Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
35
29%
2. Conte
55
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 122

francobaresi
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la francobaresi » 24 mar 2013, 19:15

AmiciDiNessuno je napisao/la:U prosloj sezoni i ovoj Monto je imao citave 3 asistencije, mislim pravi nasljednik Pirla i najbolji kreativac sto Italija ima nakon Pirla.Citave 3 asistencije u sezoni i po. :o
Lodi iz Catanie imao 7 prosle sezone, :mrgreen:
Eto samo isticem jedan podatak iz radnog opusa kreativca, taj dio kreativnosti mu bas i ne ide u zadnje dvije sezone iako je najkreativniji iza Pirla.Onda je za nadat se da ce Pirlo jos mnogo puta igrat za Italiju.
Montolivo nije nasljednik Pirla , to je i on sam puno puta do sad rekao .
To su dva različita tipa igrača , Monto je defanzivniji igrač , sa puno više motorike u igri nego Pirlo .
Pirlo je klasični playmaker , koji uz sebe uvijek mora da ima jednog ili dvojicu trkača i oni mu otvaraju prostor za mirno kreiranje igre .
Montolivo ima također odličnu tehniku , ali trenutno igra na poziciji gdje to toliko ne dolazi do izražaja .
Možeš ovdje pisati čitav roman , ali Montolivo je jedan od 3 najbolja vezna igrača u Italiji .
Nedavne pohvale od strane Maldinia , Prandellia , i još nekih puno upućenijih ljudi od mene i od tebe sve govore .

Kraj rasprave .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 24 mar 2013, 19:36

francobaresi je napisao/la:
AmiciDiNessuno je napisao/la:U prosloj sezoni i ovoj Monto je imao citave 3 asistencije, mislim pravi nasljednik Pirla i najbolji kreativac sto Italija ima nakon Pirla.Citave 3 asistencije u sezoni i po. :o
Lodi iz Catanie imao 7 prosle sezone, :mrgreen:
Eto samo isticem jedan podatak iz radnog opusa kreativca, taj dio kreativnosti mu bas i ne ide u zadnje dvije sezone iako je najkreativniji iza Pirla.Onda je za nadat se da ce Pirlo jos mnogo puta igrat za Italiju.
Montolivo nije nasljednik Pirla , to je i on sam puno puta do sad rekao .
To su dva različita tipa igrača , Monto je defanzivniji igrač , sa puno više motorike u igri nego Pirlo .
Pirlo je klasični playmaker , koji uz sebe uvijek mora da ima jednog ili dvojicu trkača i oni mu otvaraju prostor za mirno kreiranje igre .
Montolivo ima također odličnu tehniku , ali trenutno igra na poziciji gdje to toliko ne dolazi do izražaja .
Možeš ovdje pisati čitav roman , ali Montolivo je jedan od 3 najbolja vezna igrača u Italiji .
Nedavne pohvale od strane Maldinia , Prandellia , i još nekih puno upućenijih ljudi od mene i od tebe sve govore .

Kraj rasprave .
Kako ti kazes, samo za boldano- 3 najbolja?Jel misli "u Italiji" - u Serie A?

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 mar 2013, 20:22

Mislim na reprezentaciju , smatram samo da je Pirlo klasu iznad . Marchisio , De Rossi i Montolivo su minimalna razlika . Teško ih je i porediti kad nisu isti tip igrača . Ne želim početi novu diskusiju , samo kažem ono što je po meni realno. Najvažnije da su ta 4 igrača odlična u reprezentaciji , i fantastično se nadopunjavaju .

Što se tiče Serie A , Montolivo je odmah iza Juventusovog trojca Vidal- Pirlo - Marchisio .
-Rui Costa-

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 24 mar 2013, 20:42

Od veznjaka iz Serie A Borja Valero je bolji od Montoliva. Hernanes i Inler su rame uz rame sa Montolivom.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 24 mar 2013, 23:31

Realno, Hernanes je za tri klase bolji od panja Inlera, tko se sjeća Inlera iz zadnje dvije sezone u Udineseu, to je bila katastrofa.
Zapravo Montolivo je prelazni oblik iz Pirla u De Rossija, ima ponešto od obojice :D
Montolivo je strašan igrač, ali po stilu igre je sličniji De Rossiju nego Vidalu i Marchisiju, s tim da je De Rossi bolji u defenzivi, a Montolivo u kreaciji igre.
U svakom slučaju u top 5 veznih serie a.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 mar 2013, 00:13

Hvala momci, puno mi to znaci.
Support Velez, It's logical! ★

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 25 mar 2013, 09:33

Mont0 je napisao/la:Hvala momci, puno mi to znaci.
:lol: :lol: :lol:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 mar 2013, 12:21

Za sutra moguca formacija

slika

8-)

U sutrasnjem mece protiv Malte Gigi Buffon(125) ce stici Maldinia(126) po broju nastupa za Azzurre. Na prvom mjestu je i dalje Cannavaro sa 136 nastupa.

8-)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 25 mar 2013, 12:32

IlPrincipino je napisao/la:Za sutra moguca formacija

slika

8-)

U sutrasnjem mece protiv Malte Gigi Buffon(125) ce stici Maldinia(126) po broju nastupa za Azzurre. Na prvom mjestu je i dalje Cannavaro sa 136 nastupa.

8-)
Po meni mislim da se Maldini prerano oprostio od repke , što se tiče nastupa mislim da će teško neko u skorije vrijeme stići ovu trojicu . Cannavaro , Gigi , Maldini će još dugo držati te prve 3 pozicije .

A repka dobija novi naziv " A.C Itajuve " :D
-Rui Costa-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 mar 2013, 10:11

Očekivani sastavi za večerašnji duel sa Maltežanima ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 26 mar 2013, 11:28

Nekako mi je čudno da vidim ovaj br. 7 na Abate-ovom dresu :lol:

A ova "trica" na dresu De Sciglia je melem za oči . 8-)
-Rui Costa-

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 26 mar 2013, 21:34

De Sciglio samo potvrđuje svoj potencijal , lijepa asistencija za Balonju koji zabija svoj gol br. 10 u zadnjih 9 utakmica u Milanu i repki. :D
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 mar 2013, 21:42

Balo je u zivotnoj formi, to je definitivno.

Ma meni je melem za oci gledati nase rossonere sa izuzetkom da Abate malo skripi, stvarno fantasticno igraju svi 8-)
Generalno gledajuci, ne bas najbolja utakmica Italije, ali bit ce lagana pobjeda na kraju...
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 26 mar 2013, 21:47

Balo je strasan, odma se vidi razlika izmedju ozbiljnog, gospodskog kluba i naftasa. Kad bi Edin otis'o u bilo koji ozbiljniji klub, slicno bi bilo 8-)

Edit, ova postava je beton armirani, samo Silju mjesto Abatea i Giorgio lijevo, + Giovinco mjesto Giacha, i mislim da De Rossi isto mora biti u rotaciji sa Montom.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 26 mar 2013, 22:08

[youtube][/youtube]
8-)
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 26 mar 2013, 22:12

Pa zar su protiv Malte uspjeli napravit penal :oops: :mrgreen:

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 26 mar 2013, 23:56

[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 26 mar 2013, 23:59

kako je lijepo vidjeti da repku cine dva najjaca kluba u italiji ( sad ce biti paljbe na mene :D ), def je ova repka beton sto neko rece armirani...balonja je def eksplodirao kako je dosao u Milan i sad je zacepio usta svima koji su govorili da je on propala investicija...strasan tandem ce imati repka italije u ovom dvojcu ;)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 mar 2013, 08:14

ronaldo99 je napisao/la:kako je lijepo vidjeti da repku cine dva najjaca kluba u italiji
igrali su protiv malte tako da . . . :mrgreen:
bez de rossija, maggia i kvalitetnijeg trequartiste italija se ne moze nositi sa jacim reprezentacijama. doduse, mozda bi se de rossi i mogao zamjeniti montolivom koji ulazi u neki finu formu ali kvalitet je svakako na strani DDRa tako da je super stvar sto prandelli ima par odlicnih veznjaka na raspolaganju (tu su jos mali verratti i florenzi koji kuca na vrata A repke). maggio je izmislio fudbal za abatea i vjerujem da ce on biti taj prvi izbor na svjetskom, a ostatak odbrane i veznog reda je poznat (de sciglio - chiellini - barzagli - maggio; marchisio - pirlo - de rossi/montolivo). eventualno bi santon mogao upasti u tu kombinaciju jer igra i lijevog i desnog beka ali nemam pojma u kakvoj je formi trenutno, ovo pisem na osnovu pocetka sezone i onog uspona newcastlea ka vrhu tabele. sto se napada tice bilo bi pozeljno da balotelli nastavi sa ovom formom koju moze samo neki njemu svojstven incident prekinuti, a bice zanimljivo i sta ce biti kada se pepito rossi vrati jer u tom slucaju bi imali tri odlicna, brza i tehnicki jako potkovana igraca (balo, rossi i egipcanin) i po meni bi ih se dalo ukombinovati u prvih 11 dokle god ispunjavaju takticke zamisli mistera. dakle:
. . . . . . . . g. rossi . . . . . . . . . .
balotelli . . . . . . . . . . el shaarawy
ili neka varijanta sa krilnim napadacima:
g. rossi . . . . . . . . . . el shaarawy
. . . . . . . . balotelli . . . . . . . . . .
ovaj ac italjuve fazon ne mirisem sve dok jedan od ta dva kluba ne rodi nekog kvalitetnog trequartistu i jos jednog beka. sve ostalo je cisto forsiranje (tipa giaccherini ispred veznog trojca i slicne taktike) koje bi itekako moglo stati na put ka ostvarivanju nekog dobrog rezultata na SP.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 mar 2013, 08:27

Santon je jedini igrač Newcastlea koji je odigrao sve ligaške utakmice ove sezone. I, ako smijem primijetiti, sigurno je u ovom trenutku bolji od De Sciglija. U prvoj sezoni je išlo teže (nepoznavanje jezika, potpuno nova sredina i način života), ali vremenom je to išlo sve bolje i bolje. Ove sezone je kompletna ekipa Newcastlea 2 koplja ispod prošlosezonske, ali i u ovakvoj ekipi je Santon jedan od boljih i konstantnijih igrača.

I, dijelim tvoje mišljenje glede kvalitetnog trequartiste. Kakav crni Giacherini na iza dvojice napadača? :roll: Ali, evo nešto se pokušavam sjetiti ko bi mogao biti taj polušpic. Odlaskom ADP-a i Tottija oni nemaju kvalitetnog igrača na toj poziciji. Pokušavalo se s Montolivom, ali nije on taj level i nema taj šmek. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: rossonero85 i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []