FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Hoće li Mandžo ponoviti Euro kada je zabio Buffonu?
- brzitesanj
- Kontakt:
Salihamidžić je u najnovijoj izjavi rekao kako je Bayern blagi favorit i ako bude pokazao ono što pokazuje u utakmicama ove sezone, onda ima velike šanse da pobijedi.
Ovo da je Effenberg izjavio da je Juve favorit je apsolutna glupost, ko je god to naveo ovde nek fino pročita ponovo i nek se ne oslanja uvijek na ono što balkanski mediji prenesu, jer 50 % izjava izopače. Prema tome, detaljnije pročitat, a ne letit na forum objavit informaciju isto ko da će se za tako nešto dobit ogromni zlatnik....
Effenberg je nakon izvlačenja (a poslije u nekim navratima i ponovio, u subotu tokom utakmice s Hsv-om takođe) rekao da Bayerna čeka izuzetno težak zadatak i slične je stvari pohvalio kod Juvea kao i Hasan. Ali to je već nešto skroz drugačije, od onog što je ovde preneseno...
Večeras je bitno da Bayern odigra strpljivo, stabilno, kompaktno i bit će potrebno : mnogo ulaženja u duele, žestokih, mnogo trke , mnogo oštrih brzih pasova, dobro kretanje bez lopte. Greške kod kornera i neorganzivanost pozada se ne bi smjeli događat. Mora se nametnut svoj stil igre i pokazati dominacija na terenu. Treba kolektivno dobro suzbiti neke ubitačne protunapade Juventusa, a Pirlu biti za petama i ići žešće da mu se malo oduzme volja za igranjem. Na njega je teško vršiti presing jer dobro pronalazi rješenja i pod pritiskom, ali tu treba biti mudar i što više ga pritisnuti.
Najbitnija je stvar nametnut svoju igru, razvlačit protivnika, preciznost pasova u ovakvim duelima protiv kompaktnih ekipa je najbitnija, bitno je ići i dosta u širinu. A strpljivost će biti potrebna.
Jedan od problema je ovde se prilagodit protivniku, tačnije naviknut se na njega, jer nailazi se na jedan sistem, na koji nije naša ekipa naviknuta. Iako na sličan sistem smo imali posla, (nešto sličan je bio i kod Napolija u grupi), prošle sezone pa smo tad obje utakmice dobro apsolvirali.
Ako prvi Bayern zabije gol moglo bi ići jako dobro, samo treba izbjeći da prvi primimo gol. A naravno najbolje bi bilo igrat s nulom.
Ovo da je Effenberg izjavio da je Juve favorit je apsolutna glupost, ko je god to naveo ovde nek fino pročita ponovo i nek se ne oslanja uvijek na ono što balkanski mediji prenesu, jer 50 % izjava izopače. Prema tome, detaljnije pročitat, a ne letit na forum objavit informaciju isto ko da će se za tako nešto dobit ogromni zlatnik....
Effenberg je nakon izvlačenja (a poslije u nekim navratima i ponovio, u subotu tokom utakmice s Hsv-om takođe) rekao da Bayerna čeka izuzetno težak zadatak i slične je stvari pohvalio kod Juvea kao i Hasan. Ali to je već nešto skroz drugačije, od onog što je ovde preneseno...
Večeras je bitno da Bayern odigra strpljivo, stabilno, kompaktno i bit će potrebno : mnogo ulaženja u duele, žestokih, mnogo trke , mnogo oštrih brzih pasova, dobro kretanje bez lopte. Greške kod kornera i neorganzivanost pozada se ne bi smjeli događat. Mora se nametnut svoj stil igre i pokazati dominacija na terenu. Treba kolektivno dobro suzbiti neke ubitačne protunapade Juventusa, a Pirlu biti za petama i ići žešće da mu se malo oduzme volja za igranjem. Na njega je teško vršiti presing jer dobro pronalazi rješenja i pod pritiskom, ali tu treba biti mudar i što više ga pritisnuti.
Najbitnija je stvar nametnut svoju igru, razvlačit protivnika, preciznost pasova u ovakvim duelima protiv kompaktnih ekipa je najbitnija, bitno je ići i dosta u širinu. A strpljivost će biti potrebna.
