BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

smopiBVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la smopiBVB » 06 apr 2013, 15:26

Neka neka...da vidimo nase najmladje u akciji,evo sanse da sami sebi podignu cijenu i da pokazu sta znaju ;)
Ocekujem od Lea i Hofmana mozda i ponajvise!Vjerovatno imaju i najvecu zelju za dokazivanjem a vaze za dragulje,pa da vidimo... ;)
Ako neko ima kakav lin bio bih zahvalan,na poslu sam pa nemam bas vremena da surfam :?

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 apr 2013, 15:29

Semir bvb je napisao/la:Kralju evo probaj s ovim: BVB - Augsurg
Hvala ;)

Nadjem ja ovdje http://www.sportlemon.tv/ da gledam, ima povelik izbor (10-ak linkova), ali cesto stopaju pa mi krv popise.

Kad nam bude klupa tokom cijele sezone ko danas, za nas nece biti zime :mrgreen: : Lewandowski, Gotze, Gundogan, Piscek, Reus 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 06 apr 2013, 15:29

ja ocekijem najvise od leitnera
da bas vidim kako ce odigrat od pocetka na desetki
dali ce moci razbit bunker
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 06 apr 2013, 15:31

Hvala @Sema i u moje ime ;)
Al stoji ova trakica nasem Bendi zestoko!Idemo gledati... :D
NUR DER BvB

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 06 apr 2013, 16:18

Ekipa, kako igramo sa ovim sastavom? Jel icemu igra nasa? Ne gledam utak. zbog obaveza :roll:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2013, 16:23

Sranje u bojama! Povraća mi se. :oops:

U dvije minute primamo dva gola, a do tog prvog primljenog gola je sve idealno izgledalo.
Daj ubaci Lewata (Schieber), Gotzea (Hofmann) i Gundogana (Leitner) pa da ovo preokrenemo. 8-)

EDIT:

Dobro je. Preokret je ostvaren. :D
Vodimo 3-2 i sad ne treba da opet zaseremo iako je Schmelle bio blizu toga .
Gotze i Lewat su samo takve klase 8-) . Odmah po ulasku na teren prave osjetnu razliku. Schieberu džabe što je dao 2 gola, on je i dalje krampa kakve nema lako. :roll:
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 07 apr 2013, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 apr 2013, 17:30

Pobjedili smo, učvrstili se na 2. poziciji i odmorili velik dio momčadi. Znači, popodne za čistih 5. A i da nismo dobili, ovo danas je ionako bila bonaca pred utorak. Schibi zabio 2 gola i valjda će ga to bar malo podići (ako ne njega, barem mu tržišnu vrijednost). Goetze opet fulao zicera. :roll:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2013, 17:34

Utakmica za srčanog.

Sahin tatica. Odličan pregled igre, fantastično pokrivanje terena i defanziva. Ma super je.
Gotze promašio nemoguće. Protiv Malage je makar golman "kriv" za njegove promašaje, a sad ga nije ni bilo i opet je uspio promašit', al' nema veze. Čuva "municiju" za utorak.

Schmelzer haman ne vidi dobro s maskom. Umalo da nas košta pobjede kod 2-2. Trebali bi mu iskružit' veće rupe oko očiju .

To je znači to. Bauern osvojio, a mi smo 90 % drugi. Ako prođemo u 1/2 finale LP-a biće to odlična sezona za nas.
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 07 apr 2013, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 apr 2013, 17:38

Semir bvb je napisao/la:Utakmica za srčanog. slika
Prika kako ćeš ti preživit Malagu ako ti je ova bila za srčanog? ;)
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 apr 2013, 17:41

Kao sto bi Nijemci rekli Arbeitssieg...BVB je sada stekao veliku prednost u odnosu na Leverkusen i moze se u potpunosti posvetiti ligi Prvaka.

