UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

stokton
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la stokton » 14 mar 2013, 23:22

work je napisao/la:Pa dobro, nisu ni ovi hrvači baš mamlazi :) Vrhunski grapleri znaju naći ugao za pokušaj rušenja , znaš onu great fighters use angles(parafraziram). Ima i ona, ako loše tajmiraš, veća je vjerovatnoća da ćeš završiti na leđima, nego da ćeš nokautirati protivnika. Desi se tu i tamo neki pogodak.
Ali vidi kralju kad on tebi uleti ti ćeš svakako završit na leđima, a ovako bi barem nešto pokušo.

Ali ti su pogotci stvarno rijetki, čak se i pokušaji mogu izbrojat na prste, ali **** ga, da sad ne začatavam više hehe

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 mar 2013, 09:51

stokton je napisao/la:
work je napisao/la:Pa dobro, nisu ni ovi hrvači baš mamlazi :) Vrhunski grapleri znaju naći ugao za pokušaj rušenja , znaš onu great fighters use angles(parafraziram). Ima i ona, ako loše tajmiraš, veća je vjerovatnoća da ćeš završiti na leđima, nego da ćeš nokautirati protivnika. Desi se tu i tamo neki pogodak.
Ali vidi kralju kad on tebi uleti ti ćeš svakako završit na leđima, a ovako bi barem nešto pokušo.

Ali ti su pogotci stvarno rijetki, čak se i pokušaji mogu izbrojat na prste, ali **** ga, da sad ne začatavam više hehe
nesto zaboravljas drug, sprawl, to je najbolja odbrana od rusenja, ako si dovoljno upoznat sa tim ne moram ti objasnjavati gdje noge idu i kako se tijelo postavlja u tom trenutku. ako krenes na udarac uvijek postoje velike sanse da ce protivnik i ako plasiras udarac to izdrzati i ti ces zavristi na leđima sto je za tvog protivnika jako dobar i dominantan polozaj a danas velika vecina boraca zna vrlo dobro sta uraditi kada imaju mount poziciju ili guard.
sve je to stvar taktike u ostalom junior je mogao caina udarati rukama nakon sto je izbjegao rusenja al on je odlucio samo da stoji i prima udarce :D

meni je prilicno jasno zasto mnogi borci nekad ne bacaju udarac posebno nozni, jest da nas to nervira al oni razmisljaju o riziku i nevolji u koju ce upasti ako to ne prođe kako treba. sonnen je protiv silve bacio jedan (doduse rucni) rizican udarac i izgubio borbu odma.
mene vise zanima zasto vecina boraca forsira full mount poziciju dok je side control dosta zapostavljena a otvara mnogo opcija i za submission i za udarce posebno koljena, iz ove pozicije se vrlo lako mogu uzeti i leđa protivniku ako pokusava ustati. a vecina boraca ovu poziciju koristi samo da pređe iz garda u mount.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 mar 2013, 10:38

fera je napisao/la:
stokton je napisao/la:

nesto zaboravljas drug, sprawl, to je najbolja odbrana od rusenja, ako si dovoljno upoznat sa tim ne moram ti objasnjavati gdje noge idu i kako se tijelo postavlja u tom trenutku. ako krenes na udarac uvijek postoje velike sanse da ce protivnik i ako plasiras udarac to izdrzati i ti ces zavristi na leđima sto je za tvog protivnika jako dobar i dominantan polozaj a danas velika vecina boraca zna vrlo dobro sta uraditi kada imaju mount poziciju ili guard.
sve je to stvar taktike u ostalom junior je mogao caina udarati rukama nakon sto je izbjegao rusenja al on je odlucio samo da stoji i prima udarce :D

meni je prilicno jasno zasto mnogi borci nekad ne bacaju udarac posebno nozni, jest da nas to nervira al oni razmisljaju o riziku i nevolji u koju ce upasti ako to ne prođe kako treba. sonnen je protiv silve bacio jedan (doduse rucni) rizican udarac i izgubio borbu odma.
mene vise zanima zasto vecina boraca forsira full mount poziciju dok je side control dosta zapostavljena a otvara mnogo opcija i za submission i za udarce posebno koljena, iz ove pozicije se vrlo lako mogu uzeti i leđa protivniku ako pokusava ustati. a vecina boraca ovu poziciju koristi samo da pređe iz garda u mount.
ma nisam ja sprawl zaboravio, znam da borci to isključivo koriste kao odbranu od rušenja, nego me samo čudi što neko ne pokuša s koljenom makar jedan borac po eventu ako ništa, jer sprawl pomaže samo da se odbraniš od rušenja,( a evo opet se moram vratiti na pride :lol: , gdje si poslje te odbrane, protinika kada ga uhvatiš koljenom po glavi natamburaš- Mirko vs Randelman) još jedana otežavajuća okolnost za udarače, a olakšavajuća za graplere u UFC u, što govori u prilog činjenici da se svijesno ide na pomaganje hrvačima na uštrb udarača(plus oni laktovi u parteru :evil: ).

