Sve si fino rekao,al sto je nemoguce,pa jel Srbija toliko bogatija od Bih,evo i Srbija propusta dva velika takmicenja znaci para nema u savezu,evo daj Boze da se Bih plasira sad na prvenstvo,savez ce dobiti najmanje 10 mil eura,eto prilike da se to ulozi u infrastrukturu al sve se bojim da ce te pare zavrsiti u necijim dzepovima...Ma to je ovdje nemoguce. Drzava ne moze dati svima novac, moze dati za par stadiona, Srbi su dali za 4 koliko sam ja upucen, ali ce ici novi natjecaj i bit ce jos dijeljenja novaca. Pored gore nabrojanih cetvrti stadion je u Cacku. Kazem nemoguce jer ce se mnogi pobuniti. Neki dan Siroki dobije 80 000 KM za renoviranje kampa i odmah hajka, ne valja nam to. A vec vidim kako s Grbavice traze 15tak milijuna, ogranicio bi na 4-5 mil eura. Jos 4-5 da lokalna uprava i za 10tak milijuna ako ne mozes napraviti stadion od 8000 mjesta da zadovolji najmanje kriterije za odigravanje grupne faze eurotakmicenja onda ti te pare ne treba ni dati. Ovi sto imaju u planu raditi vece stadione nek od drzavnih para urade zapad, ispune kriterije, a poslije lagano. I naravno, ne je*avati drzavu, lokalna uprava mora dati jednaku svotu novaca.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Nije problem u parama, vec u poremecenim umovima nekih ljudi koji zalude cijelu drzavu. Zamisli da novac dobiju Slavija i Celik, a Zeljo i Sarajevo nista, pa to bi haos bio, a da ne pricam sta bi bilo da novac dobije Velez, a ne dobije Zrinjski i obratno. Da tu jos ne pricam o Miloradu i mogucim ispadima. Sto se tice para, to je moguce, ako se ne varam ni Srbija nije davala sve pare iz budzeta, vec se islo na kreditiranje na vise godina. Sad imam posla, poslije cu potraziti tocno kako je to sve islo. I kad to drzava financira, to nece zavrsiti u necijim dzepovima, racune dostaviti moraju, a i klubovi prvo dostave projekat, sve troskove od do i onda drzava izdvoji odredjenu svotu novaca.Papalukas je napisao/la: Sve si fino rekao,al sto je nemoguce,pa jel Srbija toliko bogatija od Bih,evo i Srbija propusta dva velika takmicenja znaci para nema u savezu,evo daj Boze da se Bih plasira sad na prvenstvo,savez ce dobiti najmanje 10 mil eura,eto prilike da se to ulozi u infrastrukturu al sve se bojim da ce te pare zavrsiti u necijim dzepovima...
EDIT: Evo nasao sam kako je to tocno islo. Da nebi ja pisao kopirat cu dio clanka.
Finansiranje će vršiti 50 odsto lokalne samouprave, a 50 odsto Vlada Republike Srbije. Grad obezbeđuje 10 odsto učešća, isto koliko i Vlada.
"Za ostalih 80 odsto novca uzima se kredit od banke na pet godina, sa grejs periodom od godinu dana, koji u odnosu 50-50 vraćaju Vlada i grad. Ovakvim načinom finansiranja, klubovi su potpuno rasterećeni, a Vlada RS i gradske vlasti našli su interes da pomognu u fudbalu i sportu", uverava Laković.
Vec sam negdje na forumu prije pisao, to su sve radile neke lokalne firme kako bi se poguralo lokalno gospodarstvo. Dakle, u Cacku gradi firma iz Cacka, u Uzicu firma iz Uzica itd. Mislio sam da su uradili cetiri stadiona, al ipak je pet. Odradjen je i Krusevac, za njeg sam znao, al sam kontao da su to oni sami financirali, jer su samo izmijenjene stolice i usminkane tribine, nije se nista nadogradjivalo. Na sve i jednom stadionu je bilo nekih propusta, a i logicno je, ne rade sa svojim parama pa im se je*e, da se tako izrazim. U zadnje vrijeme ubjedljivo najljepsi stadion koji su napravili je stadion Metalca GM. Kostao je 3 mil eura, ima kapacitet 4500 mjesta i nema fuseraja. On je logicno uradjen od strane privatnika, al su i oni na kraju zeznuli uradivsi sjevernu polutrbinu, al nek im to ne ide na dusu, zapad i istok su savrseni, za pozeljet, pogotovo zapad. Tako mali stadion, a posjeduje cak i mjesta za invalide, to je kod nas nesto nevidjeno.
Imam jedno pitanje vezano za ovo finansiranje uz pomoc drzave. Pretpostavljam da su bile neke prijave i sl., pa ko prilozi najbolji projekat dobija taj vid finansiranja?
Tako nekako. Npr. Zvezda i Partizan nisu bili u mogucnosti da dobiju, jer imaju ogromne projekte, a vec imaju stadione koji zadovoljavaju uvjete, pa njima nije potrebno, a i ne isplati se. Prednost dakle imaju oni stadioni koji su u najvecem neredu i od kojih ce biti najvise koristi. Jedini veliki projekat dobio je Nis, jer je ogroman grad, a i veliki je to klub + istok Grbavice je za stari stadion bio mila majka. Tu bi Srbija trebala igrati neke svoje utakmice. Oni su dobili 10 milijuna eura od drzave i stadion ce imati 25 000 sjedecih mjesta. Jedino sto mi je tamo cudno je to da ce uraditi samo tri tribine, jos pored toga nece biti krova. Sad ne znam jel samo to ulazi pod projekat il je tu lokalna uprava malo zastekala. Inace, uvijek govore kako se trazi investitor za tu cetvrtu tribinu na kojoj trebaju bit loze i sve te pizdarije koje UEFA traziAnelZ je napisao/la:Imam jedno pitanje vezano za ovo finansiranje uz pomoc drzave. Pretpostavljam da su bile neke prijave i sl., pa ko prilozi najbolji projekat dobija taj vid finansiranja?
Nis-projekat je uradio render po kome se pravi stadion (to je onaj glavni render koji su svi videli) ali u pocetku nisu bila odobrena sredstva za gradnju zapadne tribine. U medjuvremenu krajem decembra prilikom projektovanja budzeta za narednu godinu (tj.2013) odobreno je kreditno zaduzenje da se zavrsi i zapadna tribina u vrednosti od 250 miliona,ali ce projekat mislim biti malo izmenjen jer ce zapadnu umesto projekta kao i celog stadiona uraditi sada Kapa projekat ali nece biti mnogo izmena u samom izgledu.Signore je napisao/la:Tako nekako. Npr. Zvezda i Partizan nisu bili u mogucnosti da dobiju, jer imaju ogromne projekte, a vec imaju stadione koji zadovoljavaju uvjete, pa njima nije potrebno, a i ne isplati se. Prednost dakle imaju oni stadioni koji su u najvecem neredu i od kojih ce biti najvise koristi. Jedini veliki projekat dobio je Nis, jer je ogroman grad, a i veliki je to klub + istok Grbavice je za stari stadion bio mila majka. Tu bi Srbija trebala igrati neke svoje utakmice. Oni su dobili 10 milijuna eura od drzave i stadion ce imati 25 000 sjedecih mjesta. Jedino sto mi je tamo cudno je to da ce uraditi samo tri tribine, jos pored toga nece biti krova. Sad ne znam jel samo to ulazi pod projekat il je tu lokalna uprava malo zastekala. Inace, uvijek govore kako se trazi investitor za tu cetvrtu tribinu na kojoj trebaju bit loze i sve te pizdarije koje UEFA traziAnelZ je napisao/la:Imam jedno pitanje vezano za ovo finansiranje uz pomoc drzave. Pretpostavljam da su bile neke prijave i sl., pa ko prilozi najbolji projekat dobija taj vid finansiranja?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Kako saznajemo, utakmica neće početi dok Travnik ne izmiri dugovaja prema Savezu. Travničani su dužni 3.000 KM.