Sada je najvaznije proci Malagu i onda je od 1/2 finala sve moguce, jer je u posljednjih 20 godina bilo dosta takvih primjera. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2013, 17:42

KSIVLE je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Utakmica za srčanog. slika
Prika kako ćeš ti preživit Malagu ako ti je ova bila za srčanog? ;)
Ma to ćemo lagano proć'. :mrgreen:

Šteta samo što Goće nije zabio zbog samopouzdanja, ali valjda će ga krenut' u utorak. :)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 apr 2013, 17:45

Semir bvb je napisao/la: Ma to ćemo lagano proć'. :mrgreen:
Lagano, teško, srednje teško, na guzove, lopovski. Svejedno kako, samo da prođemo. 8-)

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 06 apr 2013, 18:02

Mi smo uradili nasu zadacu 4:2, malaga je istim rezultatom porazena kod real sociedada. Ekipa im je bila dosta izmjenjena, cuvali su glavne igrace sto je i bilo za ocekivati (saviola, isco, baptista, toulalan, demichelis). Sad se trebamo samo fokusirati na LP i utorak, drugo mjesto je ucvrsceno.. 8-)
Zadnja izmjena: vopi, dana/u 06 apr 2013, 23:33, ukupno mijenjano 2 puta.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 apr 2013, 18:29

Semir bvb je napisao/la:Schieberu džabe što je dao 2 gola, on je i dalje krampa kakve nema lako.
Vjeruj da je i meni to stalno na pameti. Dzaba mu da je danas dao 5 golova, kad se gubi cijelo vrijeme. Mi napadamo, a napadaca nam nema pred golom :shock: . Gdje se on sakriva i zavlaci, Bog dragi zna :roll:
On i Lajtner na kraju sezone: pa-pa :!:
Semir bvb je napisao/la:Sahin tatica. Odličan pregled igre, fantastično pokrivanje terena i defanziva. Ma super je.
Cini se da ce on, nakon sto prodje kompletne pripreme sa ekipom, biti nase najbolje pojacanje ;)
Iako je i dalje za mene izdajnik, u zadnje dvije tekme me poceo kupovati svojom pozrtvovanoscu, smirenoscu i onim lijepim pasovima. Plus sto ima onaj turski ciganluk, pa odmah stane pored lopte i ne da da protivnik izvede slobodnjak, dok se nasi ne postave ;)

Ps. I de, Bog ti dao, pusti te stopove, oci mi izbise :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2013, 23:51

kraljttbvb je napisao/la:On i Lajtner na kraju sezone: pa-pa :!:
Schieber je danas bio nula. Dao je dva gola, ali ruku na srce ono bi dao i Watzke :mrgreen: . Svaki napad je nešto za*ebo. Ili je u ofsajdu ili nešto petom pokušava ili pogrešno doda loptu :oops: . On nije ni 30 % Lewata i teško nama ako s njim nešto planiramo.
Meni je Leitner bio vrlo dobar prvo poluvrijeme. Bilo ga po cijelom terenu, fino asistira Schieberu kod gola. ;)

A još bolje Schieber asistira Baieru za 1-1. :roll:
kraljttbvb je napisao/la:Ps. I de, Bog ti dao, pusti te stopove, oci mi izbise :mrgreen:
U jbt nisam ni vidio da su mi "stopirali" smajlije... :evil:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 apr 2013, 00:26

Semir bvb je napisao/la:Meni je Leitner bio vrlo dobar prvo poluvrijeme. Bilo ga po cijelom terenu, fino asistira Schieberu kod gola.
Meni se kod njega svidja sto je mangup i sto ne da na sebe i saigrace. Ali nije za nas, cak ni za klupe, sto se tice nivoa igre. Ne moze on prelomiti utakmicu kad igra. A nama na klupi trebaju takvi. Mozda nije dobro poredjenje, ali vidio si danas kad udjose Gotze i Lewa kako to ide kad si dobar igrac ;) . Odmah golovi, sanse, trka, kontre, brzi protok lopte... Puuno mi je bolji danas bio Hofman, a nije los bio ni Bitencourt.
Ono nije bila asistencija za Schibera, on je loptu dodavao igracu u sredini 16-erca, a kako je lopta prosla i jednom nasem i jednom njihovom, slucajno je dosla do Schibija ;)