Za side control si takođe uprvu ni meni nije to jasno, dva tri koljena i protivnik je u problemima.

A kad smo kod Sonena i Silve, prvi treba da bude zahvalan Dani do neba na pravilima inače ne bi mogao izdržat više od minute s Silvom, kad smo kod te borbe, vidili smo jedan od vrlo rijetkih udaraca koljenom u stomak kad je protivnik na podu, čudi me da borci više to ne koriste, znam postoji opasnost od udarca u glavu ali vrijedi riskirat :mrgreen: , Silva najbolje to zna hehehe

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 mar 2013, 13:16

ja se u osnovi slazem sa tobom i ja sam fan pride-a al sta da se radi. pravila su takva kakva jesu i ufc ih nece mijenjati sigurno.
u bellatoru su na turnirima cak i laktovi zabranjeni. jedino one fc dozvoljava soccer kickove.
jbg amerikanci su preuzeli primat u mma i sasvim logicno da su prilagodili pravila na taj nacin da njihove borce koliko toliko poguraju.
ja se uvijek sjetim jedne od borbi wanda i rampagea, amerikanac krene na rusenje i mora iste sekudne skupiti snagu da ustane jer ga ovaj ubi nogama na podu :D al nazalost ti se dani nece vratiti i ja pokusavam sto vise da uzivam u ovome sto danas gledamo.

Ismire odlazi!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 13:59

slika

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 mar 2013, 19:18

Neutral je napisao/la:slika
Prijatelju pogriješio si temu, imaš posebnu temu K1 na ovom podforumu

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 mar 2013, 19:26

fera je napisao/la:ja se u osnovi slazem sa tobom i ja sam fan pride-a al sta da se radi. pravila su takva kakva jesu i ufc ih nece mijenjati sigurno.
u bellatoru su na turnirima cak i laktovi zabranjeni. jedino one fc dozvoljava soccer kickove.
jbg amerikanci su preuzeli primat u mma i sasvim logicno da su prilagodili pravila na taj nacin da njihove borce koliko toliko poguraju.
ja se uvijek sjetim jedne od borbi wanda i rampagea, amerikanac krene na rusenje i mora iste sekudne skupiti snagu da ustane jer ga ovaj ubi nogama na podu :D al nazalost ti se dani nece vratiti i ja pokusavam sto vise da uzivam u ovome sto danas gledamo.
Znam da neće biti promjena, jedino možda kad bi zabranili te laktove u parteru, i tako oduzeli mogućnost parterašima da se iživljavaju nad protivnicima, tako bi barem donekle bila ispravljena nepravda :mrgreen: prema udaračima

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 16 mar 2013, 01:30

Neznam da li ste primjetili ali imamo dobar ufc sutra rano
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 mar 2013, 09:42

hajd evo progonoze kad si navalio al moraces i ti necu samo ja da se brukam :D

Diaz-GSP : jbg sta raci, meni je diaz drag al GSP je veliki sampion i siguran sam da nece imati puno problema da odbrani pojas.

Hendicks-Condit: idem biti odlucan :D Hendricks pobjeđuje na Split Decision. dosta teska borba za prognozirati ali sigurno zbog svega sto je do sada uradio da je Condit favorit ali Hendricks moze svakoga zavrsiti sto je vec dokazao tako da ja mislim da ce i jedan i drugi biti pazljiviji nego inace i ici na odluku.

Ellenberger-Marquardt: protiv Hierona je Juggernaut dosao do pobjede al mene je razocarao. Nate-a sam gledao nedavno na zadnjem Strikeforceu i on je bio jos losiji, izgubio zbog previse primljenih low kickova... ovdje tipujem na Ellenbergera onako navijacki ali i jedan i drugi borac su u blagom padu.

Ricci-Fletcher : okrsaj dvojice boraca koji su izgubili finala TUF-a. ja cu biti bezobrazan pa ovo nazvati duelom **** i Nakaze. Ja bi volio da pobjedi cudni britanac al Ricci ipak trenira u Tristar Gymu koji je jedan od najboljih na svijetu i tu je pred domacim navijacima tako da ce on odnijeti pobjedu al mogla bi biti dosadna borba.

bit ce interesantno vidjeti da li Cote napokon moze doci do jedne prave pobjede u UFC-u, nije lik 5 godina pobjedio kako treba. ima jos nekoliko interesantnih borbi u prelimsima, povratak dan millera ce biti zanimljiv, onda par kanađanina ce pokusati napraviti pravi zaokret u svojim karijerama, dok se na FB borbama Roop bori da spasi karijeru kao i Rick Story koji bi u slucaju poraza vrlo lako otkaz mogao dobiti. mada ako gledamo atraktivnost boraca Roop je mnogo blize otkazu. tu je i Dilleshaw koji je mene par puta odusevio i mnogo bi mu znacilo da upise trecu pobjedu u nizu a ima finu sansu protiv japanca.