1946
Mislim da ce se do kraja voditi utrka i za cetvro mjesto, Olimpik i Siroki.
Mozda i CelikRikardo je napisao/la:Mislim da ce se do kraja voditi utrka i za cetvro mjesto, Olimpik i Siroki.
Celik u srcu
Daj ba nebudi smijesan, Celik zavrsava sezonu na 8-9 mejsto. Nemaju oni snage za top 4
NO PYRO NO PARTY
nece biti neke velike borbe za 4. mjesto jer nece voditi u europu, znaci samo ce biti borba za 3.mjesto, a 4.nece biti nikakva utjeha niti cilj bilo kojoj ekipi. dakle nema borbe.
Zasto nece ? Ako uzmemo titulu i kup zar nece ici cetvrtoplasirana ekipa u Evropu ?
NO PYRO NO PARTY
jucer smo o tome diskutovali mislim bas na ovoj temi, da skratim...Buu je napisao/la:Zasto nece ? Ako uzmemo titulu i kup zar nece ici cetvrtoplasirana ekipa u Evropu ?
izgleda da nece...
Siroki je siguran
ako zeljo uzme titulu.
koje li ironije, Zeljo zadnju utakmicu igra u Sirokom....svejedno je napisao/la:Siroki je siguranako zeljo uzme titulu.
- Robijas007
- Kontakt:
pa idi prati,i ukidaj sam sebi...ima bejzbol,kriket,pa ti slobodno izaberi,šta tu laprdaš treba ukinut,gdje god stigneš na forumu vazda ti Čelik u ustima.što si naporanAgresivnoDjubre je napisao/la:Ukinuti ligu,pratit sah i tenis.
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!
KANTU NAM DAJ!!
KANTU NAM DAJ!!
Siroki je 100% u Europi ako Zeljo uzme titulu. Ako Kup osvoji klub koji ide u LP onda finalista ide u EL. Jednostavnije, Zeljo osvaja naslov i ide u LP, a ako uzmu Kup Siroki ce u EL kao finalista. Ako klub koji osvoji Kup izbori nastup u EL kroz prvenstvo onda u EL ide kroz Kup, jer osvajac Kupa ima bolju poziciju za EL nego ijedan klub koji EL izbori kroz prvenstvo. U najmanju ruku mogu krenut iz istog pretkola. Jednostavnije, Sarajevo osvoji naslov, Zeljo bude drugi i osvoji Kup, u EL ide cetvrti, jer je Zeljo u toj EL kao osvajac Kupa i u nacionalnom prvenstvu ga nema na tablici za Europu. Eto, objasnjeno po ne znam ni ja koji put.
Ako Zeljo ovo ako Zeljo ono pa moze li ista konto Zelje.Dosta vise nego se sami izborite za evropu.
Nisam ja navijac Sirokog, pa da mi kazes da sami sebi izborimo. Jednostavno sam objasnio kakva su pravila. Nema to nikakve veze sa Zeljom, kao ni sa Sirokim, nit bilo kim, rijec je o pozicijama, a puno je jednostavnije za shvatiti ako pisem ime nekog kluba. Uostalom, svatko je ima priliku da dodje do finala Kupa i sami su sebi krivi sto nisu dosli i na taj nacin skoro pa osigurali EuropuAlipasino je napisao/la:Ako Zeljo ovo ako Zeljo ono pa moze li ista konto Zelje.Dosta vise nego se sami izborite za evropu.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/od-nared ... ligu/78987" onclick="window.open(this.href);return false;
Promjena pravila, znaci dzabe sam objasnjavaoEdol je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/od-nared ... ligu/78987
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.