Ni ovaj sa mog avatara se nije bas danas proslavio kod oba gola. Onaj prvi gol je falio Gotze da bolkira loptu jer je ono njegova stativa :) , a drugi je slabo intervenisao - odbi loptu covjeku u noge. Ostalo je bio solidan, cak je meni nekada sigurniji i bolji od Weidija. Posebno u hvatanju lopte i boksovanju prilikom ubacaja. Nekako ga ima po cijelom 16-ercu...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 apr 2013, 00:36

Hofmann je bio odličan u drugom poluvremenu. Dečko odlično prati igru i ima osjećaj za prazan prostor. Njegova ubacivanja/dodavanja su bila odlična. ;)

I mene je iznenadilo što nikog nije bilo na stativi kod prvog gola prilikom izvođenja kornera. :? Mislim da golman to određuje hoće li biti neki igrač tu ili ne. To je definitivno Langerakova greška, jer da je bio Goće na stativi ne bi primili gol. :)

P.S. Izvinjavam se zbog "stopova" :oops: . Jedini sam ja haman vidio smajlije koje sam kačio sa njemačkog bvb foruma i baš su mi izgledali cool, a svi ostali su vidjeli STOP znakove :mrgreen: . Morao sam sad malo editovat postove koji su sadržavali te "smajlije". :oops:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 07 apr 2013, 00:39

Pobjeda na krilima Schibia :lol:
Koji je djavo Kuronji pa i ono promasi :? p.cke ga slomise...ili Reus :lol:
Salu na stranu,kad je usao odma je to izgledalo drugacije,ali brate dragi realizacija...nadam se da ce nastimati nisanske sprave do revansa sa spancima! ;) Najveci je "krivac" sto u revans necemo sa prednosti,ali imam osjecaj da ce to ispraviti i bar jednom pogoditi :) Da ko pogresno ne shvati,ne kudim ja naseg najboljeg(ili ponajboljeg)igraca ali jednostavno nisam navikao od njega da promasuje zicere,da je to bio Lewa-nista cudno ali Goconja.. ;)
Mene je nervoza vec ufatila,valja izdurati do tekme u p.m. :evil:
I Reus nam je potreban u revansu,njegovi ubacaji,prodori,nemilosrdna zavrsnica...Nekako mislim da je on u prilikama 1na1 najsigurniji,jaci od Lewe(sigurno) ali i od Goetzea(vjerovatno)!To je moje misljenje,ne znaci da sam upravu ;)
Vjerujem u pobjedu nad Malagom,vjerujem da mogu proci slicno kao Shaktar samo ako nasi budu skoncentrisaniji nego u proslu srijedu!
Idemo proci u 1/2 pa onda...kud poklo da puklo,ili bosi ili hadzije 8-)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 apr 2013, 00:45

@smopi druže sigurno prolazimo, ne beri brige :) . Vidio si da je Malaga ekipa zrela za filovanje 8-) . Očekujem nešto k'o protiv Ukrajinaca. Dakle 2-3 razlike. ;) 8-)

Inače, Malaga je danas ispušila 4-2 u gostima kod Sociedada. Odmarali su sve važnije igrače. :roll:

Evo golova ako nekog interesuje:
Sociedad - Malaga 4:2

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 07 apr 2013, 00:53

Ma moj @Semone ja itekako vjerujem u prolaz,kvalitetniji smo u svakom segmentu i bolji smo tim dosta,ali realizacija se mora podici nivo ili dva iznad one u prvom mecu!Ako tako bude(a bice :D ) ne gine im vise komada u mrezi! ;)

Nego raja,gdje nam je @fantom?? :roll: Znam da je banovan(ne znam na koliko) ali valjda mu je isteklo!?Najveci optimista i lik koji je zario forumom na svoj nacin,morate priznati!Pozitiva svakako ;)
@fantom-ako citas ovo druze pridruzi se zutoj braci!!! 8-)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.