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 16 mar 2013, 11:12

Hmmmm, malo sam se pogubio sa ovim vremenskim razlikama. Kako vidim u 10pm je borba, po njihovom. to je istočna obala, zar ne?! Onda ide +5, znači oko 3 kod nas. Nije ni rano :|

Očekujem dobru priredbu, pogotovo main i co-main event.
Mislim da je sve jasno u main eventu. GSP neće željeti stajati protiv Diaza, kao što nije ni protiv Condita, tako da će ići na takedown. Nisam vidio da je neko uspješno branio ove pokušaje, tako da sumnjam da će to uraditi i Diaz.
Na podu je GSP najbolji u ovoj kategoriji, zato nema razloga da se to dalje komentariše. Nadam se da će Diaz uspjeti što duže borbu održati u standupu, bilo bi zanimljivije. Naklonjen sam Diazu, zato što GSP postaje sve veća "primadona", bira protivnike i sl, ali i zato što White i ekipa od Diaza žele napraviti nekog kabadahiju. Čini se kao ok lik. Voli srolat ponekad, pa šta.

Co-main dosta zanimljiv. Parter prednost za Hendricksa, a stand up na strani Condita. Snaga Hendricksa se mora poštovati, međutim, Condit je dosta lahko izašao na kraj sa Diazom koji ima mnogo bolji boks od Hendricksa, mada je o istom teško pričati pošto mu mahom prođe prvi pokušaj i onda je lights out. :d
Sa drue strane, vjerujem da će Hendricks pokušati izbjeći Conditov kickboxing i primjeniti GSP-ovu taktiku u njegovom meču protiv Carlosa, gdje mislim da bi mogao biti u prednosti. Na koliko je rundi ova borba? Vjerujem, da ne provjeravam, da je na 3. Ako je tako, šteta, volio sam da je na 5. Sve u svemu, blaga prednost za Condita, zbog dobre odbrane od obaranja i boljeg kickboxinga od protivnika mu, međutim, sve je otvoreno.

Ostatak ću ukratko:

-prednst ellenbergeru
-misli da će Ring uzeti odlukom sudija
-Ricci je kompletniji borac od Flechera, mada je Flecher borac za kojeg je lahko navijati, karizmatičan je, tako da WAR Flecher!
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 16 mar 2013, 19:58

fera a jes ti vidio ženu od nakaze? :D
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 16 mar 2013, 20:52

WAR Diaz! You're going down, Georgey!!! :D

Može li mi neko potvrditi satnicu? Na ufc sajtu mi otkucava tamo do 3, a negdje naletih da je u 1 pa da znam kad da se vrnem kući. :|

Btw, danas sam vidio da je Hendricks favorit protiv Condita na kladari. Iskreno, malo me to iznenadilo. Morao sam uzeti kvotu od 1.9 na njega, bezobrazno bi bilo da sam to propustio.

[youtube][/youtube]

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 16 mar 2013, 21:42

Edit: prelims u 1 a main event u 3.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 17 mar 2013, 03:03

Ili ja nisam dobro pogledao meč ili je ovaj Voelker pokraden. Inače sjajna borba

Mogao bi ovaj Miller nakon ovog poraza pa pa iz UFC a ovaj Mein bi mogao imati dobru karijeru, vrlo je mlad a tako iskusan.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 17 mar 2013, 05:02

Odličan co-main event. Najprije, mislim da je odluka dobra, i ja sam imao prve dvije za Hendricksa i treću za Condita. Hendricks me pozitivno iznenadio u prve dvije runde. Odlično je miksao boks i hrvanje, te lagano obarao Condita, što i nije baš lahko kao što se činilo. Međutim, kad ga obori ništa nije uspio, dijelom zbog manjkavosti G&P, ali dijelom i zbog odličnog guarda Condita gdje je i GSP primao dosta udaraca.
U trećoj je Condit preuzeo inicijativu. Iako je Hendricks popravio kardio, morat će to još značajnije popraviti u borbi za titulu jer da je ovo bilo na 5 rundi, Condit bi ga vjerovatno razorio u preostale dvije. Istovremeno, ostaje i taj faktor povrijeđene ruke, koliko je to uticalo i kako?!

Sigurna, očekivana pobjeda GSP-a, ziheraški, u svom stilu.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 17 mar 2013, 14:08

Ellenberger sjajan, kao i Hendricks ima bombu u rukama, vjerovatno mu sada slijedi borba za izazivača što je apsolutno zaslužio. Nate može lagano u mirovinu, nije ovo više za njega :mrgreen:

Condit vs Johny fenomenalna borba, samo što ju je malo Johny pokvario u trećoj rundi sa stalnim bacanjima na insistiranje svoga trenera. Pametna odluka jer je već bio iscrpljen a Condit u naletu.

Drago mi je da je Johny dobio jer je jedan od rijetkih koga ovaj ziherš GSP neće moći bacat po parteru ko lutku i iživljavat se po 5 rundi. Sada će morat ići na izmjenu i toplo se nadam :mrgreen: da će ga Johny uspavat.

Inače Condit me još jednom zadivo. Fenomenalan borac, sjajna brada, nevjerovatno se snalazi na podu, ne možeš mu ništa dole. Više je štete napravio Johny sa leđa nego ovaj njemu, tačnije ovaj nije uradio ništa osim bacanja.

I ovdje opet dolazi do izražaja glupo bodovanje takedowna, što je još jedan dokaz da sve ide na ruku hrvačima.
Ako ništa ne napraviš nakon bacanja na parteru, nego čak više ti si taj koji dobiješ batine ne smiješ za to biti nagrađen od sudija.
Na žalost zbog svoje visine, nedostataka hrvanja i ovih nebuloznih bodovanja Condit neće nikad biti prvak iako ga je milina gledati, posebno tu njegovu vještinu na parteru koju malo ko posjeduje.

Glavni meč bez komentara, znalo se da će ziheraš svih pet rundi provest na protivniku kao i bezbroj puta do sad.
Johny uspavaj ga za raju :lol:
Zadnja izmjena: stokton, dana/u 17 mar 2013, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 mar 2013, 21:56

3 posljednje borbe odlicne. Ellenberger sjajan, Hendricks i Condit su se odlicno tukli 3 runde dok je diaz u trecoj rundi malo dosao sebi i ucinio gsp-evu odbranu titule malo interesantnijom.
fino sam ispogađao ove prognoze cak se i ale popravlja ovaj put nije sve fulio :mrgreen:

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 17 mar 2013, 22:37

Malo sam iznenađen da mnogo ljudi misli da je Condit dobio onu borbu čisto. Meni se činilo da je u prve dvije runde Hendricks, pored TD-ova, plasirao i značajan broj udaraca u standupu i da je diktirao tempo. Condit se probudio pred kraj druge, međutim nedovoljno da ukrade rundu. U trećoj je uzeo konce u svoje ruke i dobio je tu rundu. Sudije su, po mom mišljenju, dobro odlučile 29-28 u korist Hendricksa.
Što se tiče GSP-a, jesu mu dosadne borbe, ali jedna stvar koja se meni sviđa jeste kako inteligentno radi borbe. Nije tip borca koji tvrdoglavo želi da igra na svoje najjače oružije, nego ima cijeli tim ljudi koji detaljno analiziraju protivnika, nađu mu slabe tačke i odrede gameplan. GSP je takav borac da može sprovesti raznovrsan spektar tih planova i to ga čini šampionom. Jedna stvar mi je pala za oko prilikom onog interviewa Diaza poslije borbe. rekao je nešto, parafraziram "How did he know what I wanted to do?!". Postavlja se pitanje da li Diaz sumnja na curenje informacija iz njegovog kampa?
Poprilično je jasno da sjedeća borba treba biti GSP-Hendricks. Mislim da će GSP ovdje raditi standup kao protiv Kosa i Shieldsa i da će kontrolisati distancu sojim direktom. Uz značajnu prednost u reachu, trebao bi biti u mogućnosti lagano načimat protivnika. Postavlja se pitanje hoće li se moći oduprijeti onim "blitzevima" Hendricksa, koje je i Condit anticipirao, ali ih nije mogao zaustaviti. Sigurno će razmislit o tome u GSP-evom kampu. Nisam mnogo gledao Hendricksa na leđima pa ne znam kako se snalazi, međutim mora poraditi i na G&P-u, inače GSP ne treba brinuti niti o tom aspektu. Iako mislim da će GSP tu biti apsolutni favorit, raduje me da će Hendricks, nadajmo se, dobiti priliku jer ju je momak apsolutno zaslužio.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 mar 2013, 23:18

slazem se hendriks je cisto dobio 2 runde po mom misljenju.
GSP nekad zna biti dosadan al ja za njega imam samo rijeci pohvale i divljenja. covjek je jedan od najkompletnijih boraca ikad. diktira gdje ce se borba odvijati i normalno da ce birati situacije koje njemu vise odgovaraju i gdje se bolje snalazi.
i diaz me pozitivno iznenadio.

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 19 mar 2013, 20:09

GSP neda runde nikome, nema nis za kritikovati a necu da gubim previse rijeci na performance Diaza, lik je jednodimenzionalan borac, koji mozda ima jedan od najboljeg boxing-a (top3) ali daleko da je tako dobar u standupu.
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.