ovo sada. (mislim na prvenstvo i lp, iako i dalje dominiramo rezultatima u Bundesligi, ali daleko da je igra kao na početku sezone).
Nebitno sve to, Bayern se mora dokazati i pokazati na terenu upravo kao i oni. Onaj penal nad Alabom je kriminalan bio no pravda je pobijedila sve do tog finala kojeg ni pod razno nismo smijeli izgubiti (1:1 nismo izgubili, ali na penale da i to od Engleza
Umjesto 6 titula LP, imamo samo 4. Želim taj trofej u Minhenu.
Ova forma me dosta zabrinjava. Nemoguće je da jedna ekipa tokom čitave sezone igra vrhunski fudbal. Uvijek mora upasti u neku crnu rupu od par utakmica. Nekako bi mi draže bilo da smo malo lošije krenuli u sezonu pa u 2 djelu dobijali sve redom nego ovo sada. (mislim na prvenstvo i lp, iako i dalje dominiramo rezultatima u Bundesligi, ali daleko da je igra kao na početku sezone).
Al nemoj zafrkavat, Kasai je dobro sudio i ja bi uvijek da on sudi Bayernu. To je jedan nepristrasan sudija. Penal za Real je tad bio prestrog, ali poslije je sudio i za nas penal i do kraja utakmicu odradio odlično. Ne spada ti on u te sudije koji su u talovima. Prije će jedan od tih koji su u talovima biti Cakir, jer ono guraj na jednoj strani njega, a na drugoj Galatu u četvrtfinale. A nije niko puno pričao o suđenju sudije Ericssona Schalkeu, NIKO. Vidiš i po tome kako je Schalke fino žrtvovan i iz Njemačke se jedino Schalkeovci bunili. Ali majstorski je ono sudija odradio, jer nije se primjetilo navlačenje(nije bilo toliko vidljivo), on je znao kako treba odradit zadatak....Neutral je napisao/la:
Nebitno sve to, Bayern se mora dokazati i pokazati na terenu upravo kao i oni. Onaj penal nad Alabom je kriminalan bio no pravda je pobijedila sve do tog finala kojeg ni pod razno nismo smijeli izgubiti (1:1 nismo izgubili, ali na penale da i to od Engleza)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nisam ništa rekao protiv dotičnog sudije, samo da je penal bio u najmanju ruku sumnjiv.
I ovaj protiv Arsenala je griješio 4-5x u kornerima i to žestoko.
Dobro, mogao je svirati i faul nad Muselrom kod onog 2 gola Šalkea. Sami su sebi krivi, morali su proći ali nedostatak njihovog najboljeg napadača je učinio svoje. A i Howedes je pogriješio ko neki amater.
Dobro, mogao je svirati i faul nad Muselrom kod onog 2 gola Šalkea. Sami su sebi krivi, morali su proći ali nedostatak njihovog najboljeg napadača je učinio svoje. A i Howedes je pogriješio ko neki amater.
Sudije su bile očajne u obje utakmice protiv Arsenala...Neutral je napisao/la:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Ovo mi nedostaje kod Arjena. Prije je radio dosta češće te ulaze u sredinu pa onda šutira projektile. Danas svi ti šutevi idu 10 metara više gola. Kako je jedno vrijeme namjestio nišanske sprave bio, golmani koji bi odbranili te šuteve bili su nesposobni da igraju sljedeću utakmicu u prvenstvu
Tesko da je Kasai dobro sudio, jer kada jednoj ekipi dosudis penal, a drugu ostetis za penal onda to ne moze biti dobro sudjenje. I Spanski mediji ga nisu ocijenili dobro u tom mecu.effe_sa je napisao/la: Al nemoj zafrkavat, Kasai je dobro sudio i ja bi uvijek da on sudi Bayernu. To je jedan nepristrasan sudija. Penal za Real je tad bio prestrog, ali poslije je sudio i za nas penal i do kraja utakmicu odradio odlično. Ne spada ti on u te sudije koji su u talovima.
Alaba kod one sitacije gdje je sviran penal za Real, nije mogao nikako prilikom pada izbjeci igranje rukom.
Pred kraj prvog poluvremena Robben je izvodio slobodan udarac i lopta je na putu prema golu udarila Pepea u ruku.
Ako imamo isti kriteriji za obje ekipe, onda je i ovo u drugom slucaju morao biti penal i karton. Cak postoje i jaci elementi penala u drugom slucaju jer lopta koju je uputio Di Maria u petom minutu nije isla u okvir gola, dok ova koju je uputio Robben pred kraj prvog dijela je isla izravno u okvir gola, samo sto joj je Pepe igranjem rukom promijenio i putanju i brzinu.
http://www.24sata.hr/liga-prvaka/ronald ... cen-263520" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne zanam, ali provjeriti cu. Ja sam se osvrnuo na ove zadnje malo teze utakmice sto smo imali, Arsenal i Leverkusen (Leverkusen nam jeste tezak protivnik). U te tri utakmice primili 4 gola, od toga 3 nakon izvedenog kornerageronimo je napisao/la:Ja mislim da smo od 11 primljenih golova 5 dobili iz prekida.Bilall je napisao/la: Tesko nam se zabija gol iz igre ali prelako nakon kornera, i to malo zabrinjava, pogotovo sto te kornere i ne izvodimo dobro. Opet treba biti zadovoljan, jer porazen je protivnik koji nam je znao dosta problema napraviti zadnjih utakmica
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ocjene za sinoćnju pobjedu na BayAreni 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Zanimljivo je da su nam prekidi uvjedljivo najslabija tačka, totalno smo bezopasni dok su nam protivnici većinu golova dali iz prekida.
Ne znam zašto Jupp tako malo radi na ovom segmentu igre a ima takve jablane u ekipi.
Ne znam zašto Jupp tako malo radi na ovom segmentu igre a ima takve jablane u ekipi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Cudi me da niko nije ovdje spomenuo danasnju izjavu Hitzfelda u Svicarskim medijima koja je u Njemackoj izazvala velike diskusije...Naime isti je izjavio da Guardiola ima tzv. crnu listu na kojoj se nalaze igraci na koje u buducnosti nece racunati - a prema njemu navodno na toj listi se nalaze Müller (koji ne posjeduje tehniku za sistem Pep-a), Kroos (Guardiola preferira igraca koji iskazuje vecu opasnost po protivnicki gol na poziciji Kroos-a) i Robben (za kojeg misli da ce sigurno napustiti klub jer misli da on i Pep nisu na istoj talasnoj duzini tj. razliciti karakteri koji se ne mogu slagati).
Hitzfeld ne prica puno i nije zeljan medijske paznje (kao npr. LM), a vrijeme ce pokazati je li upravu sa svojim prognozama koje je danas iznio.
Hitzfeld ne prica puno i nije zeljan medijske paznje (kao npr. LM), a vrijeme ce pokazati je li upravu sa svojim prognozama koje je danas iznio.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ja mislim da su mediji ovu izjavu pogrešno prenijeli, jer bilo je njenih nekoliko interpretacija koliko sam vidio na jednom mjestu. Naime Hitzfeld je izjavio prema ovoj jednoj verziji (koja je nekako i najrealnija) da će Robben sigurno napustit klub, a da će za Kroosa i Mullera biti jako teško se prilagodit Pepovom sitemu, da im neće biti lako.amerosm je napisao/la:Cudi me da niko nije ovdje spomenuo danasnju izjavu Hitzfelda u Svicarskim medijima koja je u Njemackoj izazvala velike diskusije...Naime isti je izjavio da Guardiola ima tzv. crnu listu na kojoj se nalaze igraci na koje u buducnosti nece racunati - a prema njemu navodno na toj listi se nalaze Müller (koji ne posjeduje tehniku za sistem Pep-a), Kroos (Guardiola preferira igraca koji iskazuje vecu opasnost po protivnicki gol na poziciji Kroos-a) i Robben (za kojeg misli da ce sigurno napustiti klub jer misli da on i Pep nisu na istoj talasnoj duzini tj. razliciti karakteri koji se ne mogu slagati).
Sam znaš da je nerealno da Uli pusti da dva Nijemca, takvog kvaliteta napuste klub.
Špekulacije i dalje guše, a stvarno to sad timu nije potrebno....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.