Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

LenBias
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la LenBias » 17 mar 2013, 10:05

maestralni kimi 8-)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 17 mar 2013, 10:18

Ne možemo još ni za jednu ekipu tvrditi da su najbrži,ipak je ovo tek prva trka.Kimi zaista fantastičan,ali mislim da je ovdje dosta odlučila taktika,a ne neki kvalitet ekipe(mislim svi su tu negdje),i splet nekih loših okolnosti po Alonsa,ono zadržavanje i gubljenje vremena,a poslije je bilo kasno.Za sedam dana ponovo još jedan užitak za nas ljubitelje F1,mislim da bi ova sezona mogla ličiti na nešto,drago mi je što niko nema neke extra dominaciju...idemo dalje..

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 mar 2013, 10:20

emir18 je napisao/la: Lotus je mogo napredovao i Kimi ulazi u krug trojke koja ce se boriti za primat oe sezone,iako mi je Alonso No.1 nekako Kimi mogu stavit kao prvog favorita za titulu,jer da nije bilo njegovih svakojakih gluposti mogao je mnogo vise postici u karijeri i ovako je al Ice Man je to.

Nemojte da vas zavarava ova pobjeda. Ja nebjezim od cinjenice da je odvezao odlicnu,cistu trku,al ovo je jednostavno splet okolnosti.

1. Massa nema muda za voziti. Lako je zakociti nekoga,al hajd prestigni. Vozio se par krugova iza vettela a ujedno kocio i alonsa. Da ga je pustio ili da ga je alonso prestigao (nije mogao treba biti iskren),siguran sam da bi ga fernando uspio pretevi (vettela) a ujedno i pobjeci od kimija.

2. Isto to se dogodilo i nakon prve promjene guma. Vettel je bio cak sporiji od sutila koji je u tom trenutku imao stare gume 20+ krugova a massa ga nije uspjevao presitici i ponovo je zadrzavao alonsa.

3. Nakon toga Alonso radi odlican posao,odlazi u box ranije,pravi brzi krug od vettela i masse i prolazi ih kroz boxove.

Nazalost po Alonsa,ovi sta smisljaju taktiku su previse gledali na vettela i massu a zaboravila na kimija i to ih je na kraju kostalo pobjeda.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 17 mar 2013, 11:12

majestic24 je napisao/la:
emir18 je napisao/la: Lotus je mogo napredovao i Kimi ulazi u krug trojke koja ce se boriti za primat oe sezone,iako mi je Alonso No.1 nekako Kimi mogu stavit kao prvog favorita za titulu,jer da nije bilo njegovih svakojakih gluposti mogao je mnogo vise postici u karijeri i ovako je al Ice Man je to.

Nemojte da vas zavarava ova pobjeda. Ja nebjezim od cinjenice da je odvezao odlicnu,cistu trku,al ovo je jednostavno splet okolnosti.

1. Massa nema muda za voziti. Lako je zakociti nekoga,al hajd prestigni. Vozio se par krugova iza vettela a ujedno kocio i alonsa. Da ga je pustio ili da ga je alonso prestigao (nije mogao treba biti iskren),siguran sam da bi ga fernando uspio pretevi (vettela) a ujedno i pobjeci od kimija.

2. Isto to se dogodilo i nakon prve promjene guma. Vettel je bio cak sporiji od sutila koji je u tom trenutku imao stare gume 20+ krugova a massa ga nije uspjevao presitici i ponovo je zadrzavao alonsa.

3. Nakon toga Alonso radi odlican posao,odlazi u box ranije,pravi brzi krug od vettela i masse i prolazi ih kroz boxove.

Nazalost po Alonsa,ovi sta smisljaju taktiku su previse gledali na vettela i massu a zaboravila na kimija i to ih je na kraju kostalo pobjeda.
Nista cudno za Ferrari,misljenja sam da su njihove odluke Alonsu uzele dvije titule prvaka.I jos moraju nekako popraviti formu u kvalifikacijama,ne bi im skodio poneki pole.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2013, 12:02

Katastrofa Mclarena. :roll:

Tek će se nakon 3-4 utrke znati ko je kako jak.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 17 mar 2013, 12:56

Moze li se nekako na netu pogledat snimak utrke ?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2013, 12:59

Mislim da može. Trebala bi bitii i repriza na RTL-u ako se ne vara,a također moraju biti tu još linkovi od utrke.

Na kraju svega za 1-2 dana bi trebao biti tu i download link gdje ćeš moći skinuti čitavu utrku i gledati je u miru.

Guglaj malo, sve se može naći.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 17 mar 2013, 13:09

Yucca je napisao/la:Vi na osnovu prvih kval zakljucili da je Ferari los :lol: :lol:

Polako utrka je za nesto vise od 5 sati vidjet cemo :D

Samo da pozdravim strucnjake koji su sinoc nakon prvih kval najavili dominaciju Red Bullova :lol: :lol:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 13:12

Dobra trka.
Zasluzio je ovo Ice Man.
Zao mi je zbog Nanda ali dobro je i ovako.Morao je ranije rijesiti Sutila i onda bi Kimi bio samo odradzivanje posla.
Hamilton me odusevio svojom borbenoscu i nerealnom zilavoscu.On 2 zavoja prije ciljne ravnine koci iako je bio iza Alonsa samo da ga ovaj ne bi pretekao.Iako je otisao u box.Pravi vozac , rodjen za uutrkivanja.Mercedes mi lose djeluje.

Za sada se nista ne zna.Naredni vikend ce se vec nesto vise znati o samim kvalitetima bolida ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 mar 2013, 13:20

MElloo je napisao/la:Moze li se nekako na netu pogledat snimak utrke ?
Evo ti link za direktan d-load ;)

http://www.tusfiles.net/mbicru1sbrul
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 mar 2013, 18:27

Pogledao snimak iako sam ustao u 7 :mrgreen:

Odlična utrka za Ferrari odavno nisu bolje izgledali. Taktički može još bolje, ali neću biti prekritičan. Drago mi je i zbog Kimija :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 mar 2013, 18:29

Cudno mi gledat F1 bez dede. Bez Schumija nije isto bar ne za mene. :mrgreen:

Kimmi zasluzio pobjedu, maestralno vozio.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 mar 2013, 20:55

Johny je napisao/la:Dobra trka.
Zasluzio je ovo Ice Man.
Zao mi je zbog Nanda ali dobro je i ovako.Morao je ranije rijesiti Sutila i onda bi Kimi bio samo odradzivanje posla.
Hamilton me odusevio svojom borbenoscu i nerealnom zilavoscu.On 2 zavoja prije ciljne ravnine koci iako je bio iza Alonsa samo da ga ovaj ne bi pretekao.Iako je otisao u box.Pravi vozac , rodjen za uutrkivanja.Mercedes mi lose djeluje.

Za sada se nista ne zna.Naredni vikend ce se vec nesto vise znati o samim kvalitetima bolida ;)
ne razumijem stvarno.. konstantno pricate da je Alonsa neko zadrzao i da se to nije desilo da bi lagano Kimija prosao :?

kao prvo Kimi je na istim gumama kao i ostali bio jednako brz.. a kao drugo, Alonso je odvezao 15-ak krugova sam iza Raikkonena i sve sto je uspio jeste da izgubi 5-6 sekundi (doduse 3 sekunde su otisle na Alonsovu gresku, ali opet nije Alonso smanjivao vec Kimi povecavao).. a kao drugo kad je Kimi otisao u box (obojica na svjezim gumama), razlika izmedju njih se promjenila samo za pola sekunde.. tako da prosto sumnjam da je Alonso uopste mogao sustici Kimija da se vozilo jos 10 kruga.. a koliko je Kimi zapravo mogao gurati pokazuje i najbrzi krug sa gumama starim 20 krugova.. prosto je cuvao gume i nije gurao, pobjeda bez ikakvog problema..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 mar 2013, 21:29

Kimi od razvoda drugi čovjek :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 mar 2013, 23:37

2/3 najdraza mi vozaca na pobednickom postolju.Pa gde ces bolji pocetak sampionata. 8-)
Steta pa sam jutros bio poprilicno mamuran da sagledam ovo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 mar 2013, 00:25

Jergović je dobro opisao stanje u F1 nakon današnje utrke:

Mutna slika trenutnog pravog odnosa snaga u Formuli 1, slika čiji je fokus poremećen novom generacijom Pirelli guma, sigurno je dobra za sport i njegove fanove. Malo ljudi danas ima živce za procesiju u kojoj vodeći otperja u daljinu i pobijedi s pola minute prednosti. (Treba spomenuti da je Vettel u prvom krugu utrke izgradio prednost od pune dvije sekunde! Tada smo, priznajmo, svi već razmišljali o četvrtom naslovu…) S druge strane, nekako je apsurdno da se milijuni i milijuni dolara troše na pronalaženje bilo kakve tehničke ili aerodinamičke prednosti određenog bolida, da bi sve to bilo izbrisano, potpuno unakažano banalnim vanjskim faktorom kao što su gume.

Krajni ishod: ne znamo tko je bio najbrži vozač u Melbourneu, ali znamo koji je bio najlukaviji i koji je, ovaj put, uživao superiornost svojeg bolida. ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 18 mar 2013, 00:39

Je li doslo vrijeme da Meklaren **** mercedesove motore :? !??
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 mar 2013, 01:04

Pirelli je koliko toliko vratio duh i borbu u formulu 1..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 18 mar 2013, 12:17

Svaka čast Kimster... 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 mar 2013, 14:09

Valencia je napisao/la:Je li doslo vrijeme da Meklaren **** mercedesove motore !??
Prica se da ce preci na Hondine motore.

Italia je napisao/la:Pirelli je koliko toliko vratio duh i borbu u formulu 1..
Da, ali ne zbog svoje izuzetnosti ili cega vec, vec zbog apsolutne nepredvidivosti. Ipak, degradacija guma je sada izgleda manja nego prosle sezone.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.