Safet Sušić - Pape

adriano_leite
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la adriano_leite » 23 mar 2013, 08:50

Principatus je napisao/la:Dobar ovaj Zukanovic, dobra ideja Papeta da ga pozove, ojacao nam je defenzivni red. Kamo srece da je neko od ovih kriticara dosao jos ranije, prije Papeta na tu ideju...aaahh ili mozda ipak jeste... Izgleda da nije prosjecni, nepoznati igrac iz Belgije i smoto sada hm? ;) Nece ni Kolasinac biti, da i tu nije neki kruticar dosao ranije na ideju, da...

I tako dalje.
Ali kontanje, kontanje je bitna stvar. Ili kako rece Gero, neshvacenost nekih postova. :mrgreen:
Kako ti i dalje imas snage da pises takve stvari? Odmori par dana ziv bio, pusti ljude da slave, pa da i prozivaju, jer imaju razloga za takvo nesto, jer mnogo je govana izreceno i nabacano po Papetu.

Reprezentacija dobila, nadigrala Grcku, Pape perfektno postavio taktiku, zabili im 3 gola, a u posljednje vrijeme jedino je Brazil to uradio Grckoj, a ti i dalje pises o tome?

Garant je Pape citao forum i zbog vas pozvao Zukanovica, kao sto je citao forum pa je rekao da ce Kolasinac igrati kad sredi papire. Pape ne priprema utakmice, ne gleda igrace, Pape samo cita forum i sprovodi forumaske ideje kao svoje. PAPE SE KITI TUDJIM PERJEM, PAPE ODLAZI!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 mar 2013, 09:05

_dreamer_ je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Ispravljam se, htio sam da kazem da je prvenstveno kao selektor los, a pozicija selektora nije samo da crtanje akcije i strategije... Mada se ne moze pohvaliti plaho sa svojim trenerskim sposobnostima, to njegova trenerska karijera govori... Pape je na pocetku, kad je preuzeo BiH rekao da je njemu pozicija selektora BiH odskocna daska u trenerskoj karijeri, to mi se ne svidja...

Rezultati nase reprezentacije u zadnje 2-3 godine, su prvenstveno zasluga igrackih sposobnosti (individualnih) nasig igraca, cinjenica da imamo igrace koji su zajedno vec odredjeno vrijeme zajedno, poznaju su dovoljno dobro, znaju prednosti i mane jedne drugih...On kako je postao selektor on licno nije uveo nikakvu vidljivu promjenu da se igra podigne na jedan veci nivo...

Sto se tice konkretnih rezultata, za mene je razocarenje sto nismo otisli na prethodno EP, prvenstveno jer smo imali priliku, jer su Francuzi takodjer izgubili dosta bodova neplanirano, tu je prilika propustena...

Pape, je dobio jos jednu sansu, za sad ide dobro, ali tek sad idu teze utakmice, vidjecemo na kraju kvalifikacija, ako propustimo ove kvalifikacije, jedne generacija fudbalere ce biti bacena, bez konkretnog rezultata... Najiskrenije se nadam da do toga nece doci... Ali ako se ne plasiramo na SP, sa ovakvim igracima i ovakvoj grupi, to ce biti neuspjeh!
Koji su Papetovi motivi vodjenja reprezentacije je potpuno irelevantno kada pricamo o njegovim kvalitetima. Te subjektivne kriterije ne mozes koristiti kao argument da tvrdis bilo sta vezano za njegov kvalitet vodjenja reprezentacije. Ti kao neko pismen i ocigledno obrazovan momak/covjek bi to trebao da znas.

Ne mozes tvrditi da su rezultati iskljucivo zasluga igraca, primjera ima mnogo, ali cu navesti samo par stvari jer sam ogranicen vremenom.

Pape je napravio malu evoluciju u igri nase reprezentacije. Ciro je igrao poprilicno staromodno, sa 3 stopera nazad, najcesce u formaciji 3-5-2 ili 3-6-1, sa akcentom na polukontre, koje su, mora se priznati, bile tada odlicne. No takva formacija je protiv trkacki jakih reprezentacija na sredini terena donosila ocigledan deficit.

Pape je promijenio taj sistem, stavio je cetvoricu nazad, ucinio vezni red i napad mnogo mobilnijim, stavio akcenat na kratka dodavanja, sto veci posjed lopte, i igru kroz sredinu, no ne zanemarujuci igru sa bokova. Ovaj tim igra daleeeko agresivnije neko bilo koji B&H tim kada nije u posjedu lopte, nasi stoperi stoje jako daleko od naseg gola, nasa veza i napad vrse presing cim se izgubi lopta. Naravno, fali tu kvaliteta pa se desi da ispadnu nasi itd. No nije to poenta. Poenta je da Pape slijedi potpuno drugaciju filozofiju fudbala od one koju je Ciro implementirao, a ti to zanemarujes, odnosno aludiras na to da su to igraci nesto samo od sebe... Igraci da su sami od sebe nesto radili, onda bi vjerovatno nastavili igrati onako kako su naucili pod Cirom, a ne bi radili nesto sasvim drugo. Ti druze ako ne vidis ove ocigledne promjene u nasoj igri, onda ja ne znam sta dalje da kazem..

Sto se tice proslih kvalifikacija, samo cu spomenuti da nas je 15 tak minuta dijelilo od plasmana i da smo Francuzima ocitali u prvom pol lekciju iz nogometa, a sam znas na koji smo nacin primili gol.

Slazem se da sada idu teske utakmice, ali ne najteze, jer smo najtezu vec prebrodili, i ne mozemo reci da smo nezadovoljni rezultatom. Vidjet cemo, za god dana cemo obojica po ovom pitanju biti "pametniji"...
p.s.

Neko rece da Pape forsira Straussov nacin igranja u zadnjih par utakmica. Prvi dio recenice je tacan, no drugi pogresan. Pape forsira totalni fudbal od prvog dana, a sada je ta igra dovedena na jedan vrhunski nivo. A zasto? Zato sto se igraci medjusobno poznaju u dusu, sve jedan igrac je dio porodice, zna kuda i kako ce mu se stariji ili mladji brat u datom momentu kretati/nalaziti, i to je razlog ove lakoce igranja. A to sto ima Osima kraj sebe od kojeg moze da pokupi poneki dobar savjet je naravno veliko blago, nema sumnje.

Sto se tice sinocnje utakmice, moram reci da smo prvih 20 minuta igrali u grcu i nismo bili oni pravi. Preskakala se igra, nije bilo onog sitnog veza a la Barcelona koji nas krasi u zadnje vrijeme. No i bilo je za ocekivati, protivnik je bio tezak. No poslije prva dva gola smo bili oni pravi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 mar 2013, 09:06

pape zabili su nam gol na kraju, odlazi pape :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 mar 2013, 09:09

PAPE ODLAZI!Kako te nije sram dati Grckoj samo 3 komada!
ODLAZI!

Usput:Maestralna taktika i postavljena igra reprezentacije Bosne i Hercegovine.Od prve do zadnje minute se je znalo ko pije a ko place te ko igra sah sa redarima!
Odlicna formacija.Pohvale za jednog i jedinog Safeta Saju Susica Papea :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 mar 2013, 09:11

adriano_leite je napisao/la: Odmori par dana ziv bio, pusti ljude da slave, pa da i prozivaju
Odmori ti i pusti me da prozivam. ;)
adriano_leite je napisao/la: Garant je Pape citao forum i zbog vas pozvao Zukanovica, kao sto je citao forum
Hehe nije, garant ga je pozvao zbog tebe, koji je Zukanovica ismijavao kao nepoznatog igraca, kojeg ne treba zvati pored Pandze, iako je vazio za jednog od najboljih stopera Belgije. Ali to je bilo nebitno, nije valjao Zukanovic. Tek kad ga je Pape pozvao, to je bilo onda odjedanput pravilno. Interesantno kako analiziras prosto, sto Pape uradi to je tacno, ako ne uradi ne valja. :D Hebiga nemoj se ljutiti sto ima ljudi koji samostalno razmisljaju i analiziraju.

Nije ova tema bila o Papetu, nego o dijaspori. To su oni smetljari Kraljevec ili ti ga nervni bolesnik Saban, pa mu kompleksaska kompanija, a bogami i ti, pretvorili u temu o meni i o ugladjenoj dijaspori, kako bi izivljavali svoje komplekse. Sa Susicem ova tema vec oduze nema nista. A sad uzivajte u plodovima igre iste te dijaspore. ;)

I sto se mene tice, veselimo se radije malo nego da piskaramo ovdje. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 23 mar 2013, 09:40

Čestitkeigračima i selektoru. Čestitke Ivici Osimu bez koga ne bi ni bilo sinoćne utakmice. Čestitke navijačima.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 mar 2013, 10:07

Principatus je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Odmori par dana ziv bio, pusti ljude da slave, pa da i prozivaju
Odmori ti i pusti me da prozivam. ;)
adriano_leite je napisao/la: Garant je Pape citao forum i zbog vas pozvao Zukanovica, kao sto je citao forum
Hehe nije, garant ga je pozvao zbog tebe, koji je Zukanovica ismijavao kao nepoznatog igraca, kojeg ne treba zvati pored Pandze, iako je vazio za jednog od najboljih stopera Belgije. Ali to je bilo nebitno, nije valjao Zukanovic. Tek kad ga je Pape pozvao, to je bilo onda odjedanput pravilno. Interesantno kako analiziras prosto, sto Pape uradi to je tacno, ako ne uradi ne valja. :D Hebiga nemoj se ljutiti sto ima ljudi koji samostalno razmisljaju i analiziraju.

Nije ova tema bila o Papetu, nego o dijaspori. To su oni smetljari Kraljevec ili ti ga nervni bolesnik Saban, pa mu kompleksaska kompanija, a bogami i ti, pretvorili u temu o meni i o ugladjenoj dijaspori, kako bi izivljavali svoje komplekse. Sa Susicem ova tema vec oduze nema nista. A sad uzivajte u plodovima igre iste te dijaspore. ;)

I sto se mene tice, veselimo se radije malo nego da piskaramo ovdje. :mrgreen:
Ja sam sinoc slavio, dok kako vidim ti si ovdje i dalje bacao **** po selektoru. Ovo nije bila nikad tema o Papetu, nego je bila tema o vrijedjanju Papeta, telecem pogledu kako ste ga vi prozvali. Ovo je bila tema o ponizavanju selektora koji je napravio strasnu reprezentaciju. Vidim da si bukvalac, ali sta da ti kazem. Prozivao si svo ovo vrijeme, tako da sumnjam da ces ikada i prestati, ali samo nastavi, dok Pape nastavlja da salje demante.

P.S. Nevjerovatno je da si ti stvano ubijedjen da je Pape pozvao Zukanovica zbog forumasa, odnosno da donosi odluke koje forumasi postavljaju kao ideje :lol: .

Aferim...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 mar 2013, 10:09

Nije bas previse bistar ovaj djecak,ovaj "nemac" ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

SB90
Kontakt:

Post Postao/la SB90 » 23 mar 2013, 11:50

samo malo, jel ovaj stvarno misli da je pape pozvao zukanovica zato sto su ga forumasi predlozi, odnosno, ako samo dobro skontao, zato sto ga je on predlozio? :lol: :lol: :lol:
Sasa Kajkut pitarima tabut!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 mar 2013, 12:13

SB90 je napisao/la:samo malo, jel ovaj stvarno misli da je pape pozvao zukanovica zato sto su ga forumasi predlozi, odnosno, ako samo dobro skontao, zato sto ga je on predlozio? :lol: :lol: :lol:
Sušić čita ovaj forum, čak je u par navrata učestvovao u diskusiji samo neću reći pod kojim nickom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 23 mar 2013, 12:17

Pa,ova je stranica dosta poznata po Bosni,vjerujem da su svi igrači bar jedanput kliknuli na nju.Jos neki i vide da ima ovdje tema o njima,sigurno da netko prati.Vjerujem da i netko ima profil,samo zeli ostati anoniman.
Njima je vazno sta navijači misle,stoga me ne bi čudilo,zaozbiljno da dosta igrača zalazi ovdje i čita ga.
Pape,pozdrav iz Hercegovine :D
Keep walking.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 mar 2013, 12:20

mma_hz je napisao/la:Nije bas previse bistar ovaj djecak,ovaj "nemac" ;)
Cek, on stvarno "konta" da ljudi imaju probleme sa dijasporom. :lol: :lol: Ljudi imaju probleme sa Bosnjom koji je trbuhom za kruhom otisao u tu istu dijasporu, pa kada je napravio nesto, ili mu djeca (posteno, u to se ne ulazi naravno) dodje na forum (gdje su pretezno ljudi koji zive u BiH) ili jednom godisnje u tu istu BiH, cisto da vidi da nije pogrijesio sto je otisao, ili da pokaze tu firmu. I onda sebe, koji nista ne daje za tu zemlju, poredi sa Ibisevicem ili Salihovicem, koji daje igra za drzavni dres. Malo previse ega, malo-premalo patriotizma. I onda sa nekim pravom kritikuje Papeta (hajde to je svacije pravo :mrgreen: ) i kada mu neko kaze da ne voli dijasporu (hajde i to je svacije pravo), onda se spominje ta "Firma". Cisto da bi se Bosanac koji je krv dao za ovu zemlju osjetio minornim i ponizenim, kao da mu jos treba. Cisto da bi se ular postavio i uzda zategla, onaj isti ular i ona ista uzda koju je taj covjek prosao dok nije stekao nesto na zapadu. Lijecenje nekih starih kompleksa zidom novonastalog uspjeha. Tada je tema izgubila svoj smisao, onog trenutka kada su se stari demoni javili u sredjenom njemackom drustvu. S druge strane, u mnogo cemu je on u pravu sto se tice rada. Mi smo lijeni, nemamo radne navike i ocekujemo mnogo toga preko "kladionice". Nista licno ja nemam protiv njega, ali imam sve protiv oholog covjeka koji dodje u BiH cisto da dokaze sebi da nije pogrijesio, a eto ja sam odlucio da ostanem u toj istoj Zemlji - nisam morao, da u njoj napravim nesto, a ako to nesto i znaci - imam i ja firmu, koja radi u 4 od 6 zemalja bivse Jugoslavije i jedna je od najperspektivnijih na Balkanu. Ali cemu to sve kada volim vise obici zenicku, sarajevsku, gradacacku, banja lucku carsiju, porazgovarati sa nasim ljudima i pogledati svoj klub na Grbavici...
Sport je lijek za tijelo i duh.

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 23 mar 2013, 12:21

'si normalan @CAUTINHO ? :?
Nema Edin Džeko pametnijeg posla od čitanja nedimkovih svršavajućih postova na Ibričića, ili jos stotinu nekih drugih baljezgarija na koje čovjek ovdje naleti.

Ma daj ba. :lol:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 mar 2013, 12:21

Ne bih ti Pape bio u kozi sad.Gdje u ovu ekipu ubaciti Salihovica i Pjanica.Dobro nek leti Zahirovic,ali bit ce tesko izbaciti Misketa da se ubaci Pjanic,mogu li njih dvojica zajedno igrati,ogromna dilema nas selektore.
1946

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 mar 2013, 12:23

Najbolji fudbaski selektor u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine još jednom je demonstrirao svoje znanje. Crknite od muke.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 23 mar 2013, 12:26

FOURTHOFFICIAL je napisao/la:'si normalan @CAUTINHO ? :?
Nema Edin Džeko pametnijeg posla od čitanja nedimkovih svršavajućih postova na Ibričića, ili jos stotinu nekih drugih baljezgarija na koje čovjek ovdje naleti.

Ma daj ba. :lol:
Ne vjerujem da Džeko nezna za ovaj portal.Nisam rekao da on sad visi ovdje po cijele dane,ali zasto ne bi jednom tjedno uletio na svoju temu,kad visi po Twitteru i Facebooku...Zasto ne.
A i ne govorim samo o Dzeki,malo je od njega cudnije,ja sam mislio za ove koji nisu toliko popularni,kao Vrsajevic,Vranjes,Zahirovic,Zukanovic...
Keep walking.

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 23 mar 2013, 12:31

Ma pusti to bolan, nema od toga ništa. :roll:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 23 mar 2013, 12:36

Pape je BABO!!!
Nema vise nikakve sumnje da je ON napravio jednu strasnu masineriju.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 23 mar 2013, 12:50

Head je napisao/la:Ne bih ti Pape bio u kozi sad.Gdje u ovu ekipu ubaciti Salihovica i Pjanica.Dobro nek leti Zahirovic,ali bit ce tesko izbaciti Misketa da se ubaci Pjanic,mogu li njih dvojica zajedno igrati,ogromna dilema nas selektore.
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 mar 2013, 13:02

Pa nije Pjanic nista losiji defanzivno od Medunjanina, tako da on moze bez problema uskocit umjesto njega, a Miske da ostane na terenu. Sejo umjesto Zahirovica ili Vranjesa/Zukanovica, sve zavisi gdje Susic zeli da Sejo igra.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: passatb6 i 7 gostiju.