Jedan od problema je ovde se prilagodit protivniku, tačnije naviknut se na njega, jer nailazi se na jedan sistem, na koji nije naša ekipa naviknuta. Iako na sličan sistem smo imali posla, (nešto sličan je bio i kod Napolija u grupi), prošle sezone pa smo tad obje utakmice dobro apsolvirali.
Ako prvi Bayern zabije gol moglo bi ići jako dobro, samo treba izbjeći da prvi primimo gol. A naravno najbolje bi bilo igrat s nulom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Očekivani sastavi za većerašnji derbi sa bianconerima, Robben na klupi prema Bildu

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- gerdmuller
- Kontakt:
Veceras ponovno navijaci bojkotiraju kao i svaku domacu tekmu ove sezone u ligi prvaka zbog postrozenja kontrole na stadionu 
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
iako smo ga dosta kritizirali ovih dana ja bih počeo sa Robenom a posle bih uveo Milera.što se tiče Efenberga priča priče bezvezne,on jest bio svojevremeno vođa kad smo bili prvaci a i sad oni postoje zna to on vrlo dobro njemu je u prvom redu krivo što nije trener Bajerna ili u najmanju ruku u stručnom stožeru Bajerna ali valja se zato borit... Bajernovci zbijmo redove večeras i abd do sigurne pobjede ...
Najvaznije da izbjegavamo kornere sa lijeve strane. Od zadnja 4 gola iz kornera, 3 smo primili sa lijeve strane 
Nego, iz prostog razloga, predlazem Juppu da postavi oplatu sa lijeve korner strane da lopta ne moze liniju preci
Hejters gona hejt

Hajmo momci svi u napad, jedan je Bayern!!!
Nego, iz prostog razloga, predlazem Juppu da postavi oplatu sa lijeve korner strane da lopta ne moze liniju preci
Hejters gona hejt

Hajmo momci svi u napad, jedan je Bayern!!!
Sent from my Philips Smart TV.
- anton 1983
- Kontakt:
Znate kaj mi nije jasTno? Postoji ova tema Bayerna u kojoj se piše o večerašnjoj utakmici i postoji tema u podforumu LP, za tekmu protiv Juvea!
Ćemu pisanje o večerašnjoj tekmi u ovoj temi, kad za to je predviđena jedna druga tema?
Ćemu pisanje o večerašnjoj tekmi u ovoj temi, kad za to je predviđena jedna druga tema?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
gerdmuller je napisao/la:Veceras ponovno navijaci bojkotiraju kao i svaku domacu tekmu ove sezone u ligi prvaka zbog postrozenja kontrole na stadionu
Ogroman hendikep. Vidjelo se kako je sa njima na gostovanju protiv Arsenala gdje se navijači domaćih nisu čuli, a kako je to katastrofalno izgledalo na domaćem terenu. Ne mogu vjerovati da bojkotiraju kada se unaprijed zna da od toga nema ništa. Šokiran sam.
Ne igra Robben
Očekujem od Gustava vrhunsku utakmicu.
Je li to sto pisete da Robben ne igra,samo na osnovu ovog predvidjanja sto je Bild objavio???
Mislim da bi sad u ovom trenutku za ovu utakmicu svi voljeli vidjeti Arjena u prvih 11,a ne Müllera, i mislim da smo svi 100% upravu, jer je Arjen trenutno na mozda nekih 85% svoje forme iz 2009. godine, a kad je takav znamo svi sta slijedi po suprotne odbrane!
Gledajuci ovu postavu Juventusa i njihove formacije ne mogu da ne pomislim kako bi Bayern trebao imati jako puno prostora na krilnim pozicijama, kada se jos prikljuce bekovi (Lahm i Alaba) koji su super u ofanzivi.
Zato mislim da bi Robben dosta bolje se uklopio u ovaj sistem igre nego Müller.
