LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

dijabola
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la dijabola » 29 mar 2013, 17:23

LenBias je napisao/la:naravno da gledam boxscore kada se radi o lakersima :) hoces jos mozda pokusati opravdati sutanje slobodnih 3/10?
mislio sam da si bio ironičan sa izjavom, tj. da stvarno misliš da mu ide premalo lopti. Ako jesi onda ništa zahebo sam se, a ako nisi onda ne vidim kakve ovo veze ima :?
Što se slobodnih tiče naravno da je neopravdano, daj meni 20 miliončića po sezoni ja ću ih bolje šutat. Nije htio da nauči novu tehniku izvođenja, s ovom se osjeća ugodnije i haj zdravo. Inače mi je mrzak čisto da napomenem al moram mu odat priznanje da napreduje polako kako sezona odmiče. Nedovoljno za neki veći uspjeh Lakersa u svakom slučaju.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 mar 2013, 18:49

amerosm je napisao/la:
Sta znaci trener koji ima SISTEM...Naravno da ne mozemo dovesti Popovicha, Riversa ili THIBSA (koji je za mene genije), ali mozemo uraditi slican potez i dovesti Budenholzera koji je vec 17 godina asistent Popovichu, takodjer tu Shaw i moja najveca zelja Monty Williams.
Ti stvarno mislis da bi Budenholzer dosao da vas trenira?Da dodje iz sredine u kojoj se zna rad,red i disciplina i u kojoj se postuje trener prije svega,u sredinu gdje su igraci najvece zvijezde,igraju kako oni hoce,brinu o svom egu itd!?Vas moze trenirati samo prekaljeni strucnjak,koji ima svoje ime i reputaciju u ovoj ligi,a ne neko ko se treba tek izgraditi i ko bi nakon prve serije od 2 uzastopna poraza bio na vjetrometini,sto od brojnih 'analiticara' sto od medija!Uostalom,javna je tajna da je Budenholzer nasljednik Popa. ;) Da jos dodam da Kobe ima 'bone spurts'(iliti djelice kosti) u svom clanku i da je sinocnju utakmicu napustio na stakama ,te ce biti pregledan danas u SAC...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 mar 2013, 19:11

NEZALAGANJE je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Sta znaci trener koji ima SISTEM...Naravno da ne mozemo dovesti Popovicha, Riversa ili THIBSA (koji je za mene genije), ali mozemo uraditi slican potez i dovesti Budenholzera koji je vec 17 godina asistent Popovichu, takodjer tu Shaw i moja najveca zelja Monty Williams.
Ti stvarno mislis da bi Budenholzer dosao da vas trenira?Da dodje iz sredine u kojoj se zna rad,red i disciplina i u kojoj se postuje trener prije svega,u sredinu gdje su igraci najvece zvijezde,igraju kako oni hoce,brinu o svom egu itd!?Vas moze trenirati samo prekaljeni strucnjak,koji ima svoje ime i reputaciju u ovoj ligi,a ne neko ko se treba tek izgraditi i ko bi nakon prve serije od 2 uzastopna poraza bio na vjetrometini,sto od brojnih 'analiticara' sto od medija!Uostalom,javna je tajna da je Budenholzer nasljednik Popa. ;) Da jos dodam da Kobe ima 'bone spurts'(iliti djelice kosti) u svom clanku i da je sinocnju utakmicu napustio na stakama ,te ce biti pregledan danas u SAC...
S obzirom da nismo u mogucnosti dovesti trenere koje sam spomenuo u prethodnom postu pretrazio sam trenersko osoblje ovih top klubova i trazio tzv. slucaj THIBS gdje je dugogodisnji asistent postao glavni trener.

Mislim da bi vecina navijaca svakom kvalitetnom treneru dala dvije godine vremena, ali po uslovom da ima SISTEM u igri i da je isti uocljiv - ovo sto D`Antoni radi se ne moze nazvati sistemom, jer zivis i umires od suta za tri poena i to nije ozbiljna kosarka.

Takodjer nisam znao da je Budenholzer glavni kandidat za nasljednika Popa ;). Onda jedino kao preostalo rijesenje je povratak Jacksona ili dovodjenje Sloana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 29 mar 2013, 19:22

Ja mislim da je Jackson izgubio autoritet pa je zbog istog i otisao,mislim da njegov povratak nebi donio neke vece promjene,nazalost situacija je jako losa ekipa je kvalitetna ima tu dosta igraca koji mogu puno toga da ponude ali mi se cini da trener nije sposoban da izvuce iz ovih igraca ono najbolje desi se tu po neki bljesak ali je sve na blic...Komunikacija je uzasna,posle 2-3 greske tim se totalno raspadne i onda se desi da gubi po 20 razlike u kratkom vremenskom periodu,sigurno je da imaju zelju da postizu dobre rezultate ali nemaju karakter da budu konstantni u svojim zeljama....Nadam se da ce se nesto promjeniti na bolje....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 29 mar 2013, 23:01

Ta logika "live and die by the jump" shot je nekad imala puno vise smisla, dok je liga bila prepuna kvalitentih visokih igraca. Danas je to rijetkost, NBA je liga bekova. Meni smijesno kad sam sebe ufatim u nekom razmisljanju, kao da mi Brook Lopez djeluje kao najnormalniji centar ofanzivno, da kazes ima neku tehniku...pa onda ne mogu sebi doc, prisjetim se Hakeema, Ewinga, Shaqa i ostalih...ee nas ta je liga spala...

Dwight je bio vrlo tanak vecinu sezone, zna se da je (izuzev fizicki) izrazito limitiran igrac u napadu, Gasol je skoro hodajuca povreda, nije vise onaj stari, eksplozivnosti nema, a i zna se kolikih je problema bilo sa visokim igracima u LAu, zamalo da MWP mora centra igrat :D Dakle, nije tu bas ni bilo neke prevelike sanse da se igra na visoke igrace i u reket. Jos kad znas kakav je Kobe, ne bi on dozvolio nikad nesto takvo, pa on je imo Shaqa, a nije mu dodavo hahaha kakvi crni Howardi, Clarkovi i ostalo...ne benda Kobe njih sve skupa ni 5% :D

Svjeze krvi treba Lakersima, mladjih igraca, jacih fizicki, treba odigrat 82 utakmice i play off..duga sezona, a igra se na oba kraja parketa, ako jos imas kratku rotaciju te godine te opasno stignu... Nisu povrede plod slucajnosti, to je sve znak fizicke spreme, snage itd... S kakvom energjom igraju druge ekipe, mi smo na nuli, sve da nas trenira Phill, Popovich, Sloan...nazalost... Po meni, treba ovaj roster opasno zavrtit, uz duzno postovanje (starcima) buducim hall of fame-rima...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 mar 2013, 23:15

sundancekid je napisao/la:Ta logika "live and die by the jump" shot je nekad imala puno vise smisla, dok je liga bila prepuna kvalitentih visokih igraca. Danas je to rijetkost, NBA je liga bekova. Meni smijesno kad sam sebe ufatim u nekom razmisljanju, kao da mi Brook Lopez djeluje kao najnormalniji centar ofanzivno, da kazes ima neku tehniku...pa onda ne mogu sebi doc, prisjetim se Hakeema, Ewinga, Shaqa i ostalih...ee nas ta je liga spala...

Dwight je bio vrlo tanak vecinu sezone, zna se da je (izuzev fizicki) izrazito limitiran igrac u napadu, Gasol je skoro hodajuca povreda, nije vise onaj stari, eksplozivnosti nema, a i zna se kolikih je problema bilo sa visokim igracima u LAu, zamalo da MWP mora centra igrat :D Dakle, nije tu bas ni bilo neke prevelike sanse da se igra na visoke igrace i u reket. Jos kad znas kakav je Kobe, ne bi on dozvolio nikad nesto takvo, pa on je imo Shaqa, a nije mu dodavo hahaha kakvi crni Howardi, Clarkovi i ostalo...ne benda Kobe njih sve skupa ni 5% :D

Svjeze krvi treba Lakersima, mladjih igraca, jacih fizicki, treba odigrat 82 utakmice i play off..duga sezona, a igra se na oba kraja parketa, ako jos imas kratku rotaciju te godine te opasno stignu... Nisu povrede plod slucajnosti, to je sve znak fizicke spreme, snage itd... S kakvom energjom igraju druge ekipe, mi smo na nuli, sve da nas trenira Phill, Popovich, Sloan...nazalost... Po meni, treba ovaj roster opasno zavrtit, uz duzno postovanje (starcima) buducim hall of fame-rima...
Poenta je ta sto mi ne mozemo toga puno dobiti za ove igrace - mislim mozemo, ali nedovoljnog kvaliteta da bi se borili za titulu.

U naredne dvije godine mora se izgurati sa trenutnim rosterom i dovesti trenera koji ce znati ovoj ekipi dati neki SISTEM kako bi ekipa funkcionisala. Pa sta onda trebamo reci za Spurse i kod njih su tri kljucna igraca u poznim godinama.

Nama trenutno prioritet mora biti zadrzati Howarda i mislim da ce on odlucivati o novom treneru, jer ovo D`Antoni nece prezivjeti.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 30 mar 2013, 00:03

Ma uvijek se moze dobiti puno za malo ulozenog, kad je u pitanju Los Angeles. Jednostavno, grad je privlacan, svi vole igrati u LA, svi vole igrati za Lakerse. Grad, tradicija, slava, historija, izlasci, fanovi, sve je tu. Zato ja kazem da se treba zavrtit roster, jer se to realno uvijek moze uraditi, mislim poznato je da Lakersi prave najvece pljacke na svijetu kad nabavljaju igrace, jednostavno svi lete u LA.

Ma sve i da nema sistema, ova ekipa ce nakon godine provedene skupa, trening kampa i slicno, proigrat skupa kako treba. To je proces. Spursi imaju igrace u poznim godinama, ali je to odavno pecena ekipa, znaju se, imaju timsku odbranu, igraju skupa, to su neke stvari koje ni oni nisu preko noci izgradili. Doci ce i ovi nasi mamlazi na to, proigrace, ali sa trenutnim rosterom to opet nije dovoljno za titulu, jer mladje ekipe jednostavno melju. Uci u seriju sa recimo zdravom ekipom OKCa...ubili bi te fizicki..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2013, 02:03

Bryant i Nash su upitni za sutrasnju utakmicu protiv Kingsa...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 mar 2013, 06:45

GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 30 mar 2013, 07:07

amerosm je napisao/la:Bryant i Nash su upitni za sutrasnju utakmicu protiv Kingsa...
PO i vise nego upitan :roll: , a kako je samo sve bolje izgledalo prije Bryantove povrede , sada i Utah koja je ima los raspored je to prosla i prestigla nas i sada vise nema vremena , samo puka sreca nas moze ubaciti , jer sad mi imamo tezi raspored :roll:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 mar 2013, 11:44

[youtube][/youtube] :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 30 mar 2013, 12:52

sranje ,dzezeri osmi : / veceras mast vin protiv sakramenta i bodri se bruklin naravno

dalas dobio : / mora se pobijedit veceras jednostavno
hit you with so many rights you gonna beg for a left

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 31 mar 2013, 00:11

Kobe chaising Wilt
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 mar 2013, 00:15

Mislim da bi trebao prestići i MJ-a i to je to.

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 31 mar 2013, 00:18

Igra l' Kobaja večeras?
Nama je Željo svetinja jedina.

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 31 mar 2013, 00:21

Neutral je napisao/la:Mislim da bi trebao prestići i MJ-a i to je to.
Pa sigurno ce zavrsit sa oko 34k poena,jedino ako ne bude igrao jos 4-5 sezona sto mislim da nece sebi dopustit,pa glumit budalu po terenu samo da nabije statistiku... ;)
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2013, 00:31

Vasa Ladacki je napisao/la:Igra l' Kobaja večeras?
Prema posljednjim informacijama sa njegovog Twitter profila igra ce veceras...Treba ocekivati da ce veceras malo vise forsirati dok ne obori rekord, pa ce se onda vratiti u normalu. Ovo veceras ako izgubimo mozemo se pozdraviti sa PO-om.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 31 mar 2013, 04:36

Vidi se da je must win tekma i predobro otvorena, kingsi limitirani na samo 37 poena u prvoj cetvrtini :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2013, 04:36

-12 nakon prve cetvrtine, a uz to Kingsi postigli 37 poena. Jos devet utakmica i vise necu morati gledati onog kloca na klupi Lakersa.

To bi bilo to sto se PO-a tice, jer se Jazz-i nalaze pred pobjedom.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 31 mar 2013, 04:46

Michael is next on the list. 8-)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE, Taree i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []