Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 mar 2013, 17:30

Istraživanje Gazzette o dugu i poslovanju (ukupnom i pojedinačno po klubovima) Serie A za sezonu 2011/12 ;)

slika

slika
slika
slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 29 mar 2013, 21:37

Zanimjlivo, ali ne i iznenadjujuce.

Za Udine i Napoli sam pisao prije par dana. Poslovanje u plusu je rijetka pojava na čizmi. Ali nisam znao za Lazio i Cataniu. Fino.

Očigledno je da klubovi najviše para zarađuju preko prodaje TV prava. Jbt pa kad ovako sagledaš, pola bi klubova propalo da nema tih para. Zato im je i odgovaralo da usvoje onaj novi zakon prije par godina o raspodjeli procenata. Prije je bilo daleko drugačije. Profitirali su samo veliki klubovi.

Zanimljivo mi je ovo za Milan i Inter, i to koliko novca ''ubiru'' na TV prava.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 30 mar 2013, 03:48

L'Avvocato je napisao/la:Ali nisam znao za Lazio
kako to nećeš znati? Lotito kako je spasio klub bankrota i propadanja, polako ali sigurno postavlja klub na zdrave noge .. pa pogledaj samo tranasfere, ili su to besplatno dovedeni igrači, ili su baš jeftini .. naravno, ima par izuzetaka gdje su dovođeni igrači za veće pare da budu lideri ekipe (Zarate, Hernanes)

sve je to lijepo što Lazio posluje u plusu, ali nam se to obija od glavu evo već treću sezonu u nizu .. zbog lošeg ili bolje rečeno užasnog mercata ostajemo bez LP .. al' et', ove sezone finale Coppe, nadam se trofeju i 1/4 F EL je odličan rezultat .. vidjeti ćemo dokle idemo, ali ako osvojimo Coppu, za mene će to biti uspješna sezona
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 mar 2013, 10:25

To su podaci za proslu sezonu , ali kao sto je Galliani neki dan izjavio , Milan ovu sezonu nema nikakvih gubitaka .
Mislim da je o tome neko pisao na temi Milana .

Što se tiče oko stadiona Cagliaria može li mi neko pojasniti koji je tu glavni problem ? Jer koliko vidim opet se neka buka diže oko toga , većina klubova do par sati prije utakmice ne zna da li će igrati tu , ili će ih poslati na neki drugi stadion odnosno da li će imati sreće kao Roma pa nikako ne igrati .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 30 mar 2013, 11:53

Naglasi slobodno ko diže buku. AC Milan i Adriano Galliani. Ožalošćeni jer će im drugu sezonu zaredom biti zeru tituli pa su otišli u krajnost da kažu da je prvenstvo lažirano jer je kobajagi Milan igrao pred punim IS Arenasom, a ostale ekipe nisu. Zavjera protiv Milana. :roll:

Dok sudije Milana guraju sa svih strana ne izdaju se nikakva obavještenja, sve je regularno. Bravo za AC Milan i Gallianija. Pišam im se na njihov obraz.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 mar 2013, 12:29

Trequartista je napisao/la:Naglasi slobodno ko diže buku. AC Milan i Adriano Galliani. Ožalošćeni jer će im drugu sezonu zaredom biti zeru tituli pa su otišli u krajnost da kažu da je prvenstvo lažirano jer je kobajagi Milan igrao pred punim IS Arenasom, a ostale ekipe nisu. Zavjera protiv Milana. :roll:

Dok sudije Milana guraju sa svih strana ne izdaju se nikakva obavještenja, sve je regularno. Bravo za AC Milan i Gallianija. Pišam im se na njihov obraz.
Kao prvo ne iskorištavaj moj post da započneš raspravu .
Kao drugo , pitao sam koji je problem sa tim stadionom ? Jer nisam upućen u to .
Zato molim nekog' ko je upućeniji po tom pitanju da mi objasni .

Kao treće , ovogodišnji " zero tituli" je praktički "isplaniran" jer jedna pa čak i dvije sezone se moraju žrtvovati , da bi se stvorila nova i mlađa generacija . Prije početka sezone , za glavni cilj je postavljen ulazak u LP-a odnosno završetak prvenstva u TOP 3 .

I neću da ti držim moralne prodike , ali ti da se "pišaš " na nečiji obraz ?
Trebaš uzeti u obzir da su to ljudi , koji imaju respekt od većine svijetskih fudblaskih uglednika . I pritome ne mislim samo na Galliania , već na sve ljude koji obavljaju sličnu funkciju koju on obavlja u svom klubu .
Zadnja izmjena: francobaresi, dana/u 30 mar 2013, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
-Rui Costa-

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 30 mar 2013, 12:34

Smrde bile,smrde ostale. Sudije im najvise pomogle,a oni se zale zbog toga sto su igrali pred navijacima protiv Cagliaria. :lol: :lol: :lol:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 30 mar 2013, 13:21

francobaresi je napisao/la:
Kao prvo ne iskorištavaj moj post da započneš raspravu .
Kao drugo , pitao sam koji je problem sa tim stadionom ? Jer nisam upućen u to .
Zato molim nekog' ko je upućeniji po tom pitanju da mi objasni .

Kao treće , ovogodišnji " zero tituli" je praktički "isplaniran" jer jedna pa čak i dvije sezone se moraju žrtvovati , da bi se stvorila nova i mlađa generacija . Prije početka sezone , za glavni cilj je postavljen ulazak u LP-a odnosno završetak prvenstva u TOP 3 .

I neću da ti držim moralne prodike , ali ti da se "pišaš " na nečiji obraz ?
Trebaš uzeti u obzir da su to ljudi , koji imaju respekt od većine svijetskih fudblaskih uglednika . I pritome ne mislim samo na Galliania , već na sve ljude koji obavljaju sličnu funkciju koju on obavlja u svom klubu .
Normalno da ću se popišati, kad čovjek nema obraza, on daje ovakvu izjavu za lega calcio gdje je on potpredsjednik. Inidirektno sam za sebe govori da ne obavlja dobar posao. Da je čovjek kako treba odmah bi podnio ostavku.

Znam ja vrlo dobro kakav je Galliani, taj isti Galliani zbog kojeg je Milan na godinu dana bio izbačen iz evropskih takmičenja.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 30 mar 2013, 13:35

Galliani trola prije svega svoje navijace, kao eto jedini oni igrali pred publikom, vidite sta nam rade.Ne sjeti se penala silnih pa da digne glas :oops: :D Trola ih ko Berlu oko Ibre, "necu ga prodat" a masa uzhireno "jeeee". :)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 30 mar 2013, 14:07

JTS je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Ali nisam znao za Lazio
kako to nećeš znati? Lotito kako je spasio klub bankrota i propadanja, polako ali sigurno postavlja klub na zdrave noge .. pa pogledaj samo tranasfere, ili su to besplatno dovedeni igrači, ili su baš jeftini .. naravno, ima par izuzetaka gdje su dovođeni igrači za veće pare da budu lideri ekipe (Zarate, Hernanes)

sve je to lijepo što Lazio posluje u plusu, ali nam se to obija od glavu evo već treću sezonu u nizu .. zbog lošeg ili bolje rečeno užasnog mercata ostajemo bez LP .. al' et', ove sezone finale Coppe, nadam se trofeju i 1/4 F EL je odličan rezultat .. vidjeti ćemo dokle idemo, ali ako osvojimo Coppu, za mene će to biti uspješna sezona
Iskren da budem, nisam ni razmisljao o tome. Nekako sam navikao da Lazio finansijski stoji veoa loše ... unazad 15 godina.

Pozitivno iznenadjenje. Dobro je ako Lotito tako radi. Jbg, razumijem navijače što se žale zbog transfera, ali bolje i ovako nego da se posluje u minusu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Novica
Kontakt:

Post Postao/la Novica » 30 mar 2013, 14:09

Ma titula kod Juveta

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 30 mar 2013, 14:16

Eo ovdje formacije

FORMAZIONI UFFICIALI

INTER (3-4-1-2): Handanovic; Ranocchia, Samuel, Chivu; Zanetti, Gargano, Kovacic, Pereira; Alvarez; Palacio, Cassano.
In panchina: Belec, Carrizo, Silvestre, Guarin, Kuzmanovic, Rocchi, Cambiasso, Benassi, Jonathan, Pasa, Nagatomo.
All. Stramaccioni

JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Padoin, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Quagliarella, Matri.
In panchina: Storari, Rubinho, Pogba, De Ceglie, Giovinco, Peluso, Anelka, Giaccherini, Marrone.
All. Conte.

Juve ipak izveo jak sastav. Trebala bi bit dobra utakmica.

Forza Inter :D

cunga
Kontakt:

Post Postao/la cunga » 30 mar 2013, 15:05

JUVEEEEEEEEE

TRPAJJ TE SHINTEREEE

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 30 mar 2013, 15:08

Štopa je frajer rukom ali naravno ne svira se cist penal :lol:
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 30 mar 2013, 15:09

trpajjjjjjjjjjjj
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 30 mar 2013, 15:09

Kakav penal ba, nidje veze.

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 30 mar 2013, 15:10

tesko da je mogao biti penal, ako cemo realno pricati..
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 30 mar 2013, 15:11

Mago je napisao/la:Kakav penal ba, nidje veze.
replay i uvjerit ces se da si ti slijep
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 30 mar 2013, 15:12

penal čist ko suza
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 30 mar 2013, 15:13

Samo da Juve i Cagliari nastave ovako . :D
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.