Mislim da nema potrebe da se zalijecemo i svim silama zelimo napast i doci do gola, nego da nam je puno bitnije da sacuvamo svoj go. Ja bih bio prezadovoljan i sa 0-0 a 1-0 mislim da bi nam davao ogromne sanse za prolaz dalje. Jer mislim da ne postoji ekipa na svijetu kojoj ne mozemo zabiti barem jedan gol u gostima. Tako da mislim da ce nam najveci cilj u prvoj utakmici biti sacuvati svoj go!
Ti korneri u zadnje vrijeme su stvarno nam postali najslabija karika, pa cak je i Chelsea dosao do izjednacenja u finalu iz prvog kornera na utakmici.
Jedino mi nije jasno zasto van Buyten,a ne Boateng u ovoj utakmici, kada samo zamislim koliko su brzi ovi crnci u Juventusu, mogli bi nam stvoriti ogromne probleme upravo preko van Buyten-a!!!
Mislim da bi sad u ovom trenutku za ovu utakmicu svi voljeli vidjeti Arjena u prvih 11,a ne Müllera, i mislim da smo svi 100% upravu, jer je Arjen trenutno na mozda nekih 85% svoje forme iz 2009. godine, a kad je takav znamo svi sta slijedi po suprotne odbrane!
Gledajuci ovu postavu Juventusa i njihove formacije ne mogu da ne pomislim kako bi Bayern trebao imati jako puno prostora na krilnim pozicijama, kada se jos prikljuce bekovi (Lahm i Alaba) koji su super u ofanzivi.
Zato mislim da bi Robben dosta bolje se uklopio u ovaj sistem igre nego Müller.
Mislim da nema potrebe da se zalijecemo i svim silama zelimo napast i doci do gola, nego da nam je puno bitnije da sacuvamo svoj go. Ja bih bio prezadovoljan i sa 0-0 a 1-0 mislim da bi nam davao ogromne sanse za prolaz dalje. Jer mislim da ne postoji ekipa na svijetu kojoj ne mozemo zabiti barem jedan gol u gostima. Tako da mislim da ce nam najveci cilj u prvoj utakmici biti sacuvati svoj go!
Ti korneri u zadnje vrijeme su stvarno nam postali najslabija karika, pa cak je i Chelsea dosao do izjednacenja u finalu iz prvog kornera na utakmici.
Jedino mi nije jasno zasto van Buyten,a ne Boateng u ovoj utakmici, kada samo zamislim koliko su brzi ovi crnci u Juventusu, mogli bi nam stvoriti ogromne probleme upravo preko van Buyten-a!!!
Stern des Südens
- schweinsteiger
- Kontakt:
hoce opet cijela juzna tribina biti prazna?gerdmuller je napisao/la:Veceras ponovno navijaci bojkotiraju kao i svaku domacu tekmu ove sezone u ligi prvaka zbog postrozenja kontrole na stadionu
@profcb
Lahm i Alaba ce rijetko ici naprijed.Pogledaj formaciju kod Juvea,to bi bilo ravno samoubistvu.Uzmu nam loptu,2 pasa i ljudi su sami pred nasim golom.
Iako mislim da je Robben trenutno u boljoj formi od Mullera,ipak je mudrije staviti Mullera od prve minute.Robben je ofanzivniji od Mullera,a protiv ovako defanzivno jakog Juventusa mislim da nam je bitnije da i mi cuvamo gol.
U Arsenalu ima dosta brzih igraca nego sto ih Juventus ima,a sjecas se kako ih je čiča nosao po terenu?
A nije ni Boateng nesto brzi,a Buyten vec neko vrijeme igra i tokom reprezentativne pauze je briljirao za Belgiju,barem su tako pisali mediji,a ni ocjene za njegove nastupe nisu izostale.
#miasanmia
- bavaraccccc
- Kontakt:
Veceras tekma...za koju imam jako dobar osjecaj,i prije svega iskreno se nadam da ce na travnjak istrcati Arjen jer ocigledno je da covjek dize svoju formu,cak bi vise volio vidjeti Arjena nego Bilala ako bih mogao birati ali nazalost sumnjam da Jupp misli tako
Budimo realni,Juventus je malo bolji od Arsenala i opet se nadam ranom golu i samaranju,ukoliko ga ne postignemo vjerujem da ce biti tegobna utakmica.
