Ferrer D.-Nishikori K. 1 1.26
Danasnji dan u Miamiju svojim mecom ce otvoriti David Ferrer i Kei Nishikori. Ferrer je jedan jako dobar i pozrtvovan igrac koji trci za svaku lopticu i nikada ne odustaje. Jedini problem je po meni sto je malo u glavi nestabilan kada igra protiv velike cetvorke odnosno Federera, Noleta, Nadala i Murraya. Ako u tim mecevima izgubi prvi set on sebi kao da u glavi kaze sta ti radis ovdje ne mozes im nista i onda pocne glupe greske praviti i tu je kraj mecu. Protiv ostalih igra odlican tenis i jako ga je tesko pobijediti jer je to odlican igrac koji pruza najbolje partije na zemlji a i na hardu je dobar. Ovu sezonu igra odlicno, osvojio je dva turnira u Aucklandu i Buenos Airesu, igrao finale Acapulca, polufinala Dohe i Australian Opena. Ovdje je u prvom kolu bio slobodan, u drugom mu je Tursunov predao prije pocetka meca a u trecem je bio bolji od Fogninia 6-1 7-5.
Njegov protivnik danas biti ce japanski tenisac Kei Nishikori. Nishikori u zadnje vrijeme pruza jako dobre partije sto ga je i dovelo na 15-u poziciju. I on je dobro otvorio sezonu, igrao je polufinale Brisbena, sesnaestinu finala Australian Opena, osvojio je turnir u Memphisu.. Na ovom turniru je kao i Ferrer bio slobodan prvo kolo, zatim je u drugom bio bolji od Hanescua 6-3 6-3, i u trecem od Malissea 6-2 7-5. Gledao sam ga u mecu protiv Malissea i nije on bio toliko dobar koliko je Malisse bio los. Nishikori je pruzio korektnu partiju ali da je Malisse bio na jacem nivou mislim da bi odveo mec bar u treci set.
Ova dva tenisaca do sada su se surela 4 puta i obojica su dobila po dva susreta. Zadnji put susreli su se ove sezone na Australian Openu kada je slavio Ferrer 6-2 6-1 6-4. Nesto tako ocekujem i danas jer po meni Nishikori nema sta traziti u ovom mecu. Ferrer je u odlicnoj formi, ovdje brani cetvrtfinale tako da ocekujem pobjedu. Nishikori ako bude igrao kao protiv Malissea ovdje nece imati sto traziti jer ce Ferrer znati iskoristiti pogreske mladog japanca i odvesti mec u svoju korist.
Tsonga J.W.-Čilić M. 1 1.46
Nama mozda i najzanimljiviji mec odigrat ce Jo Wilfried Tsonga i Marin Cilic. Jo Wilfried Tsonga francuski je tenisac koji se trenutno nalazi na 8 ATP mjestu. Ove godine i nije bas na nivou na kojemu smo ga navikli gledati ali i dalje ostvaruje dobre rezultate. Osvojio je turnir u Marseillu i igrao cetvrtfinala Australian Opena i Indian Wellsa. Na ovom turniru je bio slobodan prvo kolo, u drugom je bio bolji od Troickog 7-6 6-3, a jucer je u trecem pobijedio Nieminena 6-3 6-3. Gledao sam ga u oba meca i pruzio je dvije veoma razlicite partije. U prvom susretu protiv Troickog jako je lose igrao, Troicki je imao i brejk, a u tb-u je Tsonga vodio 5-1 da bi dopustio Troickom da se vrati ali je na kraju uspio nekako uzeti set. U drugom setu je na vrijeme napravio brejk i odrzavao ga do kraja meca. Jucer je pokazao skroz suprotnu igru i jednostavno unistio Nieminena. Igrao je brze i precizne lopte i nije dopustavao Nieminenu da nesto vise uradi i lagano je uzeo mec u svoju korist.
Njegov protivnik danas biti ce nas Marin Cilic. Cilic je tip igraca koji nam redovno uzme zivce igrali ga na kladionici ili ne. Jako je los u glavi i ako pocne grijesiti nece stat. Ima visine ali sevira kao neka cura iz WTA. Najbolji rezultat ove sezone mu je osvajanje turnira u Zagrebu, a na ostatku turnira nije napravio neke znacajne rezultate. Na ovom turniru je u prvom kolu bio slobodan, zatim je docekao Giralda i dobro se namucio dobivsi 6-2 7-6,a u trecem kolu tj sinoc igrao je protiv Isnera i dobio 6-3 7-6. Gledao sam malo taj mec sinoc i od muke sam prebacio. Isner panjina koji asevima uzima nekako gemove a u duzim razmjenama je Cilic skoro svaki put uzimao poene.
Ova dva tenisaca do sada su se susrela 4 puta i Tsonga vodi u omjer 3-1. Cilic je malo radio na reternu to mu priznajem ali mislim da nece imati nikakve sanse protiv Tsonge. Tsonga je jako atraktivan igrac i bori se za svaku lopticu i trci a ne kao ovaj nas strucnjak. Ako Tsonga bude igrao kao jucer i slao onako jake i precizne loptice sa osnovne linije trebao bi dobiti ovaj mec.
Francuska-Španjolska x2 1.34
Mozda i najzanimljiviju utakmicu ovog kola kvalifikacija odigrat ce reprezentacije Francuske i Spanjolske. Ove dvije repke nalaze se u grupi I zajedno sa Gruzijom, Bjelorusijom i Finskom. Ocekivano, Francuska i Spanjolska zauzimaju prve dvije pozicije, ali svi smo ocekivali da ce Spanjolska biti prva a Francuska druga. Razlog tome ponajvise je jako losa utakmica Spanjolske reprezentacije u petak, kada su na domacem terenu protiv Finske uzeli samo jedan bod. Francuzi se nalaze na prvom mjestu sa 12 bodova, uz 3 pobjede i jedan remi i gol razliku 8:3. Pobijedili su Finsku u gostima s 1:0, na domacem terenu tukli Bjelorusiju i Gruziju obe po 3:1, i igrali nerijeseno u Spanjolskoj 1:1. Spanjolci su na drugom mjestu sa 8 bodova,2 pobjede i 2 nerijesene uz gol razliku 7:2. Sa Francuzima i Fincima su odigrali 1:1, i pobijedili u gostima Bjelorusiju i Gruziju sa 4:0 odnosno 1:0. Spanjolska danas ne bi trebala imati previse problema u svome sastavu jer ce za ovaj mec biti spremni i Xavi i Xabi Alonso. Ocekuje nas jako dobra utakmica i jako je tesko prognozirati pobjednika, a moje misljenje je da svjetski prvaci Spanjolci nece dopustiti da u dvije utakmice uzmu samo jedan bod i tako bi Francuzi pobjegli na razliku od 5 bodova i tesko bi ih stigli i najvjerovatnije bi morali u baraz. Mislim da Spanjolska to nece dopustiti i da ce veceras odigrati kako se od njih i ocekuje i po meni se isplati odigrati x2 na Spanjolce.
Almagro over gemova i Melzer over gemova
Ovdje ocekujem dva jako zanimljiva dvoboja i jako mi je tesko u oba meca prognozirati pobjednika, po meni najrealnije opcije su overi gemova i ocekujem da ce oba meca otici u 3 seta.