Meni je ta prica o Beogradizaciji srpskog fudbala poprilicno izlapela da ne kazem da mi je glupa. Mozda je to samo moje misljenje kao pasioniranog ljubitelja fudbala kome nije bitno odakle je koji klub i koji cisto gleda kvalitet fudbala koji oni pruzaju pocevsi od prve lige kada izbore plasman u JSL,pa onda prva sezona u JSL pa dokle stignu.
Ako su ekipe kvalitetne sto da ne bude i 10 ekipa iz Beograda. Naravno pocece prica o popularizaciji fudbala i ozvivljavanju drugih centara, medjutim cime ce oni oziveti to ako nemaju kvalitetnu ekipu. Naravno da bih ja voleo da Beograd kao visemilionski grad predstavljaju neka cetiri kluba maksimalno pet,a da se ozive Krusevac,Nis,Kragujevac,Uzice,cak i Sabac,pa onda dole nize Leskovac,Pirot,Valjevo,Kraljevo,Cacak... medjutim ne treba ici na vrat na nos,zasto bih ja trebao da gledam Macvu u ligi ili Borac iz Cacka ili Slogu iz Kraljeva ako oni to nisu zasluzili svojom igrom u PLS i sa te strane apsolutno podrzavam da Beogradi ima cak 6 ili 7 klubova u ligi ako oni to zasluze,a gledajuci i Cuka i Vozdovac to ove sezone zasluzuju, Napredak ne treba ni da spominjem.
Kada govorimo o klubovima koji ne zasluzuju da igraju u JSL onda definitivno sve to suzavamo na dva imena,BSK i Smederevo. Na stranu sto svi imaju simpatije zbog potencijalno jednog od najlepsih stadiona na ovim prostorima,mada koji je predmet stalnog prepucavanja i ostao je totalno zapusten Smederevo vec 3 ili 4 sezone ne zasluzuje da bude u elitnom drustvu,ali nekako se spase uvek. BSK je takodje poprilicno los,znaju oni prikazati kvalitetnu partiju ali nema kontinuiteta a i taj kvalitet izbije tek kada protivnik podbaci. Ja se jos uvek nadam i proveselicu se ako oni ispadnu iz lige.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))