Jos jednom Juppe ako ovo nekim cudom citas i imas rijecnik bosanskog jezika kraj sebe STAVI ARJENA od prve minute jer je to ono sto nam treba...thumbs up....
Budimo realni,Juventus je malo bolji od Arsenala i opet se nadam ranom golu i samaranju,ukoliko ga ne postignemo vjerujem da ce biti tegobna utakmica.
Jos jednom Juppe ako ovo nekim cudom citas i imas rijecnik bosanskog jezika kraj sebe STAVI ARJENA od prve minute jer je to ono sto nam treba...thumbs up....
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love
Ma slazem se,to stoji, ali nece oni vrsiti presing na nas, nego cemo mi na njih, i mislim da ce 70% utakmice se igrati na njihovoj polovini, i tu ce se sigurno naci prilika da "BEZBJEDNO" Lahm i Alaba odlete naprijed.
Stoji to za Buyten-a u dobroj je formi sve stoji,ali ja se nekako sigurnije osjecam kada je u sasstavu Boa, a ne Van.
Ali opet vidit cemo sve veceras, molim samo BOGA dragog da ubaci Robbena,ako ne od prve minute,onda makar od poluvremena da rijesimo odmah utakmicu sa jednim njegovim maestralnim potezom.

PACK MA´S ROBBERY!!!
Stoji to za Buyten-a u dobroj je formi sve stoji,ali ja se nekako sigurnije osjecam kada je u sasstavu Boa, a ne Van.
Ali opet vidit cemo sve veceras, molim samo BOGA dragog da ubaci Robbena,ako ne od prve minute,onda makar od poluvremena da rijesimo odmah utakmicu sa jednim njegovim maestralnim potezom.

PACK MA´S ROBBERY!!!
Stern des Südens
van buyten bolji je boateng roben naj boj u zadnje 4 tekme klupa pizaro ko lav klupa de tu logika al bitnoje da veceras odigraju naj bolje u sezoni.rio_Ferdy88 je napisao/la:Očekivani sastavi za većerašnji derbi sa bianconerima, Robben na klupi prema Bildu![]()
FC BAYERN
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Imam pitanje za sve navijače Bayerna, kao i ostalih klubova koji prate ovu temu, pa tko ima volje i vremena volio bih vidjeti odgovor.
Ja malo više pažnje posvećujem samoj taktici pa stoga slijedeće pitanje:
Da li Bayern sa 4-2-3-1 ima u samom početku veće šanse protiv Juventusovih 3-5-2 odnosno 3-6-1 ili je situacija potpuno obratna dakle u Juventusovu korist?
Što kažete?
Da li Bayern sa 4-2-3-1 ima u samom početku veće šanse protiv Juventusovih 3-5-2 odnosno 3-6-1 ili je situacija potpuno obratna dakle u Juventusovu korist?
Što kažete?
Sve u svemu veoma izjednacene ekipe.
Juve igra 3-5-1-1, s tim da se u odbrani transformisu u 5-4-1.
Ne znam kada smo igrali zadnji put sa ekipom koja gaji takvu taktiku i igru, mozda je to i neki mali hendikep.
Imaju na golu Buffona, koji kad je u formi, vjerovatno je i najbolji golman na svijetu.
Gledao sam tekmu protiv Celtica u Skotskoj, gdje je Celtic odigra hrabro, imao posjed lopte, 17 udaraca na gol ( od toga 10 po golu ), ali nisu mogli dati cak ni gol jer je Buffon bio fenomenalan. Skinuo je par zicera a Juve je dobio 3:0 ( 7 udaraca na gol ).
Takodjer igraju i visoki presing, izlaze visoko na protivnika i tu vidim takodjer nasu sansu, jer u zadnje vrijeme igramo dobro kontranapade ( npr. gol Gomeza protiv Leverkusena ).
Sve akcije pocinju vise-manje od Pirla, koji je po meni i njihov najbolji igrac. Na njega treba obratiti posebnu paznju.
Pripaziti na prekide gdje smo tanki pravo ove sezone, pogotovo kad uzmemo u obzir da imaju dobre skakace ( 3 stopera, Vucinic ) i da prekide izvodi Pirlo.
Muller ili Robben. Po meni je bolje Muller, jer je bolji u defanzivi, vise se vraca, bolje radi presing, vrti se vise u sesnaestercu i vreba te lopte ( tako da u nekim slucajevima imamo i 2 spica ).
Mada je Robben-Robben, jedan potez i gol
Najvice ocekujem od Ribery-a, Schweinia i Kroosa
Da ne duzim dalje, mada je sad to i kasno i izvinjavam se na duzem postu
Mia san mia !

Juve igra 3-5-1-1, s tim da se u odbrani transformisu u 5-4-1.
Ne znam kada smo igrali zadnji put sa ekipom koja gaji takvu taktiku i igru, mozda je to i neki mali hendikep.
Imaju na golu Buffona, koji kad je u formi, vjerovatno je i najbolji golman na svijetu.
Gledao sam tekmu protiv Celtica u Skotskoj, gdje je Celtic odigra hrabro, imao posjed lopte, 17 udaraca na gol ( od toga 10 po golu ), ali nisu mogli dati cak ni gol jer je Buffon bio fenomenalan. Skinuo je par zicera a Juve je dobio 3:0 ( 7 udaraca na gol ).
Takodjer igraju i visoki presing, izlaze visoko na protivnika i tu vidim takodjer nasu sansu, jer u zadnje vrijeme igramo dobro kontranapade ( npr. gol Gomeza protiv Leverkusena ).
Sve akcije pocinju vise-manje od Pirla, koji je po meni i njihov najbolji igrac. Na njega treba obratiti posebnu paznju.
Pripaziti na prekide gdje smo tanki pravo ove sezone, pogotovo kad uzmemo u obzir da imaju dobre skakace ( 3 stopera, Vucinic ) i da prekide izvodi Pirlo.
Muller ili Robben. Po meni je bolje Muller, jer je bolji u defanzivi, vise se vraca, bolje radi presing, vrti se vise u sesnaestercu i vreba te lopte ( tako da u nekim slucajevima imamo i 2 spica ).
Mada je Robben-Robben, jedan potez i gol
Najvice ocekujem od Ribery-a, Schweinia i Kroosa
Da ne duzim dalje, mada je sad to i kasno i izvinjavam se na duzem postu
Mia san mia !

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
dase malo posjetimo subote i 9 komada ak ovakvo odigraju primice dama 3 komada
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
FC BAYERN
Na ovo pitanje ti je teško dati odgovor, činjenica je da bi se Bayern jako mnogo mogao mučiti s ovakvom postavkom Juventusa, ali to ti opet sve zavisi od načina kako uđemo u utakmicu. Kretanje naših igrača će morati biti kao u Kupu protiv Dortmunda, znači trka do besvjesti, ulaženje u duele i nevjerovatno kretanje bez lopte. Preciznost pasova je isto bitna, mora se ići precizno, oštro s pasovima u male šupljine koje kod njih nastanu. A te šupljine može samo dobrim kretanjem i razvlačenjem Juventusove ekipe pasovima u širinu postići....Stefan Effenberg je napisao/la:
Što kažete?
Nisam direktno odgovorio, jer je teško odgovorit precizno na tvoje pitanje. A tvoje mišljenje po tom pitanju???
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Mislim da Bayern ima vece sanse. Jedina prednost Juventusu jeste ta sto oni igraju jako cesto protiv ekipa sa ovakvom postavom, a Bayern nema to iskustvo!Stefan Effenberg je napisao/la:Da li Bayern sa 4-2-3-1 ima u samom početku veće šanse protiv Juventusovih 3-5-2 odnosno 3-6-1 ili je situacija potpuno obratna dakle u Juventusovu korist?
Opet ne mogu a da ne pomislim da je nasa sredina jaca i da ce ih pojesti na sredi,a onda kada se krene u odbranu dole su samo 3 odbrambena.
Zamisli situaciju u kojoj Robben uzima loptu lomi na sredini terena i trci u kontru??? Pa to je za mene zicer ma kakav god Robben bio, sebican ili ne sebican, to ce biti nekoliko puta veceras da se vidi!
Stern des Südens
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.