Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Ne možemo još ni za jednu ekipu tvrditi da su najbrži,ipak je ovo tek prva trka.Kimi zaista fantastičan,ali mislim da je ovdje dosta odlučila taktika,a ne neki kvalitet ekipe(mislim svi su tu negdje),i splet nekih loših okolnosti po Alonsa,ono zadržavanje i gubljenje vremena,a poslije je bilo kasno.Za sedam dana ponovo još jedan užitak za nas ljubitelje F1,mislim da bi ova sezona mogla ličiti na nešto,drago mi je što niko nema neke extra dominaciju...idemo dalje..
- majestic24
- Kontakt:
emir18 je napisao/la: Lotus je mogo napredovao i Kimi ulazi u krug trojke koja ce se boriti za primat oe sezone,iako mi je Alonso No.1 nekako Kimi mogu stavit kao prvog favorita za titulu,jer da nije bilo njegovih svakojakih gluposti mogao je mnogo vise postici u karijeri i ovako je al Ice Man je to.
Nemojte da vas zavarava ova pobjeda. Ja nebjezim od cinjenice da je odvezao odlicnu,cistu trku,al ovo je jednostavno splet okolnosti.
1. Massa nema muda za voziti. Lako je zakociti nekoga,al hajd prestigni. Vozio se par krugova iza vettela a ujedno kocio i alonsa. Da ga je pustio ili da ga je alonso prestigao (nije mogao treba biti iskren),siguran sam da bi ga fernando uspio pretevi (vettela) a ujedno i pobjeci od kimija.
2. Isto to se dogodilo i nakon prve promjene guma. Vettel je bio cak sporiji od sutila koji je u tom trenutku imao stare gume 20+ krugova a massa ga nije uspjevao presitici i ponovo je zadrzavao alonsa.
3. Nakon toga Alonso radi odlican posao,odlazi u box ranije,pravi brzi krug od vettela i masse i prolazi ih kroz boxove.
Nazalost po Alonsa,ovi sta smisljaju taktiku su previse gledali na vettela i massu a zaboravila na kimija i to ih je na kraju kostalo pobjeda.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Nista cudno za Ferrari,misljenja sam da su njihove odluke Alonsu uzele dvije titule prvaka.I jos moraju nekako popraviti formu u kvalifikacijama,ne bi im skodio poneki pole.majestic24 je napisao/la:emir18 je napisao/la: Lotus je mogo napredovao i Kimi ulazi u krug trojke koja ce se boriti za primat oe sezone,iako mi je Alonso No.1 nekako Kimi mogu stavit kao prvog favorita za titulu,jer da nije bilo njegovih svakojakih gluposti mogao je mnogo vise postici u karijeri i ovako je al Ice Man je to.
Nemojte da vas zavarava ova pobjeda. Ja nebjezim od cinjenice da je odvezao odlicnu,cistu trku,al ovo je jednostavno splet okolnosti.
1. Massa nema muda za voziti. Lako je zakociti nekoga,al hajd prestigni. Vozio se par krugova iza vettela a ujedno kocio i alonsa. Da ga je pustio ili da ga je alonso prestigao (nije mogao treba biti iskren),siguran sam da bi ga fernando uspio pretevi (vettela) a ujedno i pobjeci od kimija.
2. Isto to se dogodilo i nakon prve promjene guma. Vettel je bio cak sporiji od sutila koji je u tom trenutku imao stare gume 20+ krugova a massa ga nije uspjevao presitici i ponovo je zadrzavao alonsa.
3. Nakon toga Alonso radi odlican posao,odlazi u box ranije,pravi brzi krug od vettela i masse i prolazi ih kroz boxove.
Nazalost po Alonsa,ovi sta smisljaju taktiku su previse gledali na vettela i massu a zaboravila na kimija i to ih je na kraju kostalo pobjeda.
Katastrofa Mclarena.
Tek će se nakon 3-4 utrke znati ko je kako jak.
Tek će se nakon 3-4 utrke znati ko je kako jak.
Moze li se nekako na netu pogledat snimak utrke ?
Mislim da može. Trebala bi bitii i repriza na RTL-u ako se ne vara,a također moraju biti tu još linkovi od utrke.
Na kraju svega za 1-2 dana bi trebao biti tu i download link gdje ćeš moći skinuti čitavu utrku i gledati je u miru.
Guglaj malo, sve se može naći.
Na kraju svega za 1-2 dana bi trebao biti tu i download link gdje ćeš moći skinuti čitavu utrku i gledati je u miru.
Guglaj malo, sve se može naći.
Yucca je napisao/la:Vi na osnovu prvih kval zakljucili da je Ferari los![]()
![]()
Polako utrka je za nesto vise od 5 sati vidjet cemo
Samo da pozdravim strucnjake koji su sinoc nakon prvih kval najavili dominaciju Red Bullova
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dobra trka.
Zasluzio je ovo Ice Man.
Zao mi je zbog Nanda ali dobro je i ovako.Morao je ranije rijesiti Sutila i onda bi Kimi bio samo odradzivanje posla.
Hamilton me odusevio svojom borbenoscu i nerealnom zilavoscu.On 2 zavoja prije ciljne ravnine koci iako je bio iza Alonsa samo da ga ovaj ne bi pretekao.Iako je otisao u box.Pravi vozac , rodjen za uutrkivanja.Mercedes mi lose djeluje.
Za sada se nista ne zna.Naredni vikend ce se vec nesto vise znati o samim kvalitetima bolida
Zasluzio je ovo Ice Man.
Zao mi je zbog Nanda ali dobro je i ovako.Morao je ranije rijesiti Sutila i onda bi Kimi bio samo odradzivanje posla.
Hamilton me odusevio svojom borbenoscu i nerealnom zilavoscu.On 2 zavoja prije ciljne ravnine koci iako je bio iza Alonsa samo da ga ovaj ne bi pretekao.Iako je otisao u box.Pravi vozac , rodjen za uutrkivanja.Mercedes mi lose djeluje.
Za sada se nista ne zna.Naredni vikend ce se vec nesto vise znati o samim kvalitetima bolida
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Evo ti link za direktan d-loadMElloo je napisao/la:Moze li se nekako na netu pogledat snimak utrke ?
http://www.tusfiles.net/mbicru1sbrul
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pogledao snimak iako sam ustao u 7
Odlična utrka za Ferrari odavno nisu bolje izgledali. Taktički može još bolje, ali neću biti prekritičan. Drago mi je i zbog Kimija
Odlična utrka za Ferrari odavno nisu bolje izgledali. Taktički može još bolje, ali neću biti prekritičan. Drago mi je i zbog Kimija
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Cudno mi gledat F1 bez dede. Bez Schumija nije isto bar ne za mene.
Kimmi zasluzio pobjedu, maestralno vozio.
Kimmi zasluzio pobjedu, maestralno vozio.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
ne razumijem stvarno.. konstantno pricate da je Alonsa neko zadrzao i da se to nije desilo da bi lagano Kimija prosaoJohny je napisao/la:Dobra trka.
Zasluzio je ovo Ice Man.
kao prvo Kimi je na istim gumama kao i ostali bio jednako brz.. a kao drugo, Alonso je odvezao 15-ak krugova sam iza Raikkonena i sve sto je uspio jeste da izgubi 5-6 sekundi (doduse 3 sekunde su otisle na Alonsovu gresku, ali opet nije Alonso smanjivao vec Kimi povecavao).. a kao drugo kad je Kimi otisao u box (obojica na svjezim gumama), razlika izmedju njih se promjenila samo za pola sekunde.. tako da prosto sumnjam da je Alonso uopste mogao sustici Kimija da se vozilo jos 10 kruga.. a koliko je Kimi zapravo mogao gurati pokazuje i najbrzi krug sa gumama starim 20 krugova.. prosto je cuvao gume i nije gurao, pobjeda bez ikakvog problema..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kimi od razvoda drugi čovjek

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
2/3 najdraza mi vozaca na pobednickom postolju.Pa gde ces bolji pocetak sampionata.
Steta pa sam jutros bio poprilicno mamuran da sagledam ovo.
Steta pa sam jutros bio poprilicno mamuran da sagledam ovo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jergović je dobro opisao stanje u F1 nakon današnje utrke:
Mutna slika trenutnog pravog odnosa snaga u Formuli 1, slika čiji je fokus poremećen novom generacijom Pirelli guma, sigurno je dobra za sport i njegove fanove. Malo ljudi danas ima živce za procesiju u kojoj vodeći otperja u daljinu i pobijedi s pola minute prednosti. (Treba spomenuti da je Vettel u prvom krugu utrke izgradio prednost od pune dvije sekunde! Tada smo, priznajmo, svi već razmišljali o četvrtom naslovu…) S druge strane, nekako je apsurdno da se milijuni i milijuni dolara troše na pronalaženje bilo kakve tehničke ili aerodinamičke prednosti određenog bolida, da bi sve to bilo izbrisano, potpuno unakažano banalnim vanjskim faktorom kao što su gume.
Krajni ishod: ne znamo tko je bio najbrži vozač u Melbourneu, ali znamo koji je bio najlukaviji i koji je, ovaj put, uživao superiornost svojeg bolida.
Mutna slika trenutnog pravog odnosa snaga u Formuli 1, slika čiji je fokus poremećen novom generacijom Pirelli guma, sigurno je dobra za sport i njegove fanove. Malo ljudi danas ima živce za procesiju u kojoj vodeći otperja u daljinu i pobijedi s pola minute prednosti. (Treba spomenuti da je Vettel u prvom krugu utrke izgradio prednost od pune dvije sekunde! Tada smo, priznajmo, svi već razmišljali o četvrtom naslovu…) S druge strane, nekako je apsurdno da se milijuni i milijuni dolara troše na pronalaženje bilo kakve tehničke ili aerodinamičke prednosti određenog bolida, da bi sve to bilo izbrisano, potpuno unakažano banalnim vanjskim faktorom kao što su gume.
Krajni ishod: ne znamo tko je bio najbrži vozač u Melbourneu, ali znamo koji je bio najlukaviji i koji je, ovaj put, uživao superiornost svojeg bolida.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Je li doslo vrijeme da Meklaren **** mercedesove motore
!??
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Pirelli je koliko toliko vratio duh i borbu u formulu 1..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Prica se da ce preci na Hondine motore.Valencia je napisao/la:Je li doslo vrijeme da Meklaren **** mercedesove motore !??
Da, ali ne zbog svoje izuzetnosti ili cega vec, vec zbog apsolutne nepredvidivosti. Ipak, degradacija guma je sada izgleda manja nego prosle sezone.Italia je napisao/la:Pirelli je koliko toliko vratio duh i borbu u formulu